Hur lågt ska SR sjunka med under-bältet-journalistiken?

Visa lite egna "balls", Mattias Hermansson

7
Mattias Hermansson, SR - Pressfoto: Stina Gullander
Mattias Hermansson, SR – Pressfoto: Stina Gullander

MEDIADEBATT. P1 Kultur (SR) publicerade idag “nyheten” att en nakenstaty av Donald Trump med mikropenis kallad “The Emperor has no balls” sålts för 30,000 kr. Istället för att publicera riktiga nyheter tex baserade på de läckta Clinton-mailen väljer SR att skriva om en nakenstaty av Trump. Hur lågt ska SR sjunka i sitt selektiva val av nyheter?

Text: Torbjörn Sassersson, artikeln är uppd. | Bild: Mattias Hermansson, SR, pressfoto – Foto: Stina Gullander (foto på Trumpstatyn, Barnebys)

Hermansson som är P1 Kulturs ansvariga utgivare bör kanske se över redaktionens kompetens att klara av att välja bland nyheter och ickenyheter, anser vi på NewsVoice.

Idag publicerade svensk statsradio (SR) artikeln “Naken Trump gick under klubban” och journalisten Lisa Bergström intervjuade bla Pontus Silfverstolpe som arbetar på auktionssajten Barnebys. Artikeln berättar om Joshua “Ginger” Monroe som är gatukonstnären bakom den nakna trumpstatyn.

Peter Bengtsen som har disputerat i ämnet gatukonst vid Lunds universitet säger till Sveriges Radio att han tolkar skulpturen som en kritik mot Trump.

“Hans nakenhet vittnar om att han är sårbar, valkarna som vi ser är till viss del att skämta om hans runda buk och att statyns penis är liten är även det kritik”.

Swisha Sassersson valfri summaEftersom Mattias Hermansson nu låtit P1 Kultur publicera denna artikel om en nakenstaty av Trump med mikropenis är det för mycket begärt att ni uppfyller ert public service-krav på neutralitet genom att även skriva om en staty av Hillary Clinton med minimus? Kom igen, visa lite “balls”.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta
Birgitta
Gäst
27 oktober 2016 kl 19:55

Skulle varit mer hedersamt av SR om de hade haft en balanserad diskussion om det amerikanska fenomenet med gatukonst rörande BÅDA presidentkandidaterna. Statyn av Trump med lilleman dök upp i mitten av augusti. För tio dagar sedan kontrade en gatukonstnär med en halvnaken staty av Khillary. Den här gatukonstnären är politiskt vassare än den föregående eftersom Khillary, helt korrekt, blir avbildad som en demon/hin håle.

“The Clinton statue popped up outside the Bowling Green subway station at about 6 a.m. and depicted the former secretary of state with an open blouse, white panties and demon-like goat legs.

An exaggerated representation of a Wall Street banker peeks out from her side as they stand on a pile of what look like deleted ­e-mails and a map-like shape of Benghazi.”

Bild på statyn längst ned i artikeln: http://nypost.com/2016/10/18/nearly-naked-hillary-clinton-statue-sparks-fury-downtown/

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
27 oktober 2016 kl 19:53

Mat och sex är kopplade direkt till kroppen i sinnet och kan man få individer att introvertera sig i kroppsbehov så minskar den extroverta förmågan enormt. En detalj i socioingenjörens verktygslåda. Som påminnelse kan nämnas att WHO startades av en psykare, Brock Chisholm, och han visade fram den framtida agenda redan 1953, det som vi idag genomlever i den ingenjörskonsten om att förvränga sinnena på mänskligheten, vilket de lyckats med mycket skickligt.

Helen K.
Helen K.
Gäst
27 oktober 2016 kl 14:23

Då måste ju kravet bli att en gatukonstnär, vem som helst, snabbt som tusan gör en staty av Hillary som SR sedan kan rapportera om kallad: “The Empress has no pussy”; Någon akademiker inom konst vem som helst går bra får också kommentera statyns utseende :”Hennes nakenhet vittnar om att hon är sårbar, valkarna som vi ser är till viss del att skämta om att hon övergötts av hemsk korruption och att statyn saknar könsorgan är även det kritik mot kejsarinnans bristande empati och kvinnliga egenskaper”.

Martin
Martin
Gäst
27 oktober 2016 kl 14:07

Mattias Hermansson berättar mycket om sig själv med denna publicering. Och ingenting om Trump.

Johan
Johan
Gäst
27 oktober 2016 kl 13:48

Kan bara le. 😀