CNBC: Banker förbereder sig för ekonomisk atomvinter

publicerad 30 augusti 2016
- av NewsVoice

Den första halvan av 2016 har varit en berg- och dalbana för de finansiella marknaderna. Osäkerheterna runt Brexit och företagens minskade intäkter pekar på att andra halvan av 2016 blir tuff. Det skriver CNBC.

Europeiska banker har sett sina aktievärden falla fritt. Aktiefall på upp till 30% har skett och nu uppger en källa från en större investerarbank till CNBC att bankerna förbereder sig för en kommande ekonomisk atomvinter som kan slå till i slutet av 2016.

“The current uncertainty over when the U.K. will start the process of quitting the EU has banks on tenterhooks. But a source told CNBC that banks are preparing for an economic nuclear winter situation.”

Enligt CNBC:s källa är den utmaning som väntar de finansiella marknaderna större än finanskraschen 2008. I år är osäkerheterna kring vad som ska hända större än någonsin och det speglas också i många företags kvartalsrapporter (Q2). Artikeln i CNBC (Banks are preparing for an ‘economic nuclear winter) fortsätter med att beskriva hur brittiska företag inklusive bankerna kommer att få svårt att klara sig ekonomiskt framöver.

Text: NewsVoice

Banks-Deutche-bank.CNBC