Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hur lågt ska SR sjunka med under-bältet-journalistiken?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 oktober 2016
- Torbjörn Sassersson
Mattias Hermansson, SR - Pressfoto: Stina Gullander
Mattias Hermansson, SR - Pressfoto: Stina Gullander
Mattias Hermansson, SR – Pressfoto: Stina Gullander

MEDIADEBATT. P1 Kultur (SR) publicerade idag “nyheten” att en nakenstaty av Donald Trump med mikropenis kallad “The Emperor has no balls” sålts för 30,000 kr. Istället för att publicera riktiga nyheter tex baserade på de läckta Clinton-mailen väljer SR att skriva om en nakenstaty av Trump. Hur lågt ska SR sjunka i sitt selektiva val av nyheter?

Text: Torbjörn Sassersson, artikeln är uppd. | Bild: Mattias Hermansson, SR, pressfoto – Foto: Stina Gullander (foto på Trumpstatyn, Barnebys)

Hermansson som är P1 Kulturs ansvariga utgivare bör kanske se över redaktionens kompetens att klara av att välja bland nyheter och ickenyheter, anser vi på NewsVoice.

Idag publicerade svensk statsradio (SR) artikeln “Naken Trump gick under klubban” och journalisten Lisa Bergström intervjuade bla Pontus Silfverstolpe som arbetar på auktionssajten Barnebys. Artikeln berättar om Joshua “Ginger” Monroe som är gatukonstnären bakom den nakna trumpstatyn.

Peter Bengtsen som har disputerat i ämnet gatukonst vid Lunds universitet säger till Sveriges Radio att han tolkar skulpturen som en kritik mot Trump.

“Hans nakenhet vittnar om att han är sårbar, valkarna som vi ser är till viss del att skämta om hans runda buk och att statyns penis är liten är även det kritik”.

Swisha Sassersson valfri summaEftersom Mattias Hermansson nu låtit P1 Kultur publicera denna artikel om en nakenstaty av Trump med mikropenis är det för mycket begärt att ni uppfyller ert public service-krav på neutralitet genom att även skriva om en staty av Hillary Clinton med minimus? Kom igen, visa lite “balls”.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq