Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Västregeringar som öppet kritiserar Assad förhandlar i hemlighet med Assad av rädsla för USA

publicerad 1 juli 2016
- K. Reporter

Assad SBS 1July2016

Syriens president Bashar al-Assad avslöjar i en TV-intervju som idag sändes på den Australiska TV-kanalen SBS att västländer i hemlighet förhandlar och sluter avtal med den syriska regeringen för att inte reta USA (Washington).

Text: K. Reporter | Video SBS, Australien | Se hela videointervjun på SBS

President Assad säger att västländerna bedriver ett dubbelspel i Syrienfrågan. De kritiserar offentligt Syriens regering, samtidigt som man förhandlar i det fördolda Assads regering.

“De angriper oss politiskt och sedan sänder de tjänstemän för att förhandla med oss under bordet, särskilt gällande säkerhetsfrågor. Det inkluderar även er regering”, sa Assad till den australiensiska reportern.

Anledningen till att västländerna bedriver dubbelspelet skulle enligt Assad vara att väst inte vill stöta sig med USA.

“De vill inte irritera USA. Faktum är att de flesta västländers företrädare bara upprepar vad USA vill vad de säger. Det är verkligheten.”

Då Assad fick kommentera de påståenden från den australiensiska premiärministern Malcolm Turnbull och oppositionsledaren Bill Shorten. Båda beskrivit Assad som endera ”mördartyrann” eller ”slaktare”. Assad säger att det är verklighetsfrämmande och att han istället bekämpar terrorister.

“Jag kan bara konstatera att de är verklighetsfrämmande eftersom jag bekämpar terrorister. Vår armé bekämpar terrorister. Vår regering bekämpar terrorister, alla institutioner är motståndare till terrorister. Om ni kallar terroristbekämpning för slakt, det är en annan sak”, svarade Assad.

Se hela videointervjun på SBS: Exclusive: Syrian President Assad says western countries secretly deal with his government

Text: K. Reporter

Relaterat

RT: Western officials criticize Damascus in public but secretly deal in private not to upset US – Assad

Fd general Wesley Clark: USA ska ta Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och Iran


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq