På måndag den 26 september kl 20:00 svensk tid ska NASA avslöja vad de kallar ”förvånande aktiviteter” på Jupiters måne Europa, aktiviteter som upptäckts med rymdteleskopet Hubble.

Enligt NASA:s hemsida kommer presskonferensen att handla om bevis för en underjordisk ocean, eller rättare sagt en ”subsurface ocean” på månen. Presskonferensen sänds direkt via sidan: Nasa.gov/nasalive.

Astronomer och astrobiologer har spekulerat i om Jupiters fjärde största måne, Europa, döljer ett enormt hav av saltvatten under ett täcke av kilometertjock is. Nu verkar NASA vara säkra.

Jet Propulsion Laboratory har tidigare i år meddelat att om det finns ett hav på Europa kan det ha förutsättningar för livsformer.

Text: NewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Många vet sedan länge att NASA inte är till för att ”upplysa” om något, utan till för att dölja verkligheten. Gå inte på deras agenda, där de vill få folk att tro på och prata om dessa saker, att det ska fylla folks medvetande. Hubble finns heller inte som teleskop ”därute”, utan det handlar om ”Sofia”. Det är garanterat så.

    NASA HOAX: Life On Europa?
    https://www.youtube.com/watch?v=rfG_zucThVo

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här