CNBC: Banker förbereder sig för ekonomisk atomvinter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 augusti 2016
- NewsVoice redaktion

Den första halvan av 2016 har varit en berg- och dalbana för de finansiella marknaderna. Osäkerheterna runt Brexit och företagens minskade intäkter pekar på att andra halvan av 2016 blir tuff. Det skriver CNBC.

Europeiska banker har sett sina aktievärden falla fritt. Aktiefall på upp till 30% har skett och nu uppger en källa från en större investerarbank till CNBC att bankerna förbereder sig för en kommande ekonomisk atomvinter som kan slå till i slutet av 2016.

“The current uncertainty over when the U.K. will start the process of quitting the EU has banks on tenterhooks. But a source told CNBC that banks are preparing for an economic nuclear winter situation.”

Enligt CNBC:s källa är den utmaning som väntar de finansiella marknaderna större än finanskraschen 2008. I år är osäkerheterna kring vad som ska hända större än någonsin och det speglas också i många företags kvartalsrapporter (Q2). Artikeln i CNBC (Banks are preparing for an ‘economic nuclear winter) fortsätter med att beskriva hur brittiska företag inklusive bankerna kommer att få svårt att klara sig ekonomiskt framöver.

Text: NewsVoice

Banks-Deutche-bank.CNBC


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Collapse News (15 april 2017):Comprehensive List Of REAL Things That Won’t Vanish In The Next Great Financial Collapse

  Things that will be (mostly) useless in an apocalyptic collapse:

  Pensions
  iPhones, Android and all mobile devices
  Digital bank accounts holding “money” in electronic form
  Paper currency (might hold value temporarily, but could collapse suddenly)
  Check books (nobody will accept a check when the banks are down)
  Anything that runs on gas (will be hard to find fuel)
  GPS navigation devices (won’t work without satellites and power)
  Apartments at very high levels of buildings (no electricity means “vertical hiking” up dangerous stairwells)
  Luxury vehicles with heavy reliance on electronics (the simpler the vehicle, the better)
  Snapchat, Facebook, Twitter and social media
  Your Blu-Ray DVD collection
  Cell phone communications
  Government entitlements: Food stamps / Medicare / Medicaid / Unemployment
  Academic degrees in “social justice” topics
  Electronic books (Kindle)
  U.S. Treasury bills or other forms of government debt (including municipal bonds)

  http://collapse.news/2017-04-16-comprehensive-list-real-things-wont-vanish-financial-collapse.html

 • Vi går helt klart emot en finansiell totalkollaps på grund av alla lånebubblor och den keynesianska penningtryckarpolitik som världens riksbanker förlitar sig på. Sverige lånar upp drygt 300 miljarder per år. Statsbudgeten skenar liksom budgetunderskottet. Om fem år är Sverige konkursmässigt. Galenskapen sprider sig bland politiker, ekonomer, investerare och statsvetare. Det är bara en del av de gamla historikerna som verkar förstå allvaret i situationen.

  Skapa sysselsättning – tryck pengar! Att trycka pengar – det är riktig produktivitet, det. Tryckta pengar går nog att äta, tror de dumma.

 • Idag leder Deutsche Bank AG med en uppgång på 2,5 % på DAX i Frankfurt. Det spekuleras i en rekyl uppåt efter att aktien backad till nästan 2/5 av sitt värde på ett år, på kort sikt kan det vara en investering.
  Nedgången för tyska banker har hållit i sig sedan 2009.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *