Snowden: USA har tagits över av egenmäktiga myndigheter

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 september 2016
- Torbjörn Sassersson
Snowden

Snowden

Edward Snowden berättar i denna videointervju om varför han bestämde sig för att bli visslare och hur USA styrs. Han nämner “agencies” [NSA mfl] inom USA:s administration som agerar och tar beslut helt utan insyn eller översyn och hur besluten tas utan inverkan av kongress eller allmänhet. 

Sammanställning och fri översättning: Torbjörn Sassersson

Filmaffisch: Snowden (2016) - Oliver Stone
Filmaffisch: Snowden (2016) – Oliver Stone

Övervakningsteknologin är en central företeelse när makten i USA flyttas till dessa “agencies” och effekten är att yttrandefrihet, pressfrihet, personlig integritet och rättigheter fått kliva tillbaka inför en maktapparat som uppger att USA befinner sig i ett krigsliknande tillstånd.

Snowden pratar om en bred nedbrytning av styrelseskicket av USA. Någonstans på vägen upphörde USA:s administration att självkorrigera sig när systemet började tas över av vissa myndigheter som NSA. Det fanns inte heller längre någon möjlighet att rapportera vid denna vanskötsel.

Edward Snowdens liv som visslare är just nu aktuellt i och med Oliver Stones dramadokumentär som nyligen hade premiär, en film som anses vara en mycket korrekt återgivning av händelseutvecklingen kring Edward Snowden.

Lyssna på den mest kärnfulla sekvensen | Lyssna på hela videon (10 min)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Snowden
  • Men USA ÄR ju i förfall, så det är knappast någon rysk propaganda! Obama är en nickedocka och det har han varit från dag ett i Vita Huset eftersom det är oligarkerna som bestämmer i USA och dessa styr organisationer som NSA, CIA m.m. Att man sätter in nationalgardet så fort det blir demonstrationer som de i Charlotte visar hur rädda makthavarna är att det ska sprida sig. USA lever på sin petrodollar och lånekarusell (man har avskaffat industrin till stor del vilket straffar sig) som man går ut i krig för…80% av alla krig efter andra världskriget har startats av USA vilket ju borde man till eftertanke. USA är ett korthus som kommer att lösas upp den dag som Texas, Kalifornien och några andra stora delstater bestämmer sig för att lämna det ruttna liket precis det som sker med EU idag. USA av idag är en av jordens svagaste nationer då ju hela landet är polariserat mellan rika vita, fattiga rednex, svarta, vita, judar och latinos i en enda röra. Ett mångkulturellt haveri som man försöker dölja…(det fungerar inte att sminka upp en gris och klä den, alla ser att det är en gris ändå!) Och det är precis det som MSM-media försöker lura i folk att allt är lugnt i USA trots att det befinner sig på randen till kollaps. De politiska spänningarna är ett tecken på detta och två skurkar som presidentkandidater inger ju inget som helst förtroende för ett politiskt system i förfall som utspelas inför öppen ridå. Beklämmande utveckling!

  • Detta liknar den ryska propagandan om ett USA i sönderfall, här en länk till en artikel om att Obama och Pentagon inte drar jämt.
    I valtider polariseras debatten och politiken men USA är fortfarande världens starkaste nation.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *