Snart kan biltjuvar och personer som försöker åka ifrån polisen stoppas av en elektromagnetisk pulskanon. Tester utförda i ett EU-projekt visar att tekniken fungerar. Både bilar och båtar kan i praktiken stoppas av pulskanoner monterade på polisbilar eller helikoptrar.

Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI) presenterade den 18 augusti 2016 resultaten från EU-projektet SAVELEC som står för “Safe control of non cooperative vehicles through electromagnetic means”. Syftet är att stoppa fordon i samband med polisiära insatser. VIT var en av nio parter från både industrin och universitetsvärlden som inom EU-projektet arbetat med att utveckla tekniken sedan 2012. Prislappen för projektet landade på 3, 3 miljoner euro.

Projektet har undersökt vilken typ av elektromagnetiska pulser i mikrovågsområdet som i korta pulser klarar av att slå ut ett fordons motor. Vissa sensorer i bilmotorer är känsliga för dessa typer av signaler, vilket gör att motorn kan stänga av sig om den tar emot signaler som den inte kan tolka, skriver VTI.

Vapnet kan ersätta spikmattor och pulskanonen kan monteras på polisbilar, men även på en helikopter för att stoppa både fordon och motorbåtar.

VTI skriver att en förutsättning för att pulskanoner slutligen ska börja användas av polisen är att fordon ska kunna stoppas säkert. Här är alla frågor inte besvarade. Det finns mänskliga faktorer och säkerhet som juridiska förutsättningar att ta hänsyn till, förklarar Mattias Hjort, forskningsledare på VTI.

“VTI har i projektet även genomfört beteendevetenskapliga studier i VTI:s körsimulator SIM III i Linköping för att undersöka försökspersoners reaktioner på att få sin bil stannad av en pulskanon, dels för att se hur man agerar, dels för att utröna om det finns situationer då det här verktyget inte bör användas.”

En fråga som uppkommer är om pulskanonen kan stänga av en pacemaker (art.förf. anm).

Projektet har kommit långt i utvecklingen av kommersiella pulskanoner

Tekniker har utvecklat en prototyp av en elektromagnetisk pulskanon som har genomgått omfattande testning bla på fjärrstyrda fordon på testbanor. Stillastående fordon och bilar i rörelse har bombarderats med mikrovågspulser och fordonen stannar. I samtliga fall fungerar tekniken, skriver VTI.

Texten har publicerats i samarbete med Dieseltrim Bilverkstad i Bromma | Foto: Crestock, Fire Brand Photography

Källa: VTI, Elektromagnetisk pulskanon testades på VTI


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Nigel Wells
Nigel Wells
Gäst
28 november 2016 kl 19:37

Jag undrar hur detta EU projekt kan benämnas “Safe” i sin titel.
Denna teknologin är osynlig, hörs inte så den som skjuter märks inte. Den person som ta emot sådana mikrovågs doser kommer att lider direkt eller efter ett tag.
Det är skrämmande tycker jag.
Det finns alltid en s.k “legitimt” sätt att introducera en ny teknologisk uppfinning. Säckert även finanserad med skattepengar. Frågan är ska vår samhället tillåter detta.
Politiker vill inte säger ´nej’ om de ser att det kan ge jobb eller makt. Med en större perspektiv på samhället så är det dags för regeringen att ta tillbaka makten över pengar utgivandet så att det finns mindre pengar i speculations ekonomin och mer skuldfri pengar i omlopp i vår verklig samhället. vore det så skulle många blir lyckligare och några få lite fattigare. Brottslighet skulle inte behövas utföras…. om inte man försöker härma våldsfilmvärlden. Den skulle också kunna förbjudas som våldsindoktrinering, men folket kunde får ett lungnare liv över hela landet även på landsbyggden om alla pengar var statliga kontanter eller e-pengar. Det mesta idag är privat och ett lån tillsamhället. Därför är vi så pressade ned vilket skapa reaktioner.
Det har kommit fram av whistleblowers att kvinnliga protesters som campade i England mot kärnvapen blev bestrålade med mikrovågor, blev så sjuka att de gav upp och flyttade.

Birgitta
Birgitta
Gäst
5 september 2016 kl 12:55

Pulskanonen med mikrovågor har tagits fram och lanseras som en (kul) teknik som kan få stopp på biljakter. Tekniken har även lanserats inom barnkulturen, vars tillämpning kan ses i “Bilar 2” som är en tecknad barnversion på “James Bond”-temat för programmering av våra yngre medborgare.

Pulskanonen är troligen ett delprojekt av mångmiljardprojektet “The Brain Project” som initierats av Obama som knutit skumraskkontakter med kumpaner på EU- och andra samhälleliga nivåer för “touchless torture”. Man börjar lite smått med att införa totalitära tekniker experimentiellt på “brottslingar” för att senare införa samma teknik i mer storskaliga sammanhang på alla fiender till de elitistiska frimurarna/kommunister/socialister/liberaler och andra vänsterextremistiska politiska grupperingar.

På youtube finns filmen “Touchless torture. Target humanity” som beskriver hur man genom olika tekniker kan radera våra minnen och vårt ego, vilket f ö James Bond utsattes för i filmen Spectre.
Några minuter in i filmen “Touchless torture ” medger president Clinton att USA utfört olagliga experiment inom olika samhälleliga fält bl a på sjukhus. Här redogörs också för Projekt S.A.T.A.N. (silent assassination through amplification of neurons) som är en mind-control-teknik med vars hjälp man avlivar vissa måltavlor på en mångfald olika sätt. Projektet kan förklara varför vissa kritiska forskare och andra samhällsmedborgare helt plötsligt råkar ut för någon olycka eller avlider av en hastigt påkommen hjärtattack.

Filmen “Touchless torture” skulle kunna passa in på kommentatorsfältet på flertalet av artiklarna här på Newsvoice. Jag tänker bl a närmast på artiklar om det sk ”klimathotet”, nymarxism, transhumanism, geoengineering och chemtrails som troligen är olika delar i ett illvilligt matrix för kontroll och övertagande av världen och alla dess resurser. För att detta ödesdigra och katastrofala projekt ska lyckas måste man identifiera hoten och undanröja dessa på olika sätt.

Vi behöver nog inte vänta särskilt länge på att makthavarna byter ut användning av pulskanoner mot “biltjuvar” till vanliga hederliga människor som tänker fel dvs är kritiska mot regimens politiska illgärningar av olika slag.

Touchless torture: https://www.youtube.com/watch?time_continue=562&v=NOuMcx8p-7Y

http://www.blacklistednews.com/Scientists_install_%27memories%27_in_DNA_of_human_cells/53639/0/38/38/Y/M.html#disqus_thread

NätvÄrkselev
NätvÄrkselev
Gäst
23 augusti 2016 kl 11:20

Intressant information, som kan vara hälsofarlig att sprida till MarknadEN, om den Marknad som läser mentalt förstår att pulskanon (pulsvapen) med HPM-vågor, även överhettar eller ödelägger Marknadens ENskilt ägda synstavar i ögonen, som vid EN träff överhettar synstavarna och gör MarknadEN blind och TYST på EN tusendels sek.

Hälsar EN drabbad ENskild svensk NätvÄrkselev

Mona Nilsson
Gäst
21 augusti 2016 kl 20:41

De här planerna visar hur sjukt samhället håller på att bli – en teknikdiktatur framhetsad av jakten på nya produkter och ständigt ökad omsättning bland företag samtidigt kombinerat med total avsaknad av objektiv kritisk granskning av ansvariga myndigheter på området (främst Strålsäkerhetsmyndigheten och Arbetsmiljöverket).
Det här är en mycket farlig teknik. Den är inte bara farlig för de som har pacemaker – den är mycket farlig för alla. Elektromagnetiska pulser är vapen. Ett vanligt hjärta styrs av svaga elektriska impulser. Nu tror vissa att ett mänskligt hjärta är mer motståndskraftigt än en bilmotor.
Låt oss alla protestera mot detta vansinne. Hur ska polisen kunna urskilja känsliga personer mot de som kanske har så starkt hjärta att de klarar av att bli stoppade av mikrovågsvapen? I USA och Storbritannien har redan ett växande antal personer dött av polisens nya mikrovågsvapen (Taser) som alltså inte ska döda. Här det senaste offret i GB https://www.theguardian.com/uk-news/2016/aug/18/police-officers-investigated-over-dalian-atkinson-taser-death
“According to Amnesty International, between 2001 and 2008, 351 people in the United States died after being shocked by police Tasers. Our blog has documented another 283 taser-related deaths in the United States in 2009-2014. That means there have been 634 documented taser-related deaths in America.” (fram till 2014) http://electronicvillage.blogspot.se/2009/05/taser-related-deaths-in-united-states.html