Läkaren Agneta Schnittger förespråkar ketogen kost och varnar för statiner

publicerad 23 juni 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Agneta Schnittger, juni 2016 - Foto: Torbjörn Sassersson

Ketogen kost ger en lägre risk för komplicerade sjukdomar, minskad risk för kärlskador, jämnare blodsockervärden, minskat behov av injicerat insulin, inget behov av blodtrycksmediciner eller statiner och en viktminskning kommer som en bonus för att inte tala om samhällsbesparingarna, säger Agneta Schnittger.

Videos: Anna Böhlmark | Text och foto: Torbjörn Sassersson

Anna Böhlmark i egen regi, Ingemar Ljungqvist från 2000-talets Vetenskap och NewsVoice besökte läkaren Agneta Schnittger (medicine doktor) på hennes gård i franska Provence för att filma och intervjua henne om kolloidalt silver, kolesterol, statiner och ketogen kost.

I klippet ovan föreläser Agneta Schnittger om ketogen kost.

I klippet nedan samtalar Schnittger med Ingemar Ljungqvist om statiner och kolesterol.

Agneta Schnittger: Börjar du ta statiner så kommer “ålderssjukdomarna”

Agneta Schnittger säger att patienterna är i underläge i relation till läkarna, att de inte vill stöta sig med läkarnas auktoritet och ordinationer. Hon menar att de flesta äldre människor ordineras statiner och när de tar dessa leder det till en rad hälsoförsämringar. Dessa betraktas som åldersrelaterade symptom, vilket i sin tur resulterar i ännu fler mediciner.

Besök Agnetas blogg: InsulinDenFelandeLanken.com