Vilhelm Schjelderup – Nordisk pionjär för frekvensmedicin

publicerad 12 oktober 2016
- av NewsVoice
Vilhelm Schjelderup - Foto: Ingemar Ljungqvist
Vilhelm Schjelderup - Foto: Ingemar Ljungqvist
Vilhelm Schjelderup - Foto: Ingemar Ljungqvist

Den norske läkaren Vilhelm Schjelderup bor i Tjöme några mil sydväst om Oslo. Han kan utan tvekan räknas som en av de verkligt stora hälsopionjärerna i Norge och i övriga Norden. Han har tagit med sig akupunkturen till sitt hemland i en utvecklad form, men han har också gått längre och sökt efter verkningmekanismerna bakom de alternativa terapier som uppenbarligen fungerar.

Text och foto: Ingemar Ljungqvist | Källa: Hälsoportalen AlmaNova.eu

Det hade blivit flera resor till det forna Sovjetunionen, där man låg våglängder före Väst i att se biologiska samband mellan elektromagnetisk strålning­ både hälsosam och skadlig ­sådan.

Vi sitter i soffan hemma hos Vilhelm och hans nya livskamrat Judith Neum Stokseth. Både Vilhelm och Judith hade bara för något år sedan förlorat sina respektive makar. Det var på promenader till sina forna makar vid besökstiderna på sjukhuset, som de såg varandra. När de senare stötte på varandra på kyrkogården, så började en starkare relation att spira. Och nu, över åttio år gamla, är de ett strålande par.

Frekvensmedicin

Vilhelm berättar om sin främsta källa till nytt vetande: den ryska forskningen runt kroppens elektriska parametrar. Där försökte man utröna hur våra celler kommunicerar med varandra med elektromagnetiska, svaga, men fullt verkningsfulla signaler. Flera framstående ryska forskare utvecklade ett helt system och de låg främst i världen med den forskningen.

Läs hela artikeln