Skyhöga kostnader för ”ensamkommande flyktingbarn”

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 7 juni 2016
- Christer Nilsson
Flyktingar - Foto: Timothaus - Wikimedia Commons

Flyktingar - Foto: Timothaus - Wikimedia Commons

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonDEBATT. Enligt SVT Nyheters prognos för 2017 kommer de ”ensamkommande barnen” att kosta 34 miljarder. Det är lika mycket som rättsväsendet då kostar (polis, åklagare, domstolar, kriminalvård) Under senaste tioårsperioden 2006 -2015 anlände enligt Migrationsverket 60 738 ensamkommande barn, varav 35 359 bara under 2015.

Text: Christer Nilsson, historiker, författare | Bild: Flyktingar – Foto: Timothaus – Wikimedia Commons | Läs mer av Christer Nilsson i NewsVoice

Ett hem för flyktingbarn har under perioden haft en bemanning som ett lyxhotell – ungefär en anställd per gäst. Kostnaden per dag för ett flyktingbarn översteg då vad en hel familj på semester vid Röda havet betalar per dygn för ”all-inclusive” på ett fyrstjärnigt hotell. För att finna en dyrare verksamhet per dag får man jämföra med patienter på intensivvårdskliniker.

Publikationen Riksdag och departement redogjorde för siffrorna i grannländerna. I Norge var 49 procent av ”barnen” 18 år eller äldre. I Finland 60 procent. I Danmark 73 procent. Alarmerande siffror. Fusk var inte bara vanligt utan det normala beteendet. Det finns ingen anledning att tro att de svenska siffrorna är bättre. Då är det mer riskfritt att söka sig till Sverige och vårt mer godtrogna Migrationsverk.

"ensamkommande skäggbarn"Vilka barn ska anses vara ”ensamkommande”?

Det finns ”ensamma barn” (i praktiken bara pojkar) utan föräldrar eller släkt, men det är ovanligt att sådana barn kan generera de ca 100 000 kronor det kostar att smugglas till Sverige. I realiteten är det de anhöriga och smugglarna som gör det verkliga urvalet av dem som skickas till Sverige. Nästan alla får asyl, trots att merparten saknar flyktingskäl, och ca tio procent har skickats med avsikt att fungera som anknytningsperson för sekundär anhöriginvandring.

Bild: Skärmdump från Aftonbladet om Lennart Matikainen. Att ifrågasätta åldern på ensamkommande barn är en känslig fråga i Sverige.

Vilka barn ska anses vara ”ensamkommande”?

I Sverige ska man vara 17 år eller yngre. Socialstyrelsen – med projektledaren och barnläkaren Carl-Erik Flodmark – anser sig ha fått fram en bättre diagnostik- metod, att med magnetkamera ta bilder av knäleden, men den mognar först vid 24 års ålder och hjälper föga för ett utpekande av barn. Kvar finns bara äldre trubbiga kriterier: tänder och händer mognar vid 17-19 års ålder, fotleder vid ca 21, knäleder således vid ca 24 och nyckelben vid ca 25 års ålder. Om ”barnet” då ljuger saknar samtliga dessa kriterier både evidens och vetenskaplighet för en korrekt åldersbestämning.

De begränsade studier som hittills gjorts bygger enbart på personer i Europa och USA. Vi har alltså ingen aning om dessa studier även gäller för ”barn”, med kanske långvarig näringsbrist, från krigshärjade länder i Asien och Afrika. Risken är uppenbar att vi behandlar 18-25-åringar som ”barn”, låter dem stanna trots att de saknar flyktingskäl – och till skyhöga dagskostnader.

Swisha Christer NilssonEn sådan ordning är varken rimlig eller ekonomiskt försvarbar. I denna integrationens gräddfil gjordes en undersökning 2006 för att se hur det gått för de ”ensamkommande barnen” efter fem år. Endast 18 procent studerade jämfört med 44 procent jämnåriga svenskar. 47 procent hade en inkomst jämfört med 83 procent av svenskarna. I dag är siffrorna ännu sämre. Resultat som måste beskrivas som både nedslående och oacceptabla.

Text: Christer Nilsson, historiker, författare | Läs mer av Christer Nilsson i NewsVoice

Relaterat

Sputnik News: Sweden Finds Bizarre Way to Deal With ‘Bearded Children’

 

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det som pågår är helt klart elitens krig mot folket. Det spelar ingen roll om de är utomjordingar eller inte.
  Har ni sett när Putin sjunger “Blue Berry Hill” på en välgörenhetsgala för amerikanska kändisar och andra höjdare.
  https://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yIo&list=RDIV4IjHz2yIo

  Och här en dokumenär från 80-talet förklädd till SciFi-spelfilm och ganska komisk:
  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/170711/John_Carpenter__They_Live_1988/

 • @Jan Norberg: “Sveriges befolkning måste resa sig som en man och göra slut på förmynderiet”

  Det kommer inte ske. Du känner inte svenska folket! I och med att folket tillåter detta, så visar dem bara att det inte är värda att sparas på. I annat fall hade vi väl inte sätt denna utveckling?

  “Det moraliska förfall som vi dagligen ser exempel på är inget annat än en ren skandal, något som svensken ändå tycks acceptera då inga protester hörs någonstans i från”.

  Vem bry sig? Varför skall jag göra något? Så länge vi pekar på att någon annan ska ta ansvar, så kommer “dom andra” att göra det också, vilket är fallet nu. Där av den utveckling som vi nu har.

  “Hur tänker vi svenskar egentligen?” Tänker? Hur menar du? Här i landet är det ingen som tänker. Det lärde vi oss av med under de ca 70 år långa socialdemokratiska maktstyret. Framstegstanken, där människor skall (utom zigenare och resande folket, sinnesslöa och mentalsjuka förstås) lämna ner barnen i källaren, till personalen, och reser från sovstäderna in till staden för att arbeta. Har men ett sådan ideal, kan man väl knappast beskyllas för att tänka?

 • Rascasse,

  Har inte nämnt något om någon utomjordisk ras jag inte. Det är fortfarande så att genom Bilderberger, Trilaterala Kommisionen mfl stängda forum skapas kontakter och delas det ut agendor(ofta underbyggda med pseudovetenskap som co2 scammen för att åtminstonde få politikerna att känna sig vara på rätt väg). Det finns massor av så kallade round table groups , Council on Foreign Relations , Club of Rome osv som har stark påverkan också. Genom att
  ägarna av FED , Ryska Centralbanken, Engelska Centralbanken osv har skapat dessa grupperna från början kontrolleras dom också med järnhand tillsammans med säkerhetstjänsterna så ser dom till att deras policys implementeras.

  Det går inte att förklara Olof Palmes rapport som röstades genom i riksdagen som därefter blivit förorterna som står i brand på ett annat sätt. Det går inte att förklara att detta skedde simultant i alla andra västeuropeiska länder. Den enda vettiga logiska förklaringen är att några få familjer på toppen av planeten samordnar förändringar av samhällen genom sina representanter a.k.a mellanchefen Olof Palme i detta fallet.

  USA gjorde samma sak genom immigration act. USA var också en gång i tiden helt “white” , idag är USA 60% white.

  Genom propaganda i form av kontrollerade mediagrupper så har allt som har med andra grupper av människor att göra blivit stigmatiserat. Dom har till och med lyckats rösta igenom hets mot folkgrupp lagen för att tysta kritiker. I Tyskland sitter flera professorer i fängelse för att ha försökt forska på “the holocaust” den får inte ens revideras och forskas på(vilket annat folkmord har blivit lagstiftat emot att ens forska på????. Vi tror att vi lever i frihet men i själva verket är vi totalkontrollerade.

  Sociala medier, registrering av vad du gör på internet varje rörelse tanke skriver du in i google, om du har fel åsikt och är en “viktig” person så hängs du ut i “familjens” blaskor. Eller så skickar dom diverse vänstergrupper på dig för att förstöra ditt liv.

  Samma människor på toppen av världen vars policy fortplantar sig i vart hörn av vårt samhälle.

 • En fundering Rascasse,jobbar du som akademiker på uppsala unversitet och studerar rasbiologi????
  Tal om utomjordingar,låter lite bipolärt medicinerar du för det????

 • Det är Eu-liberalerna,bombhögern tillsammans med USA som bär ansvaret till flyktingströmmen till Europa.Första prio skapa fred,så kan de syriska flyktingarna åka hem och bygga upp sitt land.USA skapar krigen,o sverige ska agera bror duktig inför världsamfundet o ta mot alla flyktingar.Att alla gränser öppnades förra året är ingen slump, alla flyktingar vällde in över Europas gränser,allt är uträknat,tog väl några månader så har vi debatten från tokhögern om lågstatus jobb våra asylsökande måste få en sysslesättning.Löne dumpning handlar det om ,kapitistjävlarna är smarta,ställer grupper mot varandraDet.finns ju mycket jupingar här på newsvoices som pratar om landsförädare,raser och utomjordingar,fascism är rätta ordet om Rascasse.Jag pratar om samhhällsklasser,arbetare i alla länder förena eder!!!

 • Jag kom till insikt om vad det handlade om när jag lyssnade på Jan Tullberg docent i ekonomi och senare läste hans bok ”Låsningen, en analys av svensk invandrarpolitik.”
  Jag kände igen mig själv i hans beskrivning av hur vi strävar efter att vara de godaste människorna i världen. Så goda att det blir destruktivt. Våra politiker är faktiskt ansvariga för att människor drunknar i medelhavet genom att ge dem förhoppningar som inte är förankrade i folket.
  När Reinfeldt sa att vi skulle öppna våra hjärtan var det kört. Vem skulle våga att stänga sitt hjärta efter det.
  Men nu är det inte en hjärtefråga utan en plånboksfråga och då blir det annorlunda. Det hade varit bättre om politikerna hade använt mera hjärna än hjärta. De vann godhetstävlingen i Europa men förlorade sina väljares förtroende.

  Låsningen kan man köpa på nätet eller ladda ner gratis
  http://www.lasningen.se/ladda-ner-gratis-specialutgava/

 • Resultatet av denna agenda är utplånandet av den svenska folkstammen och den en gång i tiden homogena svenska identiteten. De kan inte ha undgå någon i detta fält av kommentarer att alla de politiker tillsammans med sina “dogooders” som drivit denna agenda har varit, är och kommer så förbli urtypen av verkliga landsförrädare. Övriga d.v.s. majoriteten av svenskarna, typifierade av Tomas här ovan, tycks besitta en remarkabelt dålig fitness, liksom dålig moral och avsaknad av självbevarelsedrift och framstår därmed såsom en gravt degenererad folkstam. Detta har naturligtvis sina orsaker, vi har varit under konstant attack alltsedan Palme, (om man så vill sedan urminnes tider). Man kan peka på wifi-hysterin, fluorid, kokärl i aluminium och amalgam som typiska skräckexempel: alla har dom bieffekter såsom pacificering, och zombieficering men TV-tittandet har varit. är och kommer så förbli det främsta verktyget för våra hanterade att genom “mind control” självutplåna den “svenska” befolkningen.

  Anledningen till att vi valts ut för denna dekonstruktion är att vi fruktats vara kapabla att sätta käppar i hjulet för NWO, vår initiativkraft, uppfinningsrikedom dådkraft och IQ, etc har nämligen legat i övre skiktet och vi har därför hamnat i deras målsikte. Man vill ha viljelösa slavar utan någon insikt och i avsaknad av kapacitet att styra sina egna öden.

  Sverige och svenskarna är ett sjunkande skepp. Hoppet kan tyckas vara förbi, men, men, man vet aldrig riktigt: medvetandehöjningen accelererar, inte minst genom internet, det kan även ha andra orsaker såsom att vi passerade galaxens plan 2012, året då mayakalendern trumpetades förutspå apocalypsen. Dessutom, det finns en inneboende rättfärdighet och en instinkt för självbevarande som diskriminerar yttre hot hos homo sapiens. Denna egenskap tycks saknas hos de som styr bakom kulisserna och är en brist hos alla som mimickar detta.

  Slutsatsen blir att vi är under attack från en annan ras, förmodligen de som kallas ibland kallas Annunaki eller Nefelims, de som det berättas om i bibeln, de som skapade oss en gång i tiden för att ha som slavar för att utvinna guld. Dessutom, verkar utvecklingen stå inför en snar omvälvning vi pratar om “endgames”.

  Michael Tellinger har några ledtrådar från Sydafrika. Finns många andra; Zacharias Sechin är väl den främste, Michael Cremo en annan, detta område kallas allmänt för “forbidden archeology”. Har man intresse och tid kan man läsa eller titta på tuben om detta. Den gemensamma faktorn är att inga mainstream universitet eller andra institutioner tar i det med tång annat än att försöka dölja och gömma undan allt som inte stämmer in med deras etablerade lögner.

  Detta kan väl tyckas vara väldigt OT men det var Johanna som började. Nyckeln i sammanhanget är att se vilket beteende som är liktydligt med landsförräderi och därefter lyssna till sin inre röst och att ta ansvar för sina egna handlingar och sedan formulera och stå för sina insikter/åsikter.

  Nej, Rascasse sympatiserar inte med rasister, nazister eller kommunister, ty dessa är alla sionistiska projekt. Egentligen finns det bara en väg att gå, om man nu behöver ettikera, och det är den nationalistiska vilken är den man försöker svartmåla till varje pris.

 • Palme var den vilken genomdrev avskaffandet av det sk tjänstemanna ansvaret, något som gick i kraft 1976. Därmed var allt personligt ansvar avskaffat inom myndighetsutövandet.

  Vad har då detta haft för praktiskt genomslag?

  Jo, myndighetsutövare kan i princip fatta vilka beslut som helst utan att vara personligt ansvariga.

  När någon stackare via anmälan försöker få ansvarsfrågan prövad genom rättskedjan inom rättsvårdande myndigheter (läs åklagare och domstolarna) så ställer dessa givetvis upp på samhällets sida och försvarar/skyddar myndighetsutövare mot allmänhetens krav på lagföring och rättvisa.

  Fällande domar skulle ju med prejudikatverkan få förödande effekter, något ingen inom nomenklaturan vill skall kunna ske.

  Allt detta sker givetvis med korrupta poltitikers tysta samtycke och alla kan därmed slå vakt om det systematiserade myndighetsmissbrukandet, ingen är personligt ansvarig.

  EU sägs ju tillvarata den lilla människans rättigheter, vilket givetvis gäller enbart i teorin, och därmed skulle Sveriges myndighetsmissbruk kunna stävjas.

  Utövar då EU sin makt över den svenska lagstiftningen??

  Svaret tror jag att alla gissar, EU skyddar istället svenska myndighetsutövare.

  Vi är därmed tillbaka på ruta noll, och dårskapen/korruptionen kan fortsätta ostört.

  Låt oss hoppas att GB verkligen röstar sig ur EU den 23/6 för då blir det intressant och se hur EU kommer att hantera följdeffekterna av detta utträde ur EU.

  Dominoeffekten kan vara att EU helt havererar och är det någon som egentligen sörjer??

  Chockvågorna kommer att nå också till Sverige och då kommer alla korrupta politiker attfå bråttom att ställa om sin agenda till att förorda att också Sverige skall lämna EU, så fungerar populismens diktatur.

  Suck……

 • Tänk nu efter lite granna innan frågorna om varför , borde vi inte och vem vi ska rösta på.

  Uppenbarligen är det media som hejar på invandringen. Uppenbarligen är det media som svenska folket förlitar sig på som selektivt utelämnar extremt viktig information.

  Vad är då svensk media och vilka äger svensk media. Ja enkelt. Det är en familj som dominerar svensk media.

  När började invandringen? Mitten av 70-talet ungefär. Vem var pådrivande? Olof Palme och Anna Greta Leijon.

  Vad har Olof Palme gemensamt med familjen som äger svensk media? Dom var/är frekventa besökare av Bilderbergermötet.

  Vad är syftet med Bilderbergermötet. Att skapa ett forum för Vä

  rldseliten där dom kan diskutera jordens framtid bakom lyckta dörrar.

  Finns det någon information om vad som försigått på Bilderbergermötena. Ja. Bland annat läckta protokoll och notater från 1966 och 1967 (samma år som Palme deltog första gången). Där står det bland annat att länders suveränitet är det största hotet mot deras planerade världsregering.

  Olof Palme lagade utifrån gruppens riktlinjer riksdagspropositionen det mångkulturella Sverige som skulle öppna upp Sverige för allsköns bedragare i form av flyktingar och “arbetskraftsinvandrare”.
  Det demografiska landskapet skulle förändras från vita samansvetsade svenskar till en folkblandning utan sammanhållning.

  Därefter kan ni kolla själva var och en av våra statsministrar utom Carlsson har deltagit på Bilderbergermötena. Den mest aggresive har nog varit Fredrik Reinfelt som med sitt förakt för Svenskar eldat på det demografiska mordet på Svenskarna till fullo.

  Han var också långt före flyktingvågen förra året medveten om att massvis med MENA medborgare skulle skickas till skandinavien. Se hans tal på tuben under 2014 så förstår ni.

  Så ni kan debattera kostnader och anledningar så mycket ni vill och varför inte agda får ost osv. Men anledningen ligger på högsta nivå i denna värld. Vi är inte ett suveränt land längre. Vi kommer att tappa alla möjligheter att påverka våran egen situation precis enligt Bilderbergarnas plan.

 • Ålder är inget flyktingskäl ens för ankar-barn som skickas i syfte att dra med sig tjocka släkten. Finns inget verkligt flyktingkäl så bör man häkta och repatriera! Australiens politik fungerar. Inga fler barn drunknar, men håller sig i sina egna länder. Fattigare i vissa fall, men vid liv och i sin egen kultur tillsammans med det folk som har ansvaret för dem.

 • Svenska arbetarna ser sig inte längre som arbetarklass.utan som medelklass,bor i sina villor med nyrenoverade kök och badrum åker runt i sin nyköpta suv,allt för lånade pengar.springer runt med sina nyinköpta iphones och kollar hur många likes man fått.läser aftonbladet och expressen,på kvällarna tittar dom på hela sverige bakar och andra skitprogram.svenska folket tänker inte själva längre,anser nog att vi blivit strålskadade.köper allt vad våra politiker säger,dom har upphört med kritiskt tänkande och sunt förnuft.skyller sina tillkortakommande på flyktingar och invandrare,när det är våra politiker,entreprenörer,bankdirektörer,företagsledare och finansfamiljer som förskingrar våra skattemedel.avskaffa rot och rut och framförallt ränteavdragen,nu är det dom som bor i hyreshus som subventionerar villaägarna och miljadärernas strandtomter.När arbetarklassen får börja köpa tält så kanske dom börjar vakna upp.

 • Ett problem av enorma mått är detta. Svårlöst uppenbarligen. I alla fall för dom politiker vi valt att bestämma. Snedfördelningen av pojkar/flickor i demografin som detta lett till i vissa åldersgrupper är en krutdurk. Det här måste våra politiker enas om att det är ohållbart, det går inte att ha det så här. Politiker, ni ska styra upp detta, det är erat ansvar. Erkänn att ni tabbat er erkänn att det är ni som varit och är naiva, inte vi. Gör om, gör rätt!

 • Hur kommer det sig att vi låter våra gamla och sjuka bli behandlade sämre än vanskötta djur och samtidigt lägger vi gigantiska summor av våra skattemedel på bluffmakare vilka aldrig bidragit med en svensk skattekrona?

  Det måste vara något fel på oss som skattebetalare om vi ger fri lejd för våra politiker att låta våra gamla och ofta sjuka människor bli vanskötta, näringsfysiologiskt undernärda och kraftigt övermedicinerade, samtidigt som vi låter politiker ösa skattemedel ur en närmast outömlig skattkista på dessa bedragare?

  Det vänder sig i magen då man ser hur illa vi tar hand om våra gamla vilka i hela sitt liv arbetat, betalat skatt och varit strävsamma för att på ålderns höst se hur samhället sviker när de på goda grunder räknar med samhällets stöd.

  Hur kan ens någon av de svenska politikerna se sina äldre anhöriga i ögonen samtidigt som de ser och uppmuntrar dessa bedrägerier pågå varje dag?

  Sveriges befolkning måste resa sig som en man och göra slut på förmynderiet som våra politiker utövar mot folkflertalets uppfattning om vilka prioriteringar som skall göras i ett samhälle byggt på solidaritet mot dem vilka med sitt arbete byggt upp vårt välstånd med sina skatter.

  Det moraliska förfall som vi dagligen ser exempel på är inget annat än en ren skandal, något som svensken ändå tycks acceptera då inga protester hörs någonstans i från.

  Är vi svenskar så förtryckta att vi aldrig törs protestera, eller är det så att vi lever i en sämre kopia av Nord Korea?

  34 Miljarder!!!!

  Vore det inte bättre om gamla Nils & Hulda istället kunde få en ostskiva på sin smörgås där de sitter i sin ensamhet utan hemtjänst och aktiv sjukvård?

  Hur tänker vi svenskar egentligen?

  Varför låter vi detta få pågå?

  Jag blir illa berörd när det är så uppenbart att solidariteten har övergivits till förmån för detta vansinne.

 • Entreprenörerna som gör detta skulle aldrig göra det om de inte fick enormt bra ekonomiska incitament för att göra det. Av staten. Statens fel i första ledet. De omoraliska entreprenörernas fel i sekundärt skede. Men alla är vi ansvariga för vad vi gör, att säga att vi inget visste är inte längre godtagbart. Hela idén med en stark stat som länsar folket på energi är att kunna fördela dem enligt elitens agenda. Inte folkets. Men folket inser inte detta utan tror att det ska bli bättre nästa gång de röstar.

 • Att flyktingarna kostar sjukt mycket pengar,kan vi nog tacka våra kära entreprenörer för här i sverige.
  här smäller dom upp förläggningar överallt och roffar åt sig av skattebetalarnas pengar.kostnaden skulle nog kunna halveras,men vi ska gynna våra kära företagare så dom kan roffa åt sej med bert karlsson och andra skattesmitare i spetsen.

 • Vilka saftiga utgifter våra politiker skapat, idag 34 miljarder och inget tak i sikte. För samma pengar skulle vi kunna hjälpa 100 gånger fler i närområdet att överleva men då skulle barnflyktingsindustrin gå i konkurs i Sverige och många i etablissemanget skulle förlora sina feta vinster på skattebetalarnas bekostnad. Denna verksamhet är svindleri och bedrägeri samt ett typ exempel på svensk korrumperad mygel business.

 • Lägg ner både rättsväsende och migrationen. Ingen av dem fungerar. Lägg ner de flesta andra myndigheter så kommer det att gå lysande för Sverige. Det värsta är att då kommer NATO och bombar, för SÅ bra ska vi inte ha det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *