Om Ryssland anfalls kan USA utplånas – Ryssar i USA varnar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2016
- NewsVoice redaktion

Tre ryska och politiskt insatta skribenter i USA varnar framförallt medborgarna i USA och generellt folk i världen för att en attack från USA mot Ryssland kommer att resultera i att USA utplånas. Skribenterna menar att USA:s regim gör allt vad den kan för att hetsa fram ett hat och ett krig mot Ryssland. De ryska skribenterna får ett brett stöd från en rad geopolitiska experter som varnar för att världen tar stora kliv mot ett tredje världskrig som kan utkämpas med kärnvapen.

Översättning Anders Romelsjö, Jinge.se | Originalets titel: ”A Russian warning” | Artikeln återpubliceras med tillstånd av Romelsjö

US-Russia-nuclear-war

En rysk varning

Vi som undertecknat är ryssar som bor och arbetar i USA. Vi har med ökande oro sett hur den nuvarande amerikanska och Nato-politiken satt oss [USA] på en extremt farlig kollisionskurs med Ryssland, liksom med Kina.

By Eugenia V Gurevich (PhD), Dmitri Orlov, and The Saker

Många respekterade patriotiska amerikaner, som Paul Craig Roberts, Stephen Cohen, Philip Giraldi, Ray McGovern och många andra har utfärdat varningar om ett annalkande tredje världskrig. Men deras röster har gått förlorade i dånet från massmedier som är fulla av vilseledande och felaktiga historier om en rysk ekonomi i spillror och den svaga ryska militären – baserat på inga bevis. Men vi som kan både rysk historia och det aktuella läget i det ryska samhället och den ryska militären, kan inte svälja dessa lögner. Vi känner nu att det är vår plikt, som ryssar som bor i USA att varna det amerikanska folket att man ljuger, och att berätta sanningen.

Och sanningen är helt enkelt denna:

Om det kommer att bli ett krig med Ryssland,
då USA kommer säkerligen att förstöras,
och de flesta av oss kommer att dödas.

Låt oss ta ett steg tillbaka och sätta vad som händer i ett historiskt sammanhang. Ryssland har drabbats hårt av utländska invasioner och förlorade 22 miljoner människor under andra världskriget. De flesta av de döda var civila, eftersom landet invaderades, och ryssarna har lovat att aldrig låta en sådan katastrof inträffar igen. Varje gång Ryssland hade invaderats har hon segrat. År 1812 invaderade Napoleon Ryssland; 1814 ryska kavalleriet red in i Paris. Den 22 juni 1941 bombade Hitlers Luftwaffe Kiev; Den 8 maj 1945 marscherade sovjetiska trupper in Berlin.

Rysk 3M-54E Maquette-missil - Wikimedia Commons

Bild: Rysk 3M-54E Maquette-missil (c:a 6-9 meter lång beroende på variant) – Wikimedia Commons

Men tiderna har förändrats. Om Hitler skulle anfalla Ryssland i dag, skulle han vara död 20 till 30 minuter senare, hans bunker reducerad till glödande spillrorna av en Kalibr supersonic kryssningsmissil avlossad från en litet ryskt krigsfartyg någonstans i Östersjön.

Den operativa förmågan hos den nya ryska militären har mest övertygande visats under striderna mot ISIS, Al Nusra och andra utländskt finansierade terroristgrupper i Syrien. För länge sedan var Ryssland tvungen att svara på provokationer genom att slåss eget territorium, och sedan lansera en motattack; men det är inte längre nödvändigt. Rysslands nya vapen gör vedergällning ögonblick, dold, ohejdbar och dödlig.

Om ett krig skulle bryta ut mellan USA och Ryssland i morgon, är det garanterat att USA skulle utplånas. Åtminstone skulle det inte längre finnas något elnätet, inget Internet, inga olje- och gasledningar, inget Highway-system, inga lufttransport eller GPS-baserad navigation. Finansiella centra skulle ligga i ruiner. Regeringen och styret på varje nivå skulle upphöra att fungera.

USA:s väpnade styrkor runt om i världen skulle inte längre försörjas. Vid ett maximum, skulle hela USA:s landmassa av täckas av ett skikt av radioaktiva askan. Vi berättar inte detta för att alarmera, men baserat på allt vi vet och vi är därför själva oroliga. Om Ryssland attackeras kommer landet inte att backa; hon kommer att vidta motåtgärder, och hon kommer att helt förinta USA.

Den amerikanska ledningen har gjort allt den kunde för att pressa situationen till randen av katastrof. För det första har den anti-ryska politiken övertygat den ryska ledningen att det är meningslöst att göra eftergifter eller förhandla med väst.

Det har blivit uppenbart att västvärlden alltid kommer att stödja varje enskild, varje rörelse eller regering som är anti-rysk, vare sig det är skattefuskande ryska oligarker, dömda ukrainska krigsförbrytare, Saudi-stödda terrorister i Tjetjenien eller punkare i Moskva som vanhelgar en kyrka (straffbart överallt).

Nu när Nato, i strid med tidigare löften, har expanderat ända fram till den ryska gränsen, med amerikanska styrkor utplacerade i Baltikum, med Rysslands näst största stad St Petersburg inom räckvidd för artilleriet har ryssarna ingenstans kvar att dra sig tillbaka. De kommer inte att attackera; inte heller kommer de att vika ned sig eller ge upp.

Den ryska ledningen har över 80% av folkligt stöd. Men Ryssland kommer att vidta motåtgärder, och en provokation eller ett enkelt misstag kan utlösa en sekvens av händelser som kommer att sluta med miljontals amerikaner döda och USA i ruiner.

USA-omringar-Ryssland

Till skillnad från många amerikaner, som ser kriget som ett spännande segerrikt utländskt äventyr, hatar och fruktar ryssarna krig. Men de är också redo för det, och de har förberett sig för krig i flera år nu. Dess förberedelser har varit effektiva. Till skillnad från USA, som slösar oräkneliga miljarder på tvivelaktiga dyrbara vapen-program som F-35 är ryssarna extremt snåla med sina försvarsutgifter.

Även om det är sant att den ryska ekonomin har drabbats av låga energipriser, är den långt ifrån i spillror, och en återgång till tillväxt förväntas så tidigt som nästa år. Senator John McCain kallade en gång Ryssland ”En bensinstation som maskerats som ett land.” Ja han ljög. Ja, Ryssland är världens största oljeproducent och näst största oljeexportör, men det är också världens största exportör av spannmål och kärnkraftsteknik. Det är ett lika avancerat och sofistikerat samhälle som USA. Rysslands väpnade styrkor, både konventionella och nukleära, är nu redo att strida, och de är mer än en match för den amerikanska och Nato, i synnerhet om ett krig bryter ut någonstans nära den ryska gränsen.

Men en sådan kamp skulle vara självmord för alla. Vi tror starkt på att ett konventionellt krig i Europa innebär en stor risk att övergå i ett kärnvapenkrig mycket snabbt, och att varje kärnvapenattack av USA/NATO på ryska styrkor eller ryskt territorium automatiskt kommer att utlösa ett ryskt kärnvapenanfall på kontinentala USA som vedergällning. I motsats till oansvariga uttalandena från vissa amerikanska propagandister är USA:s missilförsvarssystem oförmöget att skydda USA:s befolkning från ett ryskt kärnvapenanfall. Ryssland har möjlighet att nå mål i USA med långväga kärnvapen och med konventionella vapen.

Den enda anledningen till att USA och Ryssland är på kollisionskurs, i stället för att minska spänningar och samarbeta över ett brett spektrum av internationella problem, är det envisa vägran av USA:s ledning att acceptera Ryssland som en likvärdig partner.

Washington är helt inriktad på att vara ”världsledande” och den”oumbärliga nationen”, även då dess inflytande krymper stadigt i spåren av en rad utrikespolitiska och militära katastrofer som Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien, Jemen och Ukraina. Fortsatt amerikanskt ledarskap i världen är något som varken Ryssland eller Kina, eller de flesta andra länder är villiga att acceptera. Denna gradvisa men uppenbara förlust av makt och inflytande har medfört att USA:s ledning har blivit hysterisk; och det är bara ett litet steg från hysteri till att bli självmordsbenägen.

USA:s politiska ledarskap måste placeras under uppsikt för självmordsrisk.

By Eugenia V Gurevich (PhD), Dmitri Orlov, and The Saker

Se även Anders Romelsjös kommentar till artikeln ovan, längst ned på denna länk.

Relaterat

US Prepares For Space War With China, Russia: Pentagon Bolsters Outer Space Defense Program


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: RysslandUSA