Läkaren Agneta Schnittger: Kolloidalt silver kompletterar antibiotika, cytostatika och svampmedel

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 juli 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Agneta Schnittger, 19 juni 2016 - Foto: T. Sassersson, NewsVoice

Kolloidalt silver används inom sjukvården i flera länder för sterilisering och för att förstärka effekten av antibiotika vid infektioner och cytostatika vid cancerbehandling.

NewsVoice besökte i juni 2016 läkaren Agneta Schnittger (med. doc.) på hennes gård Mas Rabassan i Provence, Frankrike bla för att ställa frågor om hur kolloidalt silver fungerar, ett läkemedel som visar sig vara något att räkna med redan idag och i framtidens sjukvård.

Astrid Lindgrens barnsjukhus använder kolloidalt silver för att minska ärrbildning och förkorta läkeprocessen för barn som fått brännskador.

Agneta Schnittger rekommenderar den som har eksem eller psoriasis att dränka in kompresser med kolloidalt silver. Dessa appliceras på det angripna området.

Text, foto, video och klippning: Torbjörn Sassersson (de stundtals underliga “animationseffekterna” är ett resultat av YouTubes stabiliseringsalgoritmer).

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vad intressant med hästen Jeanette. Hur gick du tillväga?
  Jag har alldeles nyligt kommit i kontakt med KS så jag har ingen erfarenhet. Men min gamla mor på 92 år har liknande problem med diaréanfall som kommer plötsligt, även på natten. Kanske KS kunde hjälpa? Törs jag prova? Hur mkt/ofta ska man ta isf? Tacksam för tips.

 • Vad intressant med hästen Jeanette. Hur gick du tillväga?
  Jag har alldeles nyligt kommit i kontakt med KS så jag har ingen erfarenhet. Men min gamla mor på 92 år har liknande problem med diaréanfall som kommer plötsligt, även på natten. Kanske KS kunde hjälpa? Törs jag prova? Hur mkt/ofta ska man ta isf? Tacksam för tips.

 • KS har faktiskt inte någon påverkan på de goda bakterier som lever i tarmen:

  Många som oroas över hur ett användande av kolloidalt silver påverkar oss, är oroliga över hur silver påverkar de goda tarmbakterierna. Studier visar faktiskt att silverjonerna i produkten inte påverkar de goda tarmbakterierna acidofilus och bifidus överhuvudtaget. Detta beror på att dessa grampositiva mjölksyrabakterier har en tjockare cellvägg än de patogena gramnegativa bakterier man vill åt. Det är mycket där skillnaden ligger. En amerikansk tillverkare av kolloidalt silver har gjort en studie som verifierar detta.

  http://lifesilver.com/facts/VIRIDIS_Probiotic_report.pdf

  Andra källor har samma erfarenhet – “Former teacher of physics and chemistry, Howard Mitchell of Virginia, recently conducted a series of experiments with colloidal silver. He found that colloidal silver has no effect on acidophilus, the “good bacteria” found in the stomach. Mitchell used concentrations forty times higher than what might be expected to destroy other forms of bacteria. It shows that even in large dosages, the intestinal flora will flourish. In fact, there is speculation that the silver ions may be advantageous in stimulating a vigorous growth of beneficial bacteria, helping to boost the immune system.”

  Även om de goda bakterierna skulle ha påverkats av silvret, så är det så små mängder silver det handlar om som når ner till området där de goda bakterierna finns. Därför påverkas inte den stora mängd goda bakterier som finns i tarmen. Silverjoner behöver även en kolloidal miljö i form av t ex blod eller intracellulär och extracellulär cellvätska för att fungera. När det handlar om en tarm som kantas av stora bakteriesamlingar, så kan inte silvret penetrera det tjocka plack med bakterier som befolkar tarmens insida. Detta är ännu en anledning till att dessa små mängder kolloidalt silver inte har någon negativ effekt på de goda tarmbakterierna.

  Däremot så finns det mycket som talar för att kolloidalt silver kan hjälpa de goda tarmbakterierna genom att undanröja patogena bakteriestammar, som efter olika antibiotikakurer vuxit till sig alldeles för mycket – och mer eller mindre konkurrerat ut de goda bakteriestammarna. Många vittnar om en bättre effekt än till och med många probiotiska preparat och får ofta hjälp med långvariga diarréer och andra magbesvär.

  För att nå så långt ner i tarmen som möjligt brukar användare blanda ut någon matsked kolloidalt silver i ett dricksglas med vanligt vatten. Detta dricker man sedan så snabbt som möjligt och den stora mängden vätska hittar i regel längre ned i tarmen än någon enstaka tesked kolloidalt silver gör.

  KS påverkar alltså framförallt de gramnegativa bakterierna, vilka har en tunnare cellvägg. De flesta sjukdomsalstrande bakterier är gramnegativa, medan de viktiga tarmbakterier som ingår i normalfloran (Acidophilus och Bifidus bl. a) är grampositiva. De flesta nyttiga tarmbakterier är inlagrade i det plack som klär tjocktarmens inre yta, så därför påverkas dessa endast i ringa grad. KS kräver dessutom en kolloidal miljö för att verka. När KS når tjocktarmen har det mesta redan absorberats via tunntarmen.

  Jeanette skrev: Det stämmer bra det. Jag har fått ordning på min hästs mage med KS, efter att han haft diarée i närmare två år…. Med KS fick jag de goda bakterierna att överleva, vilket de inte gjorde innan. Så jag har sett det i verkligheten.

 • KS har faktiskt inte någon påverkan på de goda bakterier som lever i tarmen:

  Många som oroas över hur ett användande av kolloidalt silver påverkar oss, är oroliga över hur silver påverkar de goda tarmbakterierna. Studier visar faktiskt att silverjonerna i produkten inte påverkar de goda tarmbakterierna acidofilus och bifidus överhuvudtaget. Detta beror på att dessa grampositiva mjölksyrabakterier har en tjockare cellvägg än de patogena gramnegativa bakterier man vill åt. Det är mycket där skillnaden ligger. En amerikansk tillverkare av kolloidalt silver har gjort en studie som verifierar detta.

  http://lifesilver.com/facts/VIRIDIS_Probiotic_report.pdf

  Andra källor har samma erfarenhet – “Former teacher of physics and chemistry, Howard Mitchell of Virginia, recently conducted a series of experiments with colloidal silver. He found that colloidal silver has no effect on acidophilus, the “good bacteria” found in the stomach. Mitchell used concentrations forty times higher than what might be expected to destroy other forms of bacteria. It shows that even in large dosages, the intestinal flora will flourish. In fact, there is speculation that the silver ions may be advantageous in stimulating a vigorous growth of beneficial bacteria, helping to boost the immune system.”

  Även om de goda bakterierna skulle ha påverkats av silvret, så är det så små mängder silver det handlar om som når ner till området där de goda bakterierna finns. Därför påverkas inte den stora mängd goda bakterier som finns i tarmen. Silverjoner behöver även en kolloidal miljö i form av t ex blod eller intracellulär och extracellulär cellvätska för att fungera. När det handlar om en tarm som kantas av stora bakteriesamlingar, så kan inte silvret penetrera det tjocka plack med bakterier som befolkar tarmens insida. Detta är ännu en anledning till att dessa små mängder kolloidalt silver inte har någon negativ effekt på de goda tarmbakterierna.

  Däremot så finns det mycket som talar för att kolloidalt silver kan hjälpa de goda tarmbakterierna genom att undanröja patogena bakteriestammar, som efter olika antibiotikakurer vuxit till sig alldeles för mycket – och mer eller mindre konkurrerat ut de goda bakteriestammarna. Många vittnar om en bättre effekt än till och med många probiotiska preparat och får ofta hjälp med långvariga diarréer och andra magbesvär.

  För att nå så långt ner i tarmen som möjligt brukar användare blanda ut någon matsked kolloidalt silver i ett dricksglas med vanligt vatten. Detta dricker man sedan så snabbt som möjligt och den stora mängden vätska hittar i regel längre ned i tarmen än någon enstaka tesked kolloidalt silver gör.

  KS påverkar alltså framförallt de gramnegativa bakterierna, vilka har en tunnare cellvägg. De flesta sjukdomsalstrande bakterier är gramnegativa, medan de viktiga tarmbakterier som ingår i normalfloran (Acidophilus och Bifidus bl. a) är grampositiva. De flesta nyttiga tarmbakterier är inlagrade i det plack som klär tjocktarmens inre yta, så därför påverkas dessa endast i ringa grad. KS kräver dessutom en kolloidal miljö för att verka. När KS når tjocktarmen har det mesta redan absorberats via tunntarmen.

  Jeanette skrev: Det stämmer bra det. Jag har fått ordning på min hästs mage med KS, efter att han haft diarée i närmare två år…. Med KS fick jag de goda bakterierna att överleva, vilket de inte gjorde innan. Så jag har sett det i verkligheten.

 • @Margareta
  Jag är inte legitimerad läkare men förmodligen kan allt som dödar en viss typ av bakterier eller svampar slå ut en normal tarmflora och ge chansen för opportunister såsom ex. https://en.wikipedia.org/wiki/Actinomyces eller https://en.wikipedia.org/wiki/Candida_(fungus) som i sin tur förmodligen kan orsaka olika reaktioner från kroppen som förmodligen kan påminna om artrit eller cancer. Därför bör man nog utföra behandling i samråd med någon som inte är för intimt sammankopplad med läkemedelsindustrin och har kompetens på området, ex. Doktor Erik Enby.

 • @Margareta
  Jag är inte legitimerad läkare men förmodligen kan allt som dödar en viss typ av bakterier eller svampar slå ut en normal tarmflora och ge chansen för opportunister såsom ex. https://en.wikipedia.org/wiki/Actinomyces eller https://en.wikipedia.org/wiki/Candida_(fungus) som i sin tur förmodligen kan orsaka olika reaktioner från kroppen som förmodligen kan påminna om artrit eller cancer. Därför bör man nog utföra behandling i samråd med någon som inte är för intimt sammankopplad med läkemedelsindustrin och har kompetens på området, ex. Doktor Erik Enby.

 • Peter.
  Är också candida en svamp som cirkulerar i blodvätskan? Eller finns den i kroppsvävnaderna?

 • DN (7 juni 2009): Alla tjänar på “silverplåstren” – Revolution i vården av brännskadade

  “Färre infektioner, mindre antibiotika och kortare vårdtid. Regelbunden användning av bakteriedödande silverförband [med kolloidalt silver] har lett till stora förbättringar i vården av brännskadade barn.
  Varje år tar Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB) emot ca 400 barn som bränt sig.”

  “Sedan läkarna började använda silverförbanden så har vårdtiden minskats från elva till två dygn. Samtidigt har antibiotika användningen kunnat sänkas med hela två tredjedelar för de svårast skadade patienterna.”

  “Förutom att minska barnens lidande har silverbehandlingen lett till att landstinget sparar drygt 40 tusen kronor per inlagd patient. Dessutom har ingen av patienterna drabbats av livshotande infektioner sedan metoden introducerades.”

 • Peter.
  Är också candida en svamp som cirkulerar i blodvätskan? Eller finns den i kroppsvävnaderna?

 • DN (7 juni 2009): Alla tjänar på “silverplåstren” – Revolution i vården av brännskadade

  “Färre infektioner, mindre antibiotika och kortare vårdtid. Regelbunden användning av bakteriedödande silverförband [med kolloidalt silver] har lett till stora förbättringar i vården av brännskadade barn.
  Varje år tar Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB) emot ca 400 barn som bränt sig.”

  “Sedan läkarna började använda silverförbanden så har vårdtiden minskats från elva till två dygn. Samtidigt har antibiotika användningen kunnat sänkas med hela två tredjedelar för de svårast skadade patienterna.”

  “Förutom att minska barnens lidande har silverbehandlingen lett till att landstinget sparar drygt 40 tusen kronor per inlagd patient. Dessutom har ingen av patienterna drabbats av livshotande infektioner sedan metoden introducerades.”

 • Josef Boberg

  Alla tjänar inte på behandling med kolloidalt silver. Läkarna och läkemedelsjättarna är två exempel. Finge de bestämma så hade det varit t förbjudet att sälja och använda kolloidalt silver för länge sen.

 • Josef Boberg

  Alla tjänar inte på behandling med kolloidalt silver. Läkarna och läkemedelsjättarna är två exempel. Finge de bestämma så hade det varit t förbjudet att sälja och använda kolloidalt silver för länge sen.

 • Psoriasis är en svamp som cirkulerar i blodvätskan (Erik Enby, pensionerad svensk läkare). Även om det är ett steg i “rätt riktning” så är Agneta Schnittgers rekommendation en typisk symptombehandling och inget som botar själva sjukdomen, det lindrar men slutar man med behandlingen så kommer det tillbaka, om inte på samma plats så dyker det upp på ett nytt.

  Mycket av våra åkommor har sin rot i blodomloppet. Sök upp Erik Enby på nätet och läs dokument eller lyssna på hans föredrag så gör du dig själv en tjänst, om än liten!

 • Agneta och Torbjörn! – TACK! – Det är fantastiskt att ni sprider hur genialt kolloidalt silver är! Jag använder det också själv med ypperliga resultat!

  Och dessutom:
  Newsvoice är ett forum att lita på, när man önskar erhålla information som döljs i de flesta andra sammanhang! Ja newsvoice är den enda läsvärda media som förmår fånga alla de “dilemman” som existerar, och som behöver föras upp till ytan, och fram för debatt. Men framför allt, det som skrivs här är oftast “skrämmande läsning” eftersom allt “inte ens existerar” i MSM – till men för alla gräsrötter, som därmed erhåller en “förvanskad bild av verkligheten”…

  – I denna text är budskapet av ypperligt genuint och positivt intresse; – Och nu vet vi alla att kolloidalt silver fungerar, och att det absolut bör finnas i ens eget husapotek!

 • Psoriasis är en svamp som cirkulerar i blodvätskan (Erik Enby, pensionerad svensk läkare). Även om det är ett steg i “rätt riktning” så är Agneta Schnittgers rekommendation en typisk symptombehandling och inget som botar själva sjukdomen, det lindrar men slutar man med behandlingen så kommer det tillbaka, om inte på samma plats så dyker det upp på ett nytt.

  Mycket av våra åkommor har sin rot i blodomloppet. Sök upp Erik Enby på nätet och läs dokument eller lyssna på hans föredrag så gör du dig själv en tjänst, om än liten!

 • Agneta och Torbjörn! – TACK! – Det är fantastiskt att ni sprider hur genialt kolloidalt silver är! Jag använder det också själv med ypperliga resultat!

  Och dessutom:
  Newsvoice är ett forum att lita på, när man önskar erhålla information som döljs i de flesta andra sammanhang! Ja newsvoice är den enda läsvärda media som förmår fånga alla de “dilemman” som existerar, och som behöver föras upp till ytan, och fram för debatt. Men framför allt, det som skrivs här är oftast “skrämmande läsning” eftersom allt “inte ens existerar” i MSM – till men för alla gräsrötter, som därmed erhåller en “förvanskad bild av verkligheten”…

  – I denna text är budskapet av ypperligt genuint och positivt intresse; – Och nu vet vi alla att kolloidalt silver fungerar, och att det absolut bör finnas i ens eget husapotek!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *