Folkhälsomyndighetens nya hemliga vaccinavtal – Vilka hjärnskador ger Adjupanrix?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2016
- Torbjörn Sassersson red.
GlaxoSmithKline avtal med Folkhälsomyndigheten, 2016

GlaxoSmithKline avtal med Folkhälsomyndigheten,  2016

DEBATT. NewsVoice publicerar Folkhälsomyndighetens sekretessmarkerade vaccinavtal med GSK och Seqirus för inköp av samma prototypvaccin som gav hundratals unga i Sverige narkolepsi. Utöver dessa finns indikationer på att ytterligare tiotusentals svenskar fått vaga neurologiska skador efter massvaccinationerna mot svininfluensan 2009. Nu ska vi svenskar vaccineras igen med lika riskabla vaccin, tycker myndigheten.

Text: Torbjörn Sassersson

Adjupanrix nästa källa till hjärnskador?

De nya avtalen kostar skattebetalarna 340 miljoner kronor under fyra års tid och sedan tillkommer ytterligare kostnader, enligt SVT.

“Folkhälsomyndigheten har nu, trots kännedomen om vaccinets risker, ändå valt att använda samma prototypvaccin som förra gången, Adjupanrix, som ett av två alternativ för att vaccinera befolkningen.”

Lägg alltså vaccinet Adjupanrix på minnet om du inte vill riskera att få eller ge dina barn narkolepsi alternativt en annan neurologisk hjärnskada.

Tillverkaren GlaxoSmithKline (GSK) är samma bolag som levererade vaccinet Pandemrix, som användes 2009 då över fem miljoner svenskar vaccinerade sig mot den påstått dödliga svininfluensan, som i efterhand inte visade sig vara mer dödlig än en vanlig säsongsinfluensa. Trots att experter intygade att vaccinet var säkert ökade Pandemrix risken för den livslånga och neurologiska sjukdomen narkolepsi för de som lät sig injiceras.

Folkhälsomyndighetens avtalspartner GlaxoSmithKline leder ligan med de mest kriminella läkemedelsbolagen i världen

GlaxoSmithKline är ett av de mest kriminella läkemedelsbolagen som finns i världen enligt bedömningar som bygger på domslut mot företaget i flera delar av världen.

Läs mer: Studie: 18 av 20 av världens största läkemedelsföretag involverade i brottslighet

Det är anmärkningsvärt att en svensk myndighet trots kännedom om det fortsätter att göra affärer med GSK. I praktiken innebär det att Folhälsomyndigheten är en del av en internationell, organiserad och grov kriminalitet, men så ser inte Anders Tegnell på saken. Han säger istället:

Anders Tegnell“Vi behöver ha åtminstone två vacciner tillgängliga. Annars kan vi stå där utan vaccin överhuvudtaget. Det finns i dag två vacciner på marknaden som kan levereras till Sverige och som har gått igenom de procedurer som finns för att säkerheten ska kunna följas upp.”

”Det är de två vaccinerna vi nu har tillgängliga och de får vi nu använda på ett sådant sätt till de grupperna där vi vet från tidigare erfarenheter att de inte medför någon risk.”

Bild (th): Anders Tegnell, Foto: SVT

Läs mer: Folkhälsomyndigheten köper ny narkolepsiskandal från grovt kriminellt företag

Det andra bolaget som Folkhälsomyndigheten köper vaccin från heter Seqirus. Det är ett nytt bolag som ägs av det australiensiska biotech-företaget CSL som 2015 köpte hela Novartis vaccinavdelning. Novartis i sin tur är ungefär lika kriminellt belastat som GSK. Novartis har fällts för korruption, mutor och mörkandet av biverkningsdata, vilket blir tydligt vid en enkel sökning på orden: novartis, fraud.

Folkhälsomyndigheten har precis som 2009 hemligstämplat stora delar av avtalstexten. Myndigheten anser inte att allmänheten ska få veta vad det står. Frågan är om det i sig är brottsligt.

Vaccineringar är fortfarande en helt frivillig handling i Sverige. Det är bara att säga: “Nej tack” och förslagsvis motivera med orden:

 • “Risken för hjärnskador kan vara större än den påstådda nyttan”
 • “Jag vill inte medicinera mina barn med ett vaccin från ett grovt brottsligt företag som samarbetar med Folkhälsomyndigheten”.

Avtalen

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat om GSK

GlaxoSmithKline fined 488.8 million dollar for ‘Massive Bribery Network’

Inga bevis för att vaccinet Flulaval fungerar enligt tillverkaren GlaxoSmithKline

Exempel på läkemedelsindustrins brottslighet – Avslöjandet av GlaxoSmithKlines studie 329

GlaxoSmithKline dumps live polio virus into Belgian river

GlaxoSmithKline (GSK) fälls för mutbrott igen – VD vill att omvärlden ska tycka synd om GSK

Vad gör mutanklagade GlaxoSmithKline för de narkolepsiskadade? Ingenting.

China National News: Executives of GlaxoSmithKline China face bribery charges

Tidigare GlaxoSmithKline-anställd berättar om hur läkemedelsindustrin bedrar patienter och mutar läkare

GlaxoSmithKline sentenced to pay 3 billion USD for bribery

GlaxoSmithKline får böta 3 miljarder USD efter brottsmål – bötern är världsrekord

Varningar för skadliga läkemedel kommer ofta långt efter att industrin redan dragit in miljardbeloppen

60 olagliga medicinsajter stängda – När stängs GlaxoSmithsKlines sajt?

CNN: 2 babies die, 29 hospitalized after vaccinations in Mexico

Mike Adams testade influensavaccin – 25 000 högre halt kvicksilver än vad som tillåts i dricksvatten

GSK anklagas för att ha mutat statligt anställda läkare i Irak

Konfidentiellt GSK-dokument avslöjar – Infanrix ger plötslig spädbarnsdöd och autism


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vad får svenska regeringstjänstemän för förmåner tillbaka – när man låter vaxinera hela befolkningen med hälsovädliga häxbrygder från dessa kriminellt belastade bolag? Får man betalt i pengar? Får man bjudresor? Eller är det idealism: svenska folket prisges – utan motprestation? Idealismen tillhör en annan tid. -Eller är man utsatta för utpressning?

 • Jag är född -70. Frågade min mor härom året om min mor lätt vaccinera oss barn som småbarn. Hör vad hon berättade….

  I en grannlägenhet fanns en läkare som själv hade barn. Han berättade för min mor att han inte lät vaccinera sina barn för han ansåg (redan i början av -70-talet!) att vaccinationer inte var hälsosamma. Detta fick min mor att inte vaccinera oss barn.

  “Låter inte en läkare vaccinera sina barn skall jag inte låta vaccinera mina egna barn”

  Tack mamma!

 • Tack för positiv respons! Visst, jag håller med dig, också! Ju längre tillbaka i tiden man går desto färre varianter av sjukdomar. Förr fanns det inte lika många olika slags sjukdomar som idag, inte alla dessa allergier, eller alla dessa former av underliga och okända sjukdomar som ständigt dyker upp. Men, som sagt, det är min övertygelse, att det skall till mycket (elände) innan vi lär oss hur livet skall levas.

 • Förr var det knappt någon som ifrågasatte vaccination. Det var en självklarhet för alla att låta vaccinera sig och sina barn. Nu på grund av eller tack vare – hur man nu skall se det – livsfarliga och livslånga skador efter vaccination, har folk börjat bli medvetna om farorna och riskerna. Nu blir man inte längre misstänkliggjord om man vägrar, så som man blev tidigare. Än så länge är det dock bara 6 av 10 som inte vill låta vaccinera sig. Så länge inte hela befolkningen har gjort samma erfarenhet, och vägrar, kommer det tyvärr att fortsätta. Av det skälet kommer alltså även detta vaccin att “behövas” så att säga. Därför att det finns över huvud taget inget annat sätt att komma till rätta med något enda samhällsproblem än att det måste bli sämre innan det kan bli bättre.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *