Gatestone: Juni månads islam och mångkultur i Sverige – kulturkrockar och våld

publicerad 11 augusti 2016
- Gatestone Institute

Hur fungerar egentligen integrationen av Islam i Sverige i eftersvallen av flyktingströmmarna när 10, 000-tals muslimer och jihadister kommer in i landet? I denna selektiva sammanställning från Gatestone-institutet listas exempel på problem med våld och kulturkrockar i Sverige som ett resultat av att kriminella och icke kriminella personer saknar respekt för den kultur de kommer till.

Text: Ingrid Carlqvist | Artikeln är återpublicerad med tillstånd av tankesmedjan The Gatestone Institute i New York | Läs fler artiklar från Gatestone-institutet

[Gatestoneinstitutet har sagt upp samarbetet med Ingrid Carlqvist (SD) och meddelar det i slutet av de artiklar som skrivits av Carlqvist för institutet. Bloggen interasistmen.se skriver att orsaken är att Carlqvist öppnade upp för ett samarbete mellan SD och nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. – NewsVoice, 9 okt 2016]

Punkter

  • Svenska Dagbladet avslöjade att 30 000 personer som inte fått asyl och skulle ha tvångsutvisats, är försvunna. Polisen säger sig inte ha resurser att leta upp dem.
  • Tre somaliska män i 20-årsåldern som turades om att våldta en 14-årig flicka dömdes till mycket milda fängelsestraff – och alla tre slipper utvisning.
  • 7 juni avslöjades att den brittiska medborgaren Grace ”Khadija” Dare hade tagit sin 4-årige son Isa Dare till Sverige för att dra nytta av den fria sjukvården. I februari var pojken med i en IS-film där fyra fångar sprängdes i en bil. Pojkens far, en jihadist med svenskt medborgarskap, dödades i strider för IS.
  • ”Om man är oenig med etablissemanget kallas man omedelbart rasist eller fascist, vilket vi definitivt inte är. Ibland kände jag att detta var så det måste ha känts att leva i Sovjetunionen.” – Karla om varför hennes familj har lämnat Sverige för Mallorca.

1 juni: Brottsförebyggande rådet, BRÅ, visade i en ny rapport att 11 007 personer sedan 2000 har fått utvisningsbeslut i samband med domar. Hur många av dessa som verkligen har utvisats framgår dock inte. Antalet domar med utvisning har minskat, trots att fler och fler utlänningar begår brott i Sverige. På 1970-talet dömdes cirka 500 om året till utvisning, 2004 var det 1 074 men 2014 bara 644.

Men inte nog med att allt färre döms till utvisning – de som ska utvisas vägrar i stor utsträckning att lämna landet. I oktober förra året avslöjades att 30 000 personer som inte fått asyl och skulle ha tvångsutvisats, är försvunna. Polisen säger sig inte ha resurser att leta upp dem. Patrik Engström, chef för gränspolisen på polisens nationella operativa avdelning, NOA, sa till Svenska Dagbladet:

”Det betyder att vi efterlyser de personerna, men det är ju inte så att vi driver aktiv efterspaning. Vi väntar på tips eller sådana saker.”

1 juni: På kvällen 31 maj blev en man nedknuffad framför ett framrusande tunnelbanetåg i Stockholm. Offret var en 23-årig svensk student vid KTH, Kungliga tekniska högskolan. Han fick yttre blödningar och skallfrakturer, förlorade halva ena foten, bröt revben och nyckelben och fick ena lungan punkterad. Det är oklart om han kommer att bli helt återställd. Dagen därpå greps en 34-årig som är medborgare i såväl Algeriet som i Sverige, och som sedan tidigare är misstänkt för ett annat våldsbrott i tunnelbanan. Han kunde gripas med hjälp av allmänheten som kände igen honom från fotografier som publicerades.

Mannen sitter häktad i väntan på rättegång.

2 juni: En svensk, judisk familj berättade för Jerusalem Post att de flytt Sverige och bosatt sig på Mallorca. Mannen, Dan, vars föräldrar kom till Sverige under det stora undsättandet av alla danska judar under Andra världskriget, berättade:

”I hela mitt liv har jag varit tacksam för att vara en del av ett civiliserat samhälle. Och fram till 2005 kände jag mig välsignad som fick leva i ett verkligt socialdemokratiskt samhälle där folk frivilligt betalade höga skatter för ett fint välfärdssystem och liberala värderingar.” …

”Visst spelade solskenet och livsstilen in i vårt beslut [att flytta till Mallorca], men det verkliga skälet var Sveriges förändrade demografi och politik. Det radikala vänsteretablissemanget blev helt besatt av mångkulturalism och politisk korrekthet.”

Hustrun Karla sa:

”Om man är oenig med etablissemanget kallas man omedelbart rasist eller fascist, vilket vi definitivt inte är. Ibland kände jag att detta var så det måste ha känts att leva i Sovjetunionen.”

2 juni: Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg meddelade att man från och med nu har vakter dygnet runt på sina tre sjukhus. Säkerhetschefen Peter Alverman sa till Sveriges Television:

”Vi har ständigt pågående hotärenden mot personal. Men framför allt gör vi detta på grund av den ökade gängkriminaliteten i Göteborg som tar sig in på sjukhusen och skapar oro hos personal och övriga patienter.”

Insatsen kommer att kosta nio miljoner kronor per år – pengar som annars kunde ha satsats på vård.

3 juni: Riksdagsledamoten Daniel Sestrajcic åtalades för ohörsamhet mot ordningsmakten. Sestrajcic tillhör Vänsterpartiet, tidigare Kommunisterna. Brottet begicks i samband med rivningen av ett tältläger för protesterande palestinier i Malmö i oktober förra året. Sestrajcic, som fanns bland demonstranterna, anklagades först för att ha försökt sparka en polis i huvudet men i brist på bevis avskrevs dessa misstankar. Men eftersom riksdagsmannen vägrade lyda polisens order om att gå därifrån åtalas han nu för ohörsamhet mot ordningsmakten. Riksdagsmannen nekar till brott.

5 juni: Tre män som Falu tingsrätt dömt till fyra års fängelse och utvisning för en grov våldtäkt i centrala Ludvika, frikändes av Svea hovrätt. Åklagaren hade överklagat i förhoppning om att de skulle få ett längre straff, men hovrätten menade att det inte gick att bevisa vem av männen som gjort vad och frikände därför alla tre och beslutet om utvisning upphävdes.

6 juni: På Sveriges nationaldag gick Vänsterpartiet ut och gratulerade – inte svenska folket – utan de muslimer i landet som inledde fastemånaden ramadan. Diskussionerna gick heta på Vänsterpartiets Facebooksida. En person skrev:

”Jag hoppas att ni inte hamnar i Miljöpartiets situation. Jag flydde islamister från Iran och ni grattar ramadan? Bara beklagar.”

6 juni: Personalen på ett asylboende i Ludvika tvingades tillkalla polis sedan en grupp asylsökande muslimer blivit missnöjda med maten som serverades. De klagade på att maten ”inte var anpassad till ramadan”, och uppenbarligen gjort detta på ett sätt som skrämde personalen. Exakt vad som hände framgick inte av polisens rapport.

7 juni: Det avslöjades att Isa Dare, en 4-årig pojke som av sina föräldrar förts ner till Islamiska staten nu hade smugglats in i Sverige för att få tillgång till den gratis sjukvård som Sveriges regering 2012 beslöt införa för alla illegala invandrare – betalad av svenska skattebetalare. Hans 24-åriga mamma, Grace ”Khadija” Dare är född i London. Hon var gift med den svenske medborgaren Abdul Ghameed Abbas, kallad ”Abu Bakr”, som dog i strid för IS i ett flyganfall i november 2014.

I februari deltog pojken i en IS-film där han syns trycka på av avtryckarknapp så att en bil med fyra tillfångatagna personer sprängs i luften. När han poserade vid bilvraket skrek 4-åringen: ”Allahu akbar!”

Isa Dare

7 juni avslöjades att den brittiska medborgaren Grace ”Khadija” Dare hade tagit sin 4-årige son  till Sverige för att dra nytta av den fria sjukvården. I februari var pojken med i en IS-film där fyra fångar sprängdes i en bil (bilden ovan). Pojkens far, en jihadist med svenskt medborgarskap, dödades i strider för IS.

 

7 juni: Ardeshir Bibakabadi flydde till Sverige från Iran där hans sexuella läggning inte accepterades. Förra året föreläste han på tio skolor i Göteborg, och i en intervju med Göteborgs-Posten berättade han om homohatet som enligt honom är värst på skolor med muslimska elever.

”Alla hade samma mönster, det kändes som att min blotta närvaro provocerade. Jag hade aulapresentationer och då märkte man direkt vilka motsättningar som fanns. ’Fy fan vad äcklig du är’ skrek en elev på Porthälla. Sen sprang han mot mig.”

8 juni: Tre somaliska män i 20-årsåldern som låste in en 14-årig flicka i ett rum och turades om att våldta henne dömdes till mycket milda fängelsestraff – och alla tre slipper utvisning. Två av männen dömdes till två och ett halvt års fängelse. Den tredje, som även döms för narkotikabrott och rattfylleri, fick tre års fängelse. Alla får stanna i Sverige efter avtjänat straff, trots att ingen av dem är svensk medborgare.

9 juni: En 19-årig somalier, som vistas illegalt i Sverige, bet en polisman i armarna i samband med ingripande, men friades av Umeå tingsrätt. Tingsrätten köpte hans förklaring om att han agerat i panik på grund av traumatiska minnen från hemlandet och ”dåliga erfarenheter av poliser i andra länder”.

9 juni: I åratal har svenska medier hävdat att alla som kallar sig ensamkommande flyktingbarn är just barn – oavsett hur rynkiga och gråhåriga de varit. Att många av dem ljög om sin ålder för att få snabbspår till asyl, avfärdades som en rasistisk myt. Nu visar en ny granskning, gjord av Sveriges Radio, att många av dem är vuxna vilket lett till att vuxna män placerats på samma HVB-hem som barn och ungdomar.

I ett av reportagen berättade Irene Sandqvist, enhetschef på socialförvaltningen i Helsingborg, att minst 25 procent av flyktingbarnen är vuxna:

”Vi har haft någon som var gråhårig, då är det uppenbart kan jag säga. Vissa är äldre än personalen och jag ser framförallt en risk gentemot de små.”

9 juni: Tre unga män i 18-årsåldern åtalades för att ha attackerat och under mycket våldsamma former ha rånat en etnisk svensk man i 25-årsåldern utomhus i Norrköping. En av dem, somaliern Abdimalik Hassan Shido, åtalades dessutom för att under knivhot ha våldtagit offret i samband med rånet.

I åtalet står:

”I direkt anslutning till den beskrivna misshandeln har Shido tvingat NN att tåla och genomföra analt och oralt samlag. Tvånget bestod i att Shido fortsatte att uttala dödshot och rikta kniv mot NN och orsakade NN smärta genom att utföra de sexuella handlingarna trots de skador NN erhållit under misshandeln.”

Åklagaren krävde att Shido ska dömas för grov våldtäkt.

10 juni: En kvinnlig anställd på ett HVB-hem i Ystad sa i januari åt ett ”ensamkommande flyktingbarn” från Eritrea att han inte fick spela mer tv-spel. Mannen som påstår sig vara 17 år tog då strypgrepp på kvinnan, och först när en annan anställd på boendet ingrep släppte han sitt grepp.

Trots allvaret i brottet dömdes eritreanen bara till 35 timmars ungdomstjänst och 9 720 kronor i skadestånd till kvinnan.

10 juni: Den kritiserade imamen i Halmstads moské, Abu Muadh, gav en intervju åt Hallandsposten. Han fick då bland annat frågan om varför han sagt att muslimer inte kan vara vänner med icke-muslimer.

Muadh svarade:

”I islam finns skillnad på vän och kamrat. En kamrat kan man till exempel träffa på gymmet eller man kan vara arbetskamrater eller så. Men man kan inte göra det som inte är tillåtet enligt vår religion. Det finns massvis av saker man kan hitta på, till exempel grilla tillsammans, men man kan inte dela religiösa uppfattningar. Man kan inte fira jul eller ramadan tillsammans med en som inte är troende. Det är inte tillåtet.”

11 juni: Afghanen Danial Rahimi, som utger sig för att vara ett 17-årigt ”ensamkommande flyktingbarnanhölls misstänkt för att ha våldtagit ett barn i småländska Bodafors. Efter en månad i häktet åtalades han för att vid flera tillfällen ha tryckt in sitt könsorgan i flickans analöppning, tagit på flickans kön och stjärt, klämt hennes bröst hårt och bitit hårt i både brösten och läpparna. Med våld tvingade Rahimi ned flickan på marken och höll kvar henne där medan han begick våldtäkten. Han slog henne hårt i ansiktet och försökte kväva henne genom att hålla för hennes näsa och mun. Rahimi nekar, men åklagaren har DNA-bevis.

12 juni: Upploppsartade oroligheter inträffade i invandrartäta områden i Kristianstad och Uppsala. I Kristianstad anlades bränder och sten kastades mot räddningstjänstens fordon. I Uppsala pågick upplopp och bland annat attackerades en buss med stenar.

13 juni: Sveriges Television avslöjade att ägaren till Pite havsbad, Tobias Lindfors, gör miljonklipp på sitt avtal med Migrationsverket. I maj anlade en asylsökande kongoles en mindre brand i sitt rum på havsbadet som är en av Europas största badanläggningar och ibland kallas för Sveriges riviera. Under vintern har beläggningen bara varit 25-procentig, men nu visar det sig att ägaren får betalt för 1 300 asylsökande – oavsett hur många som bor där. Migrationsverket har hyrt Pite havsbad i fyra år (undantaget två turistmånader på sommaren) och betalar 240 miljoner kronor för detta.

13 juni: Vid ett upplopp på ett boende för ”ensamkommande flyktingbarn” i Nässjö slogs två kök för flera hundratusen kronor sönder. När upploppet bröt ut backade de två i personalen undan och ringde polisen. Vandalerna slog sönder spisar, kyl och frys, teve-apparater, diskmaskiner, köksmöbler och porslin. De kastade också stolar och skadade fönster och dörrar. Enligt polisen berodde upploppet på ”missnöje med maten”.

13 juni: En 46-årig bosnisk IS-jihadist som anses mycket farlig togs i förvar av polisen i Malmö. Men när han då genast sökte asyl tog Migrationsverket över ärendet – och stoppade utvisningen. Kommissarie Leif Fransson vid gränspolisen var mycket kritisk.

Till HD/Sydsvenskansa han:

”Så fort de här personerna slänger in sitt trumfkort och säger ’asyl’ så öppnar sig pärleporten. Sverige har fått rykte som en säker inkörsport för terrorister.”

Fyra dagar senare meddelades dock att IS-jihadisten efter en rekordsnabb handläggning skulle flygas ut ur Sverige så fort som möjligt.

14 juni: Första åtalet enligt den nya lagen mot terrorresor blev ett bakslag. Attunda tingsrätt friade den 25-årige man som i våras köpte en enkelbiljett till Turkiet, men nekades inträde och skickades tillbaka till Stockholm. I hans resväska hittade polisen skyddsväst, knäskydd och armbågsskydd. Enligt åklagaren var 25-åringen på väg till terrororganisationen Nusra-fronten som bekämpar Syriens president Assad.

Mark Klamberg, docent i folkrätt, sa efter den friande domen till Svenska Dagbladet:

”Om domen står sig är min slutsats är att det blir väldigt svårt att vinna den här typen av mål.”

14 juni: Allt fler svenska poliser lämnar sina jobb. Otrygghet, dåliga löner och missnöje med rikspolischefen Dan Eliasson är några av förklaringarna. Polisernas fackförbund startade därför bloggen polisliv.se för att låta poliser anonymt berätta sina historier – så att svenska folket ska få insyn i hur det är att arbeta som polis.

14 juni: I en granskning från Riksrevisionen framkom det att Migrationsverket spenderade fyra miljarder kronor enbart på boenden till alla de asylsökande migranter som kom till Sverige under 2015. Riksrevisionen menar att kostnaderna kunde blivit mycket lägre om Migrationsverket hade arbetat mer effektivt och systematiskt.

14 juni: En extremt mild dom mot en våldtäktsman från Jemen orsakade upprörda känslor i Mariestad. Maher Al Qalisi överföll en 13-årig flicka, drog omkull hennes cykel, knivskar henne i ansiktet och våldtog henne i en park – ändå dömdes han bara till 18 månaders skyddstillsyn och ingen utvisning. Al Qalisi hävdar att han är 17 år, trots att han enligt sitt pass är 20. Om han hade dömts som en vuxen hade han fått ett långt fängelsestraff. Kammaråklagare Jonas Lövström var besviken:

”Jag har en bestämd uppfattning om att han är över 21 år.”

15 juni: Antalet hot på Migrationsverkets boenden och lokaler har mer än fördubblats sedan förra året – från 94 till 216. Främst rör det sig om hot mot personal eller sökande som beter sig allmänt hotfullt.

15 juni: Lagen säger att inga religiösa inslag ska finnas i den svenska skolan, men i den internationella klassen på Bikupan i Lessebo finns ett bönerum för muslimer. Läraren Veronica Wilhelmsen förklarade för Sveriges Radio hur det kan komma sig: ”De måste få känna att de ska få utöva sin religion här i Sverige och på skolan, annars kan det lätt bli att de inte kommer till skolan.”

15 juni: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) offentliggjorde vilka som fått de statliga bidrag om 212 miljoner kronor de delade ut för 2016. Bidragen ska gå till barn- och ungdomsorganisationer, men förutom kommuner som får pengar för sommarlovsaktiviteter för barn går de flesta bidragen till organisationer som säger sig arbeta med anti-rasism, hbtq-frågor och mot ”islamofobi”.

Den mycket kontroversiella föreningen SFM, Sveriges förenade muslimer, visade sig ha fått över en halv miljon kronor. SFM har gång på gång förknippats med extremism och hat mot homosexuella, men säger att de ska använda skattepengarna för att motverka rasism och intolerans. Terrorforskaren Magnus Ranstorp kommenterade för Dagens Nyheter:

”Jag ser massvis med frågetecken. Vi pratar om en grupp som bjudit in hatpredikanter och vars salafistiska inriktning på många sätt är själva motsatsen till tolerans.”

17 juni: Malmö är en av Sveriges populäraste kommuner för migranter. Här är bostadsbristen akut, men kommunen prioriterar nu de så kallade ”nyanlända svenskarna” och har därförbestämt sig för att köpa in 56 bostadsrättslägenheter åt dem.

Sverigedemokraterna rasade mot beslutet och tycker att det vore bättre att skicka hem en stor andel av invandrarna eftersom de ändå lever i utanförskap.

20 juni: En afghansk familj i Landskrona vägrade att acceptera att deras dotter hade en pojkvän. Så de tvingade henne att gifta sig med en släkting i hemlandet – och rövade under våldsamma former bort pojkvännen. Nu är tre personer åtalade för bland annat äktenskapstvång, olaga frihetsberövande, misshandel och rån. Kammaråklagare Ulrika Ekvall förklarade: ”Motivet till samtliga brott har varit att återupprätta familjens heder.”

20 juni: Europaportalen meddelade att i inget annat EU-land har antalet asylansökningar minskat så mycket som i Sverige. Under sista kvartalet 2015 lämnades närmare 88 000 asylansökningar in och under första kvartalet 2016 endast 8 000 – en minskning med 90 procent. Minskningen beror framförallt på gränskontroller i Sverige och id-kontroller på den danska sidan. Tyskland, som inte infört gränskontroller, har till tvärtom fått fler asylansökningar första kvartalet i år än sista kvartalet i fjol.

21 juni: En 30-årig kvinna anhölls, misstänkt för att ha mördat en fem månader gammal bebis på ett asylboende i värmländska Sunne. Kvinnan är inte barnets mor, men uppgavs ha ”en relation till barnet”. Några dagar senare greps en 20-årig somalier och båda är nu häktade för mord.

21 juni: Miljöpartiet presenterade en handlingsplan som ska se till att de aldrig mer blir infiltrerade av islamister. För att det inte ska upprepas lanserar Miljöpartiet en handlingsplan i fem punkter. Bland annat tar partiet hjälp av forskaren Lars Nicander från Försvarshögskolan som tidigt hävdade att Miljöpartiet infiltrerats. Partiet ska också dra igång en bred värderingsdiskussion om skillnaderna mellan svensk vänsterliberal jämställdhetssyn och islams kvinnosyn.

21 juni: Fyra personer åtalades för attacken mot två ensamma poliser i stadsdelen Hässleholmen i Borås. Cirka 50 personer omringade dem, samtidigt som en knivbeväpnad man smög upp mot dem och knivhögg en av poliserna. Det hela började som en simpel kontroll av en moped, men urartade mycket snabbt när människor strömmade till. En man sparkade den ene polisen i bröstet och en knivhögg den andra. Den kvinnliga polis som knivhöggs sa i förhöret: ”Jag tänker att han går in för att döda mig, det är det han vill.”

22 juni: En 38-årig man häktades i sin frånvaro, misstänkt för att ha mördat en 16-årig flicka som kom till Sverige som ”ensamkommande flyktingbarn” hösten 2015. I mars anmäldes hon försvunnen och i maj hittades hon mördad i ett skogsparti i södra Stockholm. Enligt Aftonbladet är den 22 år äldre mannen flickans make.

22 juni: Trippelmördaren Martin Saliba, som i januari dömdes till livstids fängelse, lämnas inte ut till Sverige från sitt gamla hemland Libanon. En tidig marsmorgon förra året upptäckte en joggare två döda män på marken i Uddevalla och en död kvinna i en bil – alla skjutna på nära håll med flera skott.

Martin Saliba, 22, och hans bror Mark, 23, åtalades. Mark dömdes till livstids fängelse men tingsrätten ansåg inte att bevisen räckte för Martin utan friade honom. Därför var han på fri fot under hovrättsförhandlingarna. Sista dagen dök han inte upp, så när livstidsdomen mot honom kom blev han internationellt efterlyst. Nu är han alltså lokaliserad till Libanon. Där lever han som en fri man eftersom Libanon inte lämnar ut sina egna medborgare.

23 juni: Fyra män och en kvinna, samtliga syrier, åtalades vid Sundsvalls tingsrätt för att i mars ha kidnappat en man, grovt misshandlat och utsatt honom för ett grovt sexuellt övergrepp. Mannen övermannades vid en parkeringsplats och kördes sedan runt i en bil i tolv timmar. Vad som låg bakom kidnappningen är ännu oklart, men enligt uppgifter till lokaltidningarna kan det röra sig om affärer mellan offret och gärningsmännen. Åklagaren har yrkat på utvisning.

26 juni: En 20-årig kvinna hittades död på ett asylboende i Jönköpings län. En 24-årig man har anhållits misstänkt för mord. Mannen har gjort vissa medgivanden och enligt hans advokat var motivet ilska över otrohet.

26 juni: Östersundspolisen meddelade att de många sexövergrepp som drabbade stadens kvinnor i februari-mars framför allt begicks av ”asylsökande ungdomar”. När våldtäktsmännen härjade som värst gick polisen ut och varnade kvinnor för att gå ut ensamma på kvällar och nätter.

Polischefen i Jämtland, Stephen Jerand, sa till Östersunds-Posten:

”När vi tar emot människor på flykt är det viktigt att tidigt informera om vilka spelregler som finns i Sverige och att kvinnorna också omfattas av det.”

26 juni: En 25-årig afghan anhölls för mordet på sin 22-åriga fru på ett asylboende i Mariannelund. Mannen ska själv ha rusat ut på gräsmattan och skrikit att han strypt sin hustru till döds. Paret hade ett barn på tre år.

27 juni: En muslimsk man gick till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. Han krossade flera fönsterrutor och när poliser kom till platsen befann han sig längst upp i kyrkan och skrek: ”Allahu akbar!” Han försökte sedan attackera poliserna med en träpåk. Mannen är nu misstänkt för grov skadegörelse, eventuellt även hatbrott.

27 juni: Två 24-åriga män med utländsk bakgrund dömdes för flera grova rån mot studenter i Malmö. Flera brottsoffer hölls fångna under knivhot i flera timmar medan rånarna tömde deras bostäder och bankkonton. Mahad Munyo Mohamed som dömdes till 3,5 års fängelse är somalisk medborgare, och Hassan Murtadha Mohammed Hassan som dömdes till fem års fängelse är svensk medborgare.

28 juni: Den hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson lanserade en ny kampanj för att få stopp på tafsande och våldtäkter på musikfestivaler: Armband med texten: ”Tafsa inte!” Armbanden ska delas ut på festivaler och enligt Eliasson ”fästa uppmärksamhet på frågan och uppmana dem som berörs att anmäla”. Med tanke på att polisens nationella operativa avdelning, NOA, så sent som i maj publicerade en rapport där det tydligt framgår att förövarna till 80 procent har utländsk härkomst, fann många det svårt att förstå vitsen med armbanden på svenska.

28 juni: En eritrean som våldtog en svensk kvinna på en toalett i Sundsvall får stanna i Sverige, trots fängelsestraffet på ett år och fyra månader. Migrationsverket anser inte att han kan skickas tillbaka till sitt hemland. Det låga straffet beror på att eritreanen påstår sig vara 19 år.

Text: Ingrid Carlqvist | Läs fler artiklar från Gatestone-institutet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq