Gwen Olsen hoppade av läkemedelsindustrin – Den eftersträvar inte hälsa utan stödjer sjukdomarna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juni 2016
- NewsVoice redaktion
Gwen Olsen - Gwenolsen.com - pressfoto

Gwen Olsen - Gwenolsen.com - pressfoto

Gwen Olsen var försäljare under 15 år för Johnson & Johnson, Syntex Labs, Bristol-Myers Squibb, Abbott Laboratories och Forest Laboratories. Hon gladde sig åt sin karriär som tog snabba steg till dess att hon började bli medveten om riskerna med och verkningslösheten hos de läkemedel som hon sålde till vården.

Översättning och sammanfattning: Margareta Lundström, uppd. kl 09.11, 19 juni 2016 | Bild: Gwen Olsen – Gwenolsen.com – pressfoto

Med tiden, fick Gwen ett uppvaknande när hon observerade den skada som läkemedel orsakade människor. Detta ledde henne till att börja framträda och tala ut om läkemedelsföretagens verksamhet. Hon förklarar vad deras prioriteringar egentligen är.


Läkemedelsindustrin är en bransch för underhåll av sjukdomar och förvaltning av symptom. De är inte i branschen för att bota sjukdomar, eftersom om de vore det skulle de sätta sig själva i konkurs. – Gwen Olsen


Det är verkligen viktigt att förstå motivationen bakom alla moderna underhållsläkemedel som finns på marknaden, säger Gwen Olsen. Till exempel kolesterolsänkande läkemedel. Vad vi i själva verket nu vet är att kolesterolläkemedel sänker kolesterol överdrivet mycket och som följd av det skapar andra sjukdomstillstånd.

Forskare har känt till i decennier att antidepressiva medel (SSRI) inte är effektivare än placebo. Inte mer effektivt än sockerpiller, men ändå, mer än 44 miljoner människor har tagit dessa antidepressiva.

En studie visar att motion i själva verket är effektivare än både placebo och antidepressiva läkemedel.


Kliniska data har blivit påhittade, patientgrupperna har varit selekterade eller så har biverkningarna minimerats och redovisats på ett sådant sätt att de inte ger korrekt information.


”Jag är här för att berätta att branschen har löpt amok. Att vi är vid ett allvarligt vägskäl i denna nation och att vi måste ta vår makt tillbaka och vi måste göra läkemedelsindustrin ansvarig för sina handlingar och för de defekta produkter som de placerar på marknaden. Det kommer inte att dröja länge innan alla amerikaner påverkas av denna katastrof.”

Man måste lära dig att förstå att det finns alternativ, och att dessa alternativ är mycket mer effektiva än mediciner. Man måste titta på näringen i kosten och på livsstilen, säger Gwen Olsen.

Översättning och sammanfattning: Margareta Lundström

Relaterat

Gwen Olsens hemsida: gwenolsen.com

Bok: God’s Call to Loving Arms

Psychetruth: Youtube.com/psychetruth


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq