US Peace Council: Massmedierna är en del av det psykologiska kriget mot Syrien

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 oktober 2016
- Torbjörn Sassersson
Alfred Marder, 2016 - US Peace Council - Foto: FN

US Peace Council avslöjar under en presskonferens i FN att amerikansk propaganda styr uppfattningen i Väst om kriget i Syrien. Allmänheten utsätts för en massiv propaganda som handlar om att Syriens regim ska uppfattas som ond. 

Alfred Marder som är ordförande i US Peace Council och Henry Lowendorf, medlem i styrelsen på US Peace Council och chef för den syriska delegationen samt ytterligare personer från US Peace Council avslöjar i FN i augusti 2016 att organisationen har besökt Damaskus och där fritt från västmediernas förvrängningar konstaterar att amerikansk press medvetet förvirrar omvärlden.

“Kampanjen att förvirra det amerikanska folket har varit intensiv och det är vårt mål att försöka kasta ljus [och] förståelse [över situationen] som kanske kan leda till att det amerikanska folket kräver ett slut på [den amerikanska] interventionen [i Syrien].” – Alfred Marder

“Vi kämpar mot en massiv propaganda som har demoniserat den syriska regeringen, demoniserat dess ledare,  ansträngningar som inlett alla andra interventioner som USA har gjort under många decennier med avsikten att övertyga folk om att störta en regering av “humanitära” skäl …” – Henry Lowendorf

Panelen redogör för att samma mönster utspelar sig vid varje amerikansk invasion. USA demoniserar alltid ledarskapet för att rättfärdiga interventioner (läs: invasioner, destabilisering och maktövertagande).

ArcanumSkolan 2024

NewsVoice kommentar

Eftersom svenska massmedier imiterar de amerikanska mediernas uppfattning om Syrienkriget och negativa bild av Syriens regering inklusive Assad så vet vi att svenska MSM är en del av den amerikanska propagandan och därmed en del av USA:s psykologiska krigföring med avsikten att minska motståndet mot Washingtons försök att ta kontrollen av landet.

Text: Torbjörn Sassersson

Se hela den 49 minuter långa videon

Källa: UNmultimedia.org/avlibrary/asset/1688/1688742/

Talare

  • Ambassador Bashar Ja’afari, Permanent Representative of the Syrian Arab Republic;
  • Alfred Marder, President of the US Peace Council;
  • Mary Compton, Member of the Executive Board of the US Peace Council;
  • Henry Lowendorf, Member of the Executive Board of the US Peace Council, Head of the Syria Delegation;
  • Joe Jamison, Member of the Executive Board of the US Peace Council, Member of the Syria Delegation;
  • Madelyn Hoffman, Executive Director of New Jersey Peace Action, Member of the Syria Delegation;
  • Donna Nassor, Professor and Lawyer also part of US Peace Council   

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq