Gunnar Hökmark tror att mobilisera för krig leder till fred – Tvärtomspråket

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 juni 2016
- Torbjörn Sassersson
Gunnar Hökmark är lycklig idag - Abrams tank - Bild: kollage

Gunnar Hökmark är lycklig idag - Abrams tank - Bild: kollage

Torbjörn SasserssonREPLIK. NewsVoice listar de 21 riksdagsledamöter som valde att rösta mot NATO:s värdlandsavtal och därmed för fred. NATO-romantikern Gunnar Hökmark menar omvänt att dessa 21 ledamöter snarare är landsförrädare enligt sin tendentiösa ledarartikel i SvD: “De 21 som svek Sveriges säkerhet”Hökmark tror att USA ska skydda Sverige i händelse av ett framforcerat krig mot Ryssland.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör för NewsVoice | Bild ovan: M1A2 Abrams Main Battle Tank – Foto: Military.com

De svenska riksdagsledamöter som röstade för värdlandsavtalet är förmodligen samma personer som stödjer att USA ska få tillåtelse att öva simulerad minfällning i Skåne i juni 2016 och det är bara början. ”Det här ökar risken för konfrontation”, säger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt enligt ett citat i artikeln “USA skickar ökända B52-plan till Sverige”. Även Miljöpartiet är kritiskt och hävdar att övningarna med bla USA bara blir större och större.

Jonas Sjöstedt (V):

“Det här är ett led i Sveriges anpassning till Nato och det är så det uppfattas i vår omvärld. När man lägger till värdlandsavtalet, som innebär att vi förebereder oss för att kunna ta emot Natotrupp i Sverige, så urholkar det vår alliansfrihet. Jag tycker att det här innebär att regeringen steg för steg anpassar oss till Nato utan att be svenska folket om lov, säger Sjöstedt, enligt DN.

ArcanumSkolan 2024

Dessa NATO-övningar är tydliga förberedelser för ett krig i Europa mot Ryssland, vilket NewsVoice beskrev i artikeln:  Saber Strike 2016 – Storskalig amerikanskledd militärövning med Ryssland i sikte.

Det handlar om det USA som har över 1 miljon civila dödsoffer på sitt samvete i Mellanöstern och Nordafrika. Deras anhöriga lever långt bortom den trygghet som Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M) upplever bland lysande idéer på sitt kontor i Brüssel.

Exempel på Gunnar Hökmarks 1968-retorik från artikeln “De 21 som svek Sveriges säkerhet”:

Gunnar Hökmark - Foto: Andy Mabbett, Wikimedia Commons“Det är naturligt att de som har investerat sin politiska gärning i att stödja socialistiska diktaturer och ursäkta deras brutala övergrepp hellre hatar USA än ser att Ryssland hotar. Och då blir Sveriges förmåga att stå emot hot från Ryssland mindre viktig än att dogmatiskt markera mot USA. Sveriges frihet och fred väger helt enkelt lättare än vänsterdogmer från 1968.

Pierre Schori som ser kommunistiska diktatorer som frihetshjältar och sentida ”renässansfurstar” har kampanjat emot värdlandsavtalet. Maj-Britt Theorin och hela den generation som under kalla kriget i bästa fall ville markera en mittenuppfattning mellan demokratierna och diktaturerna har självfallet också agerat mot värdlandsavtalet liksom Aftonbladet Kultur, Kremls röst i Sverige.”

Bild: Gunnar Hökmark – Foto: Andy Mabbett, Wikimedia Commons

När kommer Abrams och Bradley Fighting Vehicle till E4:an?

Även om du Gunnar Hökmark får skriva en ledarartikel i SvD betyder inte det att du representerar svenska folkets åsikter och klokhet. Vi har inte ens fått frågan om vi svenskar vill skriva på avtal med NATO och vi har inte fått alla korten på bordet gällande konsekvenser av avtalet. Att folkomrösta om att ligga med NATO är inte precis en prioritet för maktelitister. Snart måste vi köra ut på vägrenen för att ge plats för amerikanska stridsfordon. Tack för det.

Läs mer: om Abrams och Bradley Fighting Vehicle

Den amerikanska krigsmaskinens vapen kommer allt närmare Sverige. Tendensen är tydlig. USA vill ha vapen här och syftet kan vara att göra Sverige, Norden och Öststaterna till en förbrukningsbar front för ett skapat krig mot Ryssland. På det viset kan den lönsamma amerikanska krigsindustrin föra ett krig mot Ryssland i Europa.

Sverige kan dras in i USA:s krig, ett land vars ledning utan den minsta ånger eller medkänsla skickar sina egna unga män rakt in i döden i Mellanöstern och Afrika i små och stora krig i jakten på naturtillgångar. Statistik visar att tusentals amerikanska veteransoldater begår självmord varje år även om de exakta siffrorna diskuteras. De tar livet av sig för att de mördat familjer och våldtagit flickor.

Dessa krigsveteraner vittnar om att de, precis som efter Vietnamkriget, av sin egen regering behandlas som ointressant och förbrukad bombmat när de kräver: rehabilitering efter att de utsatts för utarmat uran, upprättelse eller förklaringar till varför de lurades in krig med vilseledande slogans som tex att vinna civilbefolkningens “hearts and minds”. Nu handlar NATO:s charmoffensiv om att vinna svenska folkets hjärtan och sinne och Hökmark tillhör förmodligen den kategori som är imponerad av Washingtons makt.

Cirkelresonemang

Swisha Sassersson 5 krDen krigsretorik, beredskapsjournalistik och romantiska NATO-propaganda à la NATO Stratcom som sköljt över Europa via medierna under de senaste åren bygger på hypotesen att Ryssland är hotet och att USA:s NATO är svaret på alla frågor. Tyvärr är det uppenbart att det snarare handlar om ett självbekräftande cirkelresonemang med paranoida och konspirationsteoretiska inslag.

Det är som om de som borde leda Sverige till säkerhet fått bruna näsor i sin iver att gränslöst, odemokratiskt och okritiskt tillfredsställa sin västliga förebild. Vi behöver inte ett USA som ska rädda oss från Ryssland. Vi behöver enbart utveckla fredliga relationer med våra grannländer. Lämna USA åt sitt öde på andra sidan Atlanten och Gunnar Hökmark kan gå tillbaka till sitt skrivbord och börja arbeta för fred.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

De 21 riksdagsledamöter som står upp för Sveriges säkerhet genom att de röstade mot värdlandsavtalet med NATO:

[Källa: Riksdagen.se – betänkande]

Annika Lillemets, MP
Carl Schlyter, MP
Jabar Amin, MP
Valter Mutt, MP

Amineh Kakabaveh, V
Birger Lahti, V
Daniel Riazat, V
Christina Höj Larsen, V
Emma Wallrup, V
Hans Linde, V
Håkan Svenneling, V
Jenny Bengtsson , V
Jonas Sjöstedt, V
Karin Rågsjö, V
Linda Snecker, V
Lotta Johnsson Fornarve, V
Maj Karlsson, V
Mia Sydow Mölleby, V
Nooshi Dadgostar, V
Stig Henriksson, V
Ulla Andersson, V

Gunnar Hökmark, hemsida

Washington Post: The missing context behind the widely cited statistic that there are 22 veteran suicides a day

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq