Saber Strike 2016 – Storskalig amerikanskledd militärövning med Ryssland i sikte

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 maj 2016
- Torbjörn Sassersson
United States Army Europe - McQueen

Torbjörn SasserssonDEBATT. United States Army Europe beskriver militärövningen Saber Strike 2016 (27 maj-13 juni) med orden: “forces of freedom” som ska stråla samman i Europa. Meddelandet är att ingen ska vara ensam och särskilt inte i denna del av världen. Det säger den polske kommendören Piotr Bieniek något kryptiskt, men fienden är Ryssland.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd kl 23:09, 26 maj 2016 | Bild: United States Army Europe, YouTube-kanal

Saber Strike 2016 inkluderar ett femtontal länder och 10,000 soldater. Den mycket komplexa och verklighetsbaserade övningen sker simultant i fyra länder på 16 övningsplatser. Jätteövningen ska likna ett verkligt krig i Baltikum och Östeuropa.

General Mark T. McQueen säger i en videoinspelning från förra årets Saber Strike, producerad av United States Army Europe (USAE), att USA finns där för oss, länderna i Europa behöver inte vara rädda. USAE har slogan: “Army Strong, Strong Europe!” på sin hemsida.

“We are standing tall together, standing strong together and that we know we will be there for each other”.

Huvudspelare är USA som ska visa sin militära kapacitet. Det framkommer i den beskrivning av övningen som United States Army Europe lagt ut på sin hemsida.

Övningen inleds med en 220 mil lång taktisk marsch utförd av ett amerikanskt regemente med syftet att demonstrera USA:s markstridskrafter och dynamiska närvaro. Marschen startar i Tyskland och avslutas i Estland som gränsar till Ryssland och närmaste stora ryska stad är Sankt Petersburg.

“Saber Strike 16 features allied and partner-nation ground forces conducting live-fire, command post, and cyber/electronic warfare training, plus the integration of U.S. close-air support with multinational ground forces. Leading up to the exercise, the 2nd Cavalry Regiment will demonstrate U.S. land forces’ dynamic presence throughout the region, exhibiting freedom of movement during a 2,200-kilometer tactical road march, called Dragoon Ride II, from Germany to Estonia.” / Eur.army.mil/saberstrike

NewsVoice kommentar

Det råder ingen tvekan om att övningen är en maktdemonstration och en militär provokation riktad direkt mot Ryssland. Det amerikanska regemente som ska marschera 220 mil startar inte precis i Estland för att avslutas i Tyskland, utan riktningen är istället rakt mot Ryssland. Hela övningen sker i huvudsak i Östeuropa och de slogans som används antyder att det finns en ej nämnd fiende att bekämpa, men alla vet att det är Ryssland.

Saber Strike 2016 kläs in i fina ord som trygghet, frihet och försvar, men hela arrangemanget andas attack.

Swisha Sassersson 5 krFråga är varför en simulerad krigsförklaring mot Ryssland styrt av ett USA på andra sidan Atlanten ska ge länderna i Europa trygghet? Är inte detta Washingtons agenda? Tja, växer det blåbär i skogen? Dessa är direkta frågor som vår trygghetssökande försvarsminister Peter Hultqvist och en Obama-kramande statsminister Stefan Löfvén omgående bör besvara. 

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Se denna videon som på 4 minuter antyder Washingtons intention för de kommande amerikanska proxykrigen i Europa.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Eller så handlar det om att hota ryssarna här uppe så att USA ostört kan gå in med marktrupper i Syrien. WW3. Och Sverige är halvvägs in i NATO. Känns som när tyskarna lånade vår järnväg under WW2. Vi bara jamsade med.

  • Phil Butler’s citat från prins Edward i Åke’s länk
   “The United Kingdom, Western Europe (and by extension you Americans too)” are back in the thick of playing the Great Game. And this time we aim to win!”

 • Man skulle kunna tro att de baltiska staterna och EU ligger i konflikt med Ryssland.
  Så är inte fallet även om vi beter oss så.
  Det är USA och NATO som vill komma åt Krim-halvön och Rysslands naturtillgångar. Länderna kring Östersjön ligger strategisk till så vi upplåter våra länders mark. hamnar och luftrum och gör Europas medborgare till offer för USA-s räkning. Sverige har nu sålt sig till USA och medborgarna som inte är tillfrågade får betala med både liv och egendom. Stefan Löfven och Peter Hultqvist bär ansvaret så i händelse av krig kommer de inte att betraktas som oskyldiga civila.
  Sverige har ingen beredskap för krig så vår förra ÖB hade rätt när han sa att vi bara håller ut en vecka med eller utan vapen.

 • Övningen får inte upplevas som obehaglig för idioterna som deltar – då finns risken att de begriper vad som skulle hända i verkligheten.

 • Kanske de vill återuppliva lite Historia genom att påminna oss alla om hur Tyskland slutade vid Stalingrad? Fast då skulle vi behöva förlänga övningen och skära av förnödenheter, åtminstone ett par veckor mitt i en smällkall vinter. Fryst människokött skulle kunna simuleras med fryst kyckling. 🙂

 • Man förstår lättare hur europeerna lurades in i ett onödigt första världskrig när man ser hur imperiet lyckats “hjärnkontrollera” hela etablissemanget. Surrealistiskt.
  Usa lär ha flödat in mycket stora penningsummor till detta etablissemang.
  “Money, tons of it, has been funneled into an absolute takeover of all of Europe…”
  Fullbrightstipendier är en av vägarna till hjärntvätten. En annan Soros Visegrad scholarship.
  Bill Butler påstår det och citerar också Lyndon Larouche’s medarbetare för en svidande kritik mot krigsförbrytarna Bildt och Reinfeldt

  http://journal-neo.org/2016/05/14/will-the-new-world-order-finally-get-its-own-nuremburg-tribunal/
  Vi bör absolut driva stark opinion för retroaktiv bestraffning av dessa svenska nidingar liksom britterna driver opinion om att straffa sin Tony Blair
  “.. If the people of Georgia had an inkling Soros and these other people were the cause of their war with Russia, Bildt and the rest would never be able to travel there again. And when the total truth comes out, the Nuremburg tribunals to punish the key Nazis may end up looking like traffic court. Billions of people are affected by these elites, billions.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *