Chockhöjning riskerar slå ut homeopatiska läkemedel

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 augusti 2016
- Torbjörn Sassersson red.
homeopati, piller

homeopati,  pillerLäkemedelsverket går med förlust. För att få full kostnadstäckning behöver man höja ansökningsavgiften för läkemedel. Nu höjs registreringsavgiften astronomiskt, varnar Marina Szöges, redaktör på Dagens Homeopati. 

“Detta kommer att drabba de homeopatiska och växtbaserade läkemedlen extra hårt. Där registeringsavgiften för homeopatiska läkemedel riskerar att höjas med 2150%. från 4000 kronor till 90 000 kronor.”

“Om denna astronomiska höjning går igenom, kommer från och med 2017 inga fler homeopatiska läkemedel kunna registreras i Sverige. Det kommer helt enkelt att kosta för mycket.”

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Homeopati
Stöd NewsVoice 2024
 • Detta är kriminellt! Ocker är väl åtalsbart?

  Då det inte är några tullar inom EU kanske hälsokostbranschen importera och strunta i Läkemedelsverket, som borde avskaffas. Hur ser det ut inom EU? Är homeopatiska läkemedel registrerade som läkemedel, eller…? Då torde branschen kunna hänvisa till att reg. redan finns.

  Försöker bara hitta lösningar….

  • Tack för länken.

   Ett sjukare folk blir lönsammare… och mer kontrollerbart.. Jämför man med häxjakterna så innebar alternativet bot genom växtvärlden ett hot mot den gängse ordningen predikad av kyrkan som den dåtida maktens handgångne man, att det var gud som höll i liv, sjukdom och död.. Alla vet ju att ifrågasätta kyrkans makt och verksamhetsutövning är liktydigt med dagens “religiösa verksamhet” läkemedelsindustrin som gladeligen och av lönsamhetsskäl satt sig på tronen. De biverkningar och sjukdomar som drabbar den som ifrågasätter maktens diktat, marionetternas (läs läkemedelsverket, media) drabbas av dess vrede, harm och metoder (läs VOF och den offentliga hängningen av Annika Dahlqvist). Media fylls av återkommande skäl av skräckpropaganda för att stävja konsumtionen och det ökande medvetandet om kroppens behov som alltså kan hjälpas av kosttillskott. En annan lika övervakad industri förser oss med urusel föda och kallar det livsmedel medan medicinen dödar långt, långt fler än homeopatin och alternativmedicinen tillsammans någonsin kommer göra..

   Mycket informativ om hur man använder sabotage mot kosttillskott förvarade på sjukhus för att misskreditera framgången och användandet såväl som produktionen. Det kan ju ge svaret på bakteriekontaminationen av redan steriliserade och förseglade instrument, förband sprider allvarliga infektioner och smitta…

 • Hur kan läkemedelsverket gå med förlust? Betalar det medecinindustriella komplexet så dåligt och så lite till tjänsteandar och maroinetter. Är det RRV som lärt dem hur man svindlar och bedrar för att sedan utreda sin egen verksamhet…

  Nu är det verkligen dags att kasta ut ockupanterna.

  Hur ser det förresten ut i Tyskland och grannländerna. Skulle det öht gå att stänga dörrarna så som här…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *