Opinion: Läktarvåldet och tredje världskriget – Ingemar Wärnström

publicerad 22 juni 2016
- Gästskribent
Operation Anakonda 16 - Foto: US Army in Europe

Fotbolls-EM hade inte mer än börjat när det första ”fotbollskriget” på en läktare ägde rum. Denna gång inte osannolikt planerat av NATO:s strateger eller av CIA, en stilenlig fortsättning på den misskreditering av Putin och Ryssland som pågår sedan flera år, sedan han tagit avstånd från världsregeringen och satt stopp för fortsatt plundring av Ryssland. (1)

Text: Ingemar Wärnström | Bild: Operation Anakonda 16 – foto: US Army in Europe | Läs mer av Ingemar Wärnström | Read this article in English

Västvärldens media har konsekvent sökt trumma in i slumrande befolkningars medvetande vilken usling Putin är och vilket dåligt land han regerar över. Självklart måste detta tillfälle då världens blickar är riktade mot fotbollsfesten i Paris, utnyttjas, inte minst eftersom Ryssland står som värd för VM 2018.

Kanske är det USA:s mål att hindra Ryssland från att genomföra detta? För det vore ju illa om hundratusentals turister från väst med egna ögon kunde uppleva att landet inte är fattigt och att befolkningen inte är missnöjd, utan att landet är både välmående och välordnat, och att folket ger presidenten sitt fulla stöd. Hans popularitetssiffra har legat runt 90%, en siffra otänkbar i Sverige, Europa eller USA.

Det fattiga Ryssland – knappast

Rysslands BNP 2013 - Källor bla Världsbanken
Rysslands BNP 2013 – Källor bla Världsbanken

Då Putin tillträdde för 16 år sedan var landet förvisso fattigt, men sedan dess har mycket hänt;

 • BNP har tiodubblats,
 • pensioner och löner 20-dubblats, och
 • landets guldreserv har 40-dubblats.
 • Dessutom har dess skuldbörda minskat från 78% av BNP till 8%,

…en utveckling som inte setts med blida ögon av USA, som ogillar välmående nationer och som nyttjar fordringar på länder som ett vapen för att hålla dem nere.

USA-styrda IMF och Världsbanken har sedan länge borgat för detta. Men nu kommer nya och bättre finansieringsmöjligheter för fattiga länder genom BRICS investeringsbank, där Ryssland och Kina är pådrivande, och där lånevillkoren inte innehåller att man måste rösta med dessa länder i FN.

Svenska politiker och journalister – sitting ducks

Anders Ygeman, montageEtt ytterligare bekymmer för USA är att Putin har en bakgrund från KGB vilket innebär att han känner till alla tänkbara tjuvtricks USA använder sig av för att osynligt kunna styra ”vänligt sinnade” länder.

Montage: En amerikansk pacman äter upp Sveriges utrikesminister Anders Ygeman

En svensk politiker är i sin naivitet en enkel munsbit för USA, vilket vi sett nyligen då våra politiker helt simpelt lagt sig platt på magen då USA önskat tillgång till vårt land för NATO:s militära styrkor. Det behövdes inte ens vapen för att erövra vårt land. Nu står vi inför risken att kärnvapen kommer att avfyras härifrån, och frågan är om Ryssland då kan låta bli att ge tillbaka med samma medel?


Beklämmande är ordet för den svenska journalistkåren som inte tvekar att agera landsförrädare, utan fortsätter att sprida lögner om både Putin och Ryssland till svenska folket. ”Annekteringen av Krim” och ”Tjechenienrevolten” tas fram som bevis för att Putin förtrycker folket.


Krim

Men Krim annekterades inte, den övervägande ryska befolkningen önskade återförenas med Ryssland, där de hörde hemma och efter återanslutning till moderlandet var krimborna överlyckliga. En folkomröstning (intygad korrekt av OSCE), visade med 97% av rösterna att de ville höra till Ryssland.

Tjetjenien

I fallet Tjetjenien har eminente författaren F.William Engdahl funnit dokument som visar att CIA planerade också det.

Engdahl skriver i sin bok The Lost Hegemon om CIA’s Tjetjenska krig:

F. William Engdahl“Inte långt efter att CIA och det av Saudi-Arabien finansierade Mujahedin hade ödelagt Afghanistan i slutet av 80-talet, och tvingat ryssarna att lämna landet 1989, och själva upplösningen av Sovjetunionen några månader senare, började CIA se sig om efter möjliga platser i det kollapsande Sovjet där deras utbildade ”Afganska Araber” kunde återanställas för att ytterligare destabilisera Rysslands inflytande över post-sovjetiska eurasiska landområden.

De kallades ”Afganska Araber” för att de hade rekryterats från de ultrakonservativa Wahhabiska Sunnimuslimerna från Saudi Arabien, Arabemiraten, Kuwait, och andra ställen där denna ultra-strikta islamism praktiserades. De togs sedan till Afghanistan i början av 80-talet av en Saudisk CIA-agent som tidigare sänts till Afghanistan, Osama bin Laden!”

USA:s mångårige ”ärkefiende” Osama bin Laden var alltså en CIA-agent som jobbade för USA.

“Med tidigare Sovjetunionen i totalt kaos och oreda beslöt H.W. Bushs regering att ”sparka på dom medan de låg”, ett beklagligt misstag. Washington återanställde deras afganska veteranterrorister för att skapa kaos och destabilisera hela Centralasien, även själva Ryssland som då befann sig i djup och traumatisk kris under Jeltsinerans ekonomiska kollaps.

I början av 1990-talet hade Dick Cheneys bolag, Halliburton utvärderat värdet av offshore-oljan i Azerbajan, Kazakstan och hela Kaspiska havsområdet och uppskattade regionen att vara ett andra Saudiarabien värt åtskilliga tusen miljarder dollar på dagens marknad. USA och UK var fast beslutna att med alla medel undanhålla Ryssland denna olje-bonanza.”

Ukraina


USA investerade 5 miljarder dollar i förberedelserna för att ta över Ukraina (inklusive Krim) och göra det till en amerikansk lydstat med hjälp av de starka nynazistiska krafter som finns i de västra delarna av landet. Därmed skulle man utestänga Ryssland från Svarta havet, var det tänkt.


Nazistiska ligister boende i västra Ukraina fick US dollar i fickan varefter de bussades till Maidantorget i Kiev där de som ”fredliga demonstranter” vräkte Molotovcocktails över den folkvalda maktens representanter i en blodig statskupp.

Den laglige presidenten tvingades fly allt medan USA:s vice utrikesminister Victoria Nuland delade ut pepparkakor på Maidantorget och överlade med sin Ukrainaambassadör om vilka som skulle ingå i Ukrainas regering. Trots att deras samtal läckts och kan avlyssnas på internet (2), så har märkligt nog Sveriges Carl Bildt ingen aning om detta, utan hävdar den amerikanska versionen, att det var folket i Ukraina som revolterade för att de ville samarbeta med Europa och inte med Ryssland.

Fotbollshuliganer

SvD spekulerar om ryska huliganer, 2016 - Skärmdump
SvD spekulerar om ryska huliganer, 2016 – Skärmdump

Så hur kan vi veta vilka som låg bakom de ryska huliganernas överfall på de engelska supportrarna? Säkra kan vi naturligtvis inte vara men vi har hört den franska polisen meddela att 10 huliganer gripits och satts i förvar. Han sa också:

”…det märkliga är att vi inte lyckats gripa en enda av de ryska huliganerna.”

Här vill jag bidra till polisens arbete med en tänkbar förklaring. Ponera att de ryska huliganerna i själva verket inte var ryssar, utan ukrainska lego-huliganer betalda av amerikanska USAID, eller kanske av Kolomoisky, den ukrainske oligarken och bank-tycoonen boende i Schweiz som har en egen arme av huliganer i Ukraina.

Då är det ju inte alls märkligt att man inte kunnat gripa en enda rysk huligan i samband med läktarbråket, trots att 60.000 poliser fanns till förfogande! Först senare lyckades de gripa några ryska fotbollsfans (oskydiga sådana) på väg till en annan match.

NATO:s insatser

Kan detta antagande (som kan verka orimligt om man inte vet något om hur CIA och säkerhetspoliserna arbetar) verkligen vara sant? Absolut, NATO har inte glömt och övergett sin egen terrororganisation Operation Gladio som genomförde flera falskflaggade attentat i slutet av 1900-talet, bland annat bombdådet på en järnvägsstation i Bologna 1980 som dödade 85 oskyldiga människor. (3)

Estonias sänkning

Samma natt som Estonia sjönk 1994, genomförde NATO en stor övning i Kattegatt/Östersjön. I scenariot för övningen ingick att en färja skulle sänkas i Östersjön! NATO:s möjligheter att snabbt vara på plats och hjälpa till att rädda Estonias passagerare var stor, men de rörde inte ett finger! Journalister som efteråt ställde frågor till organisationen bemöttes enbart med tystnad. NATO är, av flera insatta personer, skäligen misstänkt för att ha sänkt färjan! (4)

I en intervju berättar Henning Witte, passagerarnas advokat, att det finns bevis för att sprängmedel användes för att sänka Estonia och att det ägde rum en NATO-övning där en passagerarfärja ingick i övningsscenariot i sammanband med sänkningen av Estonia. Witte ser flera sammanband mellan attackerna 11/9 2001 i USA och sänkningen av Estonia. Vidare berättar han om hur myndigheter och massmedia på högsta nivå mörkat sanningen om Estoniakatastrofen i såväl Sverige, Finland, Estonia samt i Tyskland. (5)

Ett skäl för detta sataniska dåd, skulle kunnat vara att man ville testa vilka makthavare i Sverige man kunde lita på (som förrädare) och att kompromettera dom så dom inte skulle våga knysta ett ord om dådet. Kanske ingick detta i planeringen för maktövertagandet i Sverige och för vårt lands NATO-anslutning. Människoliv betyder över huvud taget inte något för dessa kriminella makthavare.

Veterans Today

Amerikanska Veterans Today har en intressant artikel (6) som hävdar att nazistiska terrorister från västra Ukraina transporterats med en cypriotisk fiskebåt direkt till Marseille för att bråka med engelska och ryska supportrar, VT skriver:

“Tvåhundra ligister i svarta t-shirts, svarta huvudmasker och utrustade med knivar uppenbarade sig i hamnområdet i Marseille där engelska och ryska fotbollssupportrar hade samlats för att insupa den lokala atmosfären, solen och den lokala ölen. Alla njöt av den mysiga stunden, atmosfären var mycket avspänd, engelska och ryska fans minglade, trivdes och plåtade varandra under utväxling av råa sånger.

Då plötsligt, som från ingenstans dök denna hord av svartklädda huliganer upp och började attackera de engelska fansen. BBC förklarade omedelbart att detta var ryska huliganer. Men givetvis var det hela bara ännu mer av den sjuka demonisering av Ryssland och allt ryskt som vi sett allt mer av under de senaste månaderna.”

Udo Ulfkotte

Journalisten Udo Ulfkotte, från Frankfurter Allgemeine, som hoppade av från sin tidning och gav ut boken Köpta Journalister erkände att han varit bulvan för CIA. Anledningen till att han hoppade av var att det blev för mycket för honom när han märkte att USA förberedde ett krig mot Ryssland. Ulfkotte avslöjade också att:

”…det finns inte längre några betydande journalister i Europa, som inte är köpta av CIA.”

Läs mer om Udo Ulfkotte i NewsVoice

Fredshotet

Nyligen har NATO haft en övning där man dragit samman 31,000 militärer från 24 olika länder och placerat ut kärnvapen längs Europas hela rysslandsgräns (operation “Anakonda 16” 7-17 juni 2016) De behöver nu maximalt förstärka den pågående misskrediteringen av Ryssland för att de omedvetna folken i väst ska tycka att ett riktigt krig mot Ryssland är nog vad som behövs. Därför kan ett läktarkrig, som visar att: ”ryssarna är speciellt grymma varelser som vi måste ta itu med” vara av betydelse.

Läs mer: Försvarsmakten: Krigsförbandsövning, “Våreld” och nu till “Anakonda” i Polen


Det går inte att komma ifrån att uppladdningen vid ryska gränsen, är oroande. NATO-övningen är den största ansamling av militärer och tunga vapen vid Rysslands gräns som ägt rum sedan 1941.


Övningen i Baltikum och Polen, pågår bara något tiotal mil från Sankt Petersburg. NATO försäkrar att de aldrig skulle starta ett krig, (det är ju en försvarspakt) men givetvis måste man omgående svara på ett ”anfall” (speciellt om man själv ligger bakom det). Att själva övningen nu är avslutad innebär inte så mycket. En del militärer är inte längre där, men fler amerikaner kommer till och vapenuppladdningen inklusive kärnvapnen finns där för överskådlig framtid.

Falskflaggade attentat [false flag] börjar ofta som en övning och övergår sedan snabbt i att bli verklighet. Hitler startade andra världskriget med en falskflaggad tysk attack mot den egna radiostationen Gleiwitz, vilket sas vara “bevis på polsk aggressivitet”.

Alltså kan vi räkna med att det tredje världskriget kommer att starta med ett falskflaggat attentat där exempelvis Polen, eller kanske Gotland utsätts för ett ryskt bombattentat utfört av USA.

Kadaffi

Diskrediteringar har alltid föregått militära angrepp. Så var fallet med Libyens president Kadaffi innan han mördades. Han hade gjort Libyen till en mönsterstat med fri sjukvård och fri utbildning, ett land där varje nygift par fick pengar till att köpa sig en lägenhet och varje nybliven mor fick ekonomiskt stöd. Han närmast avskaffade analfabetismen och 25% av folket har nu universitetsutbildning.


Kadaffi förstatligade landets oljereserver och använde intäkterna för att bygga skolor, universitet, sjukhus och världens största bevattningssystem som fick öknen att grönska.


Han arbetade på att få till stånd en gemensam afrikansk valuta, Gulddinaren, baserad på guldmyntfoten, något som skulle ha degraderat dollarn till en andrahandsvaluta, vilket USA inte kunde acceptera. Libyen hade en guldreserv på 150.000 miljoner dollar för detta syfte, pengar som NATO-länderna som mördade honom delade mellan sig. NATO är en rövarorganisation, som Sverige slickar just där, i baken. Att Kadaffi var älskad av sitt folk var inte något plus i rövarnas ögon, utan ett farligt hot.

Al Assad

Bashar Al Assad i Syrien har gjort en liknande insats för det syriska folket. Hans popularitet ligger över 80%, men ”han måste gå” upprepar ”demokratins försvarare” USA dagligen, medan däremot Ryssland menar att bara Syriens folk kan avgöra vem de ska ha som sin president.

Det är mycket möjligt att vi får fler framställningar av ryssar som barbarer under fotbolls-EM, för att inte tala om inför och under Olympiaden i Brasilien. Nu jobbas det intensivt på att Ryssland ska utestängas från olympiaden på grund av doping, vilket man försöker hävda att i huvudsak ryssar ägnar sig åt, och att Putin är medskyldig försöker man också antyda.

Zikaviruset

Inför Olympiaden ska vi också komma ihåg att Zikaviruset har funnits mycket länge, men aldrig varit något större problem, det ger som mest lite influensasymptom. Men så i oktober 2015 föddes 4000 bebisar med svåra missbildningar. Argentinska läkare har en trolig förklaring:

”Missbildningar hos tusentals barn i områden där Brasilianska staten besprutade dricksvattentäkterna med Pyriproxyfen är ingen tillfällighet även om hälsoministeriet ger Zikaviruset skulden för skadorna.”

Slutstriden

Sista fasen i slutstriden mellan det goda och det onda, mellan ljuset och mörkret kommer nu allt närmare. Frågan är om mörkret ska fortsätta att regera oss, som de gjort under tusentals år, eller om tillräckligt många ska vakna upp nu, så att vi får möjlighet att leva i ljuset, åtminstone under en tid. Vi kan nog aldrig bli av med ondskan helt, men när vi vaknar upp, kan vi se till att den inte kommer åt makten. Vi kan helt enkelt sluta att rösta på dem som är svarta i själen, i stället för att gör dem till statsministrar eller presidenter.

Text: Ingemar Wärnström | Read this article in English

Relaterat och källor

 1. Putin, Munchen, 2007
 2. Victoria Nuland Robert Kagan telefonsamtal 
 3. NATO:s Gladio Assassination of former Italian PM Aldo Moro May 1978, Bologna bombing, Webster Tarpley
 4. Wärnström; Långsamt Vaknar Vi Upp, och ser vilka som styr vår värld; sid 69-70.
 5. Vaken.se intervjuar Henning Witte om sänkningen av MS Estonia
 6. Veterans Today


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ja, det var ord och inga visor, Ingemar! – You nailed it! – Kan vi hoppas att, tack vare NewsVoice och andra alternativmedia, sanningen äntligen skall lyckas ta sig igenom imperiets tjocka propagandaridåer och nå ut till resten av Sveriges intet ont anande befolkning? – Men ingenting kommer att förändras förrän tillräckligt många organiserar sig aktivt i något som liknar en folkrörelse.

 • Den polisrepresentant som talade om vid en presskonferens att de inte lyckats få tag i en enda rysk hooligan gjorde det omgående, jag tror det var samma dag, Han verkade förvånad själv. Att sådana hittas senare är ju inte så konstigt, vill makten så hittar dom vad dom vill. I dagens läge är det inte heller förvånande att dom har dömt ett antal ryssar, Franska rättsväsendet lyder väl också under CIA kan vi förmoda.

 • Uppgifterna om fotbollshulliganerna stämmer väl inte.
  De har hittats, fängslats o dömts – o Ryssland protesterar mot hur rättegången gått till.

 • Putin lyckades ju klämma in en liten undran kring (när han blev intervjuad av CNN den 17 juni) hur 200 ryssar skulle ha kunnat göra så mycket bråk bland tusentals engelsmän!

  Jag var med min familj i en by utanför Marseille den dagen och vi stötte på en enda grupp ryssar bland mängder av engelsmän som var på väg att se matchen i Marseille!!

 • Vi får ställa hoppet till vårt kollektiva medvetande, istället för att låta vårt manipulerade omedvetna styras oss!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *