Det har sedan i juli 2016 cirkulerat ett rykte på sociala medier och YouTube att Obama under ett tal sagt att USA ska snabba på träningen av ISIL-styrkor, med andra ord terrorister. Skeptiker på nätet hävdar att det är ett falskt rykte, men Vita Huset rättade på sin hemsida talets textutdrag och skrev inom parentes istället in ordet ”Iraqi”.

Textutdrag från Vita Husets hemsida med rättningen:

”Meanwhile, we continue to ramp up our training and support of local forces that are fighting ISIL on the ground. As I’ve said before, this aspect of our strategy was moving too slowly. But the fall of Ramadi has galvanized the Iraqi government. So, with the additional steps I ordered last month, we’re speeding up training of ISIL [Iraqi] forces, including volunteers from Sunni tribes in Anbar Province.”

Videokälla: Vita Husets YouTube-kanal

Talets plats och datum: Pentagon, 6 July 2015, ”Progress in the Fight Against ISIL”.

Det rättade textutdraget på Vita Husets hemsida: Remarks by the President on Progress in the Fight Against ISIL


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. När man (USA = frimurarna) bygger sin makt på idel lögner så är det förståeligt att någon groda ibland råkar hoppa ur munnen på makthavare. Strejkade kanske promptern så att Obama inte kunde läsa upp den PK propagandan?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här