Barnkanalen splittrar svenska familjer

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 augusti 2016
- Torbjörn Sassersson
Barnkanalen Pinsamheter - Film: Australia
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 – Foto: Anna Böhlmark

MEDIA DEBATT. Ikväll sände Barnkanalen som vanligt en “barnprogrammering” som denna gång försöker vilseleda barn att tänka att föräldrar är töntiga med syftet att splittra familjen. Denna gång var det en australiensisk produktion som dubbats till svenska.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 22:57, 31 aug 2016

Barnkanalen (SVT) slå snart rekord i antalet barnprogram som matar in dessa tankar i barns hjärnor, och det sker dagligen. Programmet hade fått rubriken “Pinsamheter” och handlade om två 12-åringar, en flicka och en pojke.

Så här beskriver SVT avsnittet med sina egna ord:

“Australisk komediserie. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj.”

Det är flickan som är den ledande karaktären och hon pratar konstant med en irriterad röst då hon störs av sin mamma som porträtteras som töntig. Hon frågar sin vän hur hon ska göra för att komma så långt bort hon kan från mamman. Pojken intar en mer lyssnande position, men han är med på allt som flickan hittar på.

Barnkanalen Pinsamheter
SVT Barnkanalen Pinsamheter

De två barnen får möjlighet att delta i en rymdskola och de ser då båda möjligheten att få komma bort från sina familjer. Mamman dyker upp och hon vill utbilda om alternativmedicin och hennes dotter uttrycker då oro inför att hon ska kastas ut från rymdskolan. Plötsligt börjar mamman prata om ett UFO och allt blir extremt pinsamt för dottern, hon är ju så töntig och tror på konstiga saker.

Barnprogrammering rakt in i hemmen

I slutet av programmet vaknar flickan. Allt vara bara en dröm. Hon går till skolan där pojkens mamman får en uppsatt föräldrarposition på skolan varpå mamman hejar på sin son inför en föräldrar- och lärarförsamling. Pojken utbrister då insiktsfullt, att flickan hade rätt om att det är extremt pinsamt med mammor och att det bästa är att fara så långt bort man kan från sina föräldrar och hemmet.

Både i  dröm eller verklighet ska tydligen familjen splittras och det sker genom att barnen ska ta avstånd från sina föräldrar. Barnprogrammeringen handlar alltså om att sätta familjemedlemmarna mot varandra. Eftersom denna typ av drama sänds varje dag på Barnkanalen är det ingen tvekan om att det handlar om propaganda rakt in i våra hem, en aktiv påverkan som är direkt riktad till våra barn som ska tycka negativt om sina föräldrar.

Det är också intressant att flickan porträtteras som den ledande splittraren som får pojken att i slutänden tycka likadant. Även detta drag är ständigt återkommande i dagens barnprogram som sänds på TV. Det osar destruktiv feminism.

Barnkanalen och neomarxism

Syftet med barnprogrammet “Pinsamheter” ligger lustigt nog helt i linje med vad som beskrivs i Markus Gullbergs artikelserie på NewsVoice om neomarxism. Det kanske inte är en tillfällighet å andra sidan. Neomarxismen beskriver exakt detta, hur samhället i stort ska bringas under kontroll och att det sker bla genom att splittra familjebanden och genom att separera könen med destruktiv feminism.

Neomarxism döms på Wikipedia ut som en konspirationsteori, men den bedömningen känns förljugen när vi blir allt mer uppmärksamma på hur aktiv påverkan går till i samhället.

“Pinsamheter” producerades av Australian Children´s Television Foundation och Enjoy Entertainment i samarbete med Film Victoria (film.vic.gov.au), New South Wales Film and Television Office (en myndighet, numera screen.nsw.gov.au), “Australian Film Commission” (en myndighet som 2008 ersattes av Screen Australia). Programmet finansierades via Pacific Film and Television Commission (ytterligare en myndighet). Film Finance Corporation slogs 2008 samman med Australian Film Commission och Film Australia till Screen Australia.

Swisha Sassersson valfri summaStatliga myndigheter i samarbete med nöjesindustrin ligger alltså bakom programmet “Pinsamheter”. Idag minst 8 år efter att Pinsamheter producerades sänder fortfarande Barnkanalen avsnittet. Tydligen ger det resultat.

När jag såg programmet råkade radiotjänst ringa mig på mobilen. De vill att jag ska betala för denna propaganda på Public Service-kanalen SVT. Jag uppmanar alla att istället bojkotta Radiotjänst och SVT. 

Text: Torbjörn Sassersson 

Relaterat

NewsVoice: Varför innehåller SVT Barnkanalen … så mycket våld…
NewsVoice: Barnkanalen utbildar barn med vuxna utklädda till kiss och bajs
NewsVoice: Bolibompa propagerar ensidigt för vaccin

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Barnkanalen