Flyktingdebatten – Märkliga män från märkliga kulturer

publicerad 27 juli 2016
- av Christer Nilsson
Jalo Rowéus och Christer Nilsson

Jalo Rowéus och Christer NilssonDEBATT. “Visst är det märkligt med unga män från annan kultur som kommer med hat i sina hjärtan. De offrar sig för Allah och IS som självmordsbombare. Vi välkomnar dem, ofta med öppen famn, och de tackar oss med – terror.” Det skriver Jalo Rowéus och Christer Nilsson i denna debattartikel. Rowéus var själv flykting på 1940-talet.

Text: Jalo Rowéus, Christer Nilsson

Andra män åter åberopar tro och rätt med att man visar respekt när man inte tar kvinnor i hand. Så har de uppfostrats, sådan är deras kultur. I koranen hittar man inget sådant hälsningsförbud – antagligen kommer sådant påbud från klåfingriga imamer som ansett sig ha tolkningsföreträde till koranen.


Men hur är det med respekten då kvinnor utsätts för sexuella ofredanden eller regelrätta våldtäkter?


I sommar har en mängd kvinnor polisanmält sådana händelser som inträffat helt respektlöst och öppet i offentliga miljöer. Att hälsa på en kvinna med handslag är för intimt. Att, ofta i grupp, våldföra sig på unga flickor tycks män med rötter från andra kulturer utan betänkligheter kunna hänge sig åt. Det är bara att ta för sig utan att ens fråga om samtycke.

Hur ser den religiösa logiken ut i huvudet på sådana unga män inför dessa straffbelagda övergrepp?

Hur kan man urskulda sig som om det vore en självklar rättighet? Ta i hand – nej. Sexuellt våldföra sig – ja. Då finns det varken tro eller någon gud som hindrar dem. Då gör de bara det som känns rätt när begären inte låter sig kontrolleras. Då kan unga män omringa sitt offer och förgripa sig på helt okända unga kvinnor.


Detta är ett hån och ett svårt rättsövergrepp mot hela den västerländska kvinnosynen och på hur båda könen bör leva tillsammans i ett jämlikt samhälle och visas samma självklara respekt och integritet.


Samtidigt som denna ”våldsepidemi” grasserar i Sverige delar polischefen Dan Eliasson ut armband till allmänheten på festivaler och konserter med texten ”Tafsa inte!” Att inbilla sig att ett armband ska kunna skydda kvinnor mot perversa män är både naivt och skrattretande.

Ska det behöva förklaras att det faktiskt är en kriminell handling för att få män att inse att det är ”noli me tangere!” (rör mig inte!) som gäller med en kvinnas kropp mot hennes vilja? Som om de unga männen inte visste detta!

Det är hårresande svårfattligt och illavarslande att allt detta händer inför öppen ridå i Sverige i dag. Att behandla unga flickor och kvinnor som lovliga byten är en svår synd även inom islam. Sverige och svenskarna måste lagföra alla övergrepp och – vara benhårt tydliga med vilken kultur och vilka regler som gäller här och att vi kräver av de nyanlända att de omgående anpassar sig efter dessa.

Text: Jalo Rowéus, Christer Nilsson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Problemet i Sverige är att man redan förre massinvandringen har varit för lite rakryggat och ärlig. Man böjer regler för att inte stötta på några ömma tår och skapar med detta ett mes samhälle, där aggressionen och hat blomstra i det fördolda.
  Jag vill påminner bara om de fall, där flera “svenskar” har slagit och sparkat ihjäl en annan. När alla beskyllde varan gick sedan alla fri, då man inte kunde fastställa vem som utdelade det dödliga slaget! Det andra är att befolkningen titta hellre bort, när de ser att något brott görs, istället för att ingripa, då man eventuell riskera att blir straffat för sin räddande insats om man i kampen med förövaren använder mer våld än nöden kräver. Detta är juridiska spetsfundigheter som leder till ett urvattnat samhälle, där reglarna är oklara, likgiltigheten frodas på det yttre, men bakom lyckta dörrar spirar hat, maktlöshet som söker sin ventil i att mobba och förtala. Detsamma gällde tidigare våldtäkter gjort av svenskar, där man snarast straffade de utsatta kvinnor genom att insinuera att hon har uppmuntrat till detta.
  Genom invandringen får nu svenskarna se sig i spegeln, när en meskultur träffar på en kultur som under många decennier har kunnat leva ut sitt hat (genom krig) blir det problem, främst för meskulturen.
  Det viktigaste är som redan tidigare skrivit att man har klara regler och efterföljer dem oavsett mot svensk eller utländsk förövare. Att sätter gränser har alltid varit svårt i Sverige, men om gränserna är klara och följs konsekvent behöver man inte frukta om att samhället förfaller eller övertas av an annan kultur. Men om man är så degenererat att man inte klarar att sätter gränser och vara konsekvent då får man finner sig i att ens kultur går under.
  Med detta menar jag inte att man skall utvecklar en slags hård diktatur, de flesta människor på jorden har samma önskan att leva i fred, med ömsesidig respekt, ett tak över huvud och möjlighet att genom arbete skapar en säkerhet och de människor som inte vill detta eller inte respektera sin nästa borde avvisas från landet.
  I vårt granland Norge har t.ex. politiker gått ut och uppmanat Imaner att rensa i sina egna leder beträffande terroism. Var är våra politiker i denna fråga? I meskulturen ställer man inte hellre krav på sina politiker och visar klart vad man vill som befolkning, därför kan politiker beslutar saker som klart går mot befolkningens vilja.

 • Så många knepiga kommentarer! Har ni blivit ‘hemmablinda’ eller vad? Detta handlar ju om lag och ordning ..inte egentligen om religion eller kultur!

  Alla våldsbrott ska naturligtvis anmälas och förövarna ska ställas inför rätta. De våldsförövare som vistats i landet utan tillstånd ska givetvis, efter att ha ‘suttit av sin tid’, utvisas!

 • +Raphael Mabo

  “Islam är fortsättningen på kristendom som kristendom var fortsättningen på judendom, de abrahamitiska religionerna har samma ursprung och tror på precis samma Gud!” Det här är dina egna fria fantasier. Islam är INTE någon fortsättning på kristendomen, eftersom koranen varken erkänner att Jesus är Guds Son eller vår Frälsare.
  “….det är samma Gud som kristna och judar tror på. Gud som Gud”. Återigen din egen obibliska, privata åsikt. Jesus gav Sitt liv för att vi ska få leva. Utan Hans offergärning skulle vi alla vara evigt fördömda, utan hopp om försoning med Gud. Det finns inte ett ord om detta i koranen. Det visar att islams gud inte har något gemensamt med Jahvé, kristendomens Gud.

  Så snälla du, uppdatera dig och glöm dina åsikter om “Gud-som-Gud”.

 • Gösta Lilja
  Glöm inte bort att berätta kontexten för läsarna, att det var Gud som prövade Abrahams tro. I motsats till dig litade Abraham på Gud så han gjorde som han blev tillsagd. Hans son Isak fick leva. Inte heller Ismael gick det någon nöd på. Och Abraham blev välsignad, förklarad rättfärdig, och ett föredöme för oss Kristna genom sin tro.

 • I artikeln påstås att: “våldtäkt är ett brott mot islam. Det kan alltså inte vara religionens fel att dessa våldtäkter sker i sverige. De sker också av svenska män”
  Skillnaden är att de svenska förövarna inte påstår att de är Kristna, medan de muslimska förövarna – precis som mördarna i IS – påstår att de är muslimer.

 • Eftersom våldtäkter ja även gruppväldtäkter finns och sker oavsett den omkringliggande kulturen så förstår vi av detta att detta beteende varken har en etnisk koppling eller handlar om religion. Det handlar om män. Men eftersom det finns etniska svenska män som inte kan acceptera att etniska svenska män både våldtar och även gruppvåldtar så vill etniska svenska män skylla på andra kulturer. Bråvalla 2014, fyra etniska svenskar från Skåne gruppvåldtar en ung tjej och de döms för våldtäkt. Ingen pratar om svensk eller om skånsk kultur där, och händelsen försvann lika fort ur människors medvetande som den dök upp. Men så fort det finns misstanke om att någon gärningsperson har en utomeuropeisk etnisk bakgrund, ja då kokar Facebook över i hat – även när personen inte ens är dömd.

  Detta beteende på sociala forum i Sverige anser jag är skrämmande, en rasistisk pöbelmentalitet som i praktiken försvarar våldtäkter när de sker av etniska svenskar.

  Inom islam är våldtäkt en synd, sexuellt ofredande är en synd, och det gäller även kvinnor som bekänner sig till andra religioner. Islam är fortsättningen på kristendom som kristendom var fortsättningen på judendom, de abrahamitiska religionerna har samma ursprung och tror på precis samma Gud! I Koranen är både kristna, judar och muslimer troende – för alla tror på Allah, som är det arabiska namnet på Gud, det är samma Gud som kristna och judar tror på. Gud som Gud.

  Även på 60-talet utförde svenska män våldtäkter och gruppvåldtäkter av unga tjejer i dåtidens folkparker. Men det snackades inte om, det skrevs inte om i pressen, det var locket på för tjejjerna skämdes och tonen i samhället var att våldtäkt var tjejjernas eget fel.

  Skillnaden mot nu är att nu diskuteras det i samhället, mörkertalet är mindre, det är fler tjejer som vågar anmäla. Men egentligen har inte våldtäkterna ökat eller blivit värre, det är bara att det var först när människor ville göra en koppling till utomeuropeiska etniciteter som det plötsligt blev intressant att prata om.

 • Författarna skjuter sig själva i foten med sitt resonemang.
  Det är uppenbart att media mörkar händelser och problematik…. fast det befogar inte att man skriver vilken smörja som helst.

  Det känns absurt att blanda ihop de män som av uppfostran och sedvana inte tar kvinnor i hand med dem som tvingar sig på kvinnor.
  Dessa män är knappast desamma som är bakom problemen med övergreppen i offentliga miljöer.
  Lika stort problem som invandringen blivit kan jag tycka att resonemang av artikelförfattarnas låga slag är.

 • anders, jag skrev först ett inlägg, som du kommenterade. Det handlade om: Män har sedan urminnes tider varit krigare! Och vidare: Se på hur hannar slåss om honan. Du har inte velat medge detta faktum, utan blandar ihop en rad olika diskussioner. För min del är härmed sista ordet sagt.

 • Rättegångarna i Nürnberg efter ww2 fastslog att lydnad mot auktoriteter ursäktar inte brott och kan innebära dödsstraff (Knutby kanske undantaget). Dödsstraffen – om vi bortser från kvinnor och män som i ren förtvivlan använder sina egna benflisor som vapen – tycks inte ha någon preventiv verkan idag. Inte för män iklädda pansar och stridsflyg och inte heller för deras ordergivare. I Gamla testamentet berättas om Abraham som i blind lydnad var beredd att mörda sin son. För detta har han framställts som ett föredöme ända in i vår egen tid. Saras lilla husbehovslögn har eviga återverkningar. Då dribblades den rätte arvtagaren bort från fadersarvet. Precis det som hänt under senare tid när ättlingar till konvertiter från andra håll i världen, den här gången med våld, lagt beslag på familjearvet.

 • Du vill gärna måla den bilden, men vill inte se kvinnors delaktighet.
  Indelning i små fält gör saker svåra att överblicka, och du kan alltid porträttera vem som helst som omoralisk/kriminell/grovt kriminell med rätt vinkel. Därmed inte sagt att män är oskyldiga. Tvärtom. Att följa order är den minst moraliska egenskapen som står att finna. I den egenskapen avsäger sig människan all värdering om rätt och fel. Det spelar ingen roll om ordern som följs är 100% godhjärtad. När den egna värderingen läggs åt sidan är samlar samvetet damm.

  Fundera gärna över de här frågorna:
  Har vi kvinnor i armen?
  Vad gör de där?
  Var/är drottning Kristina, Katarina den Stora, Elisabeth I av England, Victoria i England, nuvarande drottningen av England, Margreth Thatcher, Madeleine Albright, Hillary Clinton (för att nämna några) bärare av fred och blommor?

 • Försök koncentrera dig på en sak i taget, t ex till det faktum att män är krigare sedan urminnes tider.

 • Det kanske är så att du inte vill se egen delaktighet, modifiera beteenden för att det är lättare att peka på andra? Att män har skyddat andra har i alla tider varit en nödvändighet. Vore det inte bättre att se helheten, och gör något åt dynamiken?

 • @anders, du har helt fel i ditt psykologiserande. Män har varit krigare sedan urminnes tider. Och det går ännu längre tillbaks. Se t ex på två hannar som slåss om honan.

  • The oligarchical mindset saknar du, därför förstår du inte. Om du hade det skulle ditt högsta syfte i livet vara oligarkins bästa och alla medel är då tillåtna. Människor som står i vägen är mindre värda än insekter. Om inte arabvärlden drivits i den perverterade riktningen av hängivna brittiska orientalister skulle dom idag sannolikt ha haft en fredlig panarabisk union och Israelerna skulle vara för smarta för att försöka sabotera utan ist deltagit i en blomstrande utveckling i den delen av världen.
   Oligarki var ordet.

 • Martin Gustavsson
  Salman Rushdie har rätt om en viktig orsak men fel i att det var ett misstag.
  Allt vi nu ser var planerat sen 1800-talet av angloimperiet. Och det ÄR viktigt att anklaga detta vederstyggliga anglosaxiska gangstervälde och inte låtsas som om deras bönder(för att tala schack) är oberoende aktörer. Men det omedelbara hotet kommer man bara åt med resoluta åtgärder. På motpol klagade en skribent över att SD är ängsliga betahannar som inte törs försvara sina ideal.
  Oavsett vad man tycker om SD så gäller en liknande kritik för de flesta av oss. Därför kan etablissemanget köra med oss.

 • Christer: Även du stirrar på symptomen, våld och annat, som begås. Den bakomliggande dynamiken i samhället måste tas i beaktande för att en riktig lösning skall kunna nås.
  Det ingår inte bara män i den ekvationen. Kvinnor stöttar, accepterar och röstar på det som sker.
  De är hälften av befolkningen och skulle, om de hade tillräcklig vilja, kunna ta en aktiv del i lösningen på problemet. Som det nu ser ut skylls det mesta på män, och därmed dras slutsatsen att det är män som skall reda ut situationen. Det är ett samarbete som krävs.
  Det krävs att flertalet ser bortom kortsiktiga, egennyttiga vinster i form av bidrag, förmåner och lagar och istället göra det som är rätt. Skada ingen. Vare sig direkt eller indirekt. Och sätta definitiva gränser för de som skadar andra. Det är främst där kvinnor kan spela en framträdande roll. Det kostar på, men det finns inga fria luncher. Alternativet är ett ofriare samhälle med mer kontroll från ovan. Graden av frihet i ett samhälle står i direkt proportion till dess moral. När moralen i ett samhälle minskar, minskar friheten. När moralen i ett samhälle ökar, ökar friheten.

 • Christina Norling: “Alla dras inte över en kam”. Man är inte “Rasist” för att man pekar ut en etnisk
  grupp vid namn. Alla är inte gullegossar som männen i din invandrarklass. Det finns andra –
  mörkermän, marginaliserade, kriminella, kränkta, radikaliserade, aggressiva män. Somliga vettigare människor vägrar att ta kvinnor i hand, oklart varför. Men de är muslimer och har koranen som rättesnöre, då ska vi säga det.

  Somliga kastar sten på ambulanser och brandbilar. Är det unga revirskapande män som saknar permanent uppehållstillstånd bör de lagföras och utvisas.

  I Köln och Hamburg efter massinvandringen 2015 gick nyanlända på nyårsnatten till sexuella gruppattacker mot ensamma flickor/kvinnor. Fråga poliserna och vittnena och flickorna om det var tyskar – i stället var det ett helt nytt fenomen, de grupper som nämndes var afghaner, somalier, eritreaner, irakier, syrier. Då ska vi nämna det.

  Nu har denna våldsepidemi spridit sig också till oss. Polisanmälningar görs stup i kvarten. När vi nu snart får reda på vilka som ofredar så ska vi nämna hemvist vid namn; svensk eller nyanländ, kvittar lika. Är man nyanländ så finns goda möjligheter att efter lagföring direktavvisa för all framtid.
  Jag har arbetat med invandrare och som sfi-samordnare i 25 år. Aldrig har jag sett en sådan
  polarisering i invandrarfrågan som nu. När så många utomeuropéer, 163 000, just har anlänt måste Sverige tala klarspråk till dessa att det är svensk kultur, svensk rätt, oskrivna lagar och regler som gäller.
  Jag antar att det är precis det du håller på med i din klass och har lyckats så bra med och jag önskar att alla nya kunde få en sådan fin start i sitt nya hemland.

 • …hvis Islam er så intelligent, hvorfor er der så ingen logik i deres påklædning; hvorfor er DE ikke dækket fra top til tå af sort klæde? Deres skæg, næser og “macho” -stil (at flygte til et andet land og lade dem bekæmpe deres fjender og brødføde dem?)er for stor en fristelse for kvinder, eller tror de at kvinder er kønsløse? Alle de mange offentlige gruppevoldtægter viser noget andet. ISLAM ER NONSENS!

 • Erika. Sätt inte upp enbart män som skyldiga till det som sker. Kvinnor har en stor del i kakan genom att stötta och uppmuntra till det som sker. Jag vet att det inte är populärt att skriva detta, men det är faktiskt så det ligger till.

 • Förövarna i Nice, Munchen och Rouen hade psykiatriska problem som de vårdats för. Luktar MK-Ultra lång väg.

 • Erika: vem röstar och stöttar, gifter sig med, bor med, dessa män och tycker uniformen och lönechecken är OK? Och vem har uppfostrat dessa? Och med vilka värderingar?
  Ligger det inte nära till hands att tro att ett jobb, stadig inkomst och social status ligger närmare vad som räknas som lyckat, än att göra det som är rätt? Gör inte mot andra vad du inte vill att de skall göra mot dig.

 • Jag finner det djupt beklagligt alla alla delas över en kam. Att sprida en sådan rasism helt urskillningslöst. Jag jobbar med dessa unga män dagligen som lärare och har aldrig fått så mycket intresse för vad jag lär ut och så mycket kärlek under min 40 bana som lärare.Vi behöver inte mer rasism i Sverige!

 • Rätt så Nilsson och Rowéus- vi måste tala om detta. Att inte vara politiskt korrekt har sitt pris därför tystnar många.

  Man kan naturligtvis kritisera USA:s bombande men det får inte urskulda de unga män som föga ärorikt överger systrar och mödrar bland bomber och ruiner. Det ursäktar inte att våra politiker som i sin ”godhet” offrar kvinnors frihet och säkerhet i Sverige. Många av de unga män som kommer hit är hämdlysna, kränkta, kompromisslösa, fanatiska och därmed farliga.

  Så måste man alltid säga när man talar om våldtäckt att alla även svenska män våldtar.
  Men i vår kultur är det en föraktfull och brottslig handling. Men i vissa kulturer se man på det som en manlig rättighet och en bragd. En kvinna utan manligt beskydd är ett lovligt byte. Detta måste alltid också sägas att det naturligtvis inte gäller alla invandrande unga män.
  Men det gäller alltför många och att våra politiker och rättsvårdande myndigheter måste agera och inte ge fel signaler. Det hjälper ingen.
  Om det står i koranen eller inte om man har rätt att våldta eller sexuellt ofreda andra är rätt ointressant. Det är i lag förbjudet i Sverige och skall lagföras.

  Faktum är att i många bostadsområder i Sverige styr unga aggressiva män både över sina systrar, sina mödrar och andra kvinnor. Varken polis, brandkår eller ambulans vågar sig in utan att bli attackerade. Man bevakar sitt revir och vill inte integreras i det mesiga svenska samhället. Skall vi acceptera detta? Då accepterar vi också ofrihet, förtryck och rädsla hos andra människor i området. Vi måste förhindra att vi hamnar i en situation som i Frankrike eller England med helt automoma muslimska stadsdelar där sharialagar gäller och som som polisen övergivit.

  Något som upprör mig allra mest är när politikerna jämför den nuvarande invandringen med den som skedde efter kriget. Jag är född 1939 och uppvuxen i ett brukssamhälle. I fabriken i skolan och lägenheterna och husen runt fanns estländare, letter, liauer, ingermanländare, ryssar, sudettyskar och finnar. Det kom ensamma kvinnor och ensamma män. Men de flesta kom familjevis.

  De var en del av samhället och helt odramatiskt för oss i byn. Integrationen var total utan att man övergav sitt ursprung. Jag hörde aldrig talas om några konflikter varken mellan de olika nationaliteterna eller mellan dem och oss svenskar. Vi tillhörde samma kulturkrets och delade i stort samma värderingar.
  Det förekom mobbing i skolan även på den tiden. Men jag kan inte påminna mig att man blev mobbad på grund av sin etniska bakgrund.

  Det är uppenbart att det är farligt för stabiliteten i ett samhälle när man blandar så vitt skilda kulturer som vi gör nu.
  Dessutom kommer vi att ha ett mansöverskott större än Kinas. Mansöverskott i ett land lär bädda för svårighet att upprätthålla ordning.

 • Visst är det konstigt att västvärlden – inför öppen ridå – kan starta det ena kriget efter det andra. Väst (män) bombar sönder och samman land efter land, dödar hundratusentals, lemlästar, våldtar kvinnor och gör barnen föräldralösa. Ödelägger deras hus och hem, kulturskatter, lägger beslag på råvarutillgångarna! Sen vill vi att de skall vara tacksamma som får komma hit. Och kräver att de inte får hysa några hat- eller hämndkänslor gentemot oss västerlänningar. Det är verkligen konstigt!

 • Att det fortfarande kan ske inför öppen ridå utan att något görs från politiskt håll eller från polisens sida beror ju på att de är så oerhört styrda av media (vad det verkar som i alla fall). Skriver Aftonbladets experter att detta är inte en kulturskillnads-fråga detta är ett problem som bara har en gemensam nämnare- män. Ja, då är det så. Svensson verkar fortfarande i alltför stor utsträckning tro på allt som skrivs i Aftonbladet och Expressen eller DN. Horribelt.

 • @Jalo Rowéus, Christer Nilsson

  “The mistake of the West was to put the Sauds on the throne of Saudi Arabia and give them control of the world’s oil fortune, which they then used to propagate Wahhabi Islam.”
  /Salman Rushdie (Källa: Brainyquote)

  Den religiöses mål: Invadera hela världen med sin religion.

  Våldtäkterna beror sannolikt på en kombination av hat efter västs krig mot muslimer, sekterism där otrogna nedvärderas, arbetslöshet, låg intelligens, tillfälle, minimal risk, samt att straffet i sig inte avskräcker.

  Jämlikhet härstammar ur socialismen och motverkas av de konservativa och de flesta religiösa.

  Mustafa Kemal Atatürk, Turkiets landsfader, sade:

  “Jag har ingen religion, och ibland jag önskar att alla religioner låg på havsbotten.”
  /Mustafa Kemal Atatürk (Källa: Vetenskapliga partiet)

  Religionen stör friskt resonerande och är motsatsen till frihet. Religionsfrihet är de religiösa sektledarnas frihet att förtrycka. Vidskepligheten måste bort!

 • En aspekt är ju att dessa händelser är i linje med elitens agenda för att skapa konflikter mellan muslimer och svenskar vilket gör att allt fler människor kommer att stödja undantagslagar som sedan drabbar dem själva. Vänta bara tills MSM vänder på steken i sann dialektisk anda och börjar skylla allt på muslimerna. Det här är en söndra och härska strategi à la Machiavelli som upprepas i oändlighet för att få människor att tappa fokus på härskarna medan de steg för steg tar friheten ifrån människorna.

  Lösningen bör vara mycket enkel: Enkla men hårda lagar mot dessa övergreppen och civilkurage bland de upprätta människorna.

  Det sistnämnda är väl det som debatterades efter Köln-incidenten då tyska män passiva såg på medan deras kvinnor blev våldtagna. I Ryssland misshandlades däremot förövarna omgående av ryska män och hamnade på sjukhus. Det verkar vara en bortglömd detalj att män måste stå upp för kvinnorna i dessa lägen, det har funnits i alla tider men med feminismens intåg kom det en negativ bieffekt och moderna, mjuka män är inte beredda att försvara kvinnor längre, något som var en dygd och hederssak förr. Mod och medmänsklighet är kanske inte det som vi svenskar får lära oss i skolan eller i hemmet.

  Det sägs att bolsjevikerna aldrig hade lyckats om ryssarna hållt ihop och slagits för varandra. Tyvärr var de rädda om sitt eget skinn och blev söndrade och handlingsförlamade vilket orsakade en massdöd för ryssarna.

 • Vi borde kanske fundera lite över hur vår egen kulturkrets uppför sig i muslimska länder? Att bomba länder till grus och aska, att mörda statschefer och deras barn och sedan gömma liken. Eller att säga att 500 000 döda irakiska barn är värt priset. Vilket pris? Förmodligen tror flyktingarna, med all rätt, att den kristnes fantasivärld är byggd på vettlöst våld, lögn och åter lögn och herrefolkens gudagivna rätt att ”förvalta” jordens rikedomar. Diplomati och dialog göre sig inte besvär och FN uppfattas naturligtvis som förvaltarnas och bankirernas speciella husorgan.

  Västvärlden har en absolut nödvändig sak att ta itu med. För en mansålder sedan beslutade västvärlden att vissa européer och amerikaner skulle få rätt att utropa en stat i Mellanöstern ity de hade fått området av Gud. Områdets bofasta befolkning som till största delen utgjordes av ättlingar till bibelns Abraham tillfrågades inte utan anklagades av de invandrade ateisterna och västvärldens stödtrupper för religiös fundamentalism och fördrevs i gammal god korsfararanda. Med en massiv propaganda lyckades det här förvånansvärt bra så länge offren hölls inlåsta i reservat. På senare tid har semiter från närliggande krigsområden lyckats rädda sig över till Europa med dagens flyktingproblem som följd.
  Viktigast just nu tycks vara att upprätta nya reservat i anslutning till krigshärdarna.

  En enkel och rättvis lösning på problemen vore att de miljontals européer och amerikaner som invaderat Palestina återvänder till sina hemländer medan palestinier och andra semiter på flykt erbjuds möjlighet att flytta tillbaka till sina hem. Det borde gå att genomföra utan den blodspillan som dagligen flutit under de senaste 25 åren.

 • NK, jag tror inte artikelskribenterna är emot islam i sig.

  Personligen anser jag att man måste skilja på religion och vad enskilda personer gör för att försvara sina gärningar tex genom att hänvisa till och motivera handlingar utifrån en viss religion.

  Kanske jihadisterna och de islamska extremisterna är de som är sanna islamaofoberna. De verkar läsa Koranen som Fan läser Bibeln.

  Debatten måste få vara fri. Allt annat är censur. Inkom gärna med en replik till artikeln ovan.

  /red

 • Är det ingen som frågar vem som uppfostrade dessa män?
  Överföringen av värderingar är en kärnfråga.

 • Två observationer:
  1) När man jämför uppfattningen att det är alltför intimt att ta en kvinna i hand när man hälsar, med att man faktiskt våldtar okända kvinnor, så talar man uppenbarligen om helt olika personer. Ingenting säger att den som inte vill ta i hand skulle våldta någon, och inte heller att den som våldtar skulle vägra ta någon i hand. Problemet ligger alltså inte i religion eller accepterad kultur, utan i individuella uppförandekoder. Det finns även infödda svenska våldtäktsmän.
  2) Vi behöver bara gå till oss själva och andra “kristna” för att se hur individuellt och ofta ologiskt vi följer vissa regler vi accepterar, kanske automatiskt, medan vi struntar i andra regler som vi inte vill underkasta oss. Så t.ex. är muslimer ofta stenhårda med att inte äta eller röra fläskkött, medan de utan att blinka dricker alkohol. Problemet ligger alltså inte huvudsakligen hos religionen som sådan, utan hos människorna och deras personliga bakgrund och val, oavsett religion.
  I mitt förslag till asyl- och invandringspolitik för Enhet, skrev jag bland annat:

  “Under alla omständigheter skall vi kräva av alla asylsökande som villkor för uppehållstillstånd, att de accepterar och anpassar sig till svensk lag och svensk kultur. Det är inte vi som skall anpassa oss till dem. De skall inte tillåtas etablera ett litet Syrien eller Afghanistan eller Irak i en förort i Sverige. Det gäller också beträffande religionsrelaterade kulturella seder som inte är acceptabla i Sverige, t.ex. “hedersmord” och barnäktenskap, men även klädedräkter som döljer kvinnors ansikten. Är de inte beredda att anpassa sig till svenska värden och seder, då får de söka sig till ett land med en kultur, som accepterar deras beteende. Och uppfyller de inte detta krav, efter att ha beviljats asyl, skall de kunna utvisas.” 

 • Det är synd att inte Pentti Kinnunen inser att det är en sexual- och kvinnosyn som står i direkt strid med våra uppfattningar som ligger bakom eruptionen av sexualbrott. Ska vi inte vara fientliga mot den typen av kulturella yttringar? Jag är det i vart fall!

 • Jag tror det är så att våldtäktsförbud gäller mot Allahs kvinnor, muslimer är de enda riktiga människorna. De otrogna är en sort för sig, de står utanför reglerna.

 • Jalo Rowéus, Christer Nilsson skriver själva att våldtäkt är ett brott mot islam. Det kan alltså inte vara religionens fel att dessa våldtäkter sker i sverige. De sker också av svenska män. Det är synd att författarna gynnar invandrarfientligheten genom att blanda in invandrare i en mycket viktig fråga. Det är brottet som skall hanteras oberoende av förövarens härkomst.

 • Kan bara hålla med till fullo Politikerna har sovit för länge när det gäller medeltidens värderingar som kommer med vissa muslimer.
  Man lyder i blindo de härskande muslimimerna och har tom infört Sharialagarna i badhus. Vilket är ett steg tillbaka i utvecklingen för jämställdhet.
  Värna vår frihet till varje pris Vi vill inte ha religiösa inbördeskrig i landet vilket kommer att hända med nuvarande utveckling.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *