NewsVoice och Antropocene attraherade nära 3 miljoner läsningar första halvan 2016

26

Statistik NewsVoice - feb 2014 - juni 2016

NOTERAT. Nättidningen NewsVoice attraherade 1, 859 662 visningar första halvåret 2016 och under samma perioden fick Lars Berns bloggar runt 1, 1 miljoner visningar. Det visar på kraften i medborgarjournalistik respektive privat bloggande. Det känns uppmuntrande. Vi kan anta att många svenskar väljer att ta del av bloggosfärens innehåll vid sidan av eller istället för att enbart läsa mainstream media.

Grafen ovan visar NewsVoice besöksutveckling perioden februari 2014 tom juni 2016.

Så här kommenterar Lars Bern sin framgång:

Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson“Under första halvåret i år har den nya bloggen Anthropocene.live tillsammans med den gamla Antropocene.se haft cirka 1,1 miljoner besök av personer som varit intresserade av vad jag och några gästande skribenter har skrivit här. Flertalet krönikor har även slagit rekord i läsarkommentarer, många gånger ytterst viktiga kommentarer som kompletterat texterna på många sätt.

Med tanke på att den här bloggen är inriktad på allvarliga frågor inom vetenskap, politik, miljö, säkerhet m.m. och på intet sätt försöker vara en publikfriande blogg för bred underhållning, är det enorma intresse som ni läsare visat ytterst talande.

Bloggen har tagit som sin uppgift att kritiskt granska den etablerade makten inom politik, ekonomi och vetenskap och att punktera den politiska korrekthet som tyvärr helt strypt den fria debatten i MSM (Main Stream Media) och Public Service. Vi upplever numer dagligen hur dessa medier systematiskt förtiger viktiga nyheter och information som man inte vill skall nå ut till allmänheten. Istället matas vi systematiskt med meningslösa nyheter och ren desinformation. Den journalism som en gång beskrevs som den tredje granskande statsmakten har i vårt land blivit en integrerad del av makten.”

Läs mer: Anthropocene slår rekord!

Besöksperiod första halvåret 2016

  • NewsVoice: 1,859 662 visningar
  • Antropocene: 1,100 000 visningar
  • Totalt: 2,959 662 visningar

Jag vill passa på att tacka Lars Bern för sin generositet att låta NewsVoice publicera hans tankeväckande analyser. Utan tvekan har Berns skrivande dragit fler läsare till NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

26 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
29 oktober 2016 kl 23:09

Gräsrot 7 Jul, 2016 at 11:08

Jag håller med dig, Gräsrot, Linda på vaccin.me är fantastisk. Bland annat den här insatsen från henne tål att repriseras:

Del 1: https://www.youtube.com/watch?v=c3y76DjV0eg
Del 2: https://www.youtube.com/watch?v=bv2sSuoykX0

Helena Palena
Gäst
7 juli 2016 kl 17:39

Tack Maja för puffen för oss kvinnor som också skriver ner makten. Min blogg handlar om allt som är bra för människan. Det här inlägget om röllekan som jag skrev förra året började leva igen häromdagen och har haft 4 000 besök på tre dagar. Bra! Det är ju bara en blomma! Så allt är inte bara NWO och illuminati med andra ord.

https://parnassen.wordpress.com/2014/02/19/rolleka-starker-nerverna-far-haret-att-vaxa-fastingar-skyr-doften/

Ale
Ale
7 juli 2016 kl 12:15

Mona Walters sida kommer jag inte in på.

Ale
Ale
7 juli 2016 kl 12:13

Hej Maja Dacke, och dels tack för alla dina gillanden på ANTHROPOCENE samt för länksamlingen. Det Har kollat in alla: det ser riktigt bra ut! Vad glad jag blir. Och Gräsrot, vaccin.me är enastående bra! Den glömt de jag. Tack.

Gräsrot
Gräsrot
Gäst
7 juli 2016 kl 11:08

Och glöm inte Linda på vaccin.me !

Maja Dacke
Maja Dacke
Gäst
6 juli 2016 kl 23:52

Eftersom man inte hinner med att bevaka allt så har jag bara några bloggar (drivna av kvinnor) som jag kollar mer eller mindre varje dag/vecka. Men det finns flera, det vet jag, som inte går av för hackor.

Merit Wager och hennes förtvivlade miggor har jag följt sedan urminnes.
Rebecca Uvell gör ett avslöjande hästjobb med sitt grävande.
Helena Palena med ‘medarbetare’ har upplyst mig om mycket, bl a ekonomins tillkortakommande.
Lena Holfve i Cypern/Indien som avslöjat en hel del via flera bloggar.
Mona Nilsson om strålning och gifter … på flera sajter … Och Mona Walter … denna modiga kvinna som ni säkert alla känner till …

https://meritwager.wordpress.com/
http://www.uvell.se/
https://parnassen.wordpress.com/
http://www.emigrera.com/
http://annhelenarudberg2.blogspot.se/
http://mobiltelefoni.tv/
http://monawalter.blogg.se

På tal om krig i trädgården så får vi väl snart se dess verkningar. Vissa av mina balkongblommor tål t ex inte vissa regn, inte i år heller … Kul? Nej, rent för jävligt med luffarschackshimlar som inte existerade när jag var barn – inte ens för ett tiotal år sedan. Men det är inget jag skapar en blogg att skriva om – bättre att kommentera och kommunicera till icke kunskapsresistenta.

Så är det.

Ale
Ale
6 juli 2016 kl 08:04

Erika says: “Ale, tänk om män kunde ägna sig åt trädgårdsarbete i stället för krig…”

Ja… Krig i trädgården… Vad kul 🙂

Ale
Ale
6 juli 2016 kl 08:03

@EMS Jo snaphanen känner jag naturligtvis till (ligger inte riktigt så nära mig politiskt) men att Elisabet bedrev en avslöjande blogg, kände jag inte till. Tack! Sedan har vi kvinnan bakom pseudonymen Julius Cerar. Utlägget runt att många kvinnor är engagerade just inom nationalismen kom inte med i man text. Jag tycker i och för sig att dessa liknar männen de är omgivna av. Men kan ha fel.

Erika, kan hända du har rätt? Men min tes är att vi män behöver Er kvinnor omkring oss. Kan inte berget komma till muhammed, får muhammed komma till berget.

Erika
Erika
Gäst
5 juli 2016 kl 23:17

Ale, tänk om män kunde ägna sig åt trädgårdsarbete i stället för krig…

EMS
EMS
Gäst
5 juli 2016 kl 22:25

Blev dåligt länkat, men de två kvinnliga bloggarna är alltså Elisabet Höglund och “Julia Caesar”. Två exempel på kvinnliga bloggare som vederlägger Ales påstående.

EMS
EMS
Gäst
5 juli 2016 kl 22:20

@Ale, kanske du inte hittar de kvinnliga bloggarna för att du har siktet inställt bara på manliga bloggare? Att du har förutfattade meningar?

Här exempel på två engagerade kvinnliga bloggare, som inte bloggar om inredning och trädgård:
-https://elisabethoglund.se/blogg/de-sjukvardsansvariga-stockholm-vill-att-cancersjuka-ska-sa-fort-som-mojligt/
-http://snaphanen.dk/2015/08/29/sondagskronika-mardrommen/

Ale
Ale
5 juli 2016 kl 21:36

Erika, om kvinnorna engagerade sig lite mer kring maktfrågor, och brydde sig lite mindre om inredning och trädgård, kanske männen inte heller skulle starar krig 🙂

Erika
Erika
Gäst
5 juli 2016 kl 21:04

Och varför startar kvinnor inga krig? Och varför är inte kvinnor soldater och dödar en masse i krig? OBS, undantag finns, men man måste utgå från det generella. Det finns hur många frågor som helst, men vi kan konstatera att vi är olika, hur mycket man än snackar om att vi kommit långt vad gäller jämställdhet. Även om det sker en utjämning i takt med utvecklingen och män och kvinnor börjar bli mer lika varandra på flera områden, så skall vi väl inte bli exakt likadana? Däremot skall vi avskaffa förtryck, förnedring och skapa rättvisa och lika villkor på alla områden. För alla, inte bara för kvinnor.

Ale
Ale
5 juli 2016 kl 13:46

Min poäng är att hade vi haft två kvinnliga ekvivalenter till både Torbjörn och Lars ( 3 000 000 läsare) hade vi haft istället haft 6 000 000 läsare, och då hade den efterlängtade samhällsförändringen redan trätt i kraft.

Ale
Ale
5 juli 2016 kl 13:33

Tro jag säkert, men min poäng är att kvinnor inte själva starar politiska eller journalistiska bloggar, som har till uppgift att granska makt och avslöja. Vi har avpixlat (startades inte av kvinnor) exponerat likaså. Vakten.se, blueshift.nu eller Granskning Sverige osv, osv.

Tror det finns flera orsaker till detta. Detta faktum att vi har inaktiva kvinnor som har förmågan att själva starta upp projekt likt NewsVoice, men inte gör det; borde dem själva problematisera detta här. Skulle det bli fallet, får vi ju en 50% ökning av granskandet! Det är ju ett beaktansvärt själ i sig.

Tror förklaringen är mycket enkel. Stavas testosteron. Testosteronet har effekter på CNS (centrala nervsystemet) samt att hormonet antas även vara kopplat till aggression.

“Hormonet verkar vara knutet till statusmedvetande med angelägenhet om sitt sociala rykte, och med tävlingsinstinkt. Det är också möjligt att testosteronet endast påverkar korrelationen mellan provokation och aggressivitet, aggressionen vid orättvisa”

https://scholar.google.com/citations?view_op=view_citation&hl=en&oe=ASCII&user=LQT4DogAAAAJ&sortby=pubdate&citation_for_view=LQT4DogAAAAJ:9yKSN-GCB0IC

Det gäller ju också alla stora vetenskapsmän eller filosofer som utmanat rådande maktparadigm och fått många mäktiga krafter i mot sig. Det finns en populärvetenskaplig bok som heter “25 filosofer” var av det ingår 2 kvinnor (om jag mins rätt, Simone de Beauvoir samt nån till). Av dessa 25 var alla utom tre mer eller mindre förföljda eller motarbetade under sin samtid, men det stoppade dem inte.

Inte så att detta med testosteron och våga gå mot strömmen är ristat i sten, men vi bör vara medvetna om det. Kvinnor lyckas i mycket högre utsträckning i utbildningssystemet än män. Varför detta? Jag tror det beror på att kvinnor är mycket förslagna i att lära sig utantill samt upprepa och vad andra har sagt åt dem; men att ifrågasätta sin egen kontext, gå utanför sin egen åsiktsnorm, gå mot strömmen, sticka ut, stå ensamma mot alla andra? Nä, nä nä…

Men då ska de inte heller skylla sin inaktivitet på män, vågat göra de som de själva inte gitter. Det är naturligtvis en avgrund i svårighetsgrad från att fälla nån kommentar då och då på NewsVoice till att själva stå ensamma längst fram och visa vägen. Det är ju inte försent än.

Ale
Ale
5 juli 2016 kl 09:43

Enligt bloggportalen är dessa de populäraste bloggarna:

1.) KENZA Kenza Zouiten (kvinna) Kategorier: Mode och design, Mode, kvinnor
2.) PAULAS.ME (kvinna) Kategorier: Graviditet, Mammablogg, spädbarn osv.
3.) JANNI DELER (kvinna) Kategorier resor, mode och outfits, träning.
4.) KOSTDOKTORN (man) Kategorier friskvård dieter osv.
5.) UNDERBARACLARA (kvinna) Kategorier: Hus hem trädgård osv.
6.) GABRIELLA JOSS (kvinna) Kategorier Föräldraskap, hus hem osv
7.) HOUSE OF PHILIA (kvinna) Kategorier Föräldraskap och barn, Hus och hem, Inredningsdesign
8.) HUGO ROSAS (Man) Kategorier Föräldraskap och barn
9.) DET SÖTE LIV (kvinna) Kategorier Mat dryck och recept.
10.) MICHAELA FORNI (kvinna) Kategorier Kärlek, mat och vin, inredning, mode.

Ale
Ale
5 juli 2016 kl 08:41

Ja det finns en del ljusbärare för sanningen och det finns flera intressanta vinklar att dra på detta också. Varför är ett bara män som gör det? Har inte kvinnorna också ett ansvar för att bedriva samma sorts journalism som Torbjörn står för? Var är dem någonstans? Varför skulle det vara svårare för kvinnor att göra en blogg lika enkelt uppbyggd som den Lars bedriver? Den har inga tekniska svåra finesser, utan bloggen utgörs enbart av TEXT. Var finns kvinnornas svar på jinge.se? Var finns kvinnornas svar på Lars Bern?Var finns kvinnornas svar på vaken.se?

Vad jag finner, när jag söker, är enbart bloggar om smink och mode osv? Kanske det finns två typer av människor: en som går framför och gör något, och en som går efter och klagar.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
5 juli 2016 kl 06:25

När övrig media (läs MSM) gör allt för att likrikta, kväsa oliktänkande och själva ta sig tolkningsföreträde så känns det extra tacksamt att eldsjälar som Torbjörn Sassersson, Lars Bern, mfl orkar ta lead i det alltmer komplexa medialandskapet.

Vi som bara råkar tycka att det är trevligt med oliktänkande och att frihet är att få tänka fritt och ibland högt samt att kunna delge andra sina tankar har mycket att vara tacksamma för gentemot dessa båda modiga människor.

Man kan ju undra när yrkesprostituerade journalister i MSM skall våga slänga sina pk-infekterade grimmor och släppa sargen.

Att stå upp i förlig vind när det blåser hårt kräver en stark karaktär, något som båda dessa herrar visat sig inneha tillräckligt av.

Till gagn för alla oss andra och det är vi särskilt tacksamma för.

Keep up the good work !!

LJJ
LJJ
Gäst
5 juli 2016 kl 00:18

VA!!! Tror bestämt ni har fräckheten att rynka på näsan åt MSM. Tänk efter – hur i hela världen skulle vi nånsin få veta sanningen utan dem? Eller hur!!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 juli 2016 kl 23:30

Plötsligt får jag ibland 600 läsare från ex. USAs spionprogramvara Facebook eller någon annan av storebrors script-späckade sociala övervakningsmedia. (Jag har skrivit en artikel om saken som väntat länge nu, men kanske strax publiceras på Newsvoice https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/06/27/artikel-till-newsvoice/ Lösenordet är Torbjörns efternamn med små bokstäver)

Förrut var jag glad för detta, men nu ignorerar jag saken. Jag kan inte avgöra vad för typ av spionverksamhet det handlar om. Jag kan inte veta om det är äkta eller bluff. Det sociala filtret hemlighåller vad det handlar om.

Vad som pågår därinne i det sociala/asociala filtret intresserar mig inte. Ingen kan veta om det är bluff eller verklighet, ingen vet hur programkoden filtrerar och presenterar innehållet. Ingen vet om antalet läsare är bluff eller verklighet.

Det som ev. presenteras i html-kod på en hemsida genom ett riktigt kommentarsfält och håller sig till ämnet och bidrar på något vis är relevant. Annat kan vara vad fan som helst, t.o.m. ett datorprogram som imiterar en människa. Det finns ingen möjlighet att avgöra saken på något rimligt vis än genom telefonsamtal eller träff i riktiga livet (IRL).

Ale
Ale
Gäst
4 juli 2016 kl 21:24

Sedan tror jag att Lars Bern också har fått fler läsare tack vara News/voice.

Ale
Ale
Gäst
4 juli 2016 kl 21:22

Erika, håller med. Det är strategiskt smart att låta avlönade skeptiker få komma till tals också. Har de bra argument, så lyssnar folk, vilket de sällan eller aldrig har.

Erika
Erika
Gäst
4 juli 2016 kl 20:35

Imponerande höga siffror men på sätt och vis inte så förvånande. Det finns ett före och ett efter News Voice. Numera tycker jag MSM låter för barnsligt. Funkar dock för människor som tillhör massan, flocken, dvs de som inte ifrågasätter någonting som uttala av – förmenta – auktoriteter. Tack Torbjörn Sassersson! Du är bäst, som inte heller är lika feg (som andra) och stänger ner kommentatorsfältet, utan låter alla få komma till tals vilket bidrar till att göra det extra livligt. Och lockar ännu fler läsare etc.