Snowboard-åkare jagades av björn utan att veta om det – Sant eller falskt?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 april 2016
- Torbjörn Sassersson

Att ta selfies lär kräva ett antal människoliv per år påstår Jon Levine som skriver för News.Mic. I denna video filmar snowboard-åkaren Kelly Murphy sig själv när hon åker ned för ett snöklätt berg medan en björn jagar henne och hon har ingen aning om det för hon är upptagen med att filma sig själv, köra snowboard och lyssna på musik.

Kelly Murphy skriver på sin YouTube-kanal:

“OMG! [Oh My God] I was going through my snowboarding videos and I found a bear chasing me!!! I nearly got eaten!!! This was at Hakuba 47 in Japan, filmed yesterday! Be careful people!!!”

Det finns dock några problem med denna video. Bills Channel undersöker bakgrunden till videon.

Text: NewsVoice

Real or Fake?

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Selfie
 • Det här är Japan och tydligen en typ av Björn som är känd för att springa omkring på skidområdet även vintertid.

  Svårt att veta om det är fake eller inte.

 • På vintern är björnar i ide , i forntiden dödades björnarna i ide innan man hade gevär, för det var den enda möjligheten att kommer nära, de är svår väkta och måste bli väldigt irriterat innan dom angriper.
  Björnhannar gräver sig givetvis bara in i snöhålor och kan därmed blir väkt eller irriterad av snowbordare. Men the video verkar fake då bakgrunden med björnen ligger i dimma men en bild av tjejen i landskapet visar buskarna väldig klar utan dimma.
  Beträffande flygande kamera, verkar konstig vart selfien var fest på snowboard?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *