Läkare varnar för Rosa bandetkampanjen – Pengarna går till industrins kassakistor

publicerad 19 oktober 2016
- av NewsVoice
Dr Véronique Desaulniers - Video: iHealtTube

Läkaren dr Véronique Desaulniers varnar för Rosa bandetkampanjen som syftar till att samla in pengar till cancerforskning. Hon menar att kampanjen inte har åstadkommit något vettigt för att minska cancerriskerna. Istället går endast pengarna till läkemedelsindustrin och till ännu mer riskabel kemoterapi.

Industrin startade Rosa bandetkampanjen

Rosa bandetkampanjen startades av läkemedelsföretag och är inte inriktad på att förebygga cancer som bättre näring och motion och för att minska förekomsten av cancerframkallande miljögifter och gifter i maten.

Läs mer på Canal Second Opinion

Det Rosa Bandet, en attraktiv kommersiell symbol