Behållare för aerosolkemikalier lastas på vanliga passagerarflygplan hävdar miljöorganisation – Naturlig förklaring efterlyses

publicerad 2 maj 2016
- K. Reporter
Aerosol delivery system - Airbus

Miljöorganisationen LookUp som bevakar utsläpp från flyg visar foton på hur vanliga passagerarflygplan (Airbus) lastas med vad de uppger är behållare som misstänks innehålla kemikalier för aerosolbesprutning av atmosfären. Fotona visar påstådda “munstycken” på flygplanens vingar. 

Text: K. Reporter | Video: Dan Wigington från GeoengineeringWatch

Miljöorganisationen LookUp menar att man klarlagt hur systemet för spridning ser ut på flygplan av typen Airbus 320. Flygplanens främre bagageutrymmen sägs ha reserverats för stora behållare för kemikalier. Dessa främre bagageutrymmen används inte längre för bagage eller varutransporter som tidigare, påstår LookUp.

Innehållet i behållarna sprids sedan från ett leveranssystem som mynnar ut vid flygplanets vingar vid motorerna och som är monterade i alla Airbus A320 flygplan hos vissa flygbolag.

LookUp hävdar att så snart de anställda som lastade dessa behållare lade märke till att de var filmade, stängde de luckan till flygplanet, avbröt arbetet och tvingade LookUp:s medlemmar att lämna området.

Organisationen hävdar att de numera vet att det är i den främre delen av flygplanen som behållare för kemikalier finns. Det är också anledningen till att bagageutrymmen på planet minskas och till att de deltagande flygbolagen på alla sätt och vis försöker reducera passagerarnas bagage med höga avgifter tex EasyJet, Ryanair, Norwegian, Turkish Airlines, Emirates mfl. Det skulle också kunna förklara varför biljettpriser på flyg sänkts så dramatiskt under det senaste decenniet, då flygbolagen även får betydande intäkter för denna verksamhet, resonerar LookUp.

LookUp har även observerat större transportflyg som lastar av stora mängder av dessa misstänkta behållare. Dessa flyg uppges komma från Gulfsstaterna eller från Guinea.

Organisationen konstaterar också att  det är helt skilda team i personalen som hanterar ordinarie bagage och de misstänkta behållarna. Allt fraktgods och ordinarie bagage lastas av i den bakre delen av ordinär bagagepersonal, medan särskilda team arbetar med behållarna i fronten. Syftet kan vara att så få som möjligt ska ha kännedom om verksamheten, resonerar man.

Aerosol delivery system - Airbus

Påstådda munstycken för aerosol-spridning under vingarna

Organisationen har också tagit många foton över de munstycken som kemikalierna misstänks spridas från. Man har även kontaktat tillverkaren Airbus. Dessa munstycken har ingen teknisk funktion för själva flygandet, vilket bekräftats vid telefonsamtal och i korrespondens med Airbus.

I denna video av ett synbart sprayande flygplan som filmats av linjepiloter säger den ena av piloterna:

“Ser du det där flygplanet som sprayar…” … “det är som om det sprayar från övre delen av vingarna”.

Text: K. Reporter 

Reservation: NewsVoice tar gärna in en artikel som kan ge en annan förklaring till vad LookUp uppger i denna artikel för att ge klarhet kring både observationer som spekulationer. NewsVoice som nättidning har ingen särskild uppfattning i ämnet utan återger endast vad LookUp observerat och tolkat. NewsVoice ger alltså skeptiker möjligheten att få en annan version publicerad. Hittills har aldrig en skeptiker skickat in en enda sådan artikel, vilket betyder att skeptiker medverkar till att en eventuell felaktig uppfattning får en ökad spridning. För att stimulera en annan förklaring hålls kommentarsfältet därför stängt efter denna artikel.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq