Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 – Foto: Anna Böhlmark

Förklaringen till varför NewsVoice blivit så segt att ladda ner och anledningen till att besökare möts av felmeddelandet “databasfel” beror på att NewsVoice blivit för stort för en delad server. Webbhotellet skriver att belastningen är så stor att andra kunder påverkas negativt. NewsVoice måste nu satsa på mer serverkraft. Det betyder högre kostnader, men det är nödvändigt. Det roliga är att NewsVoice växer i populäritet i Sverige.

Webbhotellet Loopia skriver idag till NewsVoice:

“Vår driftavdelning har upptäckt att webbsidan newsvoice.se använder väldigt mycket prestanda. Då sidan för närvarande orsakar störningar på webbservern behöver du göra något av följande:
1) optimera sidan så att den drar mycket mindre prestanda,
2) flytta sidan till en annan lösning, till exempel en VPS.

“Dessa åtgärder behöver göras så snart som möjligt. Då sidan för tillfället orsakar störningar påverkar detta andra kunder. Om störningarna blir allvarligare kan vi tvingas stänga av sidan.”

Låt NewsVoice få växa!

Tveka inte att stödja NewsVoice ekonomiskt. Stöd gärna även NewsVoice skickliga skribenter som arbetar dagar och nätter med att skriva artiklar och göra undersökande journalistik. Notera i slutet av artiklarna om skribenterna har en så kallad Swishbox. Sätt in 20 kr eller annan valfri summa. Ge skribenterna motivation att fortsätta arbeta för dig som läsare.

Men just nu måste NewsVoice få ett par större sparkbyxor eller större kostym, hur man nu väljer att uttrycka det. Genom att investera i en dedikerad server eller en sk VPS, blir vi av med all serverseghet och databasfel-meddelanden.

Låt oss utveckla NewsVoice till en folkrörelse, en tidning som skrivs av läsarna. Oberoende journalistik är beroende av läsarna.

Torbjörn Sassersson, redaktör

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ale
Ale
21 september 2016 kl 10:18

Är det bandbredd eller hårdvaran som saken gäller? Många bloggare med stor trafik ställer sin egen server uppe hos webbhotellen. Gäller det hårdvara, så kan man ju bygga sin egen server – det är i inte dyrt.

kk
kk
Gäst
21 september 2016 kl 05:51

Hej,jag ska lämna en donation till newsvoice så att jag bidrar till att showen rullar vidare 🙂

Danne
Gäst
20 september 2016 kl 23:49

Tycker att det låter som om du har vuxit ur dina kläder Torbjörn. Dvs. Om nuvarande leveranatör inte kan leverera? Kan rekommendera Citycloud då jag själv använder dom. Dom kör med openstack vilket är bra för skalbarhet. Dom har också bra pris, men kräver litet mer kunskap från användarna. Det kan ju absolut finnas bättre alternativ, har inte kollat marknaden på ett tag nu.

Tycker f.ö. att det har tagit längre och längre för sidorna att laddas när man besöker NV. Men det går bra till och från, sent på kvällen och tidiga mornar t.ex.

http://www.citycloud.se/pris/

Openstack
http://www.youtube.com/watch?v=Qz5gyDenqTI

Mr.D
Mr.D
Gäst
20 september 2016 kl 20:53

Har du testat någon optimeringsverktyg för WP?
http://www.wpoptimus.com/611/wordpress-plugins-cleanup-optimize-database-improve-performance/
Alternativt flytta dbn till någon molntjänst typ azure eller amazon cloud.