Storbritannien lämnar EU – Amerikanska Goldman Sachs är nöjda

26

NOTERAT. Folkomröstningen i Storbritannien är klar. Medborgarna vill ha “Brexit”, de vill permanent skolka från EU. Med en knapp marginal ville 52 procent av britterna i England lämna EU medan 48 procent röstade för att stanna.

Skottland och Nordirland har röstat för att stanna kvar.

SvD-journalisten Therese Larsson Hultin skriver idag att det kan bli slutet för Storbritannien. Andra menar att detta kan vara räddningen för England och att makteliten, industrilobbyisterna och bankmaffian i Europa nu fått uppleva ett enormt bakslag. USA kan tänkas se Brexit som en framgång om utträdet försvagar EU.

Nicola Surgeon som är Skottlands first minister i självständighetspartiet SNP säger nu att hon vill verka för en ny folkomröstning om självständighet, om att lämna Storbritanninen.

Nigel Farage, partiledaren för Ukip säger:

Nigel Farage - Photo: Diliff, Wikimedia Commons
Nigel Farage – Photo: Diliff, Wikimedia Commons

“…he thinks 23 June should become a national holiday. There are 183 other countries in the world that celebrate an independence day. Now we can become the 184th”. / The Guardian

Den tidigare kabinettsekreteraren Gus O’Donnell:

“On the political front we need to sort ourselves out to get a negotiating position …For example, when do we trigger article 50? If I were cabinet secretary I would be saying there is no great rush about that, because this is a two-year process – and believe me this is not a simple process. It was designed to make leaving very difficult for the leaving country … It took Greenland three years to sort out its exit…”. / The Guardian

Den globala investment-banken Goldman Sachs uppger att de planerat för Brexit (?) och deras VD och styrelseordförande Lloyd Blankfein (god för 450 miljoner dollar) säger nöjt, enligt The Independent:

“We respect the decision of the British electorate and have been focused on planning for either referendum outcome for many months. Goldman Sachs has a long history of adapting to change, and we will work with relevant authorities as the terms of the exit become clear. Our primary focus, as always, remains serving our clients’ needs.”

Storbritanninen lämnar inte EU idag, utan har endast visat vad man vill göra. Nu börjar bodelningen och det kan ta flera år för separationen att bli klar. Till dess är Storbritaninen medlem i EU.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

26 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
13 juli 2016 kl 13:37

Apropå per says: 24 Jun, 2016 at 12:54:

Putin frågar sig i den här intervjun, angående ett eventuellt kommande Brexit, vad den egentliga orsaken är, till att Cameron drev igenom en folkomröstning om Storbritanniens vara eller icke vara i EU. Han frågar sig om Cameron och “de” inte hade en baktanke med arrangemanget och misstänker en eventuell politisk hake som vi ännu inte har upptäckt: https://www.youtube.com/watch?v=ER8V5L8WC4c

Eiwa
Eiwa
Gäst
26 juni 2016 kl 16:54

Det känns som att bankvärlden verkar ta detta väldigt lugnt. Jag tror att det inte blir en Brexit. The City kommer aldrig att tillåta en Brexit , så enkelt är det. EU styrs till stora delar av The City.

RMG49
RMG49
Gäst
26 juni 2016 kl 13:34

Knapp marginal ? 4 % röstade för ett utträde. Och det utgör 17 miljoner röster, det kallar inte jag knappt. Det kallar jag övertygande majoritet.

EU medlemskapet är numera inskrivit i svensk grundlag. Enda sättet för oss i Sverige att slippa denna korrupta union är att den kollapsar innefrån. Vi får hoppas på det, vi Sverigeälskare.

Birgitta
Birgitta
Gäst
26 juni 2016 kl 12:43

KarlMagnus. Stämmer; DN, SVD eller GP eller andra media publicerar bara “his master’s voice”. SVD har idag flera jämmer och eländesartiklar över Brexit och dess “illavarslande konsekvenser” för Europa och Sverige. Priset för vår frihet kan inte överskattas. Hellre fattig och fri än bunden av självutnämnda politiker och makthavare.

Bra länk till David Icke; “People all over Europe are sick and tired of politicians who are telling us what we should do or think”.

Julius
Julius
Gäst
26 juni 2016 kl 09:53

Det stämmer Torbjörn,det är den engelska parlamentet som får avgöra och jag är rädd att de kommer att strunta i folkets vilja och stanna i EU och i så fall det blir klart och tydligt att vi har en diktatorisk överklass av politiker som betraktar invånarna som luft.Då krävs det inget mindre en ny revolution för att hänga alla dessa landsförredare till politiker.

Per Langkilde Larsen
Per Langkilde Larsen
Gäst
26 juni 2016 kl 07:52

Hur Storbritannien hanterar valresultatet vet ingen, men förtroendet för Storbritannien som medlem i EU är förbrukad. Deras inflytande i unionen kommer att vara noll, bortsett från alla problem de ställer till med.
Det kommer att vara omöjligt för Storbritannien att agera som medlem i nuläget eftersom de skall lämna unionen. De skulle knappast tänka på Unionens bästa och övriga medlemsstater kommer knappast att alliera sig med Storbritannien i EU arbetet.
Detta är vägs ände för den nuvarande konstellationen.
Jag hoppas att EU ger Storbritannien ett nytt avtal som är generöst så att invånarna i Storbritannien drabbas så lite som det är möjligt. Ett sådant avtal skulle kunna gälla på kort sikt, då kan EU få en profil av statsmannaskap och humanism. Det skulle lugna ner de ekonomiska svallvågorna och höja EU:s status.
De politiker som har ropat på hårda tag och straff vid en Brexit bör registreras noggrant och vid nästa val borde dessa huliganer väljas bort.

Eiwa
Eiwa
Gäst
25 juni 2016 kl 23:33

Brexit Referendum Is Non-Binding. UK Parliament Not Voters has Final Say

http://www.globalresearch.ca/brexit-referendum-is-non-binding-uk-parliament-not-voter-has-final-say/5532485

Någon som har sett detta ?

Eiwa
Eiwa
Gäst
25 juni 2016 kl 15:25

Kan någon här hjälpa mig att analysera varför Goldman Sachs är glada över Brexit. Har läst Pers inlägg högre upp och tycker att det ger lite svar. Hade för mig att Goldman Sachs är en del av banksterväldet som har styrt EU . Tacksam för lite input, vore trevligt med lite diskussion angående detta.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 juni 2016 kl 12:36

Grattis till britterna. Nu har de fått tillbaka sin demokrati och nu slipper de betala för Bryssels överbetalda byråkrater.

KarlMagnus
KarlMagnus
Gäst
25 juni 2016 kl 12:01

enligt SvD (eller var det DN? det är ju nästan samma sak) var det Alan Greenspans värsta dag. men så här glad var David Icke:

https://www.youtube.com/watch?v=cW6WsvZal2Y

Bo
Bo
Gäst
25 juni 2016 kl 00:46

Mayne Sundewall Hopkins

Congratulations 🙂

Har mailat UKIP och tackat Britterna för att de ännu en gång har ledartröjan vad gäller demokrati och yttrandefrihet. Detta är stort: Magna Carta, Common law. och nu BREXIT

Thank you Btitain! Thank You.

Best regards Bo from Sweden

Per Langkilde Larsen
Per Langkilde Larsen
Gäst
24 juni 2016 kl 23:45

Det var klart för ett par månader sedan att valresultatet skulle bli så här. Brittiska företag, och amerikanska stängde ner under den senaste tiden i Sverige. Den Senaste opnions undersökningen gav tio procent övertag för att stanna bekymrade ingen! Navelskådarna vann omröstningen i media!

Eva
Eva
Gäst
24 juni 2016 kl 22:47

Agenda 2030 har ju som mål att upplösa samtliga nationer och ersätta dem med en global regering, jag kan tycka att det känns som att detta är en planerad del i upplösandet av EU eftersom de tjänat ut sin roll….?

Roger
Roger
Gäst
24 juni 2016 kl 22:24

NICOLA STURGEON – INTE SURGEON

VG ÄNDRA

Ale
Ale
24 juni 2016 kl 18:06

Nu vänder det Inga-Britt! Hej då EU! Hej då EMU! Hej då TIIP! Hej då NWO!

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
24 juni 2016 kl 17:58
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
24 juni 2016 kl 17:47

Var vaken hela natten ..(fast v.a.k.e.n har jag varit länge! 😉 ) ända tills slutresultatet tidigt i morse. Jag har inte riktigt landat efter allt som pågått. Det är så .s.t.o.r.t., allt detta nya som är på väg. Inte för att jag tror att mycket kommer att förändras för mig personligen ..har ändå småsjungit hela förmiddagen.

Jag känner stort motstånd mot TTIP-avtalet med dess påföljder som inte hör hemma i Europa! Nu hoppas jag, som Per (12.54): “..att vi, människorna, är vakna och genomskådar de fällor den amerikanska maktmaffian försöker lura in oss i.”

Liksom Ingemar Lundqvist (10.45) firar jag – och hoppas kunna fortsätta fira när fler länder lämnar EU. Såg nyligen att Danmark och Holland förväntas ta ställning härnäst.

Europa behöver en annan struktur – utan ‘maktmaffians’ lakejer – dvs dagens EU-rådgivare!!

Inga-Britt
Inga-Britt
Gäst
24 juni 2016 kl 14:35

Ett mycket glädjande besked! 🙂
Hoppas det kan leda till att fler vågar följa efter.

Sune Johnson
Sune Johnson
Gäst
24 juni 2016 kl 13:18

Hurra!

Jag börja att dansa av glädja när jag satte på TV:n i morse och det måste vara tjugo år sedan jag dansade sist. Trodde aldrig detta skulle ske.

per
per
Gäst
24 juni 2016 kl 12:54

EU är en katastrof, men man undrar vilka planer den maktmaffia som styr USA har i bakfickan. Sannolikt är det de som medvetet har bäddat för den här valutgången, genom att avsiktligt tvinga på Europa horder av nordafrikanska flyktingar, den viktigaste faktorn bakom britternas missnöje med EU. Ett svagare Europa torde innebära att USA:s maktmaffia och globala skurkföretag vinner mer makt, till exempel i förhandlingarna om handelsavtal som CETA och TTIP. Förmodligen är det nu meningen att Storbritannien skall närma sig USA politiskt, militärt och ekonomiskt. När EU försvagas kan man också lättare köra över Frankrike, Tyskland och andra EU-länder i sin strävan att isolera och slutligen starta krig mot Ryssland. Hoppas ändå att Sverige och andra EU-länder går samma väg som Storbritannien. Detta kräver dock att vi, människorna, är vakna och genomskådar de fällor den amerikanska maktmaffian försöker lura in oss i. Tänker jag.

Ingemar Ljungqvist
Gäst
24 juni 2016 kl 10:45

Har firat sedan kl 5.00 i morse.
Den sista rejäla insatsen i England utfördes den 9 juni då Rath-Foundation med Paul Anthony Taylor i spetsen publicerade denna annons i The London Times:
http://www.reject-the-eu.co.uk/info/open-letter-what-every-voter-should-know-about-the-brussels-eu.html
Det fick de jämna de vaga opinionssiffrorna att svänga över till en klar seger för Brexit.
Därför är det en ära för oss på 2000-Talets Vetenskap att på måndag börja publicera en fem sidor lång exklusiv intervju med Matthias Rath och Paul Anthony Taylor .
Paul och undertecknad har redan gratulerat varandra på morgonkvisten. (Svenskarna sover eller spelar tennis?)
Ingemar Ljungqvist , chefred http://www.2000tv.se

m96
m96
Gäst
24 juni 2016 kl 10:05

Bra.
Alla borde läsa detta av Richard Werner:
http://www.zerohedge.com/news/2016-06-22/who-european-movement-and-why-answer-may-change-how-you-vote-brexit

Sammanfattas snabbt även här av Paul Craig Roberts som satt i Reagans regering under 80-talet:

Ale
Ale
24 juni 2016 kl 09:37

Ja. Hurra! Detta är slutet för EU samt EMU. Senare har vi val i både Tyskland och USA. Det är intressant och studera hur våra medier rapporterar kring detta som populism. När folket – människorna får säga sitt, är ett populism? Med sådan resonemang behövs ju ingen demokrati.

ÄNTLIGEN! Hurra!