Aftonbladets dr Arash Sanari har fel om prostatabehandling – kosttillskott fungerar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 juli 2016
- NewsVoice redaktion
Arash Sanari (Fråga Doktorn, Aftonbladet), 2016

Arash Sanari (Fråga Doktorn,  Aftonbladet), 2016I Aftonbladets ”Fråga läkaren” svarar dr Arash Sanari på läsarnas frågor. Han fick frågan om kosttillskott med broccoli, granatäpple, gurkmeja och grönt-te kunde vara verksamt mot prostatacancer. Svaret dr Sanari gav var: “Det finns inga vetenskapliga bevis för att medlet har någon påverkan”. Det är fel, säger Mertz Laakso som saluför Pomi-T.

Text uppd. kl 15:58, 31 juli 2016

Men detta stämmer inte, det skulle dr Sanari veta om han hade kollat vad hans egen tidning har skrivit om kosttillskottet med just broccoli, granatäpple, gurkmeja och grönt-te och de vetenskapliga resultaten från Pomi-T-studien, enligt Aftonbladet.

Just Aftonbladet var en av de första tidningarna i Sverige att skriva om Pomi-T-studien. Pomi-T-studien handlade om att jämföra PSA-värdet utveckling om man tog kosttillskott med broccoli, granatäpple, gurkmeja och grönt-te. Studien var en dubbelblind, placebokontrollerad studie gjord i England.

Man konstaterar i artikeln från 2013 att det har gjorts liknande studier förut, men fördelen med den här är att den är större än de som gjorts tidigare. Man kan inte säga att det hjälper varje individ, men på gruppnivå fungerar det.

ArcanumSkolan 2024

Att Pomi-T-studien är erkänt även av professionen i Sverige framgår av det faktum att den ligger till grunden att kosttillskottet Pomi-T omnämns i det nationella vårdprogrammet för prostatacancer.

Pomi-T-studiens höga akademiska nivå bekräftas av det faktum att den var vald till en av de 10 viktigaste studierna att presenteras på världens största cancerkonferens ASCO 2013. Det året då studien publicerades. Sedermera publicerade även världens äldsta vetenskapstidskrift Nature Pomi- T-studien på sin webbsida där den finns att läsa även idag på Nature.

“Vi får hoppas att att dr Sanari enbart talade mot bättre vetande”, säger Mertz Laakso, VD för Prostatahälsa.

Företaget marknadsför kosttillskottet Pomi-T. Laakso säger att det är ett stort problem att så många läkare är så dåligt informerade om andra sätt att behandla sjukdomar än de skolmedicinska metoderna som ofta har biverkningar.

Mertz Laakso, bild från Linkedin“Det är många som vill sprida information om Pomi-T, bl.a. har Prostatacancerförbundet skrivit om det ett flertal gånger, men doktorns ord väger tyngst och vet denne inte vad det handlar om så blir svaret som dr. Sanaris”, avslutar Mertz Laakso.

Text: pressmeddelande från Prostatahälsa AB

Relaterat

Aftonbladet (2013): Nya rön: Ät broccoli mot prostatacancer

Mertz Laaksos kommentar: “Pomi-T-studien nämns inte med namn, men forskaren bakom Pomi-T, prof, Robert Thomas citeras i artikeln. Det finns möjlighet att intervjua professor Thomas om intresse finns.”

Nature: A double-blind, placebo-controlled randomised trial evaluating the effect of a polyphenol-rich whole food supplement on PSA progression in men with prostate cancer—the UK NCRN Pomi-T study

Cancercentrum: Prostatacancer Nationellt vårdprogram (PDF) (Nationella riktlinjer för prostatacancervård, sid 169)

Prostatacancerförbundet: Kostillskott som kan påverka PSA

“Pomi-T har utvärderats i en vetenskaplig studie under 6 månader och har visat sig ge positiva effekter för patienter med prostatacancer. Studien visar på att kosten på ett gynnsamt sätt kan inverka på PSA-värdet.”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • WOW – VILKEN BOK

  Jag har precis läst boken ”Överlista din cancer” av Tanya Harter Pierce och visst kan man äta sig frisk från cancer. Denna bok borde ALLA vuxna läsa och låt inte 480 sidor avskräcka då boken är mycket lättläst – ibland rena deckaren när man läser om hur cancerindustrin förföljer de som hotar deras monopol på våra liv och skattepengar. Boken är full med tips och råd som man direkt kan få användning för.

  Det går utmärkt att läsa ett kapitel i taget och boken handlar om mycket mer än bara cancer. Boken ger bakgrunden och levererar hela bilden på ett begripligt sätt – och frågan är hur många som t.ex. skulle fortsätta med fluortandkräm efter att ha läst kapitlet om fluor?

  Boken beskriver hur skolmedicinen fungerar med en success rate på mellan 0,1 – 2 % (!) på lång sikt när det gäller att bota cancer – medan naturliga näringsämnen och andra helt ofarliga metoder ståtar med en success rate runt 80 % (!). Då uppstår frågan vad vården sysslar med? Detta är kunskap som i flera fall funnits sedan mitten på 1900-talet. Då blir man arg.

  Det som är uppmuntrande är att det finns gott hopp även för dem som genomgått skolmedicinens brutala behandling med cellgifter och strålning – även när skolmedicinen gett upp.

  När man läst boken blir man som sagt både förbannad och hoppfull. Den fråga man ställer sig är hur myndigheter och vården kan tillåtas hålla på detta vis och de t.o.m. motarbeta allt som hotar skolmedicinens monopol på cancer – och hoppfull blir man när man ser vilket enorm läkande kraft som finns utanför skolmedicinens inmutade område. Då uppstår frågan varför alla resurser satsas på skolmedicin medan våra egna myndigheter förföljer och försvårar för naturliga behandlingsmetoder som ju fungerar mycket bättre?

  – – – nedan ett färskt exempel på hur våra egna politiker och myndigheter agerar – – –

  Nu går skam på torra land. Vem representerar S & MP?

  Sara Boo (NHF): En uppmaning till folket att skriva på om de vill ha tillgång till naturlig medicin – läs vår petition! Regering och Läkemedelsverk – sluta att döda Alternativmedicinen! I Sverige har det länge bedrivits hetsjakt på alternativmedicinska utövare och alternativa läkemedel och naturprodukter. Regeringen och Läkemedelsverket kväver helt utvecklingen av Homeopatiska Läkemedel, Naturläkemedel och Traditionellt växtbaserade läkemedel samt eliminerar Antroposofiska läkemedel. Regeringen drar sig inte ens för att bryta mot EU-direktiv för att säkerställa att antroposofiska homeopatiska läkemedel elimineras i Sverige och Läkemedelsverket chockhöjer priserna för anmälan av registrering av naturliga läkemedel … http://www.skrivunder.com/regering_och_lakemedelsverk__sluta_att_doda_alternativmedicinen

  Vill regeringen ha ihjäl oss eller är de bara inkompetenta?

  – – –

  STOPPA CANCER NU!

  Nyligen har vi publicerat ett inlägg på Kostdemokrati.se som väcker frågan om cancer nu enkelt kan stoppas för mindre än 500 kronor per månad? Och detta utan biverkningar.

  Dr Raths forskningsinstitut i Kalifornien har forskat fram ett näringstillskott som i försök visat sig kunna stoppa tillväxt och spridning av cancer – utan biverkningar och till en kostnad på mindre än 500 kronor per månad (sex kapslar per dag). Ett näringstillskott som även hjälper till att förebygga kärl- och hjärtsjukdom som ju är vår främsta dödsorsak. Kanske värt att prova?

  – Genombrott för cellforskningen i kampen mot cancer … http://www.kostdemokrati.se/guests/2016/07/26/genombrott-for-cellforskningen-i-kampen-mot-cancer/

  Så visst kan kosten (näringsämnen) stoppa cancer – de som påstår något annat är okunniga eller så ljuger de medvetet för att det gynnar dem själva.

 • WOW – VILKEN BOK

  Jag har precis läst boken “Överlista din cancer” av Tanya Harter Pierce och visst kan man äta sig frisk från cancer. Denna bok borde ALLA vuxna läsa och låt inte 480 sidor avskräcka då boken är mycket lättläst – ibland rena deckaren när man läser om hur cancerindustrin förföljer de som hotar deras monopol på våra liv och skattepengar. Boken är full med tips och råd som man direkt kan få användning för.

  Det går utmärkt att läsa ett kapitel i taget och boken handlar om mycket mer än bara cancer. Boken ger bakgrunden och levererar hela bilden på ett begripligt sätt – och frågan är hur många som t.ex. skulle fortsätta med fluortandkräm efter att ha läst kapitlet om fluor?

  Boken beskriver hur skolmedicinen fungerar med en success rate på mellan 0,1 – 2 % (!) på lång sikt när det gäller att bota cancer – medan naturliga näringsämnen och andra helt ofarliga metoder ståtar med en success rate runt 80 % (!). Då uppstår frågan vad vården sysslar med? Detta är kunskap som i flera fall funnits sedan mitten på 1900-talet. Då blir man arg.

  Det som är uppmuntrande är att det finns gott hopp även för dem som genomgått skolmedicinens brutala behandling med cellgifter och strålning – även när skolmedicinen gett upp.

  När man läst boken blir man som sagt både förbannad och hoppfull. Den fråga man ställer sig är hur myndigheter och vården kan tillåtas hålla på detta vis och de t.o.m. motarbeta allt som hotar skolmedicinens monopol på cancer – och hoppfull blir man när man ser vilket enorm läkande kraft som finns utanför skolmedicinens inmutade område. Då uppstår frågan varför alla resurser satsas på skolmedicin medan våra egna myndigheter förföljer och försvårar för naturliga behandlingsmetoder som ju fungerar mycket bättre?

  – – – nedan ett färskt exempel på hur våra egna politiker och myndigheter agerar – – –

  Nu går skam på torra land. Vem representerar S & MP?

  Sara Boo (NHF): En uppmaning till folket att skriva på om de vill ha tillgång till naturlig medicin – läs vår petition! Regering och Läkemedelsverk – sluta att döda Alternativmedicinen! I Sverige har det länge bedrivits hetsjakt på alternativmedicinska utövare och alternativa läkemedel och naturprodukter. Regeringen och Läkemedelsverket kväver helt utvecklingen av Homeopatiska Läkemedel, Naturläkemedel och Traditionellt växtbaserade läkemedel samt eliminerar Antroposofiska läkemedel. Regeringen drar sig inte ens för att bryta mot EU-direktiv för att säkerställa att antroposofiska homeopatiska läkemedel elimineras i Sverige och Läkemedelsverket chockhöjer priserna för anmälan av registrering av naturliga läkemedel … http://www.skrivunder.com/regering_och_lakemedelsverk__sluta_att_doda_alternativmedicinen

  Vill regeringen ha ihjäl oss eller är de bara inkompetenta?

  – – –

  STOPPA CANCER NU!

  Nyligen har vi publicerat ett inlägg på Kostdemokrati.se som väcker frågan om cancer nu enkelt kan stoppas för mindre än 500 kronor per månad? Och detta utan biverkningar.

  Dr Raths forskningsinstitut i Kalifornien har forskat fram ett näringstillskott som i försök visat sig kunna stoppa tillväxt och spridning av cancer – utan biverkningar och till en kostnad på mindre än 500 kronor per månad (sex kapslar per dag). Ett näringstillskott som även hjälper till att förebygga kärl- och hjärtsjukdom som ju är vår främsta dödsorsak. Kanske värt att prova?

  – Genombrott för cellforskningen i kampen mot cancer … http://www.kostdemokrati.se/guests/2016/07/26/genombrott-for-cellforskningen-i-kampen-mot-cancer/

  Så visst kan kosten (näringsämnen) stoppa cancer – de som påstår något annat är okunniga eller så ljuger de medvetet för att det gynnar dem själva.

 • Annars går det ju att ta till Thunder god vine, aconite, graviola, germanium sesquioxide, gerson terapi, osv osv.

  Men det klart är man läkare behöver man inte bemöda sig att läsa på eftersom man får betalt oavhängigt om man lyckas hjälpa någon eller inte. Alternativmedicin har som svårt att överleva om den inte kan visa på resultat.

  För övrigt vill jag understryka läkaren i frågas inkompetens på området genom att be alla göra en sökning på pubmed på graviola och prostatacancer

 • Annars går det ju att ta till Thunder god vine, aconite, graviola, germanium sesquioxide, gerson terapi, osv osv.

  Men det klart är man läkare behöver man inte bemöda sig att läsa på eftersom man får betalt oavhängigt om man lyckas hjälpa någon eller inte. Alternativmedicin har som svårt att överleva om den inte kan visa på resultat.

  För övrigt vill jag understryka läkaren i frågas inkompetens på området genom att be alla göra en sökning på pubmed på graviola och prostatacancer

 • Kolloidalt silver (KS) har också visat sig vara väldigt effektivt vad gäller prostatabesvär och även utvecklad prostatacancer. I facebookgruppen Kolloidalt Silver 2.0 så har bland annat följande vittnesmål avlagts av gruppmedlemmarna själva:

  Prostatacancer och andra prostataproblem

  Mats. En bekant som fått prostataförstoring (ej undersökt men det måste ha varit det eftersom han tvingades gå på toaletten och kissa en gång i halvtimmen) har kört med ks ett tag och han är redan mycket bättre. Det blir stadigt bättre och bättre. Sådant är kul att höra.

  Anonym. Lite roligt att prostataproblem kom på frågan idag. Inte tänkt tanken förut. Men…. Har haft känningar av det i några år trots relativt låg ålder och har prostatabekymmer nära i släkten. När jag tänker tillbaka så har problemen avtagit och helt försvunnit sen jag började med KS. Lycka!

  Ann-Katrine. Jag har just nu en person som jag vet av som använt Ionosil mot prostatacancer (OBS! ingen som är under min behandling och som jag tagit betalt för) men personens cancervärden har förbättrats avsevärt sedan han började med lokalbehandling med Ionosil samt invärtes. Han har inte tagit emot några andra behandlingar säger han.

  Mikael. Har prostatacancer som ärftlig belastning inom släkten och började därför göra PSA-prover för 7-8 år sedan ( är 55 år ). Förra hösten hade värdet stigit markant två gånger i rad och vårdcentralens läkare tyckte att vävnadsprov ( biopsi ) var motiverat. Detta gjordes och förekomst av cancer konstaterades, om än i relativt liten omfattning. Sedan ett halvår har jag använt ks ( gjort av med totalt 3 liter ). Har genomlidit ytterligare 2 biopsier och vid den senaste hittades ingen cancer alls. PSA-värdet har vänt och är numera betydligt lägre.

  Kerstin. Har precis samma erfarenhet med prostatacancer då det gäller en bekant. Prostatacancern har backat sakta men säkert av KS. Han har tagit olika kosttillskott men det var när han ökade på KS ordentligt som PSA värdet sjönk ordentligt.

  David. Morsans gubbe hade också förhöjda PSA-värden tidigare i höstas. “Gick och pissade som en hankatt om nätterna” enligt han själv. Jag beställde hem en 5-litersdunk och bad honom bälja i sig första dygnet, och därefter köra morgon kväll. Det tog två dygn så behövde han ej kissa längre, och på nästa läkarkontroll var värdena normala.

  Johan. Har själv hjälpt en att bota grov prostatacancer på endast 2 månader med KS. Läkarna ville klippa kulorna o förgifta han med kemo (som dödar fler än vad de räddar).

  Egon. Prostatit. Jag har tagit 1/2dl morgon o kväll vid mina besvär i ca 10 dagar för att få dom lindrade!

  Daniel. Jag har druckit KS nu i lite mer än 1 vecka mot min prostatit. Smärtorna har minskat rejält redan och nu ska jag komplettera med MSM för att se om det kan försvinna helt och hållet.

  Leif. Jag hade ett PSA-värde på 3,5 för 3 månader sedan, med uppföljning av sjukvården. Jag behövde gå på toa flera ggr på natten. Men med 15 cl KS per dygn så har jag inte längre några bekymmer med det!

  Kent. Jag har prostatacancer med spridning till skelettet. ..obotligt enl läkarna. I Maj 2013 fick jag beskedet…psa-värdet låg på 77, normalt är mellan 1-3.Den enda behandling jag får,är en Hormonspruta var tredje månad som tar bort testosteronet ur kroppen.Normalt får man strålbehandling och cellgifter, men eftersom det inte finns ngt att göra googlade jag mycket.Kom på dr Erik Enby som forskat om cancerns uppkomst,och tänkte då följa hans råd.Så…1 tsk i ett glas vatten/dag.Dessutom tar jag 10 cl Silvervatten /dag.Dricker det rakt upp och ner.Mitt psa-värde är i dag 0,17 !!!,vilket betyder att cancern ligger i dvala Jag berättade detta för en vän som liksom du drabbats av buksp.kört cancer…fick en dödsdom..i dag har hans värden förbättrats otroligt.

  Tini. Man bör inta en hel dl KS om dagen under flera veckor, vid prostata problem! Köp hem en dunk på 5liter och se till att han får i sig detta, så kommer med all säkerhet problemet försvinna. Fungerade för en vän till vår familj!

 • Kolloidalt silver (KS) har också visat sig vara väldigt effektivt vad gäller prostatabesvär och även utvecklad prostatacancer. I facebookgruppen Kolloidalt Silver 2.0 så har bland annat följande vittnesmål avlagts av gruppmedlemmarna själva:

  Prostatacancer och andra prostataproblem

  Mats. En bekant som fått prostataförstoring (ej undersökt men det måste ha varit det eftersom han tvingades gå på toaletten och kissa en gång i halvtimmen) har kört med ks ett tag och han är redan mycket bättre. Det blir stadigt bättre och bättre. Sådant är kul att höra.

  Anonym. Lite roligt att prostataproblem kom på frågan idag. Inte tänkt tanken förut. Men…. Har haft känningar av det i några år trots relativt låg ålder och har prostatabekymmer nära i släkten. När jag tänker tillbaka så har problemen avtagit och helt försvunnit sen jag började med KS. Lycka!

  Ann-Katrine. Jag har just nu en person som jag vet av som använt Ionosil mot prostatacancer (OBS! ingen som är under min behandling och som jag tagit betalt för) men personens cancervärden har förbättrats avsevärt sedan han började med lokalbehandling med Ionosil samt invärtes. Han har inte tagit emot några andra behandlingar säger han.

  Mikael. Har prostatacancer som ärftlig belastning inom släkten och började därför göra PSA-prover för 7-8 år sedan ( är 55 år ). Förra hösten hade värdet stigit markant två gånger i rad och vårdcentralens läkare tyckte att vävnadsprov ( biopsi ) var motiverat. Detta gjordes och förekomst av cancer konstaterades, om än i relativt liten omfattning. Sedan ett halvår har jag använt ks ( gjort av med totalt 3 liter ). Har genomlidit ytterligare 2 biopsier och vid den senaste hittades ingen cancer alls. PSA-värdet har vänt och är numera betydligt lägre.

  Kerstin. Har precis samma erfarenhet med prostatacancer då det gäller en bekant. Prostatacancern har backat sakta men säkert av KS. Han har tagit olika kosttillskott men det var när han ökade på KS ordentligt som PSA värdet sjönk ordentligt.

  David. Morsans gubbe hade också förhöjda PSA-värden tidigare i höstas. “Gick och pissade som en hankatt om nätterna” enligt han själv. Jag beställde hem en 5-litersdunk och bad honom bälja i sig första dygnet, och därefter köra morgon kväll. Det tog två dygn så behövde han ej kissa längre, och på nästa läkarkontroll var värdena normala.

  Johan. Har själv hjälpt en att bota grov prostatacancer på endast 2 månader med KS. Läkarna ville klippa kulorna o förgifta han med kemo (som dödar fler än vad de räddar).

  Egon. Prostatit. Jag har tagit 1/2dl morgon o kväll vid mina besvär i ca 10 dagar för att få dom lindrade!

  Daniel. Jag har druckit KS nu i lite mer än 1 vecka mot min prostatit. Smärtorna har minskat rejält redan och nu ska jag komplettera med MSM för att se om det kan försvinna helt och hållet.

  Leif. Jag hade ett PSA-värde på 3,5 för 3 månader sedan, med uppföljning av sjukvården. Jag behövde gå på toa flera ggr på natten. Men med 15 cl KS per dygn så har jag inte längre några bekymmer med det!

  Kent. Jag har prostatacancer med spridning till skelettet. ..obotligt enl läkarna. I Maj 2013 fick jag beskedet…psa-värdet låg på 77, normalt är mellan 1-3.Den enda behandling jag får,är en Hormonspruta var tredje månad som tar bort testosteronet ur kroppen.Normalt får man strålbehandling och cellgifter, men eftersom det inte finns ngt att göra googlade jag mycket.Kom på dr Erik Enby som forskat om cancerns uppkomst,och tänkte då följa hans råd.Så…1 tsk i ett glas vatten/dag.Dessutom tar jag 10 cl Silvervatten /dag.Dricker det rakt upp och ner.Mitt psa-värde är i dag 0,17 !!!,vilket betyder att cancern ligger i dvala Jag berättade detta för en vän som liksom du drabbats av buksp.kört cancer…fick en dödsdom..i dag har hans värden förbättrats otroligt.

  Tini. Man bör inta en hel dl KS om dagen under flera veckor, vid prostata problem! Köp hem en dunk på 5liter och se till att han får i sig detta, så kommer med all säkerhet problemet försvinna. Fungerade för en vän till vår familj!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *