NASA: Om vi inte kan tillverka syre på Mars kan vi inte åka dit

8

NASA säger att de måste kunna utnyttja de befintliga resurserna på Mars för att det överhuvudtaget ska vara värt att åka dit. Syre måste kunna produceras på Mars och vatten måste kunna utvinnas. Det krävs även fungerande livsuppehållande system som kan återcirkulera ämnen.

Det finns en rad andra problem som måste lösas. Ett av dessa är att om astronauterna ofta använder sina tunga dräkter faller fingernaglarna av eftersom handskarna är för grova. Dräkterna måste klara åratal av nötning. Det kommer garanterat att vara brist på reservdelar på Mars.

Källa: NASA 360

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
leif Öhman
leif Öhman
Gäst
27 januari 2019 kl 16:29

Så bedrägligt!

jonulf
jonulf
Gäst
13 januari 2017 kl 14:06

NASA har överhuvudtaget inte varit i rymden, och kommer aldrig att kunna ta sig någonstans.
Det är det största skämtet som drabbat mänskligheten.

Patrique
Patrique
Gäst
13 januari 2017 kl 14:01

Det hela är urlöjligt. Människor har inte kommit längre än till månen (om ens dit), dvs knappt 400 tusen km. Till Mars är det mellan 60 miljoner till 400 miljoner km, så det hela fallerar nog innan man kan testa någon syreproduktion öht.

Sedan tror jag inte att de invånare som finns kvar på Mars uppskattar att vi kommer dit och blandar oss i deras affärer.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
14 juli 2016 kl 21:03

Birgitta
Hollywood stämmer nog beträffande Apollo. Men argumentet om van Allen-bältena är svagt ty van Allen som ju var den som pekade på problemet angav också hur det skulle kringgås genom val av färdväg.
Marsresenärerna är utsatta för mycket större problem eftersom de är ute så länge och mycket kraftiga sk solar flares då sannolikt kommer.
Det starkaste argumentet beträffande Apollo är att bärraketen Saturn V aldrig kom i närheten av de uppgivna färddata utan gick mycket saktare. Det kan utläsas direkt ur befintligt privat filmmaterial. Det innebär att nyttolasten tvunget måste ha varit för liten för att möjliggöra det officiella narrativet.
Saturn V som ju inte fallerade och därför var den starkaste och mest framgångsrika Usa nånsin åstadkommit om det varit verkligt, användes senare aldrig mer och rymdskytteln använde en helt nykonstruerad bärraket. Denna omvända success-story är talande.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
14 juli 2016 kl 09:05

Mycket välgjord propagandafilm!

Uppfattar detta i första hand som en skickligt utformad propagandafilm med syfte att rama in människor i det rådande”vetenskap”/business paradigmet. Tror tyvärr att många låter sig luras.

Birgitta
Birgitta
Gäst
12 juli 2016 kl 14:58

“Det finns en rad andra problem som måste lösas” som t ex det grundläggande i hur de ska kunna ta sig förbi Van-allen-bältena runt jorden. Bör de inte först försöka klara att ta sig till månen? 🙂

NASA är en filial till Hollywod Pictures…

KarlMagnus
KarlMagnus
Gäst
12 juli 2016 kl 12:43

är det inte ganska underligt att dom verkar helt ointresserade av månen numera?

svårt att ta NASA på allvar tycker jag.

Leif Öhman
Leif Öhman
Gäst
Reply to  KarlMagnus
27 januari 2019 kl 16:27

Instämmer ;o)