Dansk riksdagsledamot ville bomba kvinnor och barn i Syrien

publicerad 1 juli 2016
- K. Reporter

Sören Espersen,  Wikimedia CommonsSören Esperson, talesperson för Danska folkepartiet slipper åtal för att han i november uttalat att kvinnor och barn borde vara legitima mål för västs bombningar mot IS i Syrien. Flera personer anmälde Esperson till polien för uttalandet, men polisen beslutade nyligen att lägga ner ärendet.

Det var två dagar efter Parisattackerna i november 2015 som Espersen sa att västländerna agerar som gentlemän i Syrien, men de behöver vara mer aggressiva för att vinna kampen mot IS.

“Vi bombar inte där det finns civila, men vi borde börja göra det”, sa Esperson.

Sören Esperson pekade på att IS [Islamska Staten] gömmer sig bakom kvinnor och barn i städer och byar och därför inte bombar dem. Det måste bli en ändring på det sa han i dansk TV. När han då fick frågan om han ansåg att väst skulle bomba kvinnor och barn svarade han: “Ja, självfallet”.

Den danska islamska föreningen (Islamsk Trossamfund) reagerade kraftigt och anklagade Espersen för att uppmuntra till terrorhandlingar.

Text: K. Reporter | Bild: Sören Espersen, foto: Wikimedia Commons

Relaterat

Danish MP: ‘Bomb women and children’ or lose to Isis

Danish MP cleared for ‘bomb civilians’ remark


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Inte förvånad!!!
  Inte heller förvånad att så många inte vet att IS är skapat och finansierat av väst för att kunna sälja vapen och tillskansa sig naturresurser, samt kunna äga, styra och kontrollera folket…

  Vapen skapas inte för att kunna bekämpa fiender… Fiender är skapade för att kunna tjäna pengar på vapen och kontrollera folket.

 • Inte förvånad!!!
  Inte heller förvånad att så många inte vet att IS är skapat och finansierat av väst för att kunna sälja vapen och tillskansa sig naturresurser, samt kunna äga, styra och kontrollera folket…

  Vapen skapas inte för att kunna bekämpa fiender… Fiender är skapade för att kunna tjäna pengar på vapen och kontrollera folket…

 • Som jag ser det är beväpnade soldater legitima mål tills de kapitulerar. Så är det i alla krig. Civila dör i krig. Hur många civila som dör hänger på soldatens egna höga moral eller dennes egen feghet.

  IS-soldaterna har fyra moraliskt korrekta val med sin sekts strofer som grund, anser jag.

  1. Anfall. Kriga som män och eventuellt få sina 72 jungfrur i himmelriket.

  2. Kapitulera och därmed avsäga sig sektens strofer och kanske söka sig läror som kan ha skapats av ex. Imam Mahdi, vilket är mycket passande vid ett sådant totalt nederlag, eller kanske välja någon annan religion eller rentutav vetenskaplighet eftersom vi lever 2016 nu.

  3. Reträtt. Emigrera till Saudiarabien, USA eller Turkiet, d.v.s. länder som understött sekten och där de kan avla fram fler soldater i sektens namn och förtrycka sina kvinnor under hucklen. (Till samma länder bör vi naturligtvis deportera de salafister som hamnat i Europa av misstag så att de kan leva lyckliga i sin sekterism i sekteristiska länder.)

  4. Taqqiyya. Lögnen. Kapitulera, men behålla sin sekterism i hemlighet likt kryptojudar under inkvisitionen i Europa.

  Den Syriska demokratin har, som jag ser det, enligt FNs alla regler och moralfilosofi rätt att avsluta invasionskriget eftersom detta är rent självförsvar och kommer rädda syriska liv från IS terrorism mot dem.

 • Idiotiskt påstående och något bara IS-fanatiker skulle kunna säga och göra! Vi i väst vet och kan bättre!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *