SVT: “Hur skulle världens myndigheter och regeringar hantera en första kontakt med aliens?”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 april 2016
- NewsVoice redaktion

The Visit - aliens

SVT K-special skriver:

“Vad skulle hända om jorden fick utomjordiskt besök? Hur skulle världens myndigheter och regeringar hantera en första kontakt med aliens? Michael Madsens dokumentär utforskar konsekvenserna, utmaningarna och de planerade rutinerna vid ett besök av en annan livsform, bland annat på plats på OOSA, FN:s kontor för frågor beträffande yttre rymden. En film med komiska element som undersöker filosofiska frågor kring vår, och andra varelsers, existens.”

Se dokumentären på SVT Play tom 1 maj 2016


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tack. Här var mycket av intresse att läsa ..och inte minst att titta på. Det slår mig återigen hur obetydliga och okunniga vi är – i det stora hela ..egentligen.

  Minns inte riktigt, men tror det kan ha varit Sitchin’s The 12th Planet (läste allt jag kom över på den tiden ..ingen dator då) som gjorde att mitt intresse for UFOs etc. ökade. Ett intresse som inte har minskat med åren. Jag har haft förmånen att lyssna på (i UK) ett antal spännande föredragshållare i ämnet. Bland andra var det en ‘förklädd’ amerikan som arbetat för NASA vid tiden av The Roswell Crash, en mkt spännande äldre engelska (tyvärr glömt hennes namn – men har anteckningar ‘någonstans’ på en hylla), en ung engelsman, som mött upp med aliens, mer än en gång, ..sedan barndomen och David Icke ..förstås.

  Min man och jag besökte många intressanta platser i södra och sydvästra England (speciellt under 90-talet). Bl a mediterade vi i crop circles och hade healing sessions på olika ‘heliga’ platser (t ex Avebury) – ofta tillsammans med likasinnade vänner.

  Livet har mycket att bjuda på ..den som har ett öppet sinne.

 • ja, jag är tydligen satt under specialbevakning här.

  angående den där ödleliknande damen, visst, om det är som många påstår, att alla vi människor på jorden i själva verket är hybrider, med DNA från flera olika typer av utomjordingar, så kan jag lätt tänka mig att hon har en hög andel reptoid-DNA i sig.

  i övrigt tycker jag det är en spännande tanke att själva kriget pågår i himlen mellan olika faktioner av “utomjordingar” och att vi endast är deras planterade varelser här, med ett syfte dom flesta oss inte har en susning om.

 • Hej KarlMagnus, nu syns din 6 Apr, 2016 at 09:33 kommentar.  Den syntes inte när jag kommenterade ovan. Ursäkten accepteras givetvis.  Jag vet inte riktigt med min länk från Alfred Webres Tweet med hon som påstår att hon är en Lizard shapeshifter, antingen använder hon humor för att sprida ett viktigt budskap, eller så är det med humor hon samtidigt också säger mer än så, det är så att säga upp till var och ens fantasi att klura på.  I andra videos på kanalen har hon inte stora ögon.  Vem vet, kanske höll hon på att shape-shifta, man kan inte så noga veta.  Är inte det tjusningen?  🙂

 • Ville bara säga att efter att nu ha sett KarlMagnus YT länk så uppskattar jag varmt människans innerlighet, hon talar verkligen från hjärtat.

  Det är ju det som är att vara människa, att verka från hjärtat.  Fast som Max Spiers talar om angående den långsiktiga planen att fullständigt övervinna det mänskliga hjärtat i Bases 59 Part 2 Max Spiers Unplugged http://www.youtube.com/watch?v=EaDGcPK-KwU så kan det vara så att vi inom oss själva är splittrade härvidlag, och att det är det vi har emot oss.

 • LegeNet, aha jag trodde du la in den videon bara för att förlöjliga. ber om ursäkt.

  men varför har hon nån sorts effekt på kameran som gör att hennes ögon blir extra stora? och det övertydliga utstickandet av tungan får mig att ändå misstänka att det hon ägnar sig åt är löjlig teater.

  ja internet är lustigt.

 • Sedan ang. ämnet; “SVT: “Hur skulle världens myndigheter och regeringar hantera en första kontakt med aliens?””.  En positiv ET skulle givetvis ha barnasinnet kvar, men inte ha något till övers för en regering.  En regering sysslar med att regera, dvs att styra, dvs att kontrollera.  Det handlar om Mind Control.  Det är vad regeringar gör.

  För att få svaret på frågan “Hur skulle världens myndigheter och regeringar hantera en första kontakt med aliens?” behöver man bara se till hur världens myndigheter och regeringar hanterar den del av befolkningen som inte har förlorat sin mänskliga hjärtintelligens.  De försöker omtolka allt från hjärtat till att passa in i mallen av ‘reglerna’, och är det inte relevant till reglerna — dvs till det som har beordrats, sorteras det bort som irrelevant.

  Endast ET:s som själva tänker som slavdrivare skulle stå ut med ett sådant psykotiskt bemötande, så uppriktigt sagt tror jag världens myndigheter och regeringar slipper att själva möta positiva ET:s.  De behöver därför bara fortsätta som förut med att förtrycka positiva människor.

 • För att behålla förståndet i denna värld är det bäst att klargöra om reptiler, att berättelsen från edens lustgård blir bra mycket intressantare om ormen får representera den egna viljan. Att fördjupningen och beskrivningen gör oss, mänskligheten till främlingar sätter ett nytt perspektiv på vår existens, drömmar, förmåga, förmåga och verklighetsuppfattning.

  Aliens det har vi redan i politiken. SVT med sin nya politiska plattform försöker bara flytta fokus från de verkliga problemen.. Främlingarnas försök att göra sig förstådda hos oss. Av valdeltagandet verkar ett sjunkande intresse för UFOs vara för valhänthetens fingrar. Bara idiotin verkar haft tumme med parapsykologins främsta främlingsskrämmare….

  På tal om resor, avstånd och universum vidd. Resan till det egna jaget är inget för astronauter, meditatörer eller andra.

 • En mänskligt orkestrerad robotinvasion som utrotar en stor del av mänskligheten är ett troligare scenario än en alien-invasion som gör det. Människan är känd för invasion och förödelse och människan finns på vår planet.

  @ Ulrika
  Det vore omoraliskt, ansvarslöst och riktigt korkat. Aliens som tagit sig his borde ha högre intelligens än att låta psykopater, beredda att bekriga varann med kärnvapen, förstöra planetens resurser och arter styra vår värld… såvida de själva inte är likt kackerlackor som trivs även vid högre strålningsdos… Om de respekterade vår “fria vilja” hade de inte accepterat världen som den ser ut idag. Ingen fri människa med “fri vilja” vill väl ha miljöförstöring, överbefolkning och kärnvapen? Nej. Det finns inga “intelligenta” varelser från andra planeter på vår planet. Psykopati är ointelligens. Det är kortsiktigt och i längden leder det till förödelse även för psykopaten. Balans är motsatsen.

  @ KarlMagnus
  Det finns övervakning på vår planet. Intelligensen hos de som övervakar kan ifrågasättas.

  @Ali
  Människoliknande ailen-ödlor är en omskrivning av David Icke, alt. ev. upplevt genom droger, för de psykopater som saknar empati som strävar efter världsherravälde. Att det skulle handla om riktiga ödlor som kan byta skepnad verkar ytterst osannolikt. Sannolikare är att det handlar om en hallucination framkallad av en drog, ev. permanent hjärnskada av en drog eller en medveten fantasi som förklarar överanvändningen av människans ödlehjärna. Denna ödle-funktion aktiveras vid panik och stress etc. Samhällen under attack och panik beter sig mer ödlelikt. Ekonomer och psykopater vill ofta skapa panik i syfte att kontrollera, skapa överkonsumtion, sjukdom som kräver mediciner och krig som säljer vapen. Sök på “panik” i denna bloggpost för mer insikt: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/04/03/djupare-analys-av-tidningen-the-economist-forstasida-2015-pa-svenska/

  @Ale
  Övervakning sker via Internet, mikrofoner och kameror i din egen utrustning, drönare och satelliter, vilka alla finns med i länken ovan. Indoktrinering sker via massmedia.

 • kära Newsvoice.

  jag är övertygad om att det vore till er fördel om ni tog bort ovidkommande trams som “Legenet”s kommentar ovan.

  alla mina inlägg ska tydligen förhandsgrandskas (och vissa ej godkännas), medan LegeNet ska få hållas utan att denne tillför diskussionen annat än motbjudande distraktioner?

  vänligen, och med hopp om förbättring.

 • “Makten” vill onekligen att vi ska oroa oss för alla möjliga hotbilder.. Det har ju varit ett faktum ända sedan världsrymden anfaller. Som NATO-medlem ska vi visst unnas att skrämmas, hicka och darra av allt upptänkligt som kan tänkas hända om inte “makten” kan gripa in eller måste ta till starka medel.. Deras enda agenda och tema är att behålla greppet..

  Att sedan världen och universum är konstruerat efter en modell maktmissbruket aldrig förstå eller kan omfatta är en helt annan sak.. Det är ju dock därför de anstränga sig så att tvinga människan bort från trygghet och hopp.. Leverera de hopp så ska det va tunt och lönsamt, men det ingå ju i konceptet för att bevara status quo.. Tyvärr måste ju terrorhotet då vara deras egen uppfinning och finns några aliens så ska de helst inte skilja sig från några hot..

  Har det verkligen inte dumpit ner en cd med bilder, sång och text från en avlägsen planet här. Så kloka som de måste vara skulle deras ide ha föregått vår.. Hoppas de skickade med en spelare och en euplugg som passar vår elstandard såväl som andras..

 • Ale – för att förstå alians och hur detta universum vi lever i fungerar, måste man först förstå vem man själv är. För om man tex tror att man “bara är” en 3D fysisk person som lever ett “linjert liv” från 0-70/80/90 år och sedan “försvinner” när man dör – plus tror att de fysiska lagar som x antal fysiska vetenskapsmän genom år tusendena kommit fram till är de ända som finns – så kommer man aldrig förstå vad alians är, eller hur och varför dom skulle kunna vara vid vår planet. Och man kommer hellre aldrig förstå hur vårt universum fungerar, vilket många av dina inlägg tyder på att du inte riktigt gör… 😉

  För att förstå aliens och hur vårt universum fungerar måste man tex förstå:

  1. Vi är alla multidimensionella själar som just nu har specifik fysisk livsupplevelse här i rums-tiden på planeten jorden i denna specifik tidslinje.

  2. Universum består av 12 dimensioner och sub-dimensioner. Planeten jorden befinner sig i den 4 dimensionen (vilket inte många vet då tidsparametern är i den 4 dimensionen) och där rums-tiden inte existerar överhuvudtaget i 5-12 D.

  3 . Alla partiklar i universum är förbundna med varandra (precis som alla celler är i våra fysiska kroppar) vilket gör att det inte spelar någon roll om två foton partiklar är två cm från varandra eller 100 “ljusår” i från varandra då dom alltid och oavsett är direkt förbundna med varandra. Forskning på tvillingar har tex visat på att; trots att en tvilling befinner sig tex Europa och den andre USA, så kan det ena tvillingen direkt, intuitivt och fysiskt känna av ifall den andre får en fysisk smärta i kroppen.

  4. Att se och uppleva något “fysiskt” med våra mänskliga 5 sinnen är lika “verkligt”, i universiell mening, som att fantisera och se något för sitt inre. Vilket då innebär att; för att förstå att parametern “ljusår” är orelevant som avståndsmått i universums 5-12 D, så kan man ta avståndet Solen till Jorden som exempel då våra tankar existerar just i de högre dimensionerna. I 3-4 D har våra forskare kommit fram till att det tar 8 min för ljuset strålar att nå oss. Men samma sträcka som det tar ljuset att nå jorden… kan vi bara genom våra egna inre tankar färdas direkt… på en micro sekund. Fram och tillbaka dessutom…

  5. “Aliens” har till skillnad från oss möjlighet att existera även i universums 5-12 D, vilket innebär att dom kan transportera sig själv till platser runt om i detta universum oberoende av rums-tid parametern, och sedan dessutom har möjlighet att gå ner genom dimensionerna för att direkt och fysiskt kunna interagera med en planet/värld/solsystem som är tex existerar i 3-4 D.

  Det var bara några saker man först måste förstå för att kunna förstå alians och hur vårt universum funkar…

  http://goldenageofgaia.com/disclosure/who-are-the-extraterrestrials/we-are-you-but-from-your-future/

 • Nej… Men har nu läst in mig. Går tydligen ut på att krympa ihop rumtiden framför skeppet samt att expandera rumtiden bakom och, så att säga, flyta fältet emedan skeppet står still. I så fall torde man kunna komma upp i betydligt snabbare farter än c (för en utomstående betraktare) och borde då likt elektronen omkring atomkärnan finnas överallt i universum på en och samma gång. Återkommer om ca fem år, när jag förstår hur det hela fungerar 🙂 och det får bli mitt slutord.

 • Med det sagt, är det osannolikt att en civilisation med den nivå av teknologi, som kan ta sig till oss över avstånd som spänner kanske hundratals ljusår, skulle vara hostila. Av den enkla anledningen att hostila, primitiva varelser (som människan) kommer att ta död på sig själva innan de hinner nå tillräcklig mognad.

 • @Ale. Det är uppenbart att du inte känner till teorin kring “Alcubierre Drive”, där det teoretiskt skulle gå att ta sig från ena sidan Universum till andra (som vi känner till det) på några sekunder, utan att för den skull “bryta mot” fysikaliska lagar.

  Bara för att mänskligheten inte behärskar tekniken ännu, betyder inte att ngn mer utvecklad civilisation inte gör det. Och kan man det kan man förmodligen också då kommunicera via parkopplade fotoner, eller via det Bose-Einstein kondensat hela universum “vilar på”.

  “Ingenting är omöjligt!” – Gunde Svan

 • Kära NewsVoice! Det är just denna “disclosure” av de väl kända ca 80 000 hemligstämplade dokument som finns rörande flygande tefat och annat extraterrestrial som faran ligger i.

  En anonym tjänsteman från CIA läcker till Wikileaks. Betänk här att hela den amerikanska underrättscommunityn har haft årtionden på sig att lappa, klistra och klippa ihop materialet som får det att se ut precis som de vill att de ska se ut. Denna långa förberedelsetid hade det inte inför 9/11. Det är just naturvetenskapen som ifrågasätter den officiella rapporten om hur 9/11 gick till: Architects and Engineers for 9/11 Truth.

  Jag är rädd för att när makteliten tappat all kontakt med oss undersåtar och vi helt har slutat att lita på Mindstream media som de släpper denna bomb. Tänk om man kunde kontrollera hela världens befolkning genom skrämsel med en ailenattacks. Det är då alla borde ställa sig de grundläggande fysikaliska frågor som jag gör i tråden. Beakta bara vad radion kunde göra reda på 30-talet med radioprogrammet: “Världarnas krig”.

  “Världarnas krig/…/sändes i amerikansk radio den 30 oktober 1938 och fick stor ryktbarhet då den var så verklighetstrogen att hundratusentals amerikaner, trots information före, under och efter sändningen, blev övertygade om att det var verkliga händelser som skildrades. En man var beredd att skjuta sina döttrar så att inte marsianerna skulle få lägga vantarna på dem, och många ringde sina vänner och varnade dem för det utomjordiska anfallet så att även dessa vänner flydde från städer för att rädda sig”. Wikipedia

 • Ali, även om du hade formulerat frågan på ett grammatiskt godtagbart sätt hade jag inte kunnat hjälpa dig. och även om jag hade kunnat det, skulle jag antagligen inte göra det. vissa saker är inte för oss människor att veta.

 • Anders: “OM det nu är så att utomjordingar, eller likvärdigt, skulle besluta sig för att kontakta jordlingar: Skulle de då inte försöka analysera och kontakta den skarpaste kniven i lådan?”

  Det pratas mycket om “disclosure” att världen behöver ett frisläppande av alla data om ämnet och blicken vänds då alltid mot USA, som om USA bestämmer allt till och med när det gäller kosmos.

  Kanske det inte funkar så, kanske det – rent teoretisk – handlar om att det sker på ett individplan? Tänk att gå förbi alla myndigheter, stater och regeringar och själv ta reda på sanningen? Vad sägs om en direktkontakt idag via kosmos eget internet? 😉

 • KarlMagnus, folk får tro vad de vill, men hävdar du att de är här, så försök ge något argument för utomjordingars möjligheter att ta sig hit gick till. Det kan du väl bjuda på?

 • Ser ailens som ett uttryck för människans behov av religiositet och andlighet. De gamla religionerna felar sin mission att suga upp detta mänskliga behov. Jag tror våra hjärnor är designade och gjorda för sagor. Sagans påverkan och kraft kan inte underskattas. Ailens tjänar här som dagens moderna väckelserörelse. Något nytt att tro på. Tillvägagångssättet går inte via profeter utan media, och media gör det media gör bäst. Hajpar media något under lång tid, likt opinionsbildningens konst, blir det nästan verklighet. Som om Ailens är något man förväntas ta ställning till. För eller emot. Utan att först ställa sig den primära frågan hur de i hela friden tog sig hit, från början.

  De få trovärdiga sagoexemplen om Ailens finner jag bland annat i

  1.) Arthur C. Clarke bok 2001, med den så kända monoliten. Plotten är att monoliten sänds ner till jorden och innehåller, likt kunskapens äpple, alls köns visdom. De apor som tar i monoliten får intelligensens frö att gro i sig. Sedan försvinner monoliten spårlöst för att plötsligen börja sända mängder av elektromagnetisk strålning, nergrävd som den nu är på månen. Här faller dock historien, för när känner monoliten till när den ska börja sända – jo när människan behärskar teknologin att nå månen och gräver upp den. När väl instrålningen träffat monoliten sänds en signal till Jupiter och människan har nu ringt på stora dörrklockan till främmande varelser.

  2.) Carl Sagen bok Kontakt. Lite enklare story där primtalens oregelbundenhet står i centrum Primtal uppträder slumpartat och det finns ingen nu accepterad matematik som kan förutsäga dess upptränad i en naturlig talserie. Inte desto mindre kan datorer detektera dolda budskap i inkommande, från rymden, primtal.

  3.) David Ickes ide om att ett visst utvalt folk fått sitt DNA hackat (Junk-DNA) av människoliknande ailenödlor som saknar empati samt har överlägsen intelligens. Deras mission är efter tusentals generationer sakta men säkert konspirera för att ta över världsherraväldet.

  Gemensamt för dessa tre sagor är att de helt eller delvis undgår problemen med resor i ljushastighet.

 • @Ale, låt oss strunta i tiden, det är ingen av oss som förstår sig på den ändå.

  tycker även du borde avhålla dig från döma ut utomjordingars möjligheter att ta sig hit baserat på din (högst begränsade) förståelse av universums lagar.

  om “makteliten” har för avsikt att skrämma upp befolkningen med hot om aliens är det antagligen för att dölja att dom har haft kontakt med dessa sedan lång tid tillbaka (och haft vissa svårigheter att vinna deras förtroende, vad jag förstår).

 • @KarlMagnus, Hur menar du, resa i tiden? Vi kan inte lyfta ut tiden som en komponent skild från verbet “resa” i ett rum, utan tiden och rummet (fältet) är ett. Reser du t ex i ljushastighet står tiden still och du är således framme i samma ögonblick som resan startar. Resar du fortare än ljushastigheten går tiden baklänges, om vi för ögonblicket glömmer bort vilken energi som skulle krävas.

  Det är viktigt att känna till detta när makteliten möjligen kommer att försöka skämma upp världens befolkningar med hot om ailens som anfaller, när den så kallade skenade temperaturhöjningen inte funkar som hot längre. Jag är lessen att vara en sådan tråkmåns, men människan är under hennes livstid hopplöst ensam i universum och något besök kommer aldrig till stånd annat i fiktionens värld. Avstånden är för stora, kräver för mycket energi samt tar alldeles för lång tid.

  Däremot kan vi tala om andlighet och medvetande istället. Här finns mycket att utforska.

 • @Martin Gustavsson: “Kanske har de inte färdats i ljushastighet men i en något lägre hastighet. Kanske har de lyckats med nedsövning eller att fortplanta sig under färden hit. Det kan man inte veta. Kanske har de skickat skepp i alla möjliga riktningar men råkat missa jorden eftersom vi ligger i utkanten av galaxen.”

  I och med att massa är lika med energi x ljushastigheten upphöjt till sig självt, ger att hastigheter i ljusets fart, eller en halverad ljushastighet, kräver omvänt lika mycket energi. Eller åt andra hållet att en kropps samlade massa ökar när dess hastighet ökar. Därför kan vi betrakta rörelsemängd och energi som olika aspekter på samma fenomen nämligen rumtiden, eller fält snarare. Detta kommer vi inte förbi i vårt universum med våra lagar.

  Visst, en par aliens kan ju reproducera sig säg tiotusentals generationer under samma långfärd och visst kan de få upp hastigheten på samma sätt som en rymdsond får det via planeters gravitation, om de bara kan lösa inbromsningen på samma sätt innan det når oss. Men teorin känns något skakig. Vad kan inte hända under denna långa färd.

  Lek i stället med tanke på att besökare från rymden på något sätt skulle kunna skanna av vår planet på liv – remot vill säga. Så gör dem en skanning säg var 1000 år och gör om försöken 4499 gånger utan att finna mer än en efterbliven mikrob. De tröttnar till sist. Chansen för att två högteknologiska kulturer skall sammanträffa i tid och avstånd är = 0.

 • @KarlMagnus och hur sker denna övervakning i så fall? Hur går den till? Tiden det tar för t ex en radiovåg i vakuum är ekvivalent med ljusets hastighet. Så någon realtidsövervakning är det i så fall inte tal om. Befinner sig övervakarna, i den bästa av alla värdar, på vår närmaste grannsolen – drygt 4 ljusår bort – så tar det samma tid för vilka signaler de än begagnar sig av. Sedan ska de analysera det oerhörda brus av information som jorden ständigt sänder ut och göra ett vettigt urval – sedan tillbaka igen. En fördröjning på drygt 8 år alltså? Nej alla dessa tankar om kontakt med främmande utomjordiska intelligenser spricker alltid på samma tes: Avstånd, tid samt energibrist.

 • @Esa “Aliens här på vår planet? Vi bör ha i åtanken att grundläggande fysiska lagar finns bara i vårt universum”.

  Och? 1.) Finns det andra universum? Om ja, så borde vi kunna studera dem men, men det kan vi inte därför (om de ens finns) ligger s a s utanför vårt fysiska möjlighet att nå dem. Jag vet att det för närvarande är synnerligen populärt med multiuniversumsteorier men här lämnar vi naturvetenskapen till förmån för fantasin. Svaret på varför vårt samhälle ser ut som det gör har med de förutsättningar som finns att söka i vår historia. Vi kan inte ändra på vår historia och de förutsättningar som låg till grund för vår utveckling, utan den enda framkomliga vägen framåt i detta ämne är att räkna på sannolikheten utifrån vår kunskap och gällande sakfrågan är den tyvärr = noll. Däremot fyller fantasin om ailens i vår samtid en viktig roll i våra liv.

  Tror inte vi kan välja så värst mycket här. För ca tio tusen år sedan uppstod skriftspråket – och då på flera geografiskt skilja platser (samtidigt), och dem skiljer sig på så diametralt olika sätt att skriftspråken i sig ej kan anses har influerat varandra. Det ger vid handen att den utvecklingen var förutbestämd. Det är den enda sätt jag kan få ihop det i vart fall. Utvecklingen ligger alltså utanför vårt medvetna val. Svaret på varför det blev så här ligger i de fysikaliska och biologiska lagar som styr vårt utveckling. Denna styrning kan vi inte välja bort.
  2.) “Andra dimensioner kanske du färdas utan fysikens grundlagar.” Javisst, låt dem färdas i sina universum så fort de vill, men ska dem in i vårt universum gäller våra regler. Våra fysiska lager ändrar inte på sig. Jag upprepar att den energimängd som krävs för att färdas i ljusets hastighet kräver sådan enorma mängder energi att det aldrig kommer att låta sig göras, med mindre att vi genomgår en fullständig metamorfos och blir likt fotonpartiklar för att sedan omvandlas till fast materia igen. Inga aliens på våra gator med andra ord.

 • Det kan ju också vara så att de är så utvecklade och verkar inom lagen av fri vilja, vill vi förstöra planeten och dess befolkning så är vi fria att göra detta…

 • @Ale
  Aliens har kanske varit intelligentare än människan vid ett tidigare skede i sin egen civilisations historia och kanske förstått poängen med balans och på så vis inte utrotat sina egna civilisationer genom resursslöseri, överbefolkning, utrotning av arter, svält och krig såsom människan alltid gjort och fortsätter att göra precis överallt (inkl. alla religiösa barnavlare, alla riksdagspartier och andra partier UTOM Vetenskapliga partiet).

  Aliens skulle kanske finna ett sätt att accelerera sina farkoster snabbare genom inneslutning av sina kroppar i en vätska med samma densitet som deras egna kroppar. Kanske har de inte färdats i ljushastighet men i en något lägre hastighet. Kanske har de lyckats med nedsövning eller att fortplanta sig under färden hit. Det kan man inte veta. Kanske har de skickat skepp i alla möjliga riktningar men råkat missa jorden eftersom vi ligger i utkanten av galaxen.

  Men hade det, mot förmodan, funnits högt stående aliens på vår planet, med lika eller högre intelligens än Vetenskapliga partiets centralkommitté, finner jag det otroligt osannolikt att det, som alla absurda tillväxtförespråkare håller på med, hade tillåtits fortgå utan ingripande av dessa aliens.

  Fråga er; Hade vi själva låtit andra varelser förstöra sin egen planet om vi hade nått samma intelligens? – Knappast. Således finns det inga högt utvecklade aliens på vår egen planet.

  De enda Aliens som jag funnit är möjligtvis jag själv, vissa märkliga buddhistmunkar och centralkommitténs medlemmar som fattat det som resten av människorna inte tycks vara kapabla att förstå, nämligen balans.

 • Ale! Jo du har rätt i vissa av dina tankar men det finns alltid en annan sida eller flera sidor av filosofiska tankar. Viss vetenskapen säger att det tar ca fyra miljarder år för att nå högteknologisk kultur, men det är vår vetenskap och vår jords förutsättningar. Våra fysikaliska lagar så som vi har det här i vårt solsystem.
  Kulturer tar snitt i ca. 250 år innan den går under av sig själv på vår jord, ja men det är inte en lag någon annanstans i universum.
  Aliens här på vår planet? Vi bör ha i åtanken att grundläggande fysiska lagar finns bara i vårt universum.
  Avstånd oväsentligt du pratar om ljushastigheten. Andra dimensioner kanske du färdas utan fysikens grundlagar. Eventuellt aliens med lägre intelligens kan använda sig av rymdens maskhål.
  Om vi antar att aliens existerar och om dom skulle finnas bland oss, första logiska tanken är att varför skulle dom det!? För att studera oss? Knappast. Vi skulle inte kunna observera eller dom.
  Ett mycket bra exempel på olika intelligenser är myran i sin myr koloni. Allt är fint olika rum olika bo delar syretillförsel till alla ställen i stacken samt ut med förbrukad luft, koldioxid. Alla i myror i kolonin har sin uppgift. Vi antar att människan kommer och rubbar deras samvaro med att peta på stacken.
  Myrorna ser inte människan!!
  Myrans intelligens kanske inte är så kognitiv. Men vi kanske är på samma nivå som myran om en alien skulle komma i närheten. Vår kognitiva förmåga kanske inte skulle räcka att se den.
  Så lånar dina ord ( ”call all the shots” ) = Och vi skulle snällt få vänta i tamburen på vad som eller bestraffning som skulle vänta oss. Och om det fanns en sådan högteknologisk kultur varför i hela friden skulle de ägna intresse åt oss? En potentiell farlig, primitiv samt opålitlig ap baserad livsform som inte ens löst de mest grundläggande rättvise – samt miljöproblem och som inte ens låter sig styras av kärlek?
  😉 : ) : )

 • Ale! Ja visst behövs konkurrens och tävling. Men vi har väl haft en förkärlek för att angripa eller skylla på varandra, även fast vi egentligen haft fullt upp med att överleva och ta användning av “elementen” vi lever i. Vi bekämpar hellre varandra än söker lösningar på att bli självförsörjande. Konkurrens har t.ex. bestått i att köpa upp eller ta patent, så ingen annan skall konkurrera om inkomsterna. Den typen, känns inte framgångsrik i de större perspektiven, men vi har för närvarande inga bra alternativ att skydda t.ex. en uppfinnares arbete. Så jag vill nog påstå att vår tanke om utveckling, kan behöva en riktig uppdatering, eftersom vi är fast i en viss primitiv instinkt av att “bevaka” varandra. Den instinkten finns säkert kvar och kommer ur DNA-arvet från revir-djuren, då den förmodligen var nödvändig. Därför är vår utveckling kanske för svår att överblicka eftersom vi tänker med samma instinkt som förmodligen bromsat den 🙂

 • Jo, Ruben, fast det enda slutna system vi känner till är vårt universum. Här tar utveckling tid samt kräver mycket stabila förhållanden. Studerar man vårt DNA finner man mängder av junk-DNA mot virus och annat som inte existerar i dag. Så parasiterande virus och annat hot mot livet är alltså näst in till lika gammalt som vårt DNA-arv. Med detta vill jag ha sagt att konkurrens om livsutrymme har varit en förutsättning för utveckling. Inte samarbete. Allt liv konkurrerar om att få leva samt föröka sig. Jag tror att utan all detta motstånd föds inte anpassningsförmågan och utan anpassningsförmåga uppstår ingen utveckling. Utan utveckling (motstånd, konkurrens och olika hot) ingen inteligens – alltså förmåga att kringgå och lösa problem. Fast låt oss gå på din linje här: säg att dessa livsformer skulle leva utan konkurrens, då bör all parasiterande och konkurrerande element först rensas ut. I det avseendet skulle vi – i ett möte med dem – alltid vinna över dem. Så en livsform utan konkurrens och som enbart anammar samarbete bör då isolera sig totalt för alltid frör att överleva andra konkurrerande livsformer. Det finns ett mycket enkelt experiment man själv kan göra. Ta en glasdamejeanne häll i destillerat vatten, jord, lite annat löst organiskt material, nån grönsak samt ett död mus. Låt en tredjedel av materialet ligga över vattenytan samt plombera toppen. Ställ i köksfönstret, där sol kan titt in och vips har ett slutet självförsörjande universum. Studera nu detta under en tjugoårsperiod. Hur snabba på denna utveckling? Hur vi än vänder och vrider på detta går utveckling mycket, mycket långsamt.

 • Man kan ju spekulera om livsformerna. Har de utvecklats likadant och i samma takt? Skulle det kunna finnas livsformer likadana som jordens ( människor ), som kan vara säg 50 000 år före oss i utveckling? Och om det inte började utvecklas 50 000 år före oss, så kan de vara jämförbart lika långt före pga. de kanske inte haft våra störningar av krig och konkurrens om tankar, livsutrymme och naturresurser 🙂 Då skulle de ha mycket att lära ut, inte minst teknik och hur man bäst samarbetar över klotet. Om vi nu inte skulle börja se dem som Gudar och organisera nya religioner :/

 • För dem som hävdar att intelligent utomjordiskt liv har besökt oss, eller besöker oss nu, ligger bevisbördan hos dem. Inte tvärtom. Man kan naturligtvis gå andra vägen och hävda att detta “extraterrestrials” redan har löst alla problem med avstånd, tid samt energi som möjliggör rymdresor över längre sträckor. Fast då måste de på något sätt upphävt grundläggande fysiska lagar. Anta att vi har en aliens som färdas i ljusets hastighet, så skulle denna uppleva att resan tog slut i samma stund som den började om vederbörande färdades i ljusets hastighet om resan gick från ena “kanten” av universum till den andra. Men för att återgå till grundfrågan så skulle det bli världens största race efter ny teknologi mellan världens alla myndigheter och regeringar om att ensam få lägga vantarna på ny kunskap. Fast å andra sidan en sådan överlägsen form av liv som läst avstånd-energi samt tidfrågorna skulle de utan tvivel “call all the shots” och vi skulle snällt få vänta i tamburen på vad som eller bestraffning som skulle vänta oss. Och om det fanns en sådan högteknologisk kultur varför i hela friden skulle de ägna intresse åt oss? En potentiell farlig, primitiv samt opålitlig apbaserad livsform som inte ens löst de mest grundläggande rättvise- samt miljöproblem och som inte ens låter sig styras av kärlek?

 • För det första: Hur skulle utomjordingarna kunna komma hit? Betänk här att avstånden bokstavligen är astronomiska, om vi för ögonblicket ska stanna i den teknologi och vetskap vi har i dag, annars blir tråden bara metafysiskt; så kan ingenting färdas fortare än ljushastigheten c (cirkus 300 000 km/s). Lägg därefter till att den energimängd som krävs för att nå upp till ljushastighet (för ett rymdskepp) är i storleksmängd all materia i hela universum som då ska stopps in i en ännu större motor. Med andra ord spricker teorin redan i första meningen.

  Allt handlar om avstånd och tid. En högteknologisk kultur tar ca fyra miljarder år på sig för att evolutera fram. Sedan består en kulter i snitt i ca 250 år innan den går under av sig själv. Det ger att sannolikheten för två högteknologiska kulturer skall uppstå samtidigt är näst in till 0. Sedan skall dem dessutom ligga så nära varandra att besök låter sig göras. Vår närmsta stjärna ligger ca fyra ljusår bort. Därmed inte sagt att vi är ensamma i universum. Det kryllar av intelligent liv i universum men problemen stavas avstånd samt tid. Det är orsaken till att vi inte har haft kontakt och inte någonsin kommer att få det heller. Detta sökande är enbart slöseri med resurser.

 • En gång var Jorden platt, sedan cirklade solen runt Jorden, sedan cirklade Jorden runt solen, sedan cirklade vårt solsystem runt Vintergartans centrum, sedan skapade urstoftet livet, etc.
  Alla dessa förnekare får krypa till korset i slutändan. Alle de som upplevt utanför-kroppenhändelser vet att livet har en annan bakgrund än den som “vetenskapen” hävdar. Liv kan i princip se ut hur som och finnas var som helst eftersom liv skapar materia.

 • Hej på er

  Jag rekommenderar att kolla upp Dr. Steven Greer. Extremt intressanta föredrag angående alien ämnet. Hans föredrag finns på Youtube och hans arbetsgrupp har även gjort en bra dokumentär, vid namn Sirius,som är värd en titt.

  Ha de gött

  Henke

 • OM det nu är så att utomjordingar, eller likvärdigt, skulle besluta sig för att kontakta jordlingar:
  Skulle de då inte försöka analysera och kontakta den skarpaste kniven i lådan?

 • vadå skulle få kontakt med utomjordingar?
  har inte utomjordingar varit här sedan urminnes tider?

 • Varför dryfta frågan öht ? Det finns en “foliehattsteori” att en “utomjordisk attack” kommer att ske, är detta för att prima befolkningen map detta ? 😉

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *