Elbilen Tesla Model 3 har 373,000 förbeställningar – Nu kan Tesla Motors gå med vinst

3

Tesla Model 3,   pressfoto

Lanseringen av Tesla Motors nya Model 3 gick av stapeln i USA den 1 april 2016, svensk tid. Då presenterades en lite “billigare” elbil för den bredare bilmarknaden. Ingen visste då hur efterfrågad bilen skulle komma att bli. Nu vet vi, mycket efterfrågad.

Den 4 april skriver Teknikens Värld att det inkommit 276,000 förbeställningar och den 19 maj skriver Autoblog att det är uppe i 373,000 beställningar.

Förväntningarna är nu stora på elbilsföretaget Tesla Motors förmåga att kunna leverera upp till 500,000 stycken elbilar per år från och med 2018.

Fråga är om Tesla Motors ska lyckas med att bygga tillräckligt många batteri- och bilfabriker för att möta marknadens förväntan. En sak är klar, folk vill ha snygga elbilar som klarar många mil på en laddning. Model 3 klarar 34,5 mil, enligt tillverkaren.

Läs mer och se video på Tesla Model 3

Detta är innehåll från Dieseltrim i Bromma. Artikeln återpubliceras med tillstånd eftersom den är av allmänt intresse.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mona Nilsson
Mona Nilsson
Gäst
20 juni 2016 kl 15:21

Som nästan alltid kan det finnas en hake med vad som framställs som ny “miljövänlig teknik” – de kanske inte är så bra för miljön eller hälsan som man först trott. När det gäller “miljövänliga” vindkraftverk är de definitivt inte miljövänliga då de åstadkommer skadligt infraljud som skadar både människor som bor i närheten och djurliv. De “miljövänliga” lågenergilamporna är en riktig miljöbov som innehåller kvicksilver och kemikalier och dessutom alstrar skadlig strålning. Elbilarna kan komma att visa sig alstra höga magnetfält som är en risk för cancer och Alzheimers, ALS mm. Enligt en mätning från Sinfo är de “utan risk” men man ska då ha i åtanke att man påstår att de är utan risk då de har mätvärden som är under 2-20% av ICNIRP:s gränsvärde på 100 mikroT. Tyvärr undviker man att nämna att förhöjda cancerrisker genomgående observerats vid nivåer som är 0,4% under ICNIRP.s gränsvärden……https://www.sintef.no/…/no-danger-from-magnetic-fields…/. Här gäller det alltså att vara observant på magnetfält och ev. elektriska fält från batteriet och ledningar i bilen.

Mona Nilsson
Mona Nilsson
Gäst
20 juni 2016 kl 15:21

Som nästan alltid kan det finnas en hake med vad som framställs som ny “miljövänlig teknik” – de kanske inte är så bra för miljön eller hälsan som man först trott. När det gäller “miljövänliga” vindkraftverk är de definitivt inte miljövänliga då de åstadkommer skadligt infraljud som skadar både människor som bor i närheten och djurliv. De “miljövänliga” lågenergilamporna är en riktig miljöbov som innehåller kvicksilver och kemikalier och dessutom alstrar skadlig strålning. Elbilarna kan komma att visa sig alstra höga magnetfält som är en risk för cancer och Alzheimers, ALS mm. Enligt en mätning från Sinfo är de “utan risk” men man ska då ha i åtanke att man påstår att de är utan risk då de har mätvärden som är under 2-20% ICNIRP:s gränsvärde på 100 mikroT. Tyvärr undviker man att nämna att förhöjda cancerrisker genomgående observerats vid nivåer som är 0,4% under ICNIRP.s gränsvärden……https://www.sintef.no/…/no-danger-from-magnetic-fields…/. Här gäller det alltså att vara observant på magnetfält och ev. elektriska fält från batteriet och ledningar i bilen.

KarlMagnus
KarlMagnus
Gäst
19 juni 2016 kl 12:25

är det inte Elon Musk som är en av, om inte den främste personen bakom Tesla Motors?

så här intressanta idéer om framtiden bär han på:

https://www.youtube.com/watch?v=ZrGPuUQsDjo

alltså en transhumanist ut i fingerspetsarna.