Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Snowden: USA har tagits över av egenmäktiga myndigheter

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 september 2016
- Torbjörn Sassersson
Snowden

Snowden

Edward Snowden berättar i denna videointervju om varför han bestämde sig för att bli visslare och hur USA styrs. Han nämner “agencies” [NSA mfl] inom USA:s administration som agerar och tar beslut helt utan insyn eller översyn och hur besluten tas utan inverkan av kongress eller allmänhet. 

Sammanställning och fri översättning: Torbjörn Sassersson

Filmaffisch: Snowden (2016) - Oliver Stone
Filmaffisch: Snowden (2016) – Oliver Stone

Övervakningsteknologin är en central företeelse när makten i USA flyttas till dessa “agencies” och effekten är att yttrandefrihet, pressfrihet, personlig integritet och rättigheter fått kliva tillbaka inför en maktapparat som uppger att USA befinner sig i ett krigsliknande tillstånd.

Snowden pratar om en bred nedbrytning av styrelseskicket av USA. Någonstans på vägen upphörde USA:s administration att självkorrigera sig när systemet började tas över av vissa myndigheter som NSA. Det fanns inte heller längre någon möjlighet att rapportera vid denna vanskötsel.

Edward Snowdens liv som visslare är just nu aktuellt i och med Oliver Stones dramadokumentär som nyligen hade premiär, en film som anses vara en mycket korrekt återgivning av händelseutvecklingen kring Edward Snowden.

Lyssna på den mest kärnfulla sekvensen | Lyssna på hela videon (10 min)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Snowden