KLIMATDEBATT. Passa på och njut av den här sommaren för den kan bli en av dina sista acceptabelt varma somrar i Sverige. Världen går just nu in i en nedkylningsperiod varnar en forskare som har den etablerade klimatologiska uppfattningen emot sig. Forskaren säger att vi är på väg in i den värsta nedkylningen sedan Maunder Minimum som slog till på 1600-talet.

Text: Torbjörn Sassersson

Bakom varningen finns professor Valentina Zharkova vid Northumbria University. Hon är specialiserad på solens fysiska påverkan på jorden och baserat på solfläckarnas aktivitet kan prognosen ställas. Ju färre solfläckar desto kyligare klimat. Det är en etablerad kunskap, skriver Breitbart.


För närvarande är solfläcksaktiviteten låg och den förväntas bli ännu lägre under de kommande tre solcyklerna.


Valentina Zharkova:

“We will see it from 2020 to 2053, when the three next cycles will be very reduced magnetic field of the sun. Basically what happens is these two waves, they separate into the opposite hemispheres and they will not be interacting with each other, which means that resulting magnetic field will drop dramatically nearly to zero. And this will be a similar conditions like in Maunder Minimum.

What will happen to the Earth remains to be seen and predicted because nobody has developed any program or any models of terrestrial response – they are based on this period when the sun has maximum activity — when the sun has these nice fluctuations, and its magnetic field [is] very strong. But we’re approaching to the stage when the magnetic field of the sun is going to be very, very small.”

Valentina Zharkova får dock kämpa för att få uppmärksamhet för sin varning inför klimatetablissemanget som är helt enigt om att jordens klimat bara blir varmare och att drivkraften inte är solens ickeaktivitet utan istället människans koldioxidproduktion.

Zharkova intervjuas om solaktiviteten

Nedkylningsperioden Maunder Minimum inträffade under den så kallade lilla istiden på 1600-talet. Perioden kännetecknades av svala somrar och bittra vintrar. Ekonomin och levnadsstandarden blev mycket negativt påverkad av kylan som pågick under åren 1645 till 1715, alltså under 70 år.

Om Valentina Zharkova har rätt kommer klimatetablissemanget att chockeras, skriver Breitbart. När Zharkova gick ut med varningen 2015 försökte etablerade forskare få henne att dra tillbaka sitt pressmeddelanden. 

Foto: Crestock
Foto: Crestock

Vissa forskare stödjer teorin om en kommande nedkylningsperiod:

“But Zharkova’s ice age predictions have been backed by a number of scientists, among them Australia’s Dr David Evans with his Notch-Delay solar theory and, more surprisingly, by scientists at Germany’s ideologically warmist Potsdam Institute.

Meteorologist Paul Dorian of Vencore Weather has also predicted an imminent solar minimum as the world finds itself in the weakest solar cycle for more than a century.”

Text: Torbjörn Sassersson

Källa (Breitbart): ‘Winter Is Coming’ Warns The Solar Physicist The Alarmists Tried To Silence

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Rune Geistrand
Rune Geistrand
Gäst
30 januari 2017 kl 13:36

Förvisso. Men i det tidsperspektivet har inte koldioxiden gått upp och ner.
Utsläppen av kadmium, arsenik, kadmium mm eller svavel-och kväveoxider har inte gått upp och ner som en följd av mänsklig påverkan.

Den fossila energin bör alltså fasas ur – oavsett värme.
Samtidigt klarar vi snart att ta hand om lite mer av solenergin – men kan inte göra något åt att instrålningen på natur och åkrar minskar.

Statistik över energianvändning är ofullständig när man bara räknar den energi vi hanterar. Huvuddelen solenergi ingår då inte – bara den lilla del som omvandlad till el (el kemisk o lägesenergi)

Ska samhällsplaneringen ta hänsyn till perioder på flera hundra år? Det kommer det nog inte finnas politiskt intresse för. Och en istid flera tusen år fram kan vi inte påverka – och då har vi nog tagit kål på varandra för länge sedan…eller vpra maskiner…

Viveca Lammers
Gäst
23 augusti 2016 kl 21:48

Om det blir kallare så är det ändå långt kvar till den botten som var på 1600-talet, den lilla istiden. Om det blir varmare så är det ändå långt kvar till den topp som var på 1200-talet, den medeltida värmeperioden. Vi är “nånstans i mitten” så det kan kvitta om det blir varmare eller kallare, så det finns ingenting att varna för. Det har aldrig varit så att temperaturen “legat stilla”. Den går upp och ner.

Josef Boberg
Gäst
23 augusti 2016 kl 14:36

Människan spår men klimatet rår.

”CO2-FRÅGAN ÄR EN REN BLUFF – ELLER ?”

Birgitta
Birgitta
Gäst
22 augusti 2016 kl 00:28

Med tanke på de senare årens svala och regniga somrar är det lätt att tro att vi går mot en istid. Fick använda min vinterjacka såväl i juni som en kväll för någon vecka sedan, vilket aldrig varit aktuellt tidigare somrar. Våra milda, och nästan snöfria, vintrar nuförtiden stödjer dock inte uppfattningen om att vi är på väg in i en ny istid. Om vi inte längre kan tolka det vi ser med egna ögon vem/vilka kan vi lita på när det gäller frågan om vi går mot ett varmare eller kallare klimat?

Dane Wigington, Geoengineering Watch, avfärdar nyheter om kommande istid och menar att det handlar om en falsk berättelse utan förankring i verkligheten. Han menar att det pågår ett väderkrig och att vädret manipuleras för att skapa kognitiv dissonans hos allmänheten. Vädermanipulatörerna kan skapa snabba temperatursänkningar och häftiga snöfall för att dölja sakernas rätta tillstånd, dvs att vi går mot en varmare period.

Själv tror jag att vi, av naturen, håller på att sakta glida in i en istid. De satanistiska Frankenstein-elitisterna och -forskarna försöker nu ihärdigt att förhindra planetens naturliga istidscykler genom användning av helt monstruösa tekniker och metoder inom sk geoengineering. Det kan bara gå åt ett håll – total apokalyps. Inte undra på att de samtidigt håller på att ta fram reservplaner med exodus till en andra planeter efter att de totalkvaddat detta paradis. De här människorna skulle behöva ha tvångströjor på sig för att de inte ska kunna förverkliga alla sina galna idéer.

http://www.geoengineeringwatch.org/climate-engineering-and-the-coming-ice-age-narrative/