Paul Craig Roberts: Amerikanerna är dödströtta på korruption, Clinton och massmedia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2016
- NewsVoice redaktion
Uncle Sam
Uncle Sam
Bild: Uncle Sam eller Uncle Scam?

Paul Craig RobertsDet har nått mig från Washington att FBI har återupptagit fallet mot Hillary. Det gäller hennes brott mot USA:s nationella säkerhetsprotokoll. Det beror inte på grund av innehållet i de nya e-mailen, utan eftersom väljarstödet för Trump verkar vara överväldigande, medan Hillary har avbrutit sina framträdanden på grund av oförmågan att uppbåda en folkmassa. Folkomröstningar försätter FBI i en pinsam situation för sitt korrupta godkännande av Hillary. Byrån agerar nu för att rädda sitt eget ansikte.

Text: Paul Craig Roberts (originalartikel) | Översättning: Pia Hellertz (piahellertz.com)

Jag vet inte själv vad jag mer exakt ska tänka om detta. Efter att själv ha varit på toppen av Washingtons hierarki under ett kvarts sekel, har jag sett många felaktiga domar. Under en tid hade jag makten att stämma CIA och kunde då informera president Reagan om att CIA hade vilselett honom. Han noterade detta och fortsatte med sin politik för att avsluta det kalla kriget mot Sovjetunionen.

I andra frågor har jag haft fel, eftersom jag antog att det fanns mer integritet i regeringen än vad som faktiskt existerar.

Men FBI-chefen Comey skulle inte ha behövt återuppta fallet mot Hillary bara för att några nya komprometterande e-mail dök upp. Efter att ha avfärdat andra komprometterande bevis, kunde dessa e-postmeddelanden också ha passerat obemärkt.

ArcanumSkolan 2024

Problemet för FBI, som en gång var en betrodd amerikansk institution, men inte längre är det, är att det inte längre finns någon tvekan om att Donald Trump vinner folkets val till presidentposten i USA. Hans framträdanden är så otroligt välbesökta att tusentals avvisas av lokala brand- och beläggningsföreskrifter. Däremot har Hillary minskat sina framträdanden, eftersom hon inte drar mer än 30 eller 40 personer.

Amerikaner är dödströtta på de korrupta Clintons och korrupta amerikanska medier. Clintons är så fullständigt köpta och betalda av oligarkin att de kunde satsa mer än Hollywood på sin dotters bröllop. De betalade 3000,000 USD för händelsen.

Men jag tror inte att man ska underskatta oligarkins makt. När jag var det amerikanska finansministeriets statssekreterare upplevde jag oligarkins makt. Om jag inte hade fått stöd av presidenten i USA, skulle jag ha förintats.

I själva verket försöker oligarkin fortfarande förinta mig.

Möjligen är Trump, vilket hans fiender påstår, bara en likadan bluff som Obama, som vilselett väljarna, men Trump angriper oligarkin så starkt att det är svårt att tro att Trump inte är sanningsenlig. Trump ber om en kula som John F. Kennedy, som Robert Kennedy, som Martin Luther King, som George Wallace. I Amerika förintas dissidenter.

Trump är emot röstningsmaskiner eftersom han inte har någon kontroll över dem. Om det inte finns några oberoende vallokalskontrollanter, kan Trump lätt bli bestulen på valet, eftersom förhandsröstningsskandalen i Texas indikerar att de elektroniska maskinerna gav Trumps röster till Hillary. Det “tekniska felet” gav [omvänt] inte några av Hillarys röster till Trump.

Jag tror att om rösterna för Trump blir så överväldigande, så kommer röster att bli stulna i elektorsvalen. På grund av avsaknad av sann rapportering av presstitutes, så vet jag inte vilken effekt det iscensatta valet av Hillary skulle få på väljarna. Eventuellt kommer amerikaner att bryta sig ur Matrix och gå ut på gatorna.

Jag tror att Hillary i Ovala rummet skulle övertyga ryssarna och kineserna om att deras nationella överlevnad kräver en förebyggande kärnvapenattack mot den galna, vansinniga regeringen i Förenta staterna, som i sitt komplett narcissistiska tillstånd som enligt Hillary och Obama är ett “exceptionellt, oumbärligt land” som har befogenhet av historien att tvinga sin vilja på världen. Denna galna amerikanska agenda är inte något som Ryssland och Kina kommer att acceptera.

Här talar Donald Trump [28 okt 2016] inför amerikaner med ord som amerikaner har väntat för att höra:

Jag håller inte med Trump i många frågor, men det amerikanska folket gör det. För mig och för världen är det viktigast att Trump betonar betydelsen av fred med Ryssland.

Hotet om kärnvapenkrig gör alla andra problem irrelevanta.

Om Hillary installeras av oligarkin – detta är ett ord som använts av tidigare demokratiska presidenten Jimmy Carter som sade att USA inte längre är en fungerande demokrati, utan styrs av en oligarki – så kommer kriget med Ryssland och Kina att vara över oss.

Efter 15 år härjar talibanerna och ISIS fortfarande i Mellanöstern, trots de ansträngningar som den amerikanska “supermakten” gör. Om den är oförmögen att besegra några lätt beväpnade talibaner efter 15 år, vilka framtidsutsikter har då det försvagade USA att vinna en konflikt med Ryssland och Kina? Ingen alls.


uncle_sam_needs_that_extra_shovelfulUSA har haft en hel generation av personer som är födda i krig vars syften är oförklarliga. Varför dessa krig? Varför denna ändlösa slakt av kvinnor och barn och ändlösa kolonner av flyktingar som översvämmat hela Europa i en desperat sträva efter att undkomma Washingtons krig och strävan efter världsherravälde.


Varför hör inte idioterna i Washington när Rysslands president säger att:

“Ryssland inte längre kan tolerera sakernas tillstånd som Washington har skapat i världen.”

Washingtons orättfärdiga arrogans, …kommer sannolikt att förstöra livet på jorden. Ingen större fara för livet föreligger än Washington. Vi får hoppas att Trump kan rensa ut Augiasstallet.[1]

Text: Paul Craig Roberts (originalartikel) | Översättning: Pia Hellertz (piahellertz.com)

[1] Enligt myten ägde han stora boskapshjordar och mycket stora stallar, som inte rengjorts på mycket lång tid. Härifrån kommer begreppet augiasstall såsom benämning på något som är vanvårdat och som kräver omfattande uppstädning eller omorganisation.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • När någon skriver så här:
  ‘I andra frågor har jag haft fel, eftersom jag antog att det fanns mer integritet i regeringen än vad som faktiskt existerar.’
  Vilket kan utläsas som: ‘Jag har alltid rätt om det inte inte uppfattas så beror det på andra.’
  Fortsätter med: ‘Clintons är så fullständigt köpta och betalda av oligarkin att de kunde satsa mer än Hollywood på sin dotters bröllop. De betalade 3000,000 USD för händelsen.’
  Bröllops kostnaderna får anses som mycket modesta med tanke på att brudgummen kommer från en mycket förmögen judisk släkt där historier om både politik, storfinans och bedrägeri finns.
  I artikeln blir det massor av ogrundad förtal och mot slutet rena domedagsvisioner, fortfarande har Hillary bästa oddsen så antingen är det fel på artiklar som denna och alla andra förtalskampanjer eller också längtar spelbolagen efter att förlora enorma pengar?
  Varför är det så populärt med missnöjespolitik? Sedan Glistrup i Danmark med det pompösa namnet Fremskridtspartiet har vi upplevt Ny Demokrati och nu SD, det bara i Norge med Fremskrittspartiet, känns namnet igen, som de har kommit i regeringsställning till priset av sjunkande väljarsiffror. Missnöjespartier kan, per definition, inte sitta vid makten för då kan de inte vara ett missnöjesparti. Så varför skulle amerikaner, vars intresse för politik är mycket större än svenskars, rösta på missnöjespolitikern Trump?
  En amerikansk bekant skrev till mig att han röstade på Trump ‘…because he will make America great again… ‘ vad nu det betyder?

 • Det påstås ibland att Trump inte använder telepromter, men det har han börjat göra, precis som Obama. Trump verkar samtidigt klara av att tala spontant, bättre än Obama.

  Jag drog rött runt de två telepromter Trump använder i videon som Craig länkade till. I just denna bildruta verkar Trump titta rakt på nr 2.

  Telepromtern är en glasskiva [förmodligen plast] på vilken texten projiceras från en projektor [skärm] som ligger vertikalt under skivan.

  trump-telepromter

  telepromter

 • En ovanligt vis man Paul Craig Roberts! Och det som egentligen är det mest beklämmande…han vet vad han talar om eftersom han varit med, till skillnad från s.k politiska experter på fulmedia. Han ger en skrämmande bild av en nation som kapats av oligarkerna och som håller på att ruinera USA precis som oligarkerna i Ryssland gjorde under Jeltzin innan Putin blev vald. Och oligarkerna i USA är livrädda att Trump blir deras nemesis och gör upp räkningen med dom precis som Putin gjorde i Ryssland.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *