Saudiarabisk press: USA sprängde WTC för att skapa “Kriget mot terrorismen”

publicerad 25 maj 2016
- Pål Bergström

saudipress-us-blow-up-wtc911Precis som förväntat börjar nu vänner i brott att skylla på varandra, skriver Pål Bergström, som följt utvecklingen i medierna i svallen efter att krafter i USA vill släppa hemligstämplade sidor i 911-kommissionens rapport. 

Efter hot från USA om att man eventuellt kommer publicera 28 hemligstämplade sidor ur en kongressrapport om dådet 11 september 2001 som pekar ut Saudiarabien, eller personer med anknytning till den saudiska regeringen, som medhjälpare till de påstådda kaparna bakom dådet kastar nu Saudiarabien tillbaka dynamitstubben.

I en artikel i London-baserade Al-Hayat daily, som enligt Breitbart ska betraktas som “saudisk press”, av juridiska experten Katib al-Shammari sägs USA ha stått bakom dådet för att skapa “Kriget mot terrorismen”.

“The intention of the attacks, writes al-Shammari in his conspiracy article, was to create “an obscure enemy – terrorism – which became what American presidents blamed for all their mistakes” and that would provide justification for any “dirty operation” in other countries.”

Text: Pål Bergström, Palbergstrom.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice