Det har sedan i juli 2016 cirkulerat ett rykte på sociala medier och YouTube att Obama under ett tal sagt att USA ska snabba på träningen av ISIL-styrkor, med andra ord terrorister. Skeptiker på nätet hävdar att det är ett falskt rykte, men Vita Huset rättade på sin hemsida talets textutdrag och skrev inom parentes istället in ordet “Iraqi”.

Textutdrag från Vita Husets hemsida med rättningen:

“Meanwhile, we continue to ramp up our training and support of local forces that are fighting ISIL on the ground. As I’ve said before, this aspect of our strategy was moving too slowly. But the fall of Ramadi has galvanized the Iraqi government. So, with the additional steps I ordered last month, we’re speeding up training of ISIL [Iraqi] forces, including volunteers from Sunni tribes in Anbar Province.”

Videokälla: Vita Husets YouTube-kanal

Talets plats och datum: Pentagon, 6 July 2015, “Progress in the Fight Against ISIL”.

Det rättade textutdraget på Vita Husets hemsida: Remarks by the President on Progress in the Fight Against ISIL

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta
Birgitta
Gäst
26 augusti 2016 kl 08:31

När man (USA = frimurarna) bygger sin makt på idel lögner så är det förståeligt att någon groda ibland råkar hoppa ur munnen på makthavare. Strejkade kanske promptern så att Obama inte kunde läsa upp den PK propagandan?

Obama
Obama
Gäst
26 augusti 2016 kl 02:04

Lögnerna börjar spruta ut, inga mer utrymme …;)

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
26 augusti 2016 kl 00:45

“HILLARY CLINTON CREATED ISIS WITH OBAMA!” DONALD TRUMP
https://www.youtube.com/watch?v=z03nKTsIsHg