NewsVoice har växtvärk och behöver en större server!

publicerad 19 september 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark

Förklaringen till varför NewsVoice blivit så segt att ladda ner och anledningen till att besökare möts av felmeddelandet "databasfel" beror på att NewsVoice blivit för stort för en delad server. Webbhotellet skriver att belastningen är så stor att andra kunder påverkas negativt. NewsVoice måste nu satsa på mer serverkraft. Det betyder högre kostnader, men det är nödvändigt. Det roliga är att NewsVoice växer i populäritet i Sverige.

Webbhotellet Loopia skriver idag till NewsVoice:

"Vår driftavdelning har upptäckt att webbsidan newsvoice.se använder väldigt mycket prestanda. Då sidan för närvarande orsakar störningar på webbservern behöver du göra något av följande:
1) optimera sidan så att den drar mycket mindre prestanda,
2) flytta sidan till en annan lösning, till exempel en VPS."

"Dessa åtgärder behöver göras så snart som möjligt. Då sidan för tillfället orsakar störningar påverkar detta andra kunder. Om störningarna blir allvarligare kan vi tvingas stänga av sidan."

Låt NewsVoice få växa!

Tveka inte att stödja NewsVoice ekonomiskt. Stöd gärna även NewsVoice skickliga skribenter som arbetar dagar och nätter med att skriva artiklar och göra undersökande journalistik. Notera i slutet av artiklarna om skribenterna har en så kallad Swishbox. Sätt in 20 kr eller annan valfri summa. Ge skribenterna motivation att fortsätta arbeta för dig som läsare.

Men just nu måste NewsVoice få ett par större sparkbyxor eller större kostym, hur man nu väljer att uttrycka det. Genom att investera i en dedikerad server eller en sk VPS, blir vi av med all serverseghet och databasfel-meddelanden.

Låt oss utveckla NewsVoice till en folkrörelse, en tidning som skrivs av läsarna. Oberoende journalistik är beroende av läsarna.

Torbjörn Sassersson, redaktör