NASA: Om vi inte kan tillverka syre på Mars kan vi inte åka dit

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juli 2016
- NewsVoice redaktion
NASA Mars astronauts

NASA säger att de måste kunna utnyttja de befintliga resurserna på Mars för att det överhuvudtaget ska vara värt att åka dit. Syre måste kunna produceras på Mars och vatten måste kunna utvinnas. Det krävs även fungerande livsuppehållande system som kan återcirkulera ämnen.

Det finns en rad andra problem som måste lösas. Ett av dessa är att om astronauterna ofta använder sina tunga dräkter faller fingernaglarna av eftersom handskarna är för grova. Dräkterna måste klara åratal av nötning. Det kommer garanterat att vara brist på reservdelar på Mars.

Källa: NASA 360


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: MarsNASA
 • NASA har överhuvudtaget inte varit i rymden, och kommer aldrig att kunna ta sig någonstans.
  Det är det största skämtet som drabbat mänskligheten.

 • Det hela är urlöjligt. Människor har inte kommit längre än till månen (om ens dit), dvs knappt 400 tusen km. Till Mars är det mellan 60 miljoner till 400 miljoner km, så det hela fallerar nog innan man kan testa någon syreproduktion öht.

  Sedan tror jag inte att de invånare som finns kvar på Mars uppskattar att vi kommer dit och blandar oss i deras affärer.

 • Birgitta
  Hollywood stämmer nog beträffande Apollo. Men argumentet om van Allen-bältena är svagt ty van Allen som ju var den som pekade på problemet angav också hur det skulle kringgås genom val av färdväg.
  Marsresenärerna är utsatta för mycket större problem eftersom de är ute så länge och mycket kraftiga sk solar flares då sannolikt kommer.
  Det starkaste argumentet beträffande Apollo är att bärraketen Saturn V aldrig kom i närheten av de uppgivna färddata utan gick mycket saktare. Det kan utläsas direkt ur befintligt privat filmmaterial. Det innebär att nyttolasten tvunget måste ha varit för liten för att möjliggöra det officiella narrativet.
  Saturn V som ju inte fallerade och därför var den starkaste och mest framgångsrika Usa nånsin åstadkommit om det varit verkligt, användes senare aldrig mer och rymdskytteln använde en helt nykonstruerad bärraket. Denna omvända success-story är talande.

 • Mycket välgjord propagandafilm!

  Uppfattar detta i första hand som en skickligt utformad propagandafilm med syfte att rama in människor i det rådande”vetenskap”/business paradigmet. Tror tyvärr att många låter sig luras.

 • “Det finns en rad andra problem som måste lösas” som t ex det grundläggande i hur de ska kunna ta sig förbi Van-allen-bältena runt jorden. Bör de inte först försöka klara att ta sig till månen? 🙂

  NASA är en filial till Hollywod Pictures…

 • är det inte ganska underligt att dom verkar helt ointresserade av månen numera?

  svårt att ta NASA på allvar tycker jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *