Silverbibeln – En dokumentär med dramatiska inslag om turerna kring kolloidalt silver kommer snart

publicerad 21 juni 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Åsa Melhus kastar ut Anna

Åsa Melhus kastar ut Anna zoomed

Filmen visades i en tidigare version i mars under ett årsmöte för föreningen SARA. Nu utvecklar filmaren Anna Böhlmark dokumentären till en längre version på en timme. NewsVoice är på plats i Provence när Anna klipper ihop de sista delarna.

Ingemar Ljungqvist och Anna Böhlmark 17 juni 2016 - Foto: Torbjörn SasserssonBildrutan ovan kommer från sekvensen där Anna Böhlmark blir utkastad av Åsa Melhus på Uppsala Universitet. Melhus är universitetslektor och överläkare med inriktning på klinisk mikrobiologi. Böhlmark hade bokat möte med en av Melhus kollegor (idag en disputerad doktorand) för att ställa frågor om en studie på silver. Melhus stoppade mötet och hotade med polisen.

Bild: Ingemar Ljungqvist och Anna Böhlmark den 17 juni 2016 - Foto: Torbjörn Sassersson

Läs mer om kontroversen kring Uppsalastudien på kolloidalt silver: Lars Bern: Åsa Melhus är inte vetenskapligt seriös om ”silver”

Åsa Melhus försökte även skrämma bort redaktören för 2000-talets Vetenskap, Ingemar Ljungqvist, när han i maj 2015 ställde kritiska frågor till samma doktorand [Susanne Sütterlin] när denne skulle disputera på studien om kolloidalt silver. Då hotade Melhus med väktare.

NewsVoice har inte sökt Melhus för en kommentar utan väljer istället att erbjuda Melhus plats för en debattartikel om turerna kring studien på kolloidalt silver.

I videon nedan visar Anna filmen i en nästan färdig version för undertecknad och några andra personer. Silverbibeln kommer ut under sommaren 2016.

Text: Torbjörn Sassersson, artikeln är uppdaterad kl 09:23, 21 juni 2016