AlmaNova en ny svensk hälsoportal lanseras idag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 september 2016
- NewsVoice redaktion
Anna Böhlmark, AlmaNova pressfoto
Anna Böhlmark,   AlmaNova pressfoto
Anna Böhlmark, AlmaNova pressfoto

Idag kl 17.00 lanseras AlmaNova den nya hälsoportalen med ambitionen att bli Sveriges största portal för alternativ och integrativ medicin. Det meddelar chefredaktören Anna Böhlmark (th) känd som en av journalisterna som skriver för 2000-Talets Vetenskap. 

Visionen a?r att skapa Sveriges ledande webbplats fo?r alternativ och integrativ medicin, en portal da?r terapeuter och fo?retag mo?ter patienten och da?r vanliga ma?nniskor fa?r tillga?ng till viktig ha?lsoinformation. AlmaNova bjuder även in kliniker och terapeuter att synas.

“Alma Nova o?ppnar upp fo?r den kunskap som a?r erfarenhetsbaserad och ger verkliga alternativ att anva?nda för sin ha?lsa, baserad pa? naturliga substanser, sunda kostval, manuella terapier, men som ocksa? tar tillvara den idag va?xande kunskapen hur man med specifika frekvenser och rytmer kan a?tersta?lla eller sta?rka kroppens inneboende sja?lvla?kande mekanismer”, säger Anna Böhlmark.

AlmaNova arbetar fo?r integrativ medicin

Portalen ska belysa de alternativ som skolmedicinen sta?ngt do?rren fo?r, mer exakt de naturliga och holistiska vägarna till ha?lsa. AlmaNova är öppen för diskussioner och teoretiserande även om det som a?r angra?nsande till hälsa som tex miljöfrågor. AlmaNova ska vara inkluderande.

“Förhoppningen är att stimulera till lo?sningar i framtidsfra?gor.”

I Portalen publiceras även artiklar som granskar samha?llets maktstrukturer inom hälsa och vård samt andra områden och de medel som etablissemanget anva?nder sig av för att vidmakthålla sina positioner inom vården.

Experter bjuds in som kan diskutera aktuella fra?gor och kan ge ra?d om ha?lsa.

ArcanumSkolan 2024

I samband med lanseringen har också dokumentärfilmen ”Silverbibeln” om kolloidalt silver smygpremiär. I dokumentären illustreras vad som hänt kring den omdebatterade hälsoprodukten kolloidalt silver.

www.almanova.eu

NewsVoice redaktör Torbjörn Sassersson är assisterande redaktör på AlmaNova och Sassersson har hjälpt till med att tekniskt bygga portalen.

Chefredaktör Anna Bo?hlmark (1981-) har en master i kommunikationsvetenskap. Hon har arbetat som journalist och dokumenta?rfilmare bla sedan 6 år för 2000-Talets Vetenskap. Anna har bott 14 a?r i Italien och hon talar flytande italienska och a?ven spanska, franska, engelska och kinesiska. Anna driver fo?retaget Pelican Media.

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *