Jon Rappoport: Kommer Europa upplösas och försvinna?

publicerad 7 september 2016
- Gästskribent
Future city - Wallpaper from Gallery.world

EUROPA. Europeiska unionens öppna dörrens invandringspolitik legitimeras genom att referera till EU:s skuld för historiska koloniala synder, men här kommer en nyhet! Man resa vart som helst i världen, granska vilken nation eller vilket samhälle som helst och finna att någon gång i det förflutna, åstadkom dessa ett stort lidande för någon annan grupp, nation, samhälle eller sitt eget folk.

Text: Jon Rappoport | Översättning/tolkning: Margareta Lundström | Källa: Will Europe crumble and disappear? | Se även Rappoports sajt: Nomorefakenews.com | Bild från: Gallery.world

Jon Rappoport - Bild: eget verk 2016
Jon Rappoport, eget verk 2016

Man kan använda historien för att kräva att alla borde ge tillbaka allt till alla andra. Alla ska ner på knä, gråta och skära tänder och ge bort allt de har. Att uppmuntra skuld för att gripa och behålla makten är en strategi som är gammal som gatan, men dagens generation tycks aldrig ha hört talas om den.

Under sitt korrupta banér utgör EU-unionen en gigantisk välgörenhetsinrättning, en mottagningsavdelning för vågor av invandrare som av någon anledning vill komma och bosätta sig där. Europas tidigare briljans och innovationskraft har förvandlats till en myt. Rädda alla – en omöjlig uppgift- står det på agendan. Men, Europa som humanitär Messias är inget mer än ett stycke propaganda.


Själva avsikten är att ta död på enskilda europeiska länder och deras traditioner. Men detta tillåts inte att diskuteras.


EU är uppfyllelsen av olika överordnade planer. En kontinent under en regering och en ekonomi. I stället för att erövra med vapen är strategin deltagande och omhändertagande – det bästa för de flesta.

Gör en lista över de stora europeiska konstnärerna, innovatörerna under de sista 10 decennierna. Deras namn är nu irrelevanta. Det är ett fascistiskt att åberopa dem. De är bara distraktioner från det moderna korståget: Att rädda hela världen. Ge upp allt i det uppdraget. Utopisterna är på gång igen. De propagerar för sina fantasier för de godtrogna, medan man planerar hur man gör sin järnhammare större. Inte undra på att den romerska kyrkan är med på noterna.

Den globala medborgaren är en artefakt. Det är ett tankefel av en förvirrad byråkrathjärna. Med Kalle Anka slagord, är man beredd att köra på och köra över och rädda det ena och det andra. De som är unga tror att de upptäckt “den verkliga vägen till frälsning” som ingen någonsin har tänkt på tidigare och Europeiska unionen är den förlängda moderna “Kristus gestalten”.

Denna dröm om ett enat Europa är inte ny. Män vi annars anser vara lysande har utropat det som “lösningen”.

James Joyce: “Om Irland skall bli ett nytt Irland måste hon först bli europeisk”. 

Winston Churchill: “Om Europa en gång förenades i sitt gemensamma arv skulle det inte finnas någon gräns för lycka, välstånd och den härlighet som dess 300 000 000 eller 400 000 000 människor skulle njuta av”. 

Victor Hugo: “Inga fler gränser! Rhen för alla! Låt oss bli en republik, låt oss bli Europas förenta stater, låt oss bli den kontinentala federationen, låt oss bli europeisk frihet, låt oss bli universell fred! 

Men hur lätt det är att förutse det VERKLIGA resultatet av denna vision, att veta att det placerades i händerna på företag, regeringar och bankmaffiabossar.

Det primära för en fransk medborgare, tysk medborgare och brittisk medborgare är inte att “älska varandra”. Deras bestämmelse är inte att smälta ihop i en enda ostklump.

Under hela Europas historia, trots krigen och blodet, har mitt i allt detta stora män och kvinnor framträtt. De har förmedlat frihet och nya idéer. De var bortom föreställningar om nationalitetsgränser, men det betyder inte att de var paneuropeiska.

De strävade inte efter att bygga ett politiskt system för kontinenten. De exemplifierade befrielse av och för individen.

Att döda Europa är en globalists dröm, reducera Europa till en välfärdsstat tömd på all strävan. Styr den som en polisstat för att sist och slutligen åstadkomma de arbetande människornas paradis.

I slutet av 1700-talet, var USA:s främsta utrikespolitiska regel att undvika Europa med dess hemliga allianser och krig, men i framväxten av den amerikanska republiken blev det Europa som erkändes först, där grunden för individuell frihet byggts upp.

Vad Europa uppnått i detta avseende, var ingen tillfällighet. Det var resultatet av seklers strävan, men nu är Europas ledare fast beslutna om att kasta bort allt detta, att begrava historien som om den aldrig hade funnits. Om det finns någon allians mellan Amerika och Europa nu bör den baseras på den ursprungliga visionen om individuell frihet. Denna relation måste återskapas.

Under de tunga toppstyrda nationella regeringarna i Europa och under den massiva EU-byråkratin som sitter på toppen av regeringarna, är budskapet till Europas befolkning klar: se rakt fram, håll dig till ditt, avvik inte och samla så många statliga förmåner som du kan. Överlåt din individuella makt till kollektivet och gläds åt det faktum att ditt bidrag till det hela ÄR en ädel handling – eftersom det är kollektivet som är huvudpersonen.

Är de så? Minsta barn kan genomskåda denna plan på ett par sekunder.

Den som tror att hela orsaken till att Europa öppnar sina dörrar till bred, obegränsad migration är betalning för tidigare koloniala synder som begåtts i andra delar av världen, bör ta en titt på Angela Merkel, en av de främsta förespråkarna för obegränsad invandring. Tror man verkligen att hon försöker att sona för det förflutna? Hon är en agent för globalismen. Hon genomför dess agenda.


När väl en stark bred toppstyrd nationell regering tagit makten, är det ett enkelt steg att införa en ännu högre nivå av kontroll i det här fallet, EU.


Varför inte? Medborgarna har redan tvingats att acceptera ett enväldigt styre från ovan. Det är bara att lägga på ytterligare ett lager. Få människor kommer att märka det. Det är bara mer av samma. Människorna kommer att fortsätta att tro att de får fantastiska godsaker gratis, även när de betalar högre skatter. Övergången från fri individ till medborgare är en självklarhet och medborgare tänker så småningom på sig själva som delar av en helhet. Massiv propaganda försäkrar dem att denna uppfattning är av Gud given. Detta är vad världsordningen vill. Detta är världsordningen.

Det skulle vara intressant att göra en undersökning på gatan, baserat på följande påstående:

“Vi får folk att skriva under en petition för att eliminera ordet INDIVIDUELL, eftersom behoven är att alla skall komma först, eftersom vi måste tänka på vad som är bra för alla…”

Hur många människor skulle hålla med om detta?

Europa håller på att bli en skugga av sitt forna jag. Den forna har mindre och mindre inflytande, eftersom färre människor minns eller förstår vad det var, vad det betydde. Detta är ingen tillfällighet. Utbildning blir ett verktyg för att glömma.

Vi behöver sökande till universiteten för amnesi [minnesförlust].
Alla är välkomna.

Shakespeare? Bach? Goethe? Mozart? Raphael? Rembrandt? Degas? Yeats? Vilka var de? Vem bryr sig? Vi har andra problem nu. De enda som kan lösa dem är våra ledare. Vi behöver mer jämlikhet. Vi måste se till att alla är lika .

I det forna Sovjetunionen, om man bodde i ett hyreshus där sopor samlades och stank på trappan, lämnade du det där, eftersom din granne, som bor i byggnaden mitt över, också hade skräp på sina trappor. Om du tog bort din, skulle grannen komma i en i en sämre dager. Dit är Europa är på väg.

John Locke? Albert Camus? Rimbaud? Cezanne? Jane Austen? Är de EU-kommissionärer?  Gör de ett bra jobb?

Om det framgår att person A kan läsa, och person B inte kan, har personen A en orättvis fördel, som han vunnit genom ett illegitimt privilegium. I stället för att person B lär sig läsa, kommer det att vara smidigare att göra person A:s fördel meningslös. Hur kommer detta att ske? Genom att konstruera en framtid där ingen behöver läsa. En tung toppstyrd byråkrati kommer alltid att kunna presentera en generaliserad lösning.

Varför, skall till exempel, de skandinaviska länderna ha sina egna språk? Detta skapar ju bara hinder, men införandet och undervisningen av ett nytt språk är ett problem. Lösningen? Skapa en framtid där språket knappt är nödvändigt. Hälften av medborgarna kommer att ordna och styra livet för den andra halvan genom knapptryckningar. Hur ser den planen ut? Det kommer EU så småningom att räkna ut.

EU kommer att införa ett nytt penningsystem. Varje boende på kontinenten får en grundinkomst. Hen kan använda sin digitala kredit enligt egen önskan. En klocka ringer i någon butik eller på någon hemsida när en persons kreditkonto står på noll. Och när nog med nollor har uppnåtts uppstår upplopp och människor kommer att kräva ytterligare inkomster. Deras önskemål kommer att beviljas, så länge de inte lämnar sina hem efter 20:00.

Alla européer kommer på ett eller annat sätt, vara direktanställda eller som entreprenörer att arbeta för EU. Naturligtvis kommer arbetet definieras som: Vad som helst vad du kan komma undan med. Eftersom ingen kommer att bry sig.

Det finns ingen algoritm som kan förutsäga den exakta tidpunkt då européerna fått nog, men det finns ett sådant ögonblick. Vid den tidpunkten kommer ett stort antal människor tt börja komma ihåg att Europa en gång hade sin storhet och de kommer att föreställa sig ny storhet som kommer att knäcka pelarna och fundamentet för EU. Detta kommer att markera återkomsten av individen.

Men varför vänta? Vänta på vad?

Text: Jon Rappoport – Översättning/tolkning: Margareta Lundström | Källa: Will Europe crumble and disappear?


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Europa
Stöd NewsVoice 2024
 • EU som började som ett fredsprojekt är på väg att bli ett fiasko. Mycket tack vare USA:s inkompetens att förhandla fram hållbara och rimliga avtal med Kina och Indien och få till ett “stabilt” avslut av oljan som en makt att räkna med så att säga. EU ledarna med Tyskland i spetsen har nästan alltid varit handlingsförlamade likt efter Marshall planen. Frankrike och Italien är som “Manuel” i faulty towers där man fattar noll kring utvecklingen och framtiden kring hur EU ska. . . . .

  Och må jag våga ta orden ur min mun utvecklas och kunna klara sig ekonomiskt för de framtida projekten när man går in i 2100 talet med början 2050. Från 2020-2050 talet är det svåra testet som EU har inför sina händer och fötter. Nu kan jag knappast tänka mig att EU överlever som flagga framtill 2050.

  För USA:s del är det make it or break it sägs det lite varstans. Kina och Indien blir allt starkare och ett USA där man har svaga ledare med STORA problem inför framtiden. Annars är det lätt att “Vita Huset” snart blir det till en film kring “Idiocrazy part II”!

  Framtiden ser ut att bli mycket spännande! Nästan lite väl spännande när vi får se utveckling globalt med antingen en konstant hög arbetslöshet med nivåer kring +20-35% (Elysium) eller att vi får till ett riktigt globalt avtal kring handeln etc?

  Den som lever får se . .

  Tack för ordet!

 • En magnifik dystopi av en magsur Jon Rappoport, denna lägesrapport från vårt historityngda Europa skiljer sig ordentligt från den som förmedlas av TV:ens stesolida morgonsoffa. Jag vill se författaren i roller som TV-kock, Ernst Kirchsteiger och julvärd på TV1 det skulle friska upp i vårt folkhems melankoliska välfärdsdrömmar.

  • Fast han låtsas inte om att det är anglosaxerna/CIA som skapat detta EU för att underlätta dess underkuvande.
   Och det är uppenbart att anglosaxerna är EUs fiende om man är vaken idag.
   Britternas inflytande över USA var orsaken till fördumningen där och anglosaxernas inflytande över EU är orsaken till fördumningen där.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *