På måndag den 26 september kl 20:00 svensk tid ska NASA avslöja vad de kallar “förvånande aktiviteter” på Jupiters måne Europa, aktiviteter som upptäckts med rymdteleskopet Hubble.

Enligt NASA:s hemsida kommer presskonferensen att handla om bevis för en underjordisk ocean, eller rättare sagt en “subsurface ocean” på månen. Presskonferensen sänds direkt via sidan: Nasa.gov/nasalive.

Astronomer och astrobiologer har spekulerat i om Jupiters fjärde största måne, Europa, döljer ett enormt hav av saltvatten under ett täcke av kilometertjock is. Nu verkar NASA vara säkra.

Jet Propulsion Laboratory har tidigare i år meddelat att om det finns ett hav på Europa kan det ha förutsättningar för livsformer.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
jonulf
jonulf
Gäst
27 september 2016 kl 11:51

Många vet sedan länge att NASA inte är till för att “upplysa” om något, utan till för att dölja verkligheten. Gå inte på deras agenda, där de vill få folk att tro på och prata om dessa saker, att det ska fylla folks medvetande. Hubble finns heller inte som teleskop “därute”, utan det handlar om “Sofia”. Det är garanterat så.

NASA HOAX: Life On Europa?
https://www.youtube.com/watch?v=rfG_zucThVo

Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 september 2016 kl 09:23

NASA’s Hubble Spots Possible Water Plumes Erupting on Jupiter’s Moon Europa

“Astronomers using NASA’s Hubble Space Telescope have imaged what may be water vapor plumes erupting off the surface of Jupiter’s moon Europa. This finding bolsters other Hubble observations suggesting the icy moon erupts with high altitude water vapor plumes.”