Maria Georgieva på SvD meddelar att Putin hör på bägge öronen

publicerad 13 maj 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Vladimir Putin - Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com
Vladimir Putin - Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com
Vladimir Putin - Foto: Дмитрий Осипенко. Licens: CC0, Pixabay.com

HUMOR. Detta är en travesti på Maria Georgievas artikel i SvD: "Varningen: Putins spioner bedriver aktiva åtgärder". Artikeln är lustigt formulerad med påståenden och citat som är tämligen innehållslösa. Ingressen känns farsartad: "De viskar i Putins högra och vänstra öra – samtidigt. Ryska underrättelseverksamheter är välfinansierade..." Nu vet vi att Putin kan höra med bägge öronen.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. 5 juni, 2016

Ni på SvD viskar i både våra vänstra och högra öron – samtidigt. Vi vet. Amerikanska underrättelseverksamheter är välfinansierade och bedriver aktiva åtgärder som syftar till att destabilisera europeiska regeringar. Det kan vi intelligenta och insatta svenska läsare konstatera.

Vi vet också att Washington bedriver en aktiv kampanj till stöd för USA:s geopolitiska agenda. Syftet är att försöka undergräva europeiska regeringar och tjäna amerikanska ekonomiska intressen.

Men så skriver aldrig SvD, utan de skriver uttryckligen att om det sker en negativ påverkan på Sverige så är den bara rysk och det vet ju alla, åtminstone alla på likriktartidningen SvD där alla har rigor mortis. Maria Georgieva har nämligen pratat med en person som inte vill uppge sitt namn. En oerhört insatt person. För att ge ännu mer tyngd åt sin artikel citerar även Georgieva en expert från en amerikansk tankesmedja och artikeln är i sin helhet en aktiv påverkan från Washington, översatt till svenska.

Här följer ett omskrivet citat från SvD:s artikel där Putin bytts ut mot Obama och Ryssland mot Washington så att den aktiva påverkan blir mer tydlig för de som läser SvD.

"Underrättelsetjänsterna kan påverka beslutsfattande på hög nivå när de kan vara användbara för [Washington]. [Obama] bestämmer själv när de kan vara nyttiga som instrument för att bedriva politisk kontroll. De är presidentens grindvakter...."

SvD publicerar sedan följande smallbrainer-citat från SvD:s hemliga och oerhört insatta person, denna gång är det inte omskrivet alls:

"Den moderna presidenten [Putin] lyssnar mer på underrättelseinformation jämfört med Boris Jeltsin. Vi kan inte berätta mer än vad det står på Wikipedia. I Ryssland har vi en normal situation. Man gör inget på känsla, man utgår från analyserna, säger personen."

Vi fortsätter, men låt oss byta ut Kreml mot USA i Maria Georgievas text:

"Forskaren Mark Galeotti uppmanar europeiska regeringar att satsa resurser på att ta itu med brister som underlättar [USA:s] kampanjer..."

Här slutligen ett originalcitat direkt från SvD:s artikel som citerar den amerikanska geopolitiska expert vid namn Mark Galeotti som skrivit en rapport producerad av tankesmedjan European Council on Foreign Relations (ECFR). Med andra ord en rapport som följer Washingtons agenda.

"Å andra sidan vore det osannolikt att Ryssland splittrar Europa med fattig informationshantering. I själva verket kan Ryssland destabiliseras i en ännu snabbare takt, menar Galeotti."

ECFR och SvD är här tydliga med vad de vill åstadkomma med sitt psykologiska krig mot det svenska folket och våra politiker, en destabilisering av Ryssland.

Text: Torbjörn Sassersson

Maria Georgieva är strateg och redaktör för Arenagruppens samtliga sajter. Hon jobbar på uppdragsbasis  för Arena Opinion. Georgieva är journalist, filmare och fd reporter på SVT. Hon hörs i Sveriges Radio, skriver för Expressens och Sydsvenskans kultursidor och har en fil.mag i filmvetenskap och journalistik. [Källa: Arenagruppen]