Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Lastbil i Nice massakrerar folkmassa – 80 döda på franska militärparaddagen Bastille Day

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 juli 2016
- Torbjörn Sassersson
Nice attack, July 2016, Bastille Day - Bild: CNN skärmdump
Nice attack, July 2016, Bastille Day - Bild: CNN skärmdump
Nice attack, July 2016, Bastille Day – Bild: CNN skärmdump

Samma dag som Frankrike firar Bastille Day när den största militära paraden i Europa går längs Champs-Élysées i Paris attackerar en stor lastbil en folkmassa i Nice. 80 döda säger Hollande som förlänger undantagstillståndet i landet.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 09:55 | Bild: Nice-attack, 14 juli 2016, Bastille Day – CNN skärmdump

Lastbilen sågs sicksacka mellan folksamlingar längs en populär gata i Nice full av turister. CNN skriver att föraren sköt från lastbilen innan denne själv sköts till döds av poliser. Medier skriver att det fanns tunga vapen och granater i lastbilen.

Ett 100-tal personer är skadade och hittills har 80 avlidit.

Frankrikes antiterror-avdelning har tagit över utredningen, meddelade den franska åklagarmyndigheten och den franske presidenten Hollande
har beslutat att 10 000 militärer skickas till Nice. Han sa också att Frankrikes gränser skulle stärkas samt att den militära närvaron i Syrien och Irak fortsätta.

NewsVoice kommentar

Franska oberoende journalister rapporterade efter massakern i nattklubben Bataclan att terrorister skrikit att det är Hollandes fel, att Frankrike inte har något att göra i Syrien. Det finns därför anledning att ställa frågan om terrorattackerna mot Frankrike helt enkelt är ett svar på Frankrikes statsterrorism i Syrien.

Läs mer: Franska journalister avslöjar koppling mellan Hollandes vapenförsäljning och terrorattacken i Paris

Läs mer: Terrorattacker mot Väst är resultatet av Västs statsterrorism i världen

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Nice attack