Ovetenskaplig rakning med mystisk energimassage måste stoppas

publicerad 23 oktober 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Mystisk ovetenskaplig rakning

EVIDENSBASERAD HUMOR. En indisk rakare som ger mystisk ovetenskaplig rakning och massage har avslöjats. Folkhälsomyndigheten, svenska journalister mot allt alternativt och skeptiker larmar nu allmänheten för att låta sig rakas av denne indiske man.

Artikeln har uppdaterats kl 11:45, 23 okt 2016

Den militanta Expressenjournalisten Anna Bäsén känd för att filma alternativare med dold kamera har försökt filma en rakning, men indiern har avvisat Bäsén med motiveringen att hon inte var tillräckligt hårig. Mannen menar även att han med sitt inre öga kunde se att hon hade en dold kamera i handväskan, enligt en obekräftad sida på Facebook.

Anders TegnellFolkhälsomyndigheten ser allvarligt på denna typ av ej evidensbaserad rakning, men efter att myndigheten utrett aktiviteten internt har man beslutat att inte införa tvångsrakning i Sverige med rakare ackrediterade av Socialstyrelsen.

Ovetenskaplig rakning kan dölja dold sjukdom

Olivia Wigzell, GD på Socialstyrelsen - Pressfoto
Olivia Wigzell, GD på Socialstyrelsen – Pressfoto

Olivia Wigzell som är generaldirektör på Socialstyrelsen menar ändå att risken finns att den som låter sig rakas ovetenskapligt kanske inte vill acceptera Landstingets evidensbaserade vård eftersom personer kan uppfatta sig som friska trots att de har dolda sjukdomar. Ovetenskaplig rakning kan kamouflera allvarliga symptom, menar hon.

Trots att den indiske rakaren har identifierats och att man vet att han fortsatt sin aktivitet i bla Rinkeby har inte polismyndigheten kunnat gripa mannen för olaglig rakning på grund av ett svart hål i lagstiftningen.

“Vi har helt enkelt ingen möjlighet att i nuvarande läge anhålla mannen”, säger åklagare Lise Tamm som internationellt kartlägger olaglig rakning och mystisk massage.

Lise Tamm säger att personer som rakats kan uppge att de kränkts och att den nya kränkningslagstiftningen i Sverige är ett hinder för att stoppa alla former av alternativa metoder som existerar. Den rakade kan hävda att denne kränks om någon påstår att rakningen var ovetenskaplig även om den var skön.

Statsminister Stefan Löfvén som nyligen tillsammans med vapenförsäljaren Marcus Wallenberg besökt Saudi för att planera för en ny vapenfabrik för Wallenberg i samarbete med FOI, uppger enligt obekräftade källor på Säpo att han är inspirerad av alla halshuggningar han fick se i Saudi och att dessa ska ha renderat idéen om att iscensätta false flag-rakningar där “halsar skärs av” av upphetsade indier.

På det sättet ska all ovetenskaplig rakning kunna stoppas eftersom rakningarna då faller under brottsbalken.

Detta dementeras dock av Peter Wolodarski som numera infört evidensbaserad journalistikDagens Nyheter efter att han utsetts till Årets Förvillare. Han säger till NewsVoice att detta endast är en konspirationsteori som fått spridning i sociala medier.

NewsVoice talade med en nyrakad man från Sollentuna. Han säger att rakningen han fick var fantastisk och att han känner sig allvarligt kränkt av påståendet att rakningen var ovetenskaplig.

“Rakningen var jävligt vetenskaplig. Även energimassagen var det därför att jag tycker det och det kan ingen ifrågasätta”, säger mannen.

Text: Torbjörn Sassersson – Disclaimer: denna artikel är endast evidensbaserad humor. Ansvarig utgivare har därför inget ansvar för emotionella reaktioner i läsaren. NewsVoice tar inte heller ansvar för att artikeln kan ha inspirerat till mystisk massage eller ovetenskaplig rakning i hemmet. Vi tar inte ens ansvar för om du blivit kränkt av den underbara rakningen i filmen om du tex skulle sakna kroppsbehåring.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Va häftigt!
  När jag bodde i Kina gick jag ofta och fick huvudmassage, jag saknar det mycket.
  Denne Indier verkar vara något i hästväg.
  Kanske man kunde få en distanshuvudmassage av honom?
  Vet du om han ger distanshuvudmassager?
  Häftigt i alla fall!

 • Vid analys av kroppshår har man ju kommit fram till att hårtillväxt är ett renings- och andningsorgan som rensar. Då lär man kanske behöva helande massage efter rakning för att inte gifter ska samlas och lagras i kroppen. När ska socialstyrelsen tillförordna en rak ombudsman? Detta för att få fart på alla krokiga mål som lär komma när rakstugor utan certifiering blir populära. Vem blir först med varumärket Rak Massage?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *