Regeringen vill leda i NATO Stratcom – Ryssland har inte medier utan bara propagandakanaler

publicerad 15 maj 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Anders Ygeman, montage

”Sverige vill också uttrycka ett hjärtligt intresse för att besätta posten som chef för den tekniska och vetenskapliga utvecklingsavdelningen”, är ett önskemål som per brev skickats från Regeringskansliet till Janis Garisons som är statssekreterar i det lettiska försvarsdepartementet och ordförande i den styrande kommittén i NATO Stratcom.

Det svenska brevet är undertecknat av Ann Linde som är statssekreterare till utrikesminister Anders Ygeman. Brevet är en del av förhandlingarna inför Sveriges deltagande i NATO Stratcom. Det avslöjar SvD i en artikel.

Regeringsbrevet: Letter of Intent for Sweden to cooperate with NATO Stratcom centre of Excellence as a contributing partner [15 april 2016]

Brevet gör gällande att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är den svenska part som företräder regeringen i en dialogen om hur ett konkret samarbete och ett tekniskt arrangemang ska se ut.

DN avslöjade i slutet av 2015 i artikeln: “Hemlig grupp ska möta ryskt informationskrig” att MSB redan har en grupp som arbetar med propagandahantering i Sverige.

Mikael Tofvesson MSB - Pressfoto MSB
Mikael Tofvesson, MSB, pressfoto MSB

“Regeringen insåg att också Sverige kunde vara hotat. Sedan augusti i år [2015] pågår därför uppbyggnaden av en ny del av försvaret.

En ”stor grupp” språkkunniga specialister på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, på Fleminggatan i Stockholm söker dagligen efter pågående informations- och påverkanskampanjer riktade mot Sverige.

Chefen för enheten, Mikael Tofvesson, vill inte gå in på hur många de är, vilka kompetenser de har eller hur de jobbar.”

NewsVoice kommentar

Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist - Foto: Anette Nantell, DN.seNATO Stratcom är specialiserat på att analysera och motverka påstådd rysk propaganda och desinformation. Hit räknas samtliga ryska medier. I NATO:s verklighetsuppfattning kan nämligen inte Ryssland ha medier. De kan bara ha propagandakanaler.

Bild: Anders Ygeman bestämmer var glaset ska stå – Foto: Anette Nantell, DN.se, skärmdump från artikeln: Så ska Sverige stoppa ryska propagandan

Inte ens det professionella RT.com anses vara ett äkta media utan blott en propagandakanal, förmodligen mest för att RT redovisar kritiska och avslöjande perspektiv på Väst, något som sticker i ögonen på ett politiskt korrekt och lydigt Västmediakonglomerat.

Hjärnan bakom Sveriges närmande till NATO Stratcom är sannolikt Anders Ygeman och den svenska försvarsministerns roll är förmodligen endast att vara “sidekick”.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • En översättning och ett upprop med anledning av denna artikel
  och länken nedan vore kanske en början till uppvaknande för någon sovande politiker.
  http://www.globalresearch.ca/regime-change-in-the-u-s-proposal-from-a-concerned-citizen/5525280

  Jag tror att man måste addressera i sin desperation och omtanke om Svea till alla lokala politiker.
  Även dessa står bredvid och åser hur skyarna blir allt mörkare omkring dom.
  Bakbundna som dom är i utrikespolitiska ärenden.

 • Re LegeNet

  Jag är inte bevandrad i juridikens mysterier än mindre i statsbyggnad och juridikens villkor för den.
  Att åberopa mänskliga rättigheter i Sverige är nog lönlöst eftersom man varit noga med att
  inte implementera dessa som lag. Inte heller barnkonventionen. Även om man rent politiskt säger sig värna dom som lyder under dessa rättigheterna.
  Du skriver “Till och med de internationella krigslagarna erkänner besegrade folk den rättigheten.”
  Solklart, men det gäller inte oss. Var finns dom moderata rebellerna i Sverige som kan få stöd från USA eller av svensk regering. Eller var finns de regeringar/medier som stöder våra frihetskämpar
  som här på NV/Vaken/Nordfront/RadioIslam mfl. som upptäckt att det inte står riktigt rätt till.

  Jag är dock rätt säker på att många skulle signera ett finurligt författat brev där man reserverar sig
  mot att lyda under det politiska förtrycket och den verksamhet som kallar sig regering och riksdag.
  Dessa två som sedan länge tjänat ut sin roll som folkets beskyddare och tillskyndare saknar fullständigt relevans i folkets verktygslåda för en bättre värld för alla.

  Kanske är en massiv kampanj om brev där man reserverar sig till Notarius Publicus ett alternativ.
  Jag stöder LegeNets efterlysning och önskar innerligt att liksom du bli av med denna “intellektuella terrorism” som genomsyrar allt
  LeifB
  .

 • När det inte handlar om åsiktsskillnader utan snarare om att många känner att det vore mer lämpligt att låsa in regeringen med medlöpare på rättspsyk, snarare än att de skulle tillåtas representera Sverige internationellt så som nu sker, då känns det iallafall för mig viktigt att inte bara med ord utan så långt som möjligt rättsligt distansera sig från detta galna styre.

  Det är en politisk rättighet att fullständigt distansera sig från ett styre som får varje fiber i kroppen att revoltera.  Att inte på minsta sätt behöva stödja ett sådant styre, så länge man bara inte tar till vapen mot det.  Till och med de internationella krigslagarna erkänner besegrade folk den rättigheten.  Skulle svenska folket ha mindre rättigheter än ett i krig besegrat folk?

  Det som gör det så outhärdligt är den totala vägran att höra eller vilja förstå vad kritiken går ut på.  “Det är bara rysk propaganda”, “det är bara konspirationsteorier”, “det är bara paranoia”, “det är bara rättshaverism”, “det är bara kverulans”, “det är…”  —  Jag har fått nog.  Vill inte tvingas stödja galningar som befinner sig i la-la-land samtidigt som de sitter med de högsta maktbefogenheter.  Det får inte kunna hävdas att de representerar mig.  De representerar INTE mig.  Och detta kan behövas etableras rättsligt så det blir ett juridiskt faktum.  Var utträder man formellt ur att representeras?  Kräver man avregistrering ur röstlängd, eller hur går det till?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *