Mohamed Lahouaiej-Bouhlel i Tunisien säger att han inte är ansvarig för Nice-attacken

publicerad 16 juli 2016
- av Torbjörn Sassersson red.

I media sprids snabbt information om en Mohamed Lahouaiej-Bouhlel som pekas ut som terroristen från Nice-attacken, en man som inte tillhör någon terrororganisation. Samtidigt uppger en Mohamed Lahouaiej-Bouhlel i Tunisien att han lever och befann sig i Tunisien vid attacken.

Uppgiften kommer från artikeln: "Le présumé forcené de Nice serait vivant et témoigne de Tunisie, affirmant ne pas être le coupable du massacre" i tidningen Le Libre Penseur.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel"Alors que les autorités officielles affirment, à peine quelques heures après les faits et sans aucune preuve matérielle probante, que le massacre de Nice est un attentat djihadiste, le présumé forcené de Nice, Mohamed Lahouaiej Bouhlel serait vivant et témoigne de Tunisie, de Sousse plus exactement, affirmant ne pas être le coupable du massacre!"

I sociala medier sprids därför uppfattningen att polisen i Frankrike pekat ut fel man, men en närmare analys av fotografier visar att det rör sig om två olika män, men med samma namn. Den slutsatsen drar NewsVoice.

Bedöm själv genom att studera fotografierna om det är två personer eller samma.

Förstoringar:

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel