Maria Georgieva på SvD meddelar att Putin hör på bägge öronen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 maj 2016
- Torbjörn Sassersson
Vladimir Putin - Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com
Vladimir Putin - Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com
Vladimir Putin – Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com

HUMOR. Detta är en travesti på Maria Georgievas artikel i SvD: “Varningen: Putins spioner bedriver aktiva åtgärder”. Artikeln är lustigt formulerad med påståenden och citat som är tämligen innehållslösa. Ingressen känns farsartad: “De viskar i Putins högra och vänstra öra – samtidigt. Ryska underrättelseverksamheter är välfinansierade…” Nu vet vi att Putin kan höra med bägge öronen.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. 5 juni, 2016

Ni på SvD viskar i både våra vänstra och högra öron – samtidigt. Vi vet. Amerikanska underrättelseverksamheter är välfinansierade och bedriver aktiva åtgärder som syftar till att destabilisera europeiska regeringar. Det kan vi intelligenta och insatta svenska läsare konstatera.

Vi vet också att Washington bedriver en aktiv kampanj till stöd för USA:s geopolitiska agenda. Syftet är att försöka undergräva europeiska regeringar och tjäna amerikanska ekonomiska intressen.

Men så skriver aldrig SvD, utan de skriver uttryckligen att om det sker en negativ påverkan på Sverige så är den bara rysk och det vet ju alla, åtminstone alla på likriktartidningen SvD där alla har rigor mortis. Maria Georgieva har nämligen pratat med en person som inte vill uppge sitt namn. En oerhört insatt person. För att ge ännu mer tyngd åt sin artikel citerar även Georgieva en expert från en amerikansk tankesmedja och artikeln är i sin helhet en aktiv påverkan från Washington, översatt till svenska.

ArcanumSkolan 2024

Här följer ett omskrivet citat från SvD:s artikel där Putin bytts ut mot Obama och Ryssland mot Washington så att den aktiva påverkan blir mer tydlig för de som läser SvD.

“Underrättelsetjänsterna kan påverka beslutsfattande på hög nivå när de kan vara användbara för [Washington]. [Obama] bestämmer själv när de kan vara nyttiga som instrument för att bedriva politisk kontroll. De är presidentens grindvakter….”

SvD publicerar sedan följande smallbrainer-citat från SvD:s hemliga och oerhört insatta person, denna gång är det inte omskrivet alls:

“Den moderna presidenten [Putin] lyssnar mer på underrättelseinformation jämfört med Boris Jeltsin. Vi kan inte berätta mer än vad det står på Wikipedia. I Ryssland har vi en normal situation. Man gör inget på känsla, man utgår från analyserna, säger personen.”

Vi fortsätter, men låt oss byta ut Kreml mot USA i Maria Georgievas text:

“Forskaren Mark Galeotti uppmanar europeiska regeringar att satsa resurser på att ta itu med brister som underlättar [USA:s] kampanjer…”

Här slutligen ett originalcitat direkt från SvD:s artikel som citerar den amerikanska geopolitiska expert vid namn Mark Galeotti som skrivit en rapport producerad av tankesmedjan European Council on Foreign Relations (ECFR). Med andra ord en rapport som följer Washingtons agenda.

“Å andra sidan vore det osannolikt att Ryssland splittrar Europa med fattig informationshantering. I själva verket kan Ryssland destabiliseras i en ännu snabbare takt, menar Galeotti.”

ECFR och SvD är här tydliga med vad de vill åstadkomma med sitt psykologiska krig mot det svenska folket och våra politiker, en destabilisering av Ryssland.

Text: Torbjörn Sassersson

Maria Georgieva är strateg och redaktör för Arenagruppens samtliga sajter. Hon jobbar på uppdragsbasis  för Arena Opinion. Georgieva är journalist, filmare och fd reporter på SVT. Hon hörs i Sveriges Radio, skriver för Expressens och Sydsvenskans kultursidor och har en fil.mag i filmvetenskap och journalistik. [Källa: Arenagruppen]

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vladimir Putin verkar ju också tänka med bägge hjärnhalvorna plus kompletterar med resten till skillnad från den samling som försöker styra i väst. Skillnaden är också att de västliga politikerna är skrämda från vettet av sina uppdragsgivare och reagerar på allt som sker som en fårskock.

