Facebook vill vara först på vår närmaste jordliknande exoplanet

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 29 augusti 2016
- NewsVoice redaktion
Kepler 452b - Image-ESO, M Kornmesser

En ny jordliknande exoplanet Kepler 452b har hittats av europeiska ESO endast 4, 2 ljusår bort i ett planetsystem runt stjärnan Proxima Centauri, enligt Nature. Nu vill bla Facebooks grundare Mark Zuckerberg och en ryss vara först på plats.

Text: NewsVoice – Bild: Kepler 452b,  ESO, M Kornmesser

CNN som fångade upp nyheten konstaterar att det är den närmaste exoplaneten som människans hittat som är jordliknande.

“It’s not only the closest terrestrial planet found, it’s probably the closest planet outside our solar system that will ever be found because there is no star closer to the solar system than this one”, sa den ledande forskaren för studien, Guillem Anglada-Escudé.

Habitable zone, exoplanets - Image: EOS
Habitable zone, exoplanets – Image: EOS

Proxima B är 1,3 gånger större än orden och går ett varv runt sin sol på endast 11,2 dagar. Planeten ligger betydligt närmare sin sol än jorden, närmare än vår Merkurius går runt vår sol, men eftersom Proxima B är en mycket svagare sol har planeten flytande vatten och en medeltemperatur på ytan mellan 31 och 40 grader Celsius.

Ett problem för planeten är starka röntgennivåer, hela 400 gånger högre än på Jorden, men forskarna tror inte det påverkar atmosfärens stabilitet.

“Because of its close orbit to Proxima, Proxima b suffers from X-ray fluxes that are approximately 400 times that experienced by Earth, but studies of similar systems indicate that atmospheric losses can be relatively small.”

Starshot Project – Zuckerberg, internet-ryss och Stephen Hawkin vill vara först

Med dagens offentliga rymdfartsteknik kan astronauter nå planeten på 100,000 år, skriver InfoWars, men ett privat initiativ lett av bla Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, Stephen Hawkin och den ryska internetmiljardären Yuri Milner skissar på att nå planeten betydligt snabbare.

“It is also the target of the Starshot Project, which aims to create and send ultra-fast light-driven nanocraft that would reach the system 20 years after launch and beam home images. This is on the list of Breakthrough initiatives, an effort whose board includes Stephen Hawking and Mark Zuckerberg.” – CNN

Målet med projektet är att nå planeten på endast 20 år med minisonder som drivs av strålar av ljus. Prislappen ligger på 100 miljoner dollar, skriver Daily Mail.

Starshot Project spekulerar:

“ARE WE THE UNIVERSE’S ONLY CHILD – OUR THOUGHTS ITS ONLY THOUGHTS? OR DO WE HAVE COSMIC SIBLINGS – AN INTERSTELLAR FAMILY OF INTELLIGENCE?”

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: facebook
 • Man säger att dessa bluffar kostar oss alla väldigt mycket pengar.
  Men den stora tragedin med NASA:s lögnverkstad och Holy Wood är den förfärliga agenda som det ska tjäna, och gör så – att det fått nästan alla att vända ryggen åt sanningen, om tex vad detta är för en plats, vad är meningen med livet och varför är jag här – kalla det gud.

  Den breda massan har istället fåtts att böja knä för satanisterna och frimurarnas bedrägerier, och tillbedja deras perversioner om evolution, big bang och “forskning inom scienceism”. Så vem minns att man ska söka “inom”, istället för att “söka utåt/utanför” mot det illusoriska – sanningen finns bara åt ett åll, och den förklarar i sig “det utåt”. Något tvärtom finns inte.

  Ett par videos som avslöjar om det falska kring raketuppskjutningar och Space X, enligt ögonvittnen:
  Rockets Do Not Go To Space – Audio of Eyewitness Account
  https://www.youtube.com/watch?v=ks0ezrHBhzI

  Eyewitness #2 – Fal(con) 9 Rocket Exploded, SpaceX Lies to the World
  https://www.youtube.com/watch?v=j9xfS9Aam6g

  Denna kortis lade jag för en stund sedan ut på youtube:
  https://youtu.be/WlwGX_gtfzo

 • Det påstås att en av anledningarna till att Gadaffi störtades var för att han ville införa ett afrikansk IMF (AMF) och även skjuta upp afrikanska kommunikationssatelliter.

  Richard Bransons projekt Virgin Galaxy (dvs civil rymdturism) har också försenats år efter år. Han var tidigare säker på att första rymdturisterna skulle upp i bana runt jorden 2012, men hans kollega och testpilot (Fossett) störtade i sitt civila plan, en av deras raketer störtade och en raket exploderade på marken och dödade tre.

  En teori, god som vilken annan som helst, är att den militära delen (den dominerande) av amerikansk rymdindustri int vill ha upp civila initiativ. Naturligtvis är den naturliga förklaringen att rymdfart är farligt och innebär misslyckanden.

  Referenser:

  2014: Virgin Galactic-piloten som mirakulöst överlevde rymdkraschen intervjuad
  https://newsvoice.se/2014/11/09/virgin-galactic-piloten-som-mirakulost-overlevde-rymdkraschen-intervjuad/

  2007: Explosion Kills Three at Mojave Air and Space Port
  http://www.space.com/4123-explosion-kills-mojave-air-space-port.html

  2014: Vem äger rymden? – Privat rymdturism kan tas över av paramilitär industri
  https://newsvoice.se/2014/11/06/vem-ager-rymden-privat-rymdturism-kan-tas-over-av-paramilitar-industri/

  2010: Experts: Huge space tourism expansion just months away
  https://newsvoice.se/2010/10/16/experts-huge-space-tourism-expansion-just-months-away/

  2008: Bones confirm Steve Fossett death
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/7707397.stm

  2007: Explosion Kills Three at Mojave Air and Space Port
  http://www.space.com/4123-explosion-kills-mojave-air-space-port.html

 • Nu exploderade Elon Musks Space X-raket Falcon 9. Det var planerat så. NASA har allt under SIN kontroll, och andra varken kan eller får försöka sig på något som skulle få den stora illusionen att krackelera. Musk är frimurare, och det hela är en slags teater för det neddummade folket och dess skribenter och andra hjärntvättade – som eliten/frimurarna för ut. Explosionen och visningen av det, utöver allt med Musk och Falcon 9, är inhöljt i ockultism.

  Man kan inte bege sig ut i rymden från den flata jorden.

 • hehe… allt detta med space är en bluff. Hela vår tids vidriga agenda för att lura och kontrollera mänskligheten, det med NWO och ALLT – det har på ett sätt sin rot i denna största konspiration som rör vad detta är för en plats och det “därute”.
  Globalismen dessa uschliga krafter genomför handlar naturligtvis om det som ordet har i sig – glob.
  Detta är ingen framrusande kanonkula. Det är ett plan, Midgård, Mittens rike, som man sa i Kina.
  Plan, därför heter det plan-et.
  Det finns inget som tyder på att detta är ett klot. Alla kan själva enkelt kolla upp det på olika sätt. Kollar man ytan på en stor sjö, då skulle den ha en kurva enligt en formel – men ytan är inte krökt, den är en linje – ett plan.
  Det finns ingen plats för eliten att dra, de lurar oss med dessa tankar, och det hänger ihop med den agenda kring aliens, project bluebeam och annat som de har i pipelinen för att koppla det slutliga greppet genom hologram och hot/vänner från rymden, eller hur de nu tänker lägga fram korten ur den falska leken.

  Plan-eterna därute är heller inga klot, och verkar transparenta. Kolla Venuspassagen 2012 – Solen syns igenom den genomskinliga platta Venus:
  https://www.youtube.com/watch?v=Jp1TxJhHpZQ

  Solen är ingen stjärna, och stjärnor “därute” är inte långt borta – och är inte alls vad man lurar oss med.
  Titta här – och kanske häpna – hur man tex med en Nikon P900 kan filma och visa hur stjärnor VERKLIGEN ser ut:
  https://www.youtube.com/watch?v=u3bI1jdG5IE
  https://www.youtube.com/watch?v=hdNFo5eWf9g

  Man kan också visa på att Månen är ett plan, och den är delvis transparent. Stjärnor kan ses igenom Månen.

  Allt vad gäller NASA är faktiskt redan uppenbarat, och vad NASA är och vad syftet med att de kom till är – och är nog grundläggande vad gäller att överhuvudtaget tro sig ha med konspirationer och dess orsaker att göra. Annars har man mycket lite förstått och lever under den största illusionen – genom denna konspirationernas moder.

  Nikon P900 har en optisk zoom på 83! Det finns mängder med videos på youtube som tar upp om och visar denna fantastiska kamera, både vad gäller att filma “utåt” och annat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *