Mohamed Lahouaiej-Bouhlel i Tunisien säger att han inte är ansvarig för Nice-attacken

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 juli 2016
- Torbjörn Sassersson red.

I media sprids snabbt information om en Mohamed Lahouaiej-Bouhlel som pekas ut som terroristen från Nice-attacken, en man som inte tillhör någon terrororganisation. Samtidigt uppger en Mohamed Lahouaiej-Bouhlel i Tunisien att han lever och befann sig i Tunisien vid attacken.

Uppgiften kommer från artikeln: “Le présumé forcené de Nice serait vivant et témoigne de Tunisie, affirmant ne pas être le coupable du massacre” i tidningen Le Libre Penseur.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel“Alors que les autorités officielles affirment, à peine quelques heures après les faits et sans aucune preuve matérielle probante, que le massacre de Nice est un attentat djihadiste, le présumé forcené de Nice, Mohamed Lahouaiej Bouhlel serait vivant et témoigne de Tunisie, de Sousse plus exactement, affirmant ne pas être le coupable du massacre!”

I sociala medier sprids därför uppfattningen att polisen i Frankrike pekat ut fel man, men en närmare analys av fotografier visar att det rör sig om två olika män, men med samma namn. Den slutsatsen drar NewsVoice.

Bedöm själv genom att studera fotografierna om det är två personer eller samma.

Förstoringar:

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ännu en förövare med en bakgrund av psykiatrisk drogbehandling

  ‘He would break everything around him’: Family detail Nice attacker’s mental health issues
  https://www.rt.com/news/351637-nice-attacker-family-psychiatric/

  “He’d get angry and shout and break everything around him. He was violent and very ill. We took him to the doctor and he was put on drugs. Whenever there was a crisis, we took him back again. He was always alone. Always silent, refusing to talk. Even in the street, he wouldn’t greet people.”

  According to his father, after moving to France, Lahouaiej Bouhlel had “no connection with religion. He didn’t fast or keep Ramadan. He drank. He even took drugs.”

 • Det finns en teknik man använder för att jämföra om det är samma person på olika foton. Den användes i fallet med George Bush (den äldre) utanför det kända huset i Dallas 22 november 1963.
  Börjar här – https://youtu.be/U1Qt6a-vaNM?t=1h57m19s – två minuter framåt. Behövs kanske mera än ansiktet att jämföra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *