Gwen Olsen hoppade av läkemedelsindustrin – Den eftersträvar inte hälsa utan stödjer sjukdomarna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juni 2016
- NewsVoice redaktion
Gwen Olsen - Gwenolsen.com - pressfoto

Gwen Olsen - Gwenolsen.com - pressfoto

Gwen Olsen var försäljare under 15 år för Johnson & Johnson, Syntex Labs, Bristol-Myers Squibb, Abbott Laboratories och Forest Laboratories. Hon gladde sig åt sin karriär som tog snabba steg till dess att hon började bli medveten om riskerna med och verkningslösheten hos de läkemedel som hon sålde till vården.

Översättning och sammanfattning: Margareta Lundström, uppd. kl 09.11, 19 juni 2016 | Bild: Gwen Olsen – Gwenolsen.com – pressfoto

Med tiden, fick Gwen ett uppvaknande när hon observerade den skada som läkemedel orsakade människor. Detta ledde henne till att börja framträda och tala ut om läkemedelsföretagens verksamhet. Hon förklarar vad deras prioriteringar egentligen är.


Läkemedelsindustrin är en bransch för underhåll av sjukdomar och förvaltning av symptom. De är inte i branschen för att bota sjukdomar, eftersom om de vore det skulle de sätta sig själva i konkurs. – Gwen Olsen


Det är verkligen viktigt att förstå motivationen bakom alla moderna underhållsläkemedel som finns på marknaden, säger Gwen Olsen. Till exempel kolesterolsänkande läkemedel. Vad vi i själva verket nu vet är att kolesterolläkemedel sänker kolesterol överdrivet mycket och som följd av det skapar andra sjukdomstillstånd.

Forskare har känt till i decennier att antidepressiva medel (SSRI) inte är effektivare än placebo. Inte mer effektivt än sockerpiller, men ändå, mer än 44 miljoner människor har tagit dessa antidepressiva.

En studie visar att motion i själva verket är effektivare än både placebo och antidepressiva läkemedel.


Kliniska data har blivit påhittade, patientgrupperna har varit selekterade eller så har biverkningarna minimerats och redovisats på ett sådant sätt att de inte ger korrekt information.


“Jag är här för att berätta att branschen har löpt amok. Att vi är vid ett allvarligt vägskäl i denna nation och att vi måste ta vår makt tillbaka och vi måste göra läkemedelsindustrin ansvarig för sina handlingar och för de defekta produkter som de placerar på marknaden. Det kommer inte att dröja länge innan alla amerikaner påverkas av denna katastrof.”

Man måste lära dig att förstå att det finns alternativ, och att dessa alternativ är mycket mer effektiva än mediciner. Man måste titta på näringen i kosten och på livsstilen, säger Gwen Olsen.

Översättning och sammanfattning: Margareta Lundström

Relaterat

Gwen Olsens hemsida: gwenolsen.com

Bok: God’s Call to Loving Arms

Psychetruth: Youtube.com/psychetruth


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det lät inte särskilt hedrande eller effektivt att vara blygsamt bättre än placebo. Att vara sämre än ingen verksam medicin alls är den bottennivå en självkritisk verksamhet borde undgått.

  Kanske aktiemarknaden och börsens hotande nedgång utgör det desperata kirurgiska instrument som lyckats skära bort alla mänskliga egenskaper ur verksamheten..

  Särskilt med piller som var så karaktärsförändrande och förfärande groteska att hälften inte hade varit nog. Att ställas inför känslor och beslut att vilja skada sig själv vilket före medicinering varit en omöjlighet. Kan iaf förklara många våldsbrott mot andra och en stor del av de självmord och utökade sådana som också tragiskt nog alltså haft sin orsak förfärliga personlighetsförändringar med förödande resultat..

  Hur denna marknad kunnat fortsätta sin morbida verksamhet får ju krigen att se ut som rena befrielsen nu när vardagen för många ter sig så grotesk.

  I så fall är ju inte verksamheten ett tecken på att tiden är ur led utan den grundläggande förutsättning den behöver…

  Den nya friheten pådyvlad ett sovande folk kräver ju mer våldsamma polisiära resurser och övervakningen är anständig en sjuk paranoid makt i avsaknad av alla friskhetstecken. Jordmånen för att sälja in mörka glasögon för att slippa det skarpa ljuset och reflexerna är enorm….

 • Det står “Forskare har känt till i decennier att antidepressiva medel (SSRI) är effektivare än placebo.” Visst har ett “inte” fallit bort? SSRI är INTE effektivare än placebo. Åtminstone inte när det gäller som medicin för att dämpa eller bota depressionen. Däremot är de effektivare när det gäller att förgifta människor.
  Jag har just läst Peter Götzsches bok DÖDLIGA MEDICINER OCH ORGANISERAD BROTTSLIGHET där han säger samma sak och mycket mer. Jag skrev en artikel om boken som publicerades nu i DSM 3/2016. Den finns också på länken http://www.piahellertz.com/Dodliga_mediciner_och_organiserad_brottslighet.pdf.
  Det mest skrämmande jag läst…
  Nu kommer också hans bok om just SSRI-medicinernas ohyggligt destruktiva effekter.

 • Har det blivit fel här?
  Citat:
  “Forskare har känt till i decennier att antidepressiva medel (SSRI) är effektivare än placebo.”

  Att SSRI ÄR effektivare än placebo?????

 • Tack och lov börjar sanningen kommer fram allt mera. När kommer den vanliga media rapportera om detta? Men sannolikt kommer vägen vara så att människor utan hjälp av media börja förstå och sluta att låta sig förgiftas. Så länge människan söker sin frälsning utanför sig själv kommer den att bli bedragen av dem som tjänar grova pengar på deras hjälplöshet.
  Ju mer sanningssökare som öppna Pandoras box desto mer börjar vi närmar oss ett paradigmskifte.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *