Om Ryssland anfalls kan USA utplånas – Ryssar i USA varnar

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 7 juni 2016
- NewsVoice redaktion

Tre ryska och politiskt insatta skribenter i USA varnar framförallt medborgarna i USA och generellt folk i världen för att en attack från USA mot Ryssland kommer att resultera i att USA utplånas. Skribenterna menar att USA:s regim gör allt vad den kan för att hetsa fram ett hat och ett krig mot Ryssland. De ryska skribenterna får ett brett stöd från en rad geopolitiska experter som varnar för att världen tar stora kliv mot ett tredje världskrig som kan utkämpas med kärnvapen.

Översättning Anders Romelsjö, Jinge.se | Originalets titel: “A Russian warning” | Artikeln återpubliceras med tillstånd av Romelsjö

US-Russia-nuclear-war

En rysk varning

Vi som undertecknat är ryssar som bor och arbetar i USA. Vi har med ökande oro sett hur den nuvarande amerikanska och Nato-politiken satt oss [USA] på en extremt farlig kollisionskurs med Ryssland, liksom med Kina.

By Eugenia V Gurevich (PhD), Dmitri Orlov, and The Saker

Många respekterade patriotiska amerikaner, som Paul Craig Roberts, Stephen Cohen, Philip Giraldi, Ray McGovern och många andra har utfärdat varningar om ett annalkande tredje världskrig. Men deras röster har gått förlorade i dånet från massmedier som är fulla av vilseledande och felaktiga historier om en rysk ekonomi i spillror och den svaga ryska militären – baserat på inga bevis. Men vi som kan både rysk historia och det aktuella läget i det ryska samhället och den ryska militären, kan inte svälja dessa lögner. Vi känner nu att det är vår plikt, som ryssar som bor i USA att varna det amerikanska folket att man ljuger, och att berätta sanningen.

Och sanningen är helt enkelt denna:

Om det kommer att bli ett krig med Ryssland,
då USA kommer säkerligen att förstöras,
och de flesta av oss kommer att dödas.

Låt oss ta ett steg tillbaka och sätta vad som händer i ett historiskt sammanhang. Ryssland har drabbats hårt av utländska invasioner och förlorade 22 miljoner människor under andra världskriget. De flesta av de döda var civila, eftersom landet invaderades, och ryssarna har lovat att aldrig låta en sådan katastrof inträffar igen. Varje gång Ryssland hade invaderats har hon segrat. År 1812 invaderade Napoleon Ryssland; 1814 ryska kavalleriet red in i Paris. Den 22 juni 1941 bombade Hitlers Luftwaffe Kiev; Den 8 maj 1945 marscherade sovjetiska trupper in Berlin.

Rysk 3M-54E Maquette-missil - Wikimedia Commons

Bild: Rysk 3M-54E Maquette-missil (c:a 6-9 meter lång beroende på variant) – Wikimedia Commons

Men tiderna har förändrats. Om Hitler skulle anfalla Ryssland i dag, skulle han vara död 20 till 30 minuter senare, hans bunker reducerad till glödande spillrorna av en Kalibr supersonic kryssningsmissil avlossad från en litet ryskt krigsfartyg någonstans i Östersjön.

Den operativa förmågan hos den nya ryska militären har mest övertygande visats under striderna mot ISIS, Al Nusra och andra utländskt finansierade terroristgrupper i Syrien. För länge sedan var Ryssland tvungen att svara på provokationer genom att slåss eget territorium, och sedan lansera en motattack; men det är inte längre nödvändigt. Rysslands nya vapen gör vedergällning ögonblick, dold, ohejdbar och dödlig.

Om ett krig skulle bryta ut mellan USA och Ryssland i morgon, är det garanterat att USA skulle utplånas. Åtminstone skulle det inte längre finnas något elnätet, inget Internet, inga olje- och gasledningar, inget Highway-system, inga lufttransport eller GPS-baserad navigation. Finansiella centra skulle ligga i ruiner. Regeringen och styret på varje nivå skulle upphöra att fungera.

USA:s väpnade styrkor runt om i världen skulle inte längre försörjas. Vid ett maximum, skulle hela USA:s landmassa av täckas av ett skikt av radioaktiva askan. Vi berättar inte detta för att alarmera, men baserat på allt vi vet och vi är därför själva oroliga. Om Ryssland attackeras kommer landet inte att backa; hon kommer att vidta motåtgärder, och hon kommer att helt förinta USA.

Den amerikanska ledningen har gjort allt den kunde för att pressa situationen till randen av katastrof. För det första har den anti-ryska politiken övertygat den ryska ledningen att det är meningslöst att göra eftergifter eller förhandla med väst.

Det har blivit uppenbart att västvärlden alltid kommer att stödja varje enskild, varje rörelse eller regering som är anti-rysk, vare sig det är skattefuskande ryska oligarker, dömda ukrainska krigsförbrytare, Saudi-stödda terrorister i Tjetjenien eller punkare i Moskva som vanhelgar en kyrka (straffbart överallt).

Nu när Nato, i strid med tidigare löften, har expanderat ända fram till den ryska gränsen, med amerikanska styrkor utplacerade i Baltikum, med Rysslands näst största stad St Petersburg inom räckvidd för artilleriet har ryssarna ingenstans kvar att dra sig tillbaka. De kommer inte att attackera; inte heller kommer de att vika ned sig eller ge upp.

Den ryska ledningen har över 80% av folkligt stöd. Men Ryssland kommer att vidta motåtgärder, och en provokation eller ett enkelt misstag kan utlösa en sekvens av händelser som kommer att sluta med miljontals amerikaner döda och USA i ruiner.

USA-omringar-Ryssland

Till skillnad från många amerikaner, som ser kriget som ett spännande segerrikt utländskt äventyr, hatar och fruktar ryssarna krig. Men de är också redo för det, och de har förberett sig för krig i flera år nu. Dess förberedelser har varit effektiva. Till skillnad från USA, som slösar oräkneliga miljarder på tvivelaktiga dyrbara vapen-program som F-35 är ryssarna extremt snåla med sina försvarsutgifter.

Även om det är sant att den ryska ekonomin har drabbats av låga energipriser, är den långt ifrån i spillror, och en återgång till tillväxt förväntas så tidigt som nästa år. Senator John McCain kallade en gång Ryssland ”En bensinstation som maskerats som ett land.” Ja han ljög. Ja, Ryssland är världens största oljeproducent och näst största oljeexportör, men det är också världens största exportör av spannmål och kärnkraftsteknik. Det är ett lika avancerat och sofistikerat samhälle som USA. Rysslands väpnade styrkor, både konventionella och nukleära, är nu redo att strida, och de är mer än en match för den amerikanska och Nato, i synnerhet om ett krig bryter ut någonstans nära den ryska gränsen.

Men en sådan kamp skulle vara självmord för alla. Vi tror starkt på att ett konventionellt krig i Europa innebär en stor risk att övergå i ett kärnvapenkrig mycket snabbt, och att varje kärnvapenattack av USA/NATO på ryska styrkor eller ryskt territorium automatiskt kommer att utlösa ett ryskt kärnvapenanfall på kontinentala USA som vedergällning. I motsats till oansvariga uttalandena från vissa amerikanska propagandister är USA:s missilförsvarssystem oförmöget att skydda USA:s befolkning från ett ryskt kärnvapenanfall. Ryssland har möjlighet att nå mål i USA med långväga kärnvapen och med konventionella vapen.

Den enda anledningen till att USA och Ryssland är på kollisionskurs, i stället för att minska spänningar och samarbeta över ett brett spektrum av internationella problem, är det envisa vägran av USA:s ledning att acceptera Ryssland som en likvärdig partner.

Washington är helt inriktad på att vara ”världsledande” och den”oumbärliga nationen”, även då dess inflytande krymper stadigt i spåren av en rad utrikespolitiska och militära katastrofer som Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien, Jemen och Ukraina. Fortsatt amerikanskt ledarskap i världen är något som varken Ryssland eller Kina, eller de flesta andra länder är villiga att acceptera. Denna gradvisa men uppenbara förlust av makt och inflytande har medfört att USA:s ledning har blivit hysterisk; och det är bara ett litet steg från hysteri till att bli självmordsbenägen.

USA:s politiska ledarskap måste placeras under uppsikt för självmordsrisk.

By Eugenia V Gurevich (PhD), Dmitri Orlov, and The Saker

Se även Anders Romelsjös kommentar till artikeln ovan, längst ned på denna länk.

Relaterat

US Prepares For Space War With China, Russia: Pentagon Bolsters Outer Space Defense Program

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: RysslandUSA
 • Problemet med en atombomb är att få den att explodera i rätt ögonblick på rätt plats. Enligt hemligstämplade militära uppgifter exploderar atombomben när en kritisk massa uran- eller plutonium-metall (säg 60 kg) komprimeras till dubbla densiteten med en oskyldig neutron i mitten. Då smäller det! Det tar ett par nanosekunder. Uranet frigör ren energi motsvarande 20 000 000 kg exploderande TNT i form av ljus och hetta som smälter ögonen på alla observatörer innan de själva förångas. Naturligtvis uppstår ingen rök! Varifrån skulle den komma? Så alla bilder av atombombsexplosioner är iallafall falska. En bekant till mig var med och byggde Stalins atombomb 1946/9 med uran från Wismut AG, Aue/Annaberg, DDR. Fast det var ingen uran. Det var rent urberg. Gnejs och granit i salig blandning. När han fattade det greps han av KGB och torterades tills han erkände ALLT. Stalin var ett geni som byggde atombomber med hjälp av urberg.

 • Skärskådning är ett ord med specifik betydelse, ponera att världen styrts av verifierade psykopater åtminstone de senaste 300 åren, hur stor är då sannolikheten att dessa dårar inte slängt ett gäng läbbiga A-bömber i skallen på sina rivaler ?

  Kolla vilka som låg bakom Manhattan projektet, kolla vilka som ligger bakom kärnkraften (världens dyraste vattenkokare) aka. dumplast för vatten och kolkraft, jo det är samma gäng som alltid, de som sedan länge förklarat krig mot allt liv, allt som är vackert och fint, och det går bra för dessa dårar eftersom majoriteten av oss verkar ha en undermedveten dödslängtan och villigt och villkorslöst anammar det som erbjuds i reklamfilmen samtidigt som man totalt förtränger konsekvenserna.

  Den dagen en kritisk massa vågar skärskåda sitt vardagsliv och ärligt och utan förbehåll gör en konsekvensanalys av sina val, den stunden ser jag fram emot, vissa menar att erfarenheter kan leda till insikt men då krävs förståelse för definitionen av ordet skärskådning.

  All officiell skrämselpropaganda är Bullskit, farhågor som kommer inifrån kan vara klokt att beakta, och återigen A-bömbs don’t work neither do sheeples brains.

  Don’t worry, be happy.

  • En intressant aspekt är hur det egentligen var med Rutherfords antagna blunder, att han bedömde radioaktivitet vara harmlöst ‘moonshine’. Dvs inget som skulle kunna bli till praktisk nytta. H G Wells skrev på 1920-talet om kommande kärnvapenkrig och round table bemödade sig om att förhindra judarnas assimilering i Tyskland. De rekommenderade utrotningen men gav fri lejd för ett mindre antal VIP-judar nyttiga både för NWO, som Kissinger, men dessutom och inte minst viktigt tysk-judiska vetenskapsmän. Kanske en bisak men det är inte omöjligt att den vetenskapliga potentialen i Tyskland var ytterligare ett skäl till att Britterna förhindra judarnas assimilation. 60% var sammangifta med tyskar och det var bråttom att klippa av banden. Givetvis var detta helt i överensstämmelse med zionisternas mål men dom hade inte många supporters bland tyska judar.

 • De källor Rascasse tar upp har diskuterats här tidigare. Heiwaco handlar om 9/11(när jag kollade ifjol) om du kollar närmare och det han tog upp om 9/11 var mer i överensstämmelse med annan förekommande kritik. Hans prat om kärnvapen var okunnigt.
  Mathis är definitift en skojare och desinformatör men glimtar till ibland med vad som verkar vara seriöst. Men troligen skyddar han sig genom att avsiktligt sprida en hel del nonsens.
  Eftersom det finns starka indicier för förekomst av terrordåd medelst kärnvapen finns det också motiv för att motverka altmediers behandling av det genom att bemänga debatten med irrationella ideer. Kärnvapen har miljoner ggr högre energitäthet än konventionella sprängämnen och förångar och smälter berg så att stora kaviteter uppkommer. Omöjligt med konventionella sprängämnen som inte kan åstadkomma så höga temperaturer.
  Även dom som vill lura på Europa ett kärnvapenkrig för att rädda Usas hegemoni har förstås intresse att invagga oppositionella i falsk trygghet genom förnekelse.

 • Så här förklarar Ryssland USA/NATO:s politik. Man är ganska övertygade om att vinna, och onekligen ser det inte speciellt intressant ut att sätta igång ett krig. Troligen kommer jorden att vara utplånad på någon timma när galna paranoida krigsherrar från båda blocken får rättighet till utlösningsknapparna.

  https://www.youtube.com/watch?v=KEI6rnBdkEU

 • En undran till Newsvoice redaktionen.

  Har vetenskapliga partiet helt tagit över NV?
  Eller har NV blivit en politisk plattform för dem att verka på?

  Har alltid betraktat NV som opolitisk och irriterar mig på att politiska partier ska använda NV som en politisk kanal.

  Vill ha ett opolitiskt NV i fortsättningen.

  MVH

 • Bästa nyheten! Tro inte på allt som skrivs om atombombshotet! Här är tre länkar som tydligt visar att a-bomben är fejk från början till slut.
  http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm
  http://mileswmathis.com/trinity.pdf
  http://mileswmathis.com/bikini.pdf
  Denna skrämselpropaganda bör genomskådas, eller så upp till bevis. Ty bevis saknas. Finns inget som talar för att en a-bomb någonsin fungerat. Atomdetonation var en teoretisk ide som först framfördes i slutet av tjugotalet. Kanske försökte man framställa en bomb under andra världskriget och då detta inte lyckades så fejkade man. Ryssarna och alla andra har allt sedan dess spelat med, det är ju den ultimata skrämselpropagandan. Vi lever i världen upp och ner, och inte mycket av vad som sägs i propagandamaskineriet är sant, snarare kan man sluta sig till att det förhåller sig precis tvärtom mot vad som kablas ut.

 • [Sylthammar… off topic, förvirrande, konfliktsökande]

  Att Martin G i kommentar skriver monster om Trump är en projektion. Ta och kamma dig!

 • Alla politiker som bara kan tänka sig ett kärnvapenkrig är verkliga galningar och borde avlägsnas från samfundet omedelbart.
  Ett kärnvapen-krig är inte som Hiroshima/ Nagasaki dvs lokala bomber. Om flera än så kastas då är det god natt för alla, om inte direkt, så efteråt.

 • Jag håller med skribenter i sakfrågan att framkalla konflikter är farligt. Jag håller dock inte med om historiebeskrivning. Ryssar är lika mycket hjärntvättade som alla andra i världen. Det påstås att de dog 22 miljoner ryssar i andra världskriget – hur många av dessa dödade Stalin? Det är lätt att skylla allt på tyskar.

  Enligt andra källor har Hitler varit bara en bit ifrån att erövra Moskva. Då gav han order om att stoppa truppernas anfall! När Hitler gick in i Ryssland så har det varit varmt, sedan kom det ihåliga regn, sedan kom det ovanligt hårt kyla som tog död på många tyska soldater. Det var alltså inte ryssarna som vann. Det var intressen som vill ge sken av konflikter som vann genom att använda sig av vädermanipulation redan då!

  Det jag saknar i artikel är en annan utgång av konflikten som sker utan kärnvapen. Om Ryssland blir anfallen gör de slut på USA mycket fort genom deras kunskap om USAs kust och tektoniska plattor. Att detonera en bomb under vatten och på rätt geografisk ställe ger mycket förödande effekter och kommer att utplåna även en stor del av Europa. En del av USA sjunker under vatten vilket framkallar en tsunami på 1000 m i höjden.

  Så länge vi som människor har ett behov av att skydda oss mot varandra så länge kommer detta utnyttjas mot oss med teatraliska konflikter, lögner och tro på en bättre framtid om den ena eller andra sätts på plats eller utplånas. Frukten av detta ser vi i den påhittade krig mot terrorismen och det påhittade hotet om CO2 men det är en annan historia. Gemensamt för allt detta är att det inte går att vinna för att det aldrig blir nog.

 • Ingen kommer trycka på knappen, inte ens monstren Hillary eller Trump. Paniken är konstlad. Paniken finns med i denna omslagsbild från tidningen The Economist:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/20/konspirationsteori-omslaget-till-the-economist-2015-som-delvis-ags-av-rothschild-familjen/

  Eller som Göring förklarade:

  Göring: Why, of course, the people don’t want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece? Naturally, the common people don’t want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship.

  Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.

  Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

  Därav naturligtvis rysshatet i väst. De målar upp ett hot som inte finns och förbereder ett krig för att det militärindustiella komplexet ska växa, men de kommer knappast skjuta första kärnvapnet. De konventionella striderna kommer ev. stå i och omkring Ukraina och vara långa och utdragna och pendla fram och tillbaka såsom i Syrien för att maximera vinsten.

  Kanske kommer vi även ha LIC-krigföring snart med tanke på den konflikt som medvetet skapas i vårt samhälle. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/21/aurora-17-forsvarsmakten-installd-pa-att-ova-utragen-is-terrorism-i-sverige-samtidigt-som-terrorismen-finansieras-av-sveriges-riksdag/

 • Tack för artikeln.
  För ett kort ögonblick fick jag känslan att denna var ytterligare ett led i kampanjen för ökat stöd till försvaret. Men inser efter att ha läst denna artikel att läget nog är värre än vad jag tidigare insett.
  http://www.globalresearch.ca/obama-slams-door-in-putins-face-says-if-putin-doesnt-want-russias-retaliatory-forces-eliminated-hell-need-to-be-the-one-to-press-the-nuclear-button-first/5529237

  Nätet överflödas just nu med goda viljor till försoning och återhållsamhet.
  I varje fall om man läser internationella medier. I Sverige är det dock som vanligt och det känns tryggt att veta att ryssen fortfarande efter flera hundra år är lika farlig. Vilket innebär att om man ser i backspegeln är det nog en rätt snäll björn åtminstone mot oss i Sverige.

  http://3.bp.blogspot.com/-M7otSXhng50/VY5GuH2DS6I/AAAAAAAATkI/T-rdUZen_Ow/s400/otan_20140903.png

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *