Saudi varnar USA – Släpp inte de hemligstämplade dokumenten om WTC 911!

publicerad 20 april 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Ground Zero efter WTC 911 i New York den 16:e september 2001
Ground Zero efter WTC 911 i New York den 16:e september 2001
Ground Zero i New York City den 16:e september 2001. En ensam brandbil står parkerad vid en ofantlig hög av bråte, en av världens största enskilda brottsplatser. Fotot togs av Mate Eric J. TIlford, US Navy. Bilden är “public domain”.

New York Times skriver att Saudi har varnat Obamaadministrationen och den amerikanska kongressen att om USA tillåter amerikaner att åtala Saudi för inblandning i WTC 911-attacken kommer Saudi att sälja ut amerikanska tillgångar till ett värde av flera 100 miljarder dollar. Idag besöker Obama Riyadh för att ha möten med kung Salman. 

Obamaadministrationen har därför lobbat gentemot kongressen för att blockera lagförslaget, enligt talesmän från båda partisidorna. Senatorerna har varnats för att ett bifall kan ge allvarliga konsekvenser, både ekonomiska och diplomatiska, för USA.

“…the Saudi threats have been the subject of intense discussions in recent weeks between lawmakers and officials from the State Department and the Pentagon.”

Adel al-Jubeir - Foto: Wikimedia
Adel al-Jubeir – Foto: Wikimedia

Saudiarabien överlämnade hotet förra månaden genom Saudis utrikesminister Adel al-Jubeir under ett besök i Washington. Saudi överväger att sälja amerikanska tillgångar, tex treasury securities, till ett värde av upp till 750 miljarder dollar, skriver NY Times.

Bild: Adel al-Jubeir – Foto: Wikimedia Commons

Obama tonar ned betydelsen av Saudis misstänkta inblandning i terrorattacken.

“If we let Americans sue Saudis for 9/11, foreigners will begin suing US non-stop”, lär Obama ha sagt, enligt RT.com.”

Nyfikenheten är stor på högsta nivå.

“There are a lot of rocks out there that have been purposefully tamped down, that if were they turned over, would give us a more expansive view of the Saudi role,” Bob Graham, former chairman of the Senate Select Committee on Intelligence.”

Insatta ekonomer är dock skeptiska till den hotbild som USA utsätts för och de menar att Saudi knappast skulle iscensätta en utförsäljning av amerikanska tillgångar eftersom det skulle skada även Saudiarabiens ekonomi.

Samtidigt är anhöriga till 911-offren rasande över att Obama försöker förhindra att de 28 sidor av hittills hemligstämplade dokument, som påstås avslöja att Saudi var inblandat i attacken mot World Trade Center den 11 september 2001, inte frisläpps.

“It’s stunning to think that our government would back the Saudis over its own citizens,” said Mindy Kleinberg, whose husband died in the World Trade Center on Sept. 11 and who is part of a group of victims’ family members pushing for the legislation.

Experter menar att de 28 dokumenten möjligen kan avslöja att vissa regeringspersoner som var bosatta i USA 2001 kan ha varit inblandade i 911-attacken, men att det är osannolikt att Saudi som stat låg bakom terrorattacken.

Text: NewsVoice

Källor och Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @Patrik

  “Koppling mellan CIA och SA”

  Man kan lyssna på Dawson kring detta med kopplingen mellan CIA, Saudi och Israel. Han har gjort omfattande efterforskning och lagt tonvikt på just detta med kopplingar.

  Han nämner – Safari club – en CIA black-ops “off-shoot” flyttad från amerika och förlagd i Saudiarbien vid tiden för Iran-contras affären. Även Israel var djupt involverad i Iran-contras och hela operationen flyttades raskt till Saudiarabien efter att Journalisten Gary Webb uppdagat historien genom artikelserien – dark allience.

  “The Over focus on the 28 pages is ignoring all the damning evidence we already have”
  http://www.youtube.com/watch?v=SGeoWQUpJvY

 • Titta gärna på Corbett report ang “debunking” av dessa 28 sidor så får ni lite mer klarhet i denna något gamla nyhet.
  Om dem släpper dessa dokument kommer det kanske ge oss lite mer kött på benen i 9/11 sanningen och “dem så kallade kidnapparna”. Koppling mellan CIA och SA
  Tror tyvärr knappast sidorna innehåller dem inblandade ifrån USA:s sida.

  https://youtu.be/H9UE5KStL6o

  BTW:
  Bernie kommer aldirg vinna…precis som Ron Paul… Det finns ingen demokrati i USA sedan långt tillbaka.
  Bankirerna väljer ut vem som “vinner”.

 • …eller har dessa båda muslimer och krypto-israeler tillsammans med resterande rika knösar nu förstått att USA inte längre kommer förbli ett skatteparadis när Bernie Sanders vinner valet. Då kommer Wall streets gulleponkar plötsligt få betala skatt till USAs nya välfärd, Måtte den gudibehaglige guden göra det till verklighet. Tack på förhand. USAs fattiga folk och många andra fattiga folk förtjänar ett hyggligare liv.
  http://jinge.se/allmant/klyftorna-bland-barn-okar-inte-minst-i-sverige.htm

 • Hmm så det var ett “inside job” trots allt, var ju det jag trodde. Mina kompisar har idiotförklarat mej för att ha satt mej in i 9/11 nu kan jag få sista skrattet.

 • För helsike, släpp dokumenten så det blir en förändring utan dess like här i världen!!! Det kan ändå inte fortsätta som det gör nu!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *