Den nya presidenten i Brasilien är en CIA-informatör

2
230

Nyligen avslöjade Wikileaks att den nya presidenten Michel Temer som tog över efter Dilma Rousseff efter en mjuk kupp är informatör för CIA. Samtidigt avslöjar Brasiliens största tidning Folha de São Paulo att bla en oljemagnat, en minister och Brasiliens militära ledning var med och stödde kuppen mot Rousseff.

Text: Torbjörn Sassersson | Michel Temer och Joe Biden, USA – Foto: Anderson Riedel  – CC BY 3.0

The Activist Post som refererar till Wikileaks skriver att diplomatisk korrespondens visar att Michel Temer är informatör för amerikansk militär. Det är tydligt att tillämpningen av instruktionerna för hybridkrigföring som beskrivs i den amerikanska  2010 Special Forces Unconventional Warfare manual har burit frukt i Brasilien, skriver Activist Post.

”This has unfolded in the form of Hybrid War, which is essentially a weaponization of chaos theory – widely embraced across the U.S. military/intelligence spectrum. The UW manual highlights the perceptions of a vast “uncommitted middle population” is essential on the road to success, and that these uncommitted eventually can be turned to oppose their political leaders.” / The Activist Post

Utskrifter av hemliga konversationer från i mars 2016  som publicerats i Folha de São Paulo visar att oljemagnaten Sergio Machado och den idag nya planeringsministern i Brasilien Romero Jucá kommit överens om att Dilma Rousseff måste elimineras från sitt presidentskap för att stoppa en stor korruptionsutredning som då pågick i Brasilien.

”They show explicit plotting between the new planning minister (then-senator), Romero Jucá, and former oil executive Sergio Machado — both of whom are formal targets of the “Car Wash” corruption investigation — as they agree that removing Dilma is the only means for ending the corruption investigation. The conversations also include discussions of the important role played in Dilma’s removal by the most powerful national institutions, including — most importantly — Brazil’s military leaders.” / The Intercept

The Intercept som skrivit utförligt om de bakomliggande krafterna visar även att det finns en koppling till Brasiliens militära ledning bakom den mjuka kuppen mot Dilma Rousseff. Utskrifterna avslöjar att kuppmakarna avsåg att placera CIA:s informatör Michel Temer på presidentposten med första uppgift att avsluta korruptionsutredningen.

”The transcripts are filled with profoundly incriminating statements about the real goals of impeachment and who was behind it. The crux of this plot is what Jucá calls “a national pact” — involving all of Brazil’s most powerful institutions — to leave Michel Temer in place as president (notwithstanding his multiple corruption scandals) and to kill the corruption investigation once Dilma is removed.” / The Intercept

Enligt uppgifter har inte Dilma Rousseff gett upp. Hon vill tillbaka till presidentposten.


Detta är för övrigt ingenting du kan läsa om i svenska mainstream medier.

Läs mer i The Activist Post: WikiLeaks Exposes Newly “Selected” Brazilian President As Puppet For US Intelligence

Läs mer i The Intercept: New Political Earthquake in Brazil: Is It Now Time for Media Outlets to Call This a “Coup”?

Text: Torbjörn Sassersson

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here