 • Per wiklund 16 Maj, 2016 at 08:51

  När det gäller Ryssland är jag osäker på om de styrande är onda och dåliga för världen, när det gäller USA:s och Europas styrande är jag säker.

  Att de oerhörda övergrepp mot mänskligheten som USA:s och Europas orättmätiga ledare ägnar sig åt på hemmaplan och i världen inte gör ett adekvat intryck på Per wiklund är förbluffande. Som alltid, när den som uttalar sig ger intryck av att ligga inne med en med vattentäta skott avdelad hjärna, så inställer sig frågan: Är personen ifråga hjärntvättad eller korrumperad?

 • (2015) Gunnar Hökmark: En rädd regim gör så här

  Gunnar Hökmark som tydligen är bannlyst i Ryssland säger att:

  “En regim som gör det här gör det för att den är rädd och innerst inne är den svag”.

  Det må så vara, men glöm inte Jan Guillou som är bannlyst från USA. Till Aftonbladet sa Guillou år 2003:

  “Jag får inte ens flyga över amerikanskt luftrum längre. Man sa till mig att gör jag det igen så åker jag in.”

  (2003) Jan Guillou bannlyst i USA

  Anledningen till att Guillou inte får komma in i USA beror på rapporter som svensk säkerhetstjänst spritt över världen bla till USA om Guillou, säger Guillou.

  “Senaste incidenten inträffade i USA i julas [2002]. Jan Guillou och hans fru var på väg till Tahiti och mellanlandade i Los Angeles.Hårdare kontroller och skärpta säkerhetsbestämmelser gör att även transitpassagerar numera måste passera passkontrollen i USA. För Guillou blev det tvärstopp när hans pass kontrollerades.
  – Upp kom en massa information och de sa att sådana som jag får inte sätta sin fot i USA, berättar han.”

  Skillnaden mellan Gunnar Hökmark i relation till Ryssland och Jan Guillou i relation till USA verkar vara att Hökmark som politisk propagandist har förmågan att sprida falska bilder av Ryssland medan Guillou i egenskap av journalist har förmågan att gräva fram obehagliga sanningar om egenmäktiga regimer, typ Sverige.

 • Här kommer en länk till en “humoristisk” tidningsartikel om “skuggorna som hotar Europa” (läs Ryssland) på alla möjliga upptänkliga sätt. Artikeln är hemskt roligt skriven av Gunnar Hökmark, moderat EU-parlamentariker. Inte ett ord om att de skuggor, som förmörkar eller förpestar våra liv, som vi själva uppfattar dem, beror på vanvettiga politiska beslut tagna av EU-politiker.

  Varför överhuvud taget blanda in, eller skylla på, Ryssland när han själv och hans gelikar står som upphovsmän till majoriteten av alla trubbel som vi ser i Europa?

  http://www.svensktidskrift.se/blog/2016/09/23/skuggorna-som-hotar-europa/

 • Svar till Per Wiklund.

  Nej, NewsVoice är inte ett ryskt påfund. Nättidningen startade som en personlig blogg som växte organiskt som en följd av läsarnas intresse. En funktion är att balansera/kritisera propagandan i SvD, DN, SVT och andra MSM-tidningar.

  Läs mer om NewsVoice bakgrund och mål.

  Putin ger intryck av att vara en välinformerad och nyttig motkraft till det amerikanska imperiets erövringståg i Mellanöstern och destabiliseringspolitik i Europa. Min uppfattning är att USA utnyttjar främst Ryssland genom att “filma” allt ont på Ryssland med avsikt att slussa pengar till den amerikanska vapenindustrin med understöd av den amerikanska bankindustrin.

  Vad jag vet är Putin varken mördare eller gangster. Ryssland bör dock öka pressens och medborgarnas frihetsgrader i de fall de är begränsade. Att Sverige skulle vara ett fritt land pressledes är ett aprilskänt, anser jag.

 • I Nazityskland fungerade samhället enligt “Fuhrerprincipen”: “gör din uppgift, ställ inga onödiga frågor, lägg dej inte i saker du inte har med att göra” – denna princip tycks vara vägledande för svenska journalister och för svenska media – alltmer sen nån gång på 90talet. Hur ordnades Ukrainas vinst i melodifestivalen? Ställ inga frågor!

 • Newsvoice är väl ett ryskt påfund? Propagandakanal för gangstern, mördaren och förbrytaren Putin?
  Alla svenskar som stödjer den vedervärdiga ryska krigshetsande diktaturen borde stämplas som landsförrädare.
  Gudskalov för USA och det fria demokratiska Europa.
  Skönt att vi har NATO, där Sverige snarast borde bli medlem.
  Och vem sprider desinformation – Inte är det SvD i alla fall. Här har vi pressfrihet till skillnad från i Ryssland där allt styrs av den vedervärdige Putin.

 • Var uppmärksamma på hur enormt farligt värdlandsavtalet är för oss. Europa offras för dollarn precis som vid WW2 när Usa avsiktligt orsakade Europas förödelse för att rädda sitt misslyckade parasitära samhällssystem från folkets vrede. Usa vill nog inte driva det till ett totalt kärnvapenkrig men att förstöra flera europeiska länder hjälper Usa ekonomiskt.
  Om vi inte fysiskt hindrar kärnvapen att placeras ut i Sverige på ett för Ryssland transparent vis blir vi måltavlor. Allt beskydd Usa erbjuder är ist ett direkt hot.
  Margot Wallströms utspel om Donald Trump är trams. Verkar vara ett taffligt försök att leda bort uppmärksamheten när omröstningen om värdlandsavtalet skall trumfas igenom utan att folket tillfrågas.

 • Jag har slutat sedan länge att prenumerera på DN och SVD köper jag ibland för korsorden och för att se vad de verkligen skriver. SKRÄMMANDE! Jag använder min tid till att ta reda på vad som faktiskt händer för att ge en sannfärdig bild av vad som pågår i detta land. Jag är idag inbjuden att tala med ungdomar i SSU vilket är oerhört glädjande. De nordiska statsministrarna var igår i Vita huset, inbjudna till president Obama, för att få förhållningsorder.

 • Varför säger inte alla SVD-prenumeranter upp prenumerationen när de dagligen serveras en allt mer tydlig propaganda från USA-NATO stratcom? Ingen förnuftig person borde sponsra propaganda som kan leda till krig. Dessutom är trenden tydlig att allt mer viktig information censureras, blockeras, exempelvis de omfattande flygutsläppen som täckt himlen den senaste veckan som används för militära syften, vilka har samband med USA:s och NATO:s militära teknik.
  Använd konsumentmakten – bojkotta krigshetsen och censuren. Alla icke korrupta journalister borde protestera genom strejk eller varför inte säga upp sig och starta en ny tidning som utgår från allmänintresset?

 • ja, SvD:s ensidiga kritiserande av Ryssland och Putin börjar bli allt mera patetiskt.

  Är detta om doping, som idag rapporterades om på morgonekot kl 7:00 från ca 15:35 min in i sändningen verkligen sant?

  Låter helt otroligt att femton Ryska medaljörer i Rysslands eget vinter OS 2014 skulle ha varit dopade med hjälp av själva chefen för ett antidopningslab som tydligen fanns mitt i själva OS arenan. Detta med hjälp av Rysk underrättelsetjänst.

  Enligt min mening så låter detta mer som ett Aprilskämt.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/?programid=4540

 • Alla reflekterande människor skulle ha blivit oroade när Zbigniew Brzezinskis son, Mark, utnämndes till USAs ambassadör i Stockholm, 2011. Hans far hälsade också på här i Stockholm. Z-big, som pappan kallas, har skrivit boken The Grand Chessboard 1997. Den brukar kallas handbok i världsdiktatur. Marks bror, Ian, innehade en hög tjänst i Ukraina, som av Z-big i boken,utnämndes som ett för USA viktigt strategiskt land.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *