Tyska regeringen uppmanar alla medborgare att lagra mat och kontanter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 augusti 2016
- NewsVoice redaktion

SÄKERHETSPOLITIK. Under veckan som gick skrev utländska medier om att tyska regeringen uppmanat sina medborgare att hamstra mat, medicin, energi, kontanter och vatten som ska räcka minst 10 dagar. Civilbefolkningen uppmanas att vara militären behjälplig. En orsak som nämns är det “nya säkerhetspolitiska läget” mellan Väst och Ryssland, men de flesta västliga medier hänvisar till terrorismen.

Reuters skriver att det är första gången sedan slutet på det kalla kriget (det första) som den tyska regeringen kommer med en sådan uppmaning. Regeringen uppger att orsaken handlar om att förbereda Tyskland för en attack eller en katastrof.

Uppgifterna kom ursprungligen från den stora tyska tidningen Frankfurter Allgemeine som hänvisar till ett “civil-defense-strategy document” (på 69 sidor) och det är samma tidning som den avhoppade politiska skribenten Udo Ulfkotte arbetade för. Han hävdar att han var köpt av CIA för att skriva pro-amerikanskt. Av den anledning tror vissa att det är Washingtons agenda som spelas upp.

Läs mer: Mediaprofessor varnar för hur vi styrs av PR och propaganda via media

Tidningen TIME väljer att spekulera i att uppmaningen att hamstra har att göra med flyktingsituationen [och terrorism]. De flesta andra västliga tidningar verkar ha samma uppfattning.

BCC skriver att vissa ministrar i det brittiska parlamentet menar att hamstringsuppmaningen handlar om skrämseltaktik.

The Telegraph skriver:

People will also be urged to keep supplies of medicines, warm blankets, coal, wood, candles, torches, batteries, matches, and reserves of cash in their homes.

The authorities are to boost stocks of smallpox vaccine and antibiotics in case of biological attack, and set up reserves of petrol and oil at 140 locations around the country to ensure a supply for 90 days.”

Den mest allvarliga situationen som det spekuleras om i sociala medier är att hamstringsuppmaningen handlar om att NATO ska starta ett krig mot Ryssland och september månad är ett förslag på start.

På onsdagen den 24 augusti skriver Fortune (text från Reuters) att Angela Merkel godkände katastrofplanen. Västliga medier menar att katastrofplanen verkar handla om att Tyskland förbereder sig inför risken att drabbas av en större terroristattack. Flera tidningar nämner den senaste tidens flykting- eller terroristrelaterade attacker i Tyskland.

Text: NewsVoice

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Har Putin bevisat och förklarat för fler makthavare vem som står för terrorn? Hur den ska tvinga fram politiska beslut.. Avlyssningen av Merkel och andra var väl aldrig en olycklig slump.. Konsten att bryta ett förtroende kan inte göras mer iögonfallande…

  Hur försökte inte CIA mediala slängar åt befolkningen och underrättelseinformation “förgifta” Kennedy inför besöken i Öst… Så att fredliga överenskommelser aldrig skulle ha jordmån.

 • Dollarvigilante anser sig veta att en avgörande false flaghändelse (end of shemita) kommer i slutet på september.

 • Håll i svansen antisvensk:
  … och castoropollux har fortsatt tillstånd att mot hederliga läsare på NV vädra sin unkna felstickade offerkofta.

  • Välkommen med kritik om min “offerkofta” på min blogg istället. Alla som likt du inte tål folk som lyckas och befriar sig från förtryck kan ju lära dig något om du vågar.. annars är det ju fegisen och bitterheten som brukar lyckas sno ihop sina tåtar och ge luft är det överallt annars än där de skulle riskera en konfrontation..

   Att Skattesänkarna lovar livslång fasta kanske du borde försöka inse..

   Du Jonulf som företrädare av organiserad förföljelse och pöbelmentalitet demonstrerar ju en osviklig bitterhet med epitetet svenskfientlighet… Fortsätt bevisa din feghet med att aldrig våga kommentera min person på min blogg.

  • Eftersom bättre fly än illa fäkta ofta är principen som alla åsikters stamtavla för avhundens och misshundens universella karaktär missar man sällan som besviken existens något tillfälle att förbli bekräftelsen..

   Du försäkrar dig själv och dina skällande fränder att förändringen och Gud är samma främmande omöjliga element, åtminstone i din värld.. Lär av en äkta revolutionär istället – Jesus… Fast kan du ens skilja kyrkan från Gud? Oförmågan att skilja Sak och Person verkar vara det som kräver minst poänger..

   Att svansviftandet åt makternas missbruk alltid är omisskänneligt som tassandet runt dess fötter i förhoppning om lite mjölk och få bli struken medhårs är en önskan om att klorna inte syns, vill du gärna tro att både de och tänderna behövs.. Att makterna söker sin bekräftelse i dig kommer du aldrig förstå.

   Inte heller hur du formar stenen till murar åt de tacksamma uppdragsgivarna.. Ammunitionsleveranserna har jag kommenterat på annan plats..

 • Sådant borde väl följas av flera andra alerts och höjda säkerhetsnivåer…

  De senaste valen har ju haft samma konsekvenser på populationen, som en tids fasta som onekligen kännts som svält..

  Med skattesänkningar som illa stekta råa sparvar har ju något mer än luften och särskilt vissa politiker fått vingar..

  Ett slag i luften har aldrig som nu sett ut som ett krig mot välfärden…

  Håll i er svenske. Dårarna i bunkern laddar snart om och floskeln tävlar med fisen i vinden om uppmärksamheten..

 • Det jag inte förstår är varför man ska använda ordet fasta d.v.s. att avstå något. Även om det inte finns tillgång till fysisk mat betyder det inte att det inte finns överflöd. Jag för min del skulle ställa in mitt sinne att fortsätta att ta del av överflöden som finns runt oss men vi ser inte den. “Mat” är nämligen lagrad ljus!

  En episod jag läste någonstans var om en skola under andra världskriget. Där fanns två klasser med två olika fröknar. Den ena fröken hade inställningen på att det fins brist och alldeles för lite mat. Barn i hennes klass var sjukliga och magra. Den andra fröken såg inte brist och var tacksam för det som fanns. Hennes barn mådde väl trots samma livsbetingelser.

  Det sägs att det finns 40 000 människor på jorden som lever av ljus eller Prana. Allt handlar om sinnet och inställning! Rädslan är den värsta energi man kan skapa inom sig. Apropå det ämnet så finns det en artikel här på NewsVoice om den även om jag tycker att den är lite populistiskt skrivet. https://newsvoice.se/2015/04/01/leva-pa-luft-fragan-om-luftarianerna-hanger-i-luften/

  Politiker har alltid brutit löften, vilseled och rent av ljugit! Vad garanterar att 10 dagar!!! räcker? Om det blir mer än 10 dagar? Men vad skapar hamstringen för stämning i samhället? Folk kommer kanske att bete sig elakt mot varandra. Ställ er också frågan om varför vi är ständigt matade i massmedia med hur viktig det är att äta, socker kurvor hit och dit och gud vet vad. Varför? För att skapa desto större hysterin vid brist? Allt handlar om programmering av våra sinnen även ovanstående välmenad rekommendation från den tyska regeringen.

  När tar du makt över ditt eget sinne och programmerar den själv?

 • Svar till Desert Demon. Jag stoppade publiceringen av dina kommentarer eftersom du senaste dygnet plötsligt började bombardera NewsVoice kommentasrfält med rent ordbajseri. Vid en översyn av dina tidigare postningar fann jag ingen anledning att behålla dem eftersom dina kommentarer inte deltog i debatten. Du använde mest NewsVoice kommentarsfält som avsättningsplats för din ilska och…tja… aromatiskt ordbajseri. / red

 • News Voice beståar av en samling fega New Age & censurfittor , den typiske svensken, Hells Angels-prospects, med hårpiska , svarta kläder, låtsas publicera, och sedan raderar, 40-års-duktiga kärrimgar,
  förmodligen spelar ni dataspel,och är tatuerade, på arschlet, halsen in i öronen, värsta fegnollor jag sett, fy fan, stäng ner denna CIA-sajt & Europeiska arbetarpartiet, vilken smörja, jag har gett er några tips, kärringsajt, jag trodde detta flum var avklarat, prettonollor !

 • Ska man fasta ska kroppen och sinnet vara inställd på det. Annars blir det svält. Och kroppar som är extremt toxiska blir rejält sjuka vid fasta. Ska man fasta, vilket är mycket hälsosamt, ska man vet hur, och framför allt hur man ska äta när man väl börjar äta igen.
  Men att se till att vara lite mer självförsörjande skulle vi alla ha tänkt på lite tidigare.
  https://www.youtube.com/watch?v=v3P4OUmJKac

 • Prepper-rörelsen bara växer, spekulationerna runt SHTF-scenarior är i klass med foliehattarnas exorcism, kondensstrimmornas ondska och den trådlösa teknikens tysta hämnare. Alla har varit med sedan de gamla grekerna, demonerna vi frammanar gömmer sig bara i nya skepnader.
  Mitt råd till alla är att låta bli att bunkra burkmat och frystorkat, det är dyrt, dåligt, smakar äckligt och är helt onödigt. Träna på att fasta istället, så behöver du bara bunkra vatten för tio dagar.
  Prepperscommunities diskutera var alla prylarna de behöver för sin överlevnad kan köpas in billigt, mitt tips är att kolla om det finns lite campingutrustning kvar i föräldrahemmet, den användes vanligtvis före charterresornas tidevarv, men numera benämns de gamla campinggrejorna i Preppersammanhang som överlevnadsutrustning.
  Efetr dessa förberedelser kan du med ett sex pack 1,5 liters vattenflaskor från Lidl och ditt lånade Trangia-kök lugnt invänta Ragnarök, Armageddon och De Fyra Ryttarna.
  Lycka till!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *