Chockhöjning riskerar slå ut homeopatiska läkemedel

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 augusti 2016
- Torbjörn Sassersson
homeopati, piller

homeopati,   pillerLäkemedelsverket går med förlust. För att få full kostnadstäckning behöver man höja ansökningsavgiften för läkemedel. Nu höjs registreringsavgiften astronomiskt, varnar Marina Szöges, redaktör på Dagens Homeopati. 

”Detta kommer att drabba de homeopatiska och växtbaserade läkemedlen extra hårt. Där registeringsavgiften för homeopatiska läkemedel riskerar att höjas med 2150%. från 4000 kronor till 90 000 kronor.”

”Om denna astronomiska höjning går igenom, kommer från och med 2017 inga fler homeopatiska läkemedel kunna registreras i Sverige. Det kommer helt enkelt att kosta för mycket.”

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Homeopati