Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Syriens bild av Västs proxykrig – Tänk om svenskarna fick uppleva syriernas situation

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 september 2016
- Torbjörn Sassersson
6561161-refugees-crestock-montage
Crestock-montage

Eftersom vi aldrig får höra Syriens egen bild om vad som händer i deras eget land i mainstream media publicerar NewsVoice Syriens perspektiv på Västs proxykrig mot Syrien. Damaskus säger sig även ha bevis för att USA medvetet låg bakom attacken den 17 september mot de syriska trupperna då 62 soldater dödades av USA-bomber och jihadistkulor.

Text: K. Reporter och Torbjörn Sassersson

Syriens representanter i FN ger en bild som vi sällan eller aldrig får del av i den ensidigt USA-partiska rapporteringen i svensk press och public service. Talen tar upp den senaste veckans brott mot vapenvilan, den amerikanska koalitionens bombning av syriska militärer som påstods vara ”ett misstag” av den ledande militära supermakten i världen, USA.

Talet hölls också endast en enda dag efter attacken på FN:s hjälpsändning till den isolerade staden Aleppo. Syriens representant pekar på att det inte är den första gången USA-koalitionen ”av misstag” har bombat Syriska mål. Drygt 200 civila dödades tidigare av USA-bombningar strax utanför Aleppo.

Utrikesministern pekar också på att USA:s utrikesminister anklagade Syrien och Ryssland för att ligga bakom angreppet på FN:s hjälpsändningar med hänvisning till endast ett enda vittnesmål från en syrisk rebell, medan tusentals andra människor i området inte kunde se det bombplan som Kerry därmed påstod skulle ligga bakom attacken och som skulle vara syriskt eller ryskt.

USA-bomber mot syriska trupper

Damaskus säger att de har bevis för att USA låg bakom attacken mot syriska trupper den 17 september nära Deir ez-Zor. Beviset ska bestå av inspelningar som den syriska underrättelsetjänsten snappat upp mellan amerikansk militär och Daesh-terrorister (tidigare kallade ISIS/ISIL).

Läs mer: Damascus has proof US talked to ISIS militants ahead of airstrike on Syrian forces

Händelsen inträffade efter att syriska trupper omringats av terrorister. Trupperna bombades då av amerikanska plan vilket följdes av attacker från jihadisterna. 62 syriska soldater dödades. Enligt Lavrov bad USA om ursäkt för bombningen, men Syrien uppger alltså att bombningen var medveten och skedde i samarbete med terroristerna.

“Washington said that that it hit Syrian troops by mistake and, according to Russian Foreign Minister Sergey Lavrov, offered its apologies to Syria’s President Bashar Assad via Moscow”. – Syrian FM at UN: Bombing of Syrian troops no mistake, US is ISIS accomplice

Syriens utrikesminister Walid Muallem sa under en FN-session i New York att USA har ansvaret för bombningar av syriska trupper. Han säger att USA och Daesh/ISIS är samarbetspartners.

Syrian spokesman

Nej till gasledning igenom Syrien kan vara en av orsakerna till USA:s aggressioner mot Syrien

Bakgrunden till krisen i Syrien är konflikten om en gasledning som USA, Quatar och andra länder har intresse av att dra genom Syrien, men som den syriska regeringen säger nej till, enligt Politico.

Läs mer: Why the Arabs don’t want us in Syria – They don’t hate ‘our freedoms.’ They hate that we’ve betrayed our ideals in their own countries – for oil

Hussein, Gadaffi, Assad – alla ska bort

USA:s ledning har också sagt att Syriens ledare Assad ”måste bort” utan att ge något seriöst skäl till varför han ”måste bort” och varför det exempelvis är mer motiverat att han måste bort jämfört med andra ledare för mer odemokratiska och diktatoriska regeringar, som Saudiarabien.

NewsVoice kommentar – Tänk om svenskarna fick uppleva syriernas situation

Tänk dig att Sverige skulle behandlas på samma sätt som Syrien har blivit behandlat, på grund av att Sveriges regering säger nej till en gasledning genom vårt land.

Tänk dig att främmande länder då sänder in utländska legosoldater och bulvaner som påstås utgöra en revolutionär rörelse mot en odemokratisk, diktatorisk ledning.

Tänk dig att svenska städer bombas sönder, människor dödas i hundratusentals, miljoner svenskar drivs på flykt söderut till Sydeuropa, Syrien, Irak och Nordafrika med bara en kasse av det allra nödvändigaste i handen.

Tänk dig att länder sätter in flygplan som bombar svensk militär som försöker försvara svenskarna mot de utländska terroristerna och legosoldaterna, allt medan Sveriges ledning smutskastas på alla tänkbara sätt samtidigt som de aldrig får möjlighet att bemöta anklagelserna i tongivande medier.

Text: K. Reporter och Torbjörn Sassersson

Relaterat

Lavrov (Ryssland) i duell mot Kerry (USA) i FN:s säkerhetsråd

Syria Rebuffs US Attacks at UN SC Today

West still arming Al-Nusra in Syria, peace almost impossible – Russia’s UN envoy


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq