Läkaren Agneta Schnittger: Kolloidalt silver kompletterar antibiotika, cytostatika och svampmedel

11

Kolloidalt silver används inom sjukvården i flera länder för sterilisering och för att förstärka effekten av antibiotika vid infektioner och cytostatika vid cancerbehandling.

NewsVoice besökte i juni 2016 läkaren Agneta Schnittger (med. doc.) på hennes gård Mas Rabassan i Provence, Frankrike bla för att ställa frågor om hur kolloidalt silver fungerar, ett läkemedel som visar sig vara något att räkna med redan idag och i framtidens sjukvård.

Astrid Lindgrens barnsjukhus använder kolloidalt silver för att minska ärrbildning och förkorta läkeprocessen för barn som fått brännskador.

Agneta Schnittger rekommenderar den som har eksem eller psoriasis att dränka in kompresser med kolloidalt silver. Dessa appliceras på det angripna området.

Text, foto, video och klippning: Torbjörn Sassersson (de stundtals underliga “animationseffekterna” är ett resultat av YouTubes stabiliseringsalgoritmer).

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Heléne Bergman
Heléne Bergman
Gäst
16 december 2016 kl 13:23

Vad intressant med hästen Jeanette. Hur gick du tillväga?
Jag har alldeles nyligt kommit i kontakt med KS så jag har ingen erfarenhet. Men min gamla mor på 92 år har liknande problem med diaréanfall som kommer plötsligt, även på natten. Kanske KS kunde hjälpa? Törs jag prova? Hur mkt/ofta ska man ta isf? Tacksam för tips.

Elisabet Andersson
Elisabet Andersson
Gäst
14 juli 2016 kl 22:38

KS har faktiskt inte någon påverkan på de goda bakterier som lever i tarmen: Många som oroas över hur ett användande av kolloidalt silver påverkar oss, är oroliga över hur silver påverkar de goda tarmbakterierna. Studier visar faktiskt att silverjonerna i produkten inte påverkar de goda tarmbakterierna acidofilus och bifidus överhuvudtaget. Detta beror på att dessa grampositiva mjölksyrabakterier har en tjockare cellvägg än de patogena gramnegativa bakterier man vill åt. Det är mycket där skillnaden ligger. En amerikansk tillverkare av kolloidalt silver har gjort en studie som verifierar detta. http://lifesilver.com/facts/VIRIDIS_Probiotic_report.pdf Andra källor har samma erfarenhet – “Former teacher of physics and chemistry, Howard Mitchell of Virginia, recently conducted a series of experiments with colloidal silver. He found that colloidal silver has no effect on acidophilus, the “good bacteria” found in the stomach. Mitchell used concentrations forty times higher than what might be expected to destroy other forms of bacteria. It shows that even in large dosages, the intestinal flora will flourish. In fact, there is speculation that the silver ions may be advantageous in stimulating a vigorous growth of beneficial bacteria, helping to boost the immune system.” Även om de goda bakterierna skulle ha påverkats av silvret, så är det så små mängder silver det handlar om som når ner till området där de goda bakterierna finns. Därför påverkas inte den stora mängd goda bakterier som finns i tarmen. Silverjoner behöver även en kolloidal miljö i form av t ex blod eller intracellulär och extracellulär cellvätska för att fungera. När det handlar om en tarm som kantas av stora bakteriesamlingar, så kan inte silvret penetrera det tjocka plack med bakterier som befolkar tarmens insida. Detta är ännu en anledning till att dessa små mängder kolloidalt silver inte har någon negativ effekt på de goda tarmbakterierna. Däremot så finns det mycket som talar för att kolloidalt silver kan hjälpa de goda tarmbakterierna genom att undanröja patogena bakteriestammar, som efter olika antibiotikakurer vuxit till sig alldeles för mycket – och mer eller mindre konkurrerat ut de goda bakteriestammarna. Många vittnar om en bättre effekt än till och med många probiotiska preparat och får ofta hjälp med långvariga diarréer och andra magbesvär. För att nå så långt ner i tarmen som möjligt brukar användare blanda ut någon matsked kolloidalt silver i ett dricksglas med vanligt vatten. Detta dricker man sedan så snabbt som möjligt och den stora mängden vätska hittar i regel längre… Read more »

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
11 juli 2016 kl 10:09

@Margareta
Jag är inte legitimerad läkare men förmodligen kan allt som dödar en viss typ av bakterier eller svampar slå ut en normal tarmflora och ge chansen för opportunister såsom ex. https://en.wikipedia.org/wiki/Actinomyces eller https://en.wikipedia.org/wiki/Candida_(fungus) som i sin tur förmodligen kan orsaka olika reaktioner från kroppen som förmodligen kan påminna om artrit eller cancer. Därför bör man nog utföra behandling i samråd med någon som inte är för intimt sammankopplad med läkemedelsindustrin och har kompetens på området, ex. Doktor Erik Enby.

Margareta
Margareta
Gäst
10 juli 2016 kl 10:59

Peter.
Är också candida en svamp som cirkulerar i blodvätskan? Eller finns den i kroppsvävnaderna?

Margareta
Margareta
Gäst
10 juli 2016 kl 10:22

Kan kolloidalt silver skada magens och tarmarnas goda bakterier?

LJJ
LJJ
Gäst
8 juli 2016 kl 15:19

Josef Boberg

Alla tjänar inte på behandling med kolloidalt silver. Läkarna och läkemedelsjättarna är två exempel. Finge de bestämma så hade det varit t förbjudet att sälja och använda kolloidalt silver för länge sen.

Josef Boberg
Gäst
8 juli 2016 kl 14:12

Alla tjänar på “silverplåstren” – Revolution i vården av brännskadade
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/alla-tjanar-pa-silverplastren-revolution-i-varden-av-brannskadade

Peter
Peter
Gäst
8 juli 2016 kl 09:36

Psoriasis är en svamp som cirkulerar i blodvätskan (Erik Enby, pensionerad svensk läkare). Även om det är ett steg i “rätt riktning” så är Agneta Schnittgers rekommendation en typisk symptombehandling och inget som botar själva sjukdomen, det lindrar men slutar man med behandlingen så kommer det tillbaka, om inte på samma plats så dyker det upp på ett nytt.

Mycket av våra åkommor har sin rot i blodomloppet. Sök upp Erik Enby på nätet och läs dokument eller lyssna på hans föredrag så gör du dig själv en tjänst, om än liten!

Ingrid
Ingrid
Gäst
8 juli 2016 kl 07:36

Agneta och Torbjörn! – TACK! – Det är fantastiskt att ni sprider hur genialt kolloidalt silver är! Jag använder det också själv med ypperliga resultat!

Och dessutom:
Newsvoice är ett forum att lita på, när man önskar erhålla information som döljs i de flesta andra sammanhang! Ja newsvoice är den enda läsvärda media som förmår fånga alla de “dilemman” som existerar, och som behöver föras upp till ytan, och fram för debatt. Men framför allt, det som skrivs här är oftast “skrämmande läsning” eftersom allt “inte ens existerar” i MSM – till men för alla gräsrötter, som därmed erhåller en “förvanskad bild av verkligheten”…

– I denna text är budskapet av ypperligt genuint och positivt intresse; – Och nu vet vi alla att kolloidalt silver fungerar, och att det absolut bör finnas i ens eget husapotek!