Facebook vill sy ihop alla videos som allmänheten tar för att skapa 3D-video

publicerad 27 juli 2016
- Torbjörn Sassersson red.

Facebook 3D video - Foto: Facebook

Wired skriver att Facebook arbetar för att skapa 3D-video genom att sy ihop alla människors filmer som strömmar runt på internet. Alla dessa 3D-videos ska sedan göras tillgänglig för alla på nätet.

Tekniken kräver enorm datakraft som finns, men som ännu inte är på plats. En annan komponent är att den trådlösa tekniken, som också redan finns, måste vara på plats för att skapa allerstädes närvarande 3D-videosändningar i realtid.

“The timeline, however, depends on more than just Facebook. Live panoramic video feeds will require the ongoing evolution of smartphones, cameras, virtual-reality headsets, and the Internet itself—better, faster connections that reach every part of the globe. Before embracing the live variety, we must first make the leap to recorded spherical videos, both on phones and, for greater fidelity, inside stereoscopic headsets.”

Facebook Surround360

Facebook tänker sig även att fler kameror som filmar i 360 grader, som den som finns på fotot ovan, krävs. Kameran heter Facebook Surround360. Facebooks kameraguru Brian Cabral säger att bolaget tillsammans med datagrafikgiganten nVidia och kameratillverkaren Lytro redan arbetar på att utveckla 360-graderskameror.

Ritningarna släpps fritt på nätet och de finns sedan igår på GitHub. Priset för att sätta ihop kameran ligger på 30,000 dollar om du köper delarna själv.

Läs mer i Wired: Facebook Frees Its VR Camera to Push 360 Video Everywhere

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Facebook

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